• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Guven4627
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 41
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

Guven4627

@Guven4627

59
    İtibar
    241
    Profil Görüntülemeleri
    41
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Guven4627 Takip etme Takip Et

Guven4627 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, Ben de dosyamı Hong Kong dan Ankara'ya transfer edenlerden biriyim.

Ankara dan mülakat tarihimi aldım. Umarım hepimiz sorunsuz bir şekil de vizelerimizi alırız.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      G
      Guven4627

@earslann Case numara mı açık bir şekil de yazamadığım için mülakat alanlardan biri olarak sanılıyorum ama açıklanan yeni bülten de current oldum.

2NL mailini bekliyorum. Geldiğinde yine neler yaptığımı mutlaka paylaşacağım.

Umarım hepimiz bir an evvel vizelerimizi alırız.

G
      Guven4627

Merhaba arkadaşlar, 2026 çekiliş talihlisi oldum. Hatta DS260 Formu doldurup hemem gönderdim.

G
      Guven4627

@tumra Hiç bir arkadaşımın genel bilgiden geri kalmasını asla istemem, ben de tüm bilgiyi yine forumdan öğreniyorum. Önemli bir durum olduğunda mutlaka paylaşıyorum. Kesinlikle paylaşırım da bundan dolayı tüm arkadaşlarımında bilgisi olsun.

Excell sürekli bozuluyor, birileri gereksiz bir şekilde değişiklik yapıyor.

G
      Guven4627

Arkadaşlar merhaba, KCC Mail attım ve bana verdikleri cevap bu şekilde yorumlar mısınız?

Sorum
      Dear KCC Officer(Sir/Madam),

Name-surname: , *********
      Case Number: 2026EU0000

Date of Birth: //

I would like to know my scheduled interview location regarding my Diversity Visa application.

I'm so sorry to bother you. Thank you for your help and information.

Best Regards,

Cevap
      Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
      Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
      Visit https://dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case.

For additional information, please refer to the following websites:
      Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
      Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
      DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
      To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

Sorunuz için teşekkür ederiz.

Mülakat yeriniz Hong Kong'dur ve KCC tarafından randevu planlama amacıyla kullanılacaktır. Mülakatınız planlandığında, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. Bu esnada, lütfen randevunuzun doğru pozisyon için planlandığını doğrulayın. Herhangi bir nedenle doğru değilse, [email protected] adresinden KCC ile tekrar iletişime geçebilirsiniz.
      Mülakat yerleriyle ilgili herhangi bir değişiklik olup olmadığını öğrenmek için lütfen 28 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Başvuru Sahiplerinin İkamet Ettikleri Ülkede Değerlendirmeye Alınması sayfasını takip etmeye devam edin.
      Davanızla ilgili güncellemeler için https://dvprogram.state.gov/ ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerine bakın:
      Çeşitlilik Vizesi Web Sitesi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
      Çeşitlilik Vizesi Talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
      DS-260 talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
      Çeşitlilik Vizesi çekilişine katılmak veya seçim bildirimini kontrol etmek için: https://dvprogram.state.gov

G
      Guven4627

@earslann Ben den önceki herkes vizesini aldı. Case numaram bir önceki bültene çok yakın bir numara o yüzden ilk kişi benim şu an benden önce hiç kimse yok

G
      Guven4627

@gucarslan Şu ana kadar ne öğrendiysek Forum sayesinde öğrendik, başka yerden hiç birşey öğrenmedik.

Tabi ki deneyimleri hepsini mülakat alırsak ve görüşmeden sonra hepsini aktarıcaz, bşz nasıl geçmiş bilgilerdsn faydalandıysak bir başkası da bizim bilgilerimizden faydalanmalı,

G
      Guven4627

@jcmaxwell

Dosyanızı zaten Hong Kong'a taşımışsınız.

28 Ağustos duyurusu yayınlandıktan sonra KCC şu an taşıma yapmıyor. Kendinizi riske atmayın.

Önümüzde ki günler de İkamet şartı nasıl ilerleyecek izleyin.

G
      Guven4627

Günaydın arkadaşlar, 28 Ağustos kararı çıktıktan ve mülakat çok hızlı ilerleyince dosyamı Ankara'ya geri taşıdım

İkamet şartını sağlamıyorum, zaten tercüman bir kaç arkadaş da sorup söyledi forumda da paylaşıldı Hong Kong ikamet isteyecek diye, ben de bu şansımı riske atamam.

Sürekli excell ile birileri oynayıp bozuyor. Benim dosyam Ankara da ayrıca bir kaç defa baktım kimse de excell güncellemiyor.

Bizden önce Mülakat alanlar, vizelerini alanlar, çoğu kişi istisnalar hariç güncellememiş, işleri bittiği için foruma dahi belki hiç girmiyorlardır.

Geçmişte haksız yere banlandığım için çok önemli bir durum olmadığı müddetçe forumda birşeyler yazmıyorum, kimsenin yorumuna da karışmıyorum.

G
      Guven4627

@fearless1717 Merhaba, evet profilimi Ankara olarak değiştirdim. Site de yönergede net olarak anlatan bir yazıya zorda olsa ulaştım.

Ustraveldocs.com adresine kayıtlı olduğun profilde ki ülke bilgisi hangisiyse sisteme o ülkenin konsolosluğunu seçerek giriş yapman lazım.
      (Hangi ülke konsolosluğu seçimi yaparak sisteme girdiysen açtığın destek talebi o ülke konsolosluğuna gidiyor.)

Sol Menü de Visa Application Home sayfasına giriş yaptığın da senden bazı bilgileri pasaport, doğduğun ülke, telefon numarası, pasaport başlama ve bitiş süresi gibi bilgileri kayıt ederek submit edeceksin.
      (Pasaport Numaranı ve TC Numaranı sakın yanlış girme, burayı konsolosluk harici daha sonra değiştiremiyorsun.)

Daha sonrasında da Geri Bildirim/Talepler kısmından yeni bir destek talebi oluşturacaksın.

Başlık Kısmına: Request to Transfer My Profile to Turkey
      Talep Kısmına: Problem
      Konu Kısmına: ustraveldocs / Country Change
      Açıklama Kısmına:

Dear Sir or Madam,

I have created my profile on ustraveldocs.com for Hong Kong, and I kindly request that my profile be transferred to Turkey.

Thank you for your assistance.

Name-surname: G****, G********
      Case Number: 2026EU00007***
      Date of Birth: Ay/Gün/Yıl

Sincerely,
      G***** G********

Not: Pasaportunun resmini eklemeyi unutma ve bir de eklemek istersen profilinin ekran görüntüsünü eklersen eğer anlatmak istediğini daha net belirtmiş olursun.

2 gün sürmüyor, hemen değiştiriyorlar.

G
      Guven4627

Guven4627 tarafından gönderilen son iletiler

@hkilic Ekim ayının son zamanlarıydı taşıdım.

G
      Guven4627

Merhaba arkadaşlar, Ben de dosyamı Hong Kong dan Ankara'ya transfer edenlerden biriyim.

Ankara dan mülakat tarihimi aldım. Umarım hepimiz sorunsuz bir şekil de vizelerimizi alırız.

G
      Guven4627

@Serapp Teşekkür ederim Serap hanım, çok saolun🙏

G
      Guven4627

@fearless1717 Merhaba, evet profilimi Ankara olarak değiştirdim. Site de yönergede net olarak anlatan bir yazıya zorda olsa ulaştım.

Ustraveldocs.com adresine kayıtlı olduğun profilde ki ülke bilgisi hangisiyse sisteme o ülkenin konsolosluğunu seçerek giriş yapman lazım.
      (Hangi ülke konsolosluğu seçimi yaparak sisteme girdiysen açtığın destek talebi o ülke konsolosluğuna gidiyor.)

Sol Menü de Visa Application Home sayfasına giriş yaptığın da senden bazı bilgileri pasaport, doğduğun ülke, telefon numarası, pasaport başlama ve bitiş süresi gibi bilgileri kayıt ederek submit edeceksin.
      (Pasaport Numaranı ve TC Numaranı sakın yanlış girme, burayı konsolosluk harici daha sonra değiştiremiyorsun.)

Daha sonrasında da Geri Bildirim/Talepler kısmından yeni bir destek talebi oluşturacaksın.

Başlık Kısmına: Request to Transfer My Profile to Turkey
      Talep Kısmına: Problem
      Konu Kısmına: ustraveldocs / Country Change
      Açıklama Kısmına:

Dear Sir or Madam,

I have created my profile on ustraveldocs.com for Hong Kong, and I kindly request that my profile be transferred to Turkey.

Thank you for your assistance.

Name-surname: G****, G********
      Case Number: 2026EU00007***
      Date of Birth: Ay/Gün/Yıl

Sincerely,
      G***** G********

Not: Pasaportunun resmini eklemeyi unutma ve bir de eklemek istersen profilinin ekran görüntüsünü eklersen eğer anlatmak istediğini daha net belirtmiş olursun.

2 gün sürmüyor, hemen değiştiriyorlar.

G
      Guven4627

@bkio Teşekkür ederim.

G
      Guven4627

@aysegul Size de kolay gelsin...

G
      Guven4627

@aysegul Ankara konsolosluğunun Mülakat Yönergeleri kısmına göz atmakta fayda var. Mülakat Yönergesi İpuçları olarak aşağıda ki gibi belirtilmiş

Yönergede açıkça söylemiş, https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/

İpuçları
      DS-260 Formu (çevrimiçi göçmen vize başvuru formu), başvuranın yalnızca son 10 yılı değil, tüm çalışma geçmişini de içerecek şekilde doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. "Emekli" veya "serbest meslek sahibi" gibi açıklama yapılmadan verilen yanıtlar gecikmelere neden olabilir. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan her seyahatin kesin tarihleri ​​(yalnızca yıl değil) belirtilmelidir. Başvuru sahibi, turist vizesiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde altı aydan fazla kaldıysa, mülakata ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın kalış süresini uzattığına dair kanıt getirmelidir.

G
      Guven4627

@aysegul Bazı arkadaşlar yanında hizmet dökümü alıp gidiyor. Kimisi bizden istedi kimisi istemedi diyor.

Ds260 Formunda son 10 yıl içinde ki çalışmalarınızı yazın diyor ama Ankara Konsolosluğu sitesinde tüm geçmişi eksiksiz yazın diyor.
      .

G
      Guven4627

@aysegul Ds260 Formun da çalışma bilgilerinizi giriyorsunuz.

G
      Guven4627

Arkadaşlar benim Yazılım ile ilgili şirketim var vergi mükellefiyim.

Aynı zamanda da aynı tarihlerde farklı şehirde de Part-Time Sigortalı olarak danışmanlıktan dolayı sigorta var.

Şimdi bu durum da Ds260 formuna yazdığımda aynı tarihlerde vergi mükellefi ve sigorta da çakışma oluyor, yazmasam hizmet dökümü istediğinde bilgi saklamış gibi olacağım.

Ds260 formuna, Son 10 yıllık çalışma geçmişini mi yazmam lazım, yoksa tüm yılları mı yazmam lazım.

Benim durumum da olan var mı?

G
      Guven4627