Herkese merhaba,
Bu sabah vize görüşmemizi tamamladık, aklımdayken paylaşmak istedim sizlerle de.
Sabah 07.30 randevusuydu, yakın çevrede emanet olarak telefon vs. bırakabileceğiniz yerler mevcut. Sıraya girdik ve pasaportları teslim edip güvenlikten geçtikten sonra görüşmenin yapılacağı alana ilerledik. Sıra hızlı bir şekilde ilerledi ve evrak teslimi yaptık. Bir sorun çıkmadı hatta confirmation page gibi belgeleri almadılar bile. Hepimiz belgelerimizi görevlinin istediği sıra ile verdik ( Ben-eşim ve kızımız). ABD vizelerimiz eski pasaportlarımızdaydı onları da teslim ettik. Görevli mülakatı türkçemi, ingilizcemi yapmak istediğimi sordu. Sakıncası yoksa türkçe tercih edeceğimi belirttim. Daha sonra mülakat için sıramızı beklemeye başladık. O da hemen geldi. Görevli direk ingilizce konuşmaya başladı bana da konuşabiliyor musun diye sordu evet diyince ingilizce devam etti direk. Yemin ettikten sonra;
- Kendinizden bahsedin.
- Daha önce ABD de bulundunuz mu?
- Daha önce evlendiniz mi?
-İşiniz tam olarak nedir?
-Job Offer (benim vardı) nasıl aldınız? gibi sorular sordular. Eşime askerliğini yapıp yapmadığını tekrar sordu. Eski vizelerimizi iptal ettikten sonra vizemizin onaylandığını söyleyerek iyi şanslar diledi.
Toplamda 1 saat kadar sürdü işimiz.
Bu uzun sürecin sonunda oradan mutlu ayrılmak çok sevinidiriciydi. Hepinize bol şans dilerim.