Ülkeye girişimin üzerinden geçen 24 gün sonra green card ım da teslim edildi 
Merve Khan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba herkese, 2 buçuk yıl beklemenin sonunda bugün vizemiz onaylandı, detayları paylaşırım

-
Sabah 7.15 te konsolosluğun önündeydim randevum 08.00 daydı. Sıraya girdim 7.30 gibi sıra ilerlemeye başladı. 8 e 10 kala tam kapının önündeydim. İlk önce bir pencereden hoşgeldiniz dediler ve pasaportunuzu orada gösterilen alana koymamız isteniyor daha sonra sıraya devam edip 4 er li gruplar halinde içeri alındık. Havalimanı gibi mont belgelerimizi sepete koyup kontrolden geçtim. İçeri girdiğimde göçmen vizesi mi diye soruldu evet dedim iki tane sıra numarası verildi bekleme salonunda oturdum. İlk numara yandığı zaman adli sicil, nüfus kayıt örneği, fotoğraf ve evlilik cüzdanım, pasaport alındı. Daha sonra az bir süre bekledikten sonra tekrar sıram geldi ve mülakata başladık, önce yemin ettirdi memur daha sonra parmak izimi aldı ve mülakata başladık.
Sorulan sorular,
Önce Ingilizce olarak İngilizce biliyor musun dedi ben hayır dedim Türkçe devam etti,
Amerika’da daha önce yaşadınız mı?
Başka bir ülkede yaşadınız mı?
Eşinizle nasıl tanıştınız?
İlk evliğiniz mi? Eşinizin de ilk evliliği mi?
Eşiniz kaç kere ziyaret etti?
Eşiniz Türkiye’de yaşadı mı?
Eşiniz ne iş yapıyor?
Nerede çalışıyor?
Sponsorunuz kimdir?
Sorular bu kadardı. En sonunda vizeniz onaylandı dedi ve ben ek olarak bir şey söyleyebilir miyim diye soru yönelttim tabi dedi bayramda eşim ve ailesiyle olmak istiyorum dedim arkasını döndü gitti bende arkamı dönüp binadan çıkış yaptım arkamdan İranlı bir kadın koşarak bağırarak beni durdurdu. Bir an korku yaşadım ne oluyor sonra kadın dedi ki semi çağırıyorlar, koşarak geri döndüm, meğer memur bey Türkçe bilen birisini çağırmak için gitmiş
ben tekrar gelince farklı birisi nereye koştun gittin dedi
ne söylemek istediniz dedi dedim bayramda orada olmak istiyorum çevirisini yaptı memur beye o da dedi ki garantisini veremeyiz. Bitti bu kadar artık çok şükür inşaAllah bayramdan önce yolcuyum 
-
Dün akşam saatiyle 7 de ülkeye Detroit havalimanından giriş yaptım hiç bir soru sorulmadı 1 dakika sonra dışarıdaydım

-
19 Mart’ta giriş yapmıştım ülkeye, bugün 30 Mart’ta SSN geldi.
-
Register online de kayıt yapmak istiyorum ama kullanıcı adı ve veya e posta ya kayıtlı mevcut bir hesap var diyor kabul etmiyor ama yok hiç giriş yapmadım ilk kez kayıt olmaya çalışıyorum bir bilgisi olan varmıdır yada başka bir e posta adresi yazsam olur mu? Nvc de ki e postayı yazıyorum
Merve Khan tarafından gönderilen son iletiler
-
Ülkeye girişimin üzerinden geçen 24 gün sonra green card ım da teslim edildi

-
Merhabalar, ABD’ye yerleştikten sonra adres beyanı yapmamız gerekiyormuş, bunu posta yoluyla yapabiliyor muyuz yoksa randevu alıp gitmek mi gerekir, teşekkürler.
-
19 Mart’ta giriş yapmıştım ülkeye, bugün 30 Mart’ta SSN geldi.
-
Dün akşam saatiyle 7 de ülkeye Detroit havalimanından giriş yaptım hiç bir soru sorulmadı 1 dakika sonra dışarıdaydım

-
Merhaba iyi günler benim sınavım bitmiyordu, cuma akşamı mail geldi konsolosluktan çıktı teslim ettik diye cumartesi sabah mail ve mesaj geldi teslim aldık diye ama henüz bir takip numarası gelmemişti, bu sabah ups kargoya gittim ne adıma ne adresime ne telefonuma kayıtlı bir gönderi yok dediler telefonla aradım yine de yok. Pasaportum nerde acaba nasıl ulaşabilirim?
-
@seda-2 daha bugün Administrative Processing oldu hayırlısı olsun
-
@Yuri-Spaky anladım teşekkür ederim, benim ki hala ready yazıyor yarın belki değişir o zaman
-
Interview gününden sonra ne zaman yada kaç gün içinde issued oluyor durum acaba

️