• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Captain
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 33
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Captain

@Captain

36
    İtibar
    362
    Profil Görüntülemeleri
    33
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Captain Takip etme Takip Et

Captain tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2019 bekleme odası

@hsndmn DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@Captain Mesajı okurken olayların içinde hissettim resmen kendimi. Önceki bir mesajımda yazmıştım, orada vasfının bir önemi yok. Çalıştığın kadar para kazanırsın a.k.a emeğinin karşılığını alırsın. Eskiden ailemi ikna edemediğim için başvuru yapmaz, yapan insanlara imrenirdim. Şimdiki aklım olsa kimsenin gönlünü yapacam diye uğraşmazdım. 18 olduğum gibi başlardım başvurulara. Bu hayata bir kez geliyoruz ve ben şahsen çile çekmek zorunda değilim. Ama buna bizi zorunlu bırakanlara karşı elimizden de birşey gelmiyor. Bir ülkede insanın gelecekte hayali memur olmak ise o ülkede cidden sıkıntı vardır. İnsan özgür olabilmeli, istediği şeyi yapabilmeli. Ankara'da yaşıyorum. Kızılay'da son bomba patladığı gün 20 dakika öncesinde patlamanın olduğu durakta otobüsten inmiştim. O gün net bir şekilde Türkiye'de daha fazla yaşamak istemediğimi anladım. Bu ülkenin sorunları hiç bir zaman bitmeyecek. Bizden sonraki nesiller de refah içinde olamayacak. Bir avuç cahilin b*kuna ne kendimi ne de benden sonraki nesillerimi yakmak istemiyorum. Çıkar da gidebilirsek ne mutlu bize.

Kesinlikle sana katılıyorum dostum. Bende hayıflanıyorum kendime keşke 18 yaşındayken de başvur saymışım hatta bir yolunu bulup kaçak göçek gitseymişim diyorum. Şimdiye kadar burada yaşananları insanların tutumunu cahilliklerini yobazlıklarını ön yargılarını seni şuncu buncu yapmaya çalışmalarını yapamayınca sana başka başka gözlerle bakmalarını görüyordum ama bir çıkış yolu bulamıyorduk bilmiyorduk yada. Ama bu saatten sonra birşeylerin mümkün olduğunu geçte olsa anlamış bulunuyorum. Yani diyorum ki şu anki şartlardan daha ne kadar kötü bir hayat yaşayabilirim ki? 10 yıldır çalışan devlet memuru amerikada pizzacıda çalışandan birisinin maaşının 4/1 ini alıyorsa daha ne söylenebilir. Söylenecek konuşulacak çok şey var ama neyse .. Umarım buradaki arkadaşlar gibi hala birşeylerin farkında olan düşünebilen, Olayları görebilenlerin daha iyi bir hayat yaşaması insana kişiye düşünceye saygılı olan bir toplumda yer bulması mümkün olur. 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Captain
      Captain

Piyango zımbırtılarından hiç bir zaman şanslı taraf olmasam da, hayatım boyunca çoğu zaman 4 ayak üstüne düştüm. Şansımın son kez Amerika için iyi gitmesini istiyorum. Sonrasında hayatımı önemsiz şeyler adına şanssız bir adam olarak geçirmeye razıyım. Bir insanın ortalama ömrü 70 sene ise ortalama 44 sene vaktiBen yaklasikm var. Gelecek nesillerimin kesinlikle Türkiye'de bulunmasını istemiyorum. Bu yüzden kararım da yıllardır net. Türkiye'de çocuk istemiyorum. Evlenecek isem bir gün, çocuk konusunda kesin bir anlaşma yapmam lazım. Bu kadar fedakar bir adamken inşallah Allah yüzüme güler de şu küçük armağanın verilecekler listesine adımı yazar. Uzun zamandır kendime bakıyorum da, robot gibiyim. Sabah kalk, arabaya bin, işe git, yemek ye, eve gel, pc de takıl, yat. Haftasonları da spor ve sosyal yaşam. Klasik yıllardır sistemim bu şekilde ilerliyor. Aklımda bir çok şey olduğu halde bu ülkede bunları gerçekleştiremiyorum. Bir diğer şikayetim de medeniyetin olmaması, pazarlıkçı müşteriler, dedikoducu insanlar, hayatıma müdahale vs. vs.

Babam eskiden aşçıydı. Biz çocukken haftasonları yemek yapardı. Merak eder izlerdim. Soğan doğra, patates soy vs. vs. işler buyururdu. Bende bu şekilde alıştım. Ne olur ne olmaz diye bir kursa kayıt olup m.e.b onaylı belgesini de aldım. Eğer olur da gidersem bir otel bulup aşçılık yapmayı düşünüyorum. Daha ortada fol yok yumurta yok eyalet araştırması içine girmişim. Bu da ayrı bir komedi. Kendimden bildiğim için inşallah en az benim kadar arzulayan herkese bu piyango vurur. Sol tarafta, sağ tarafta gc'siz kardeşlerim. 🙂

Ben yaklasik. 7 8 yildir basvuru yapiyorum ama oyle aman aman takipcisi degildim daha dogrusu abim kendisi icin basvururdu hep bana sana da basvuru yapalim derdi bende iyi yap derdim. Bu hep boyle geldi gecti. Basvurur mayistan mayisa bakma ihtiyaci bile duymazdim. Hatta cogu zaman abim bana soyler cikmamis derdi. Cok umursamazdim. Gecen yil yine abim kendisi ve benim kucuk kardesim icin basvurmus. Olacak bu ya kalkti bizim kucuk kardese cikti. Bu arada abim diyebilirim ki GC ilk ciktigindan beri basvuruyor 20 yil desem abartmamis olurum. 🙂 Tabi bizim kucuk kardesinde simdiye kadar boyle bir amerika ruyasi yoktu. Gecen yil okuldan yeni mezun olmus TR sartlarinda iyi bir maasi falan fistik yani tam hayata baslama asamasi. Biz tabi bilmiyoruz nedir ne degildir. Birisi yazmisti burda okumustum. Bana GC cikti simdi ne yapacagim. Ayni o durum bizimki :))).. iste arastiriyoruz yok ds formu yok mulakat case number (case number 9 binlerdeydi ne kadar buyuk oneme sahip oldugunu ve ne kadar sansli oldugunun sonra sonra farkina vardik) falan filan derken formu gonder mulakat vize kalkti gitti. Gemide zabitlik yapiyordu isi falan birakti ki aylik 3500 dolari bulan maasi vardi. Cok zor diyordu isi icin ki bende gittim gordum hakaten cok mesakatli is. Simdi amerikada pizzacida calisarak ayda 2500 dolar kazaniyorum diyor ki bu en basit is diyor 4000 dolara aldigi arabayi burda 100 bin Tl ye alamazsin. Ilk defa evim oldu falan filan diyor yani bildigin amerikan ruyasi. Hal boyle olunca bizde gitme yollarini arastirmaya basladik. Burda devlet memuruyum 10 yildir calisiyorum ama oraya gore baktiginda bunca zaman hayatim bosa gecmis. Sadece maddi olanaklar degil bircok faktor var en basinda da "insan" faktoru. Velhasil diyecegim GC cekilisi hicbir zaman bu yil onemli oldugu kadar onemli olmadi. Bende senin gibi safak sayanlardanim. :)) hic umudum yok ama cikarsa herseyi yakip gidecegim. Bu zamana kadarki birikimim param beni orda baya idare eder sonrada bir duzen tuttururum diyorum. Ha sunuda yapacagim GC cikmasa bile yine gidecegim 🙂 kafaya koydum turist vizesi olur sonrasinda ogrenci vizesi olur bir sekilde amerikada illegal olmadan yasamanin caresine bakacagim. Umarim bunlara gerek kalmaz ve ben sen gibi burda ne kadar gonulden isteyen arkadas varsa hepsine cikar piyango..

Captain
      Captain

@maitredemusique bencede bu konu çok önemli.. çoğu kimse şunu diyor " Eee bu parayı göstermek mecburi mi?" Arkadaş mecburi olmasa bile hadi sana dediler para göstermene gerek yok, oraya gidince ne yiyeceksin nerde kalacaksın?? Bu para orada sıfırdan başlayıp bir kaç ay kendini idame ettirmen için gerekli.. Sokakta yatmayacaksan eğer ki yatsan bile ne yiyip içeceksin?? Adamlar bu parayı kendileri için değil senin için istiyor aslında seni düşündükleri için..

Captain
      Captain

Sevgili yoldaşlarım, kardeşlerim. Koskoca 6 ay boyunca bekledik. 24 saatten az bir süre sonra rakamın fazla olmasını gönülden dilesem de sadece birkaç arkadaşımız hayatı adına kendisine yepyeni bir yol çizecek. Çıksa da, çıkmasa da bu forumda tartıştığım kişiler dahil bir kişinin bile niyetinin kötü olmadığını biliyorum. Bu yüzden burada geçirdiğim vakit için hiç bir zaman pişman olmayacağım. Sizin kavgalı olduğumu bildiğiniz kişi ile de çok şükür helalleştik. Arkadaş rahatsız olmasın diye nickini etiketlemedim. Kimse ile bir problemim yok. Bu yüzden güzel vakit geçirdik, güldük, eğlendik, kızdık, birbirimize destek çıktık bir şekilde bu günü görebildik. Öncelikle @crazycells adminime böyle bir forum oluşturduğu ve altın gibi bilgiler verdiği için sonsuz teşekkür ediyorum. Şu zamana kadar bir çok tartışma oldu. Bir kere bile kimsenin tarafına geçmeden sadece olayları çözmeye yönelik tarafsız çözüm odaklı paylaşımlar yaptı. Sonrasında @vecihi @ekpr @reader @likable @gözde @arnblt ve daha ismini hatırlayamadığım bir çok abim ablam ve kardeşlerime güzel vakit geçirmemize olanak sağladıkları için teşekkür ediyorum. Burada gördüğüm ve tanıdığım herkes mükemmel insanlar. Olur da gc kazanırsam bu forumdan kazanan ama gidince ne yapacağım diyen yoldaşlarıma orada elimden geldiğince destek çıkacağım. Cümleten hayırlı geceler.

Hayırlı geceler kardeşim inş yarın burda birlikte güzel haberlerimizi kutlamak dilegimle olmasada canımız sagolsun burdaki dostluk muhabbet kafi 🙂

Captain
      Captain

@zagatoff DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@captain yazdan itibaren ekonomideki kötü gidişi farkettim dolar almadım ama paramı tl olarak biriktirmedim altın aldım .hepi topu 1000 dolarım var.yani altını bozdurunca o kadar oluyor.parayı tl olarak biriktirince enflasyon vb sebeplerden olduğu yerde eriyor.öğrenci halimle 1000 doları iyi biriktirdim.tabi bu para ile gitmem bababank a çökerim.hesabıma göre 400 500 tl arası kazançtayım.şimdi altın değilde nakit tl biriktirsem 400 500 tl daha az para olacaktı.çekiliş kazanırsam dolara çevirrim yoksa altına devam

kardeşim çaban takdire şayan.. Ben para biriktiridim ama ömrümden dahada önemlisi gençliğimden 12 yıl verdim ve elimde olan para belki amerikaya göre çok komik bir rakam..Araç degil amaç önemli bu gün buradaysan belli bir hedefin var demektir. Ben daha önceki postlarda da bahsettim GC çıkmasa bile gidecegim orda bir hayat kuracagım seninde böyle hedeflerin varsa vazgeçme uğraş hayat bir mücadele

Captain
      Captain

Ulan öyle bir zoruma gidiyor ki. Sinirden dağı taşı parçalayasım var. Sen otur şafak say random veya her ne şekilde seçiyorlar ise elin gitmeyecek öküzüne çıksın bana çıkmasın. Şeytan diyor al turist vizesini git amk yerine bi daha gelme. İşin kötü yanı şu forumda kendimi de geçtim sevdiğim bi tane adama çıkmadı.

Kardeşim boşver napalım kaç ay burda yazdık çizdik konuştuk. Arkadaşıma başvurdum ingilizcesi yok diye çıktı ona bana çıkmadı kaç yıldır deniyoruz. Sevinsemmi üzülsemmi bilemedim. çok yakın arkadaşım. bir tuhaf oldum. bu kadar zamandır bekliyoruz. Aslında sonucunu bilioyduk sanki ama insanın yinede bir umudu oluyor. Neden sevinemedik neden bu gece bizim olmadı. Çok istemekmiydi hatamız ne desem bilmiyorum. Ama dedigin gibi ben bir şeklide gidecegim. Paraysa para anasını satayım. Gidip orda artık bir hatunmu bulurum okulamı yazılırım. Ama bunun çıkmaması çok koyuyor insana hemde çok :(((((

Captain
      Captain

Aynı bilgisayardan aynı zamanda aynı anda yaptığım başvurulardan kankama çıktı bana çıkmadı 😃 neyse bunada şükür diyorum oda gitmeyi çok istiyordu bu gün sevinçten uçuyor bana olmadı ama ne diyelim birisi mutlu oldu ya oda yeter

Captain
      Captain

@ekpr

@ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@captain Ne diyeyim umarım dileyen, bunun hakkında hayalleri olan herkes bu mayısta hayallerine ulaşır.

İşallah diyelim herkes için en güzeli olsun

Captain
      Captain

@hsndmn günaydın 🙂

Captain
      Captain

@famel DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@heleniki Simdi bile gecmek bilmiyor 🙂

Ben demlenmeye başladım valla akşama dek uyurum akşam kalkar bakarım 😃

Captain
      Captain

Captain tarafından gönderilen son iletiler

@yalta hayırlı olsun

Captain
      Captain

@captain DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Ulan öyle bir zoruma gidiyor ki. Sinirden dağı taşı parçalayasım var. Sen otur şafak say random veya her ne şekilde seçiyorlar ise elin gitmeyecek öküzüne çıksın bana çıkmasın. Şeytan diyor al turist vizesini git amk yerine bi daha gelme. İşin kötü yanı şu forumda kendimi de geçtim sevdiğim bi tane adama çıkmadı.

Kardeşim boşver napalım kaç ay burda yazdık çizdik konuştuk. Arkadaşıma başvurdum ingilizcesi yok diye çıktı ona bana çıkmadı kaç yıldır deniyoruz. Sevinsemmi üzülsemmi bilemedim. çok yakın arkadaşım. bir tuhaf oldum. bu kadar zamandır bekliyoruz. Aslında sonucunu bilioyduk sanki ama insanın yinede bir umudu oluyor. Neden sevinemedik neden bu gece bizim olmadı. Çok istemekmiydi hatamız ne desem bilmiyorum. Ama dedigin gibi ben bir şeklide gidecegim. Paraysa para anasını satayım. Gidip orda artık bir hatunmu bulurum okulamı yazılırım. Ama bunun çıkmaması çok koyuyor insana hemde çok :(((((

Aynen öyle hocam. Hayatta birşeyi çok istersen olmaz. Bak adam ailesi adına başvuru yapıyor kendisine çıkmıyor babasına çıkıyor hemde 2xxx case number ile. Adam ben gitmem diyor. Hayat her alanda böyle kardeşim. Demek ki birşeyi çok istememek lazımmış. Çok şükür emek verdim bir dükkan açtım yıllar önce. Elbet yaşamımı sürdürürüm ama 15 yaşında bir çocuk iken kurduğum ve halen devam etmekte olan hayalimi belki de hiç bir zaman gerçekleştiremem. Ben yine her sene başvurumu yapacağım. Çıkarsa gideriz Allahın izniyle. Çıkmazsa da yapacak bir şey yok.

yav bilmiyorum nerden tutulduk bu sevdaya.. senle aynıyım burda işim var param var gitmesemde bişeye muhtaç degilim. belli bir statüm var. Yani amerika arasa bulamaz belki bizim gibi insanları.. ama ama ama kime çıkıyor green card fabrikada çalışan tek kelime ingilizce bilmeyen ( küçümsemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın) gitsemde olur gitmesemde diyen birine.. 😞 ben buna tutuluyorum işte

Captain
      Captain

Captain
      Captain

@onura DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

HAS NOT BEEN SELECTED Ramazanında ilk günü bu yapılırmı ben içmiyimde kim içsin 😞

Bende içiyorum kardeşim boşver :((( başka türlü olmaz

Captain
      Captain

Aynı bilgisayardan aynı zamanda aynı anda yaptığım başvurulardan kankama çıktı bana çıkmadı 😃 neyse bunada şükür diyorum oda gitmeyi çok istiyordu bu gün sevinçten uçuyor bana olmadı ama ne diyelim birisi mutlu oldu ya oda yeter

Captain
      Captain

Çıkmadı arkadaşlar kendi bilmedigi için yerine başvurdugum arkadaşıma çıktı 19 bin case ile ben böyle işin taa .. 😞 bu ne iş ya delirecem ben kafayı çekmeye gidiyorum yuh olsun be yuhh :(((

Captain
      Captain

@gc_dream DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@captain Benim basvurularımı hep eşim kontrol etmişti. Emin olmamakla birlikte, sanırım sadece confirmation number ve doğum yılını yazıpta da kontrol edebiliyorsun. Belki o şekilde kontrol etmiş olabilir.

Belki olabilir ama yaşanmış bişey bu herşey olabilir bilmiyoruz. Bekliyoruz 🙂

Captain
      Captain

@captain allah allahh çok garip federaller 3 harflileride mi sokmuş işin içine ne 🙂 Bence yanlışlıkla başka bir confirmation numarasını yazmıstır şansada çıkanı bulmuştur. Nebiliyim. Ama dayanıpta sistemin daha sakin olduğu bir zamanda bakmak 1 hafta sonra gibi sanki ruhsal anlamda beni doyuma ulaştırır gibi hissediyorum:)

confirmation number tuttu diyelim soyadıyla dogum tarihi nasıl tuttu da sayfa acıldı. 😃

Captain
      Captain

Bu sistem bide biz confirmation numarasını yazarken kafasına göre seçiyor olmasın. Seni seçtim pikachu der gibi 🙂
      Bazıları kontrol etmeyi unutup, aradan da epey bir zaman geçtikten sonra aa bir bakim diyip kazananlarda çokmuş. İnsana neleri düşündürtüyorlar valla

Valla abim bi kere öyle bişeyden bahsetmişti. İlk açıklandıgında baktım diyor kazandın ekranı çıktı diyor ama alttaki bilgiler farklıymış başka birinin adı yazıyordu diyor sonra baktıgımda kazanamadın yazdı demişti. Bilmiyorum artık nasıl oluyor

Captain
      Captain

@borat DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@captain site kirlenecek bakamayacagiz zaten 🙂

Birde o var arkadaş napcaz bilmiyom şu an gelecegi yaşıyorum "has" yazsını gördüğümü düşünüyorum aman allahım didim

Captain
      Captain