Değerli arkadaşlar
Ben internette Galaxy A55'in tüm dünyada e-sim uyumlu olduğunu okuyarak aldım. Aman dikkat Amerikada en azında mint mobile ve t-mobile da e -sim uyumluluğu yokmuş. Allahtan çift kart girişi var. Oradan kurtarabilirsiniz.
ABD'ye gelmeden e-sim uyumlu telefon alacaksanız, telefon şirketlerinin "Check your phone compatibility" sayfalarına mutlaka göz atın.
Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur.
Saygılarımla
Temel İspanyolca
@Temel İspanyolca
Temel İspanyolca tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Amherst Downtown /MA/2026
3 kişilik aile:
Kira 2+1: Minimum 2000
SADECE market alışverişi(beslenme): 1000
Diğer ihtiyaçlar : 500-700
Cep telefonu hat: kişi başı aylık 45(mint mobile)
Aylık sağlık sigortası: 750 (diş ve göz yok)
Uber minimum: 10 dolar
Not: Bu bölgeye geleceklerin daha çok öğrenci ve akademisyen olduğunu düşünerek faydalı olması dileğiyle yazıyorum. Northampton'dan amherst'e günlük şehir içi otobüsler var. Bunlar tamamen ücretsiz. Bu anlamda northampton da bir seçenek. -
RE: ABD-Türkiye Arası Para TransferleriBankacılık içinde yayımlandı
Merhaba ABD içinde bir bankadan bir bankaya 2000 dolar transfer yaptım. 30 dolar fee kesildi. Bilginiz olsun.
-
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
@akara Hocam dediğim şekilde yaparsanız mesaj geliyor. Aman Türkiyeden gelen aramaları yanlışlıkla açmayın. Acımazlar. Günlük tarifeyi o gün işletirler.
-
Arkadaşlar
Yukarıdaki işlem tahmin edeceğiniz üzere enpara üzerinden gerçekleşmedi.
İleride bu şekilde enparadan göndermek isteyen olursa olmadığını görsün, ona göre önlemini alsın.
Ben parayı BOA da hesap açıp oraya gönderdim. Sonra kişinin buradaki banka hesabına doğrudan yolladım.
BOA ya yolladığım para için enpara 360 tl BOA is 22 dolar kesti -
Merhaba,
ABD Çift fiziksel sim card tecrübemi aktarıyorum.
Yurt içi telefonum vodafone:
Geldiğinizde
1-Öncelikle mobile data (mobil veri) ve roaming (veri dolaşımı) kapalı
2-Seçili operatör(network operators) otomatik'e ayarlanmalıdır.
3- Vodafone un yanımda uygulaması üzerinden gelmeden yurtdışından ve yurtdışına sms gönderme, arama ve internet mutlaka açık olmalı. Dikkat bu vodafone un web sitesi üzerinden seçilmelidir. Yurtdışı paket almanıza gerek yoktur.
4-Yurtdışına geldiğinizde
alacağınız fiziksel sim'i (yada e-sim aldığınızda) taktığınızda
hem arama hem sms hem de internet verisi için yeni aldığınız hattı şeceçeksiniz. -
@akara Hocam, BOA'ya para yatırabilirsiniz aynı gün fakat BOA üzerinden para göndermek için fiziksel kartın gelmesini beklemeniz lazım. 4-6 iş günü arasında.
-
Telefon numaranızı değiştirmeden operatör değiştirmeİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
Merhaba
Telefon numaranızı değiştirmeden operatör değiştirmeye ilişkin ufak bir bilgi notu hazırladım.
1️⃣ Eski operatörünüzden gerekli bilgileri alın
Numaranızı taşımak için mevcut operatörünüzden mutlaka şu iki bilgiyi öğrenmeniz gerekir:Account Number (Hesap Numarası)
Port-out PIN / Transfer PIN
Bu bilgiler olmadan numara taşıma işlemi başlatılamaz.
2️⃣ Yeni operatör satın alma sayfasında “mevcut numaramı taşıyacağım” seçeneğini işaretleyin
SIM veya eSIM satın alırken mutlaka:
“Transfer my existing number / Keep my number”
seçeneğini işaretleyin.
Aksi halde sistem size yeni bir numara atar.3️⃣ Scan kodu ile yeni sim'i cep telefonunuza kurun.
4️⃣Register sim için size link verilecektir. Burada yönlendirildiğiniz sayfada OTP ile numara üret varsa sakın yapmayın. Yeni numara üretecektir. Yeni operatörün Numara taşıma (port-in) sayfasını bulun. Buradaki bilgileri eksiksiz girin. Örnek web sitesi:https://www.lycamobile.us/en/activate-sim-2/
5️⃣ Aktivasyon süresinde şebeke ayarları
Numara tamamen taşınana kadar Hat “Unknown / No service” görünebilir.Gerekirse YENİ OPERATÖRÜN Mobile Data Roaming geçici olarak açılabilir. (Bu uluslararası roaming değildir, ücret yansımaz.). Uçak modunu açıp kapatın. Olmadı telefonu açıp kapatın.Saygılarımla
Engin Yılmaz -
Evet hocam ben de yeni keşfediyorum. Ona mutlaka bakacağım. Buraya sonradan geleceklere önemli katkısı olacaktır yazışmaların.
Temel İspanyolca tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Amherst Downtown /MA/2026
3 kişilik aile:
Kira 2+1: Minimum 2000
SADECE market alışverişi(beslenme): 1000
Diğer ihtiyaçlar : 500-700
Cep telefonu hat: kişi başı aylık 45(mint mobile)
Aylık sağlık sigortası: 750 (diş ve göz yok)
Uber minimum: 10 dolar
Not: Bu bölgeye geleceklerin daha çok öğrenci ve akademisyen olduğunu düşünerek faydalı olması dileğiyle yazıyorum. Northampton'dan amherst'e günlük şehir içi otobüsler var. Bunlar tamamen ücretsiz. Bu anlamda northampton da bir seçenek. -
RE: Telefon numaranızı değiştirmeden operatör değiştirmeİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
ÖNEMLİ NOT: MUTLAKA AMA MUTLAKA HATTA MUTLAKA, YENİ GEÇTİĞİNİZ HATTIN APP'ini indirin ve AUTO RENEW varsa kapatın. Kredi kartınız kayıtlı ise silin.
-
Telefon numaranızı değiştirmeden operatör değiştirmeİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
Merhaba
Telefon numaranızı değiştirmeden operatör değiştirmeye ilişkin ufak bir bilgi notu hazırladım.
1️⃣ Eski operatörünüzden gerekli bilgileri alın
Numaranızı taşımak için mevcut operatörünüzden mutlaka şu iki bilgiyi öğrenmeniz gerekir:Account Number (Hesap Numarası)
Port-out PIN / Transfer PIN
Bu bilgiler olmadan numara taşıma işlemi başlatılamaz.
2️⃣ Yeni operatör satın alma sayfasında “mevcut numaramı taşıyacağım” seçeneğini işaretleyin
SIM veya eSIM satın alırken mutlaka:
“Transfer my existing number / Keep my number”
seçeneğini işaretleyin.
Aksi halde sistem size yeni bir numara atar.3️⃣ Scan kodu ile yeni sim'i cep telefonunuza kurun.
4️⃣Register sim için size link verilecektir. Burada yönlendirildiğiniz sayfada OTP ile numara üret varsa sakın yapmayın. Yeni numara üretecektir. Yeni operatörün Numara taşıma (port-in) sayfasını bulun. Buradaki bilgileri eksiksiz girin. Örnek web sitesi:https://www.lycamobile.us/en/activate-sim-2/
5️⃣ Aktivasyon süresinde şebeke ayarları
Numara tamamen taşınana kadar Hat “Unknown / No service” görünebilir.Gerekirse YENİ OPERATÖRÜN Mobile Data Roaming geçici olarak açılabilir. (Bu uluslararası roaming değildir, ücret yansımaz.). Uçak modunu açıp kapatın. Olmadı telefonu açıp kapatın.Saygılarımla
Engin Yılmaz -
Evet hocam ben de yeni keşfediyorum. Ona mutlaka bakacağım. Buraya sonradan geleceklere önemli katkısı olacaktır yazışmaların.
-
Merhaba ABD içinde bir bankadan bir bankaya 2000 dolar transfer yaptım. 30 dolar fee kesildi. Bilginiz olsun.
-
Benim durum daha enteresan, galaxy A55 almıştım ve mint mobile web sitesinde e-sim uyumlu değil yazıyordu. Burada bir şekilde e-sim li olarak kaydettim.

-
Hocam biz buraya gelmeden aldık. Çalışıyorlar. Herhangi bir kısıt görünmüyor.
-
@akara Hocam, BOA'ya para yatırabilirsiniz aynı gün fakat BOA üzerinden para göndermek için fiziksel kartın gelmesini beklemeniz lazım. 4-6 iş günü arasında.
-
@akara Hocam dediğim şekilde yaparsanız mesaj geliyor. Aman Türkiyeden gelen aramaları yanlışlıkla açmayın. Acımazlar. Günlük tarifeyi o gün işletirler.
-
Arkadaşlar
Yukarıdaki işlem tahmin edeceğiniz üzere enpara üzerinden gerçekleşmedi.
İleride bu şekilde enparadan göndermek isteyen olursa olmadığını görsün, ona göre önlemini alsın.
Ben parayı BOA da hesap açıp oraya gönderdim. Sonra kişinin buradaki banka hesabına doğrudan yolladım.
BOA ya yolladığım para için enpara 360 tl BOA is 22 dolar kesti