• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Muhammed Eyüp Yavuz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 61
    • En İyi 53
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Muhammed Eyüp Yavuz

@Muhammed Eyüp Yavuz

108
    İtibar
    125
    Profil Görüntülemeleri
    61
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Muhammed Eyüp Yavuz Takip etme Takip Et

Muhammed Eyüp Yavuz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba, biz de bugün mülakata girdik, belki benzer durumda olup kaygılı arkadaşlar vardır diye deneyimi anlatacağım.
      Öncelikle tüm yardımları için @crazycells ve @Muhtaradana ya özellikle teşekkür ederim.

Durum şu ki; Aralık ayının ortalarına doğru mülakat tarihimiz belirlendi fakat Ekim ayında evlendiğim için eşim adına ds260 doldurmamıştım. Hemen konsolosluğa mail attım fakat hiçbir dönüş olmadı. Ta ki 31 Aralık gününe kadar. Eşimin bilgilerini istediler, yolladım ve tabi ki vize görüşmesine kadar da cevap yok. Bu sabah baya kaygılı bir şekilde mülakata gittik, hatta sağlık raporlarımızı bile almadık. İçeriye gireceğimiz zaman tabi ki eşimi almadılar ve karşıdaki pastanede gergince beni beklemeye başladı. İçeride @ilhanucarus ile tanıştık ve güzelce sohbet ederek birbirimizi rahatlattık:) sonra numaram yandı ve gişeye doğru yola koyuldum. Gişedeki görevli evraklarımı istediği gibi bölüp durumu izah ettim ve 20 gündür açmadıkları Ds formunu sadece 1 dakikada açtı. Öğleden sonraya randevu vereceğini söyledi ama daha yakın bir saat isteyince 11 dedi. Bu arada benim önerim işiniz yoksa alabildiğiniz kadar saat alın. Ben her yıl yüzlerce Ds doldurduğum ve şirketimi de Ankarada ofisi olduğu için işimi hızlı hallettim.
      Sonrasında 11 gibi tekrar geldik. İstanbul konsolosluğunun aksine herkes inanılmaz güler yüzlü ve anlayışlıydı, bu da bizi oldukça rahatlattı. Belgelerimizle sıra beklemeden hemen 12 numaralı gişeye girdik ve hepsini teslim ettik. Sonrasında ise para ödeme ve nihayetinde son mülakat için 6 numaralı gişeye geldik. Yemin ettikten sonra Gişedeki kadın İngilizce biliyorsunuz değil mi! Diyerek İngilizce konuşmaya başladı. Bunun pek soru olduğunu düşünmüyorum. Ya bizi denedi ya da canı anadilini kullanmak istedi:)
      Son mülakat da oldukça rahattı, çok sempatikti ve soruları özellikle nasıl tanıştığımız, evlenmeye ne zaman karar verdiğimiz, orada ne yapacağımız üzerindeydi. Soruları da güzelce cevapladık, hatta espriler filan da döndü diyebilirim. Sağlık belgemiz eksik olduğu için bize malum kağıdı verip pasaportlarla beraber postalamamızı istedi. Kesin bir netice söz konusu değil fakat vize deneyimlerime göre sıkıntılı bir şey gözükmüyordu.
      Not1: Evliliği kanıtlayıcı belge olarak yazışmalardan ziyade instagramda paylaştığımız fotoğraf ve storyleri ss alıp çıkarttım, böylelikle tarihi de belirli oluyordu. Ayrıca nikah vs. Fotolarda koydum.
      Not2: Hesap dökümü hakkında çok şeyler okudum ama 2 kişi için 10400 dolar gösterdik ve herhangi bir sorun olmadı.
      Not3: Bence en önemlisi bu, eksik evrak olacağından da ayrı bir korkumuz vardı ama Gişedeki görevli açık bir şekilde şunu söyledi. Eğer Ocak ayında eksik evraklarınızı tamamlarsanız vizenizde hiçbir sorun olmaz çünkü size ayrılan vizeleriniz var fakat Ocak ayından sonra tamamlanırsa diğer aylardan kalan fazlalıklar değerlendirilir ve riske girilir diyerek uyardı.
      Şimdilik bu kadar diyeceklerim, eğer bizimle benzer durumda olanlar varsa umarım biraz da olsa kaygılarını dindirebiliriz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Ben de dahil birçok kişi bu seneki süreçte çokça problem yaşadı. Hatta ardı arkası kesilmedi sorunların, birçok kez buraya kadar mıymış dediğim oldu. Hatta sadece 2 gün önce bunu tekrar dedim, 20 Haziran'da biletimiz var her şeyimiz de hazır ve bir twit ile resmen her şey başımıza yıkıldı. Fakat bu durumda bile ilk işim bu foruma girip diğer bekleyenlerle paylaşmak, teselliyi birbirimizle aramak oldu. Belki şu iki ayda başka şeyler de çıkabilir ama buradaki herkesin oldukça özverili ve iyi niyetli olduğu düşüncesindeyim. Lütfen tartışmaları başka tarafa çekmeyelim.

Gündem içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@ozlemc Gidilecek yer olarak İndiana'yı belirttim.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

@Fcbyrm İlk olarak biz nikahı yaptıktan sonra mail atamadık hemen, Ekim ayında evlendik ama mülakat tarihimiz Aralık ayında belirlendiği için o zaman mail gönderdik. Yanlış bilmiyorsam mülakat tarihi belirlenmeden açmıyorlar. Eğer yanlışım varsa düzeltiniz lütfen @crazycells @Muhtaradana .

Mail attıktan sonra eşinizin bilgilerini isteyecekler sizden, evlilik cüzdanını biz sadece vize görüşmesine götürdük ama mailde eşimin isim-soyisim, doğum tarihi ve doğum yeri istendi. Ek olarak evlilik cüzdanını da ekleyebilirsiniz.

Eğer sizin de belgenizi işleme açarlarsa kendiniz değiştirebilirsiniz.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz
    • RE: DV2020 bekleme odası

@Muhtaradana Teşekkürler hocam, bedelliydi hızlı geçti:)

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@Cemal-Kalın Ben mülakattan 3 gün önce yatırdım hocam, herhangi bir soru ya da sorunla karşılaşmadım ama ek olarak son 6 aylık maaş dökümümü de gösterdim.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@Erkangeziyor Biz de evlendik, evimizi, işimizi, düzenimizi kurduk derken Greencard çıktı. Şubat'ta vizemizi aldık ama burada kurduğumuz tüm düzeni bir anda bırakamayacağımız için Haziran'a biletimizi aldık fakat şu an öyle bir araftayız ki ne buradaki düzeni tam bırakabiliyoruz ne de ABD'de kuracağımız düzeni tam netleştiremiyoruz. Umarım senin sürecin bundan daha kolay olur:)

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@stilll Eşim adına DS formu zamanında açılmadığı için almadık ne olur ne olmaz diye. Eksik evrak olarak değerlendiriliyor böyle bir durumda, sonrasında kargoyla pasaportlar ile birlikte gönderiyoruz.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@FreeMen Muhtemelen böyle bir soruyla karşılaşabilirsiniz. Green Card için sizden resmi bir sponsor isteyeceklerini düşünmüyorum, onu dil okulu, üniversite gibi programlarda istiyorlar. Soru olarak gelirse de ailenizin bu konuda desteklediğini söyleyebilirsiniz, bunun sorun yaratmayacağı düşüncesindeyim.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@haymatlos_ iş olarak yurtdışı eğitim danışmanlığı yapıyorum, onunla pek bir ilgisi var mıdır bilemiyorum maalesef:) ama hissettiğim şu ki siz orada özgüvenli ve ne istediğini bilir şekilde durunca sizi ona göre muhatap alıyorlar.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

Muhammed Eyüp Yavuz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD Yolunda Evlilik

@Ezgi-Korkut Merhabalar, elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım ama öncelikle sıralamanızı imzanıza taşımanızı öneririm, bu yorumlarda birçok açıdan etken olacaktır. Çünkü mülakat zamanınız da buna göre şekillenecek.
      1- İlk olarak formu erkenden göndermeniz iyi olmuş. Kadınlar için malesef bu süreç biraz daha zorlayıcı olabiliyor fakat eşimin pasaportunu ve kimliğini yenilemesi çok kısa süre aldı. Özellikle yeni pasaportu evlendikten 2-3 hafta içersinde elindeydi. Fakat eski pasaportunuzla gitmenizi çok önermem çünkü vize basılsa bile bunu yeni alacağınız pasaporta aktarmak için uğraşmanız gerekecek. O yüzden mülakata girerken yeni pasaportunuz yanınızda olsun. Biz bu süreçte birçok şeyden feragat ettik ve sürecimizi kolaylaştıracak şekilde evlilik sürecimizi şekillendirdik, size de bunu öneririm çünkü hem GC süreci hem de evlilik süreci birlikte ciddi anlamda yorucu ve kaygı verici olabiliyor.

2-Eşim için DS formu açılmamıştı fakat sağlık raporu haricinde olan her şeyimiz yanımızdaydı. Eşime DS açılamamasının sebebi o dönemin Christmas tatiline denk gelmesiydi. Normalde eşiniz için açacakları DS için zaman oluyor yani fakat olur da bizim gibi özel bir zamana denk gelirseniz siz de eşinizin tüm evrakları ile birlikte görüşmeye gidin, ilk başta sadece sizi içeri alacaklardır, siz de orada durumu izah edebilir ve eşiniz adına DS açtırabilirsiniz.

3- Yaklaşık birkaç hafta önce koymuştuk fakat ikimizin de maaş dökümleri yanımızdaydı. 10000 doların yeterli olmayacağını düşünenler var, bu konuda haklı da olabilirler çünkü mülakatta orada yapacağımız iş, güvencemiz ve evliliğimizin realitesi de sorgulandı. Bunlara oldukça güzel ve dolu cevaplar verdik, bu sebeple hesaptaki paranın o kadar da dikkate alınmadığını düşünüyorum fakat herhangi bir cevabımızda güven vermeden konuşsak ya da yanlış bilgi verseydik bu miktar bize bahane olarak sunulabilir ve red de alabilirdik.

Umarım süreciniz güzel geçer, sizin için oldukça yorucu olacak ama her şey bittiği zaman oldukça rahatlayacaksınız:)

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

Şöyle bir habere denk geldim az evvel,

Haberin kaynağını bulamadım fakat 19 Haziran itibariyle THY'nin ABD seferlerine başlayacağını söylüyor. Umarım gerçektir, bir kaynak bulursam da ekleyeceğim.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@ilhanucarus Dostum ABD'nin koyduğu yasaklar 22 Haziran'a kadardı eğer bu tarih ertelenmezse 22 Haziran itibariyle bu şekilde uçabileceğimizi umuyorum:)

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@epsilon05 Evet dostum direkt mail adresine tıkladığında otomatik olarak senin mailinde de açar göndereceğin yere.
      Hem gönderdiğim adrese hem de göçmen vize birimine mail gönderebilirsin, onun da linkini aşağıda paylaşıyorum.

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@epsilon05 U.S. Embassy (Ankara, Turkey)

110 Ataturk Boulevard 
      Kavaklidere, 06100 
      Ankara, Turkey 
      +(90)-312-455-5555 
      [email protected]
      https://tr.usembassy.gov/

U.S. Consulate General (Istanbul, Turkey)

Poligon Mahallesi, Sariyer Caddesi No: 75 
      İstinye 34460 Sariyer- Istanbul / Turkey 
      +90-212-335-9000 
      [email protected]
      https://tr.usembassy.gov/embassy-consulates/Istanbul/

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

Arkadaşlar merhaba!
      3 Haziran'da Chicago'dan İstanbul'a tahliye uçuşu olacakmış. Sabahtan konsolosluğu aramayı ve mail atmayı düşünüyorum, belki buradan da talep olduğu görülürse İstanbul'dan da bir uçuş düzenlenebilir. Belki hep birlikte böyle bir harekette bulunursak dikkat çekebilir:)

Ege Buğra Özen  /  Haz 1, 2020

THY Chicago’dan tahliye uçuşu düzenleyecek - AirTurkHaber.com

THY Chicago’dan tahliye uçuşu düzenleyecek - AirTurkHaber.com

Türk Hava Yolları’nın 3 Haziran’da ABD’nin Chicago şehrinden Türkiye’ye tahliye uçuşu gerçekleştireceği açıklandı.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@Semihmete Böyle bir bilgilendirme var fakat buna rağmen yolcu taşımacılığının düzenli olarak devam ediyor olması da kafa karıştırıcı. Nitekim konsolosluk Frankfurt üzerinden haftada 3 gün uçuş olduğunu söylemekte. Uçuş da mevcut ama kimin alınıp kimin alınmadığı tam olarak net değil. Mesela bu durumdan 5 kişilik bir Hintli öğrenci grubu mağduriyet de yaşadı geçen günlerde.
      Sorduğu soru karşılığında aldığı cevabı bizimle paylaştığı için @ilhanucarus 'a teşekkür ederim.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@yunusduman11 Biz varız hocam, kedimizle birlikte uçuşların açılmasını bekliyoruz:(

Yolculuk içinde yayımlandı
      Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

@crazycells Lufthansa sistemde uçuş gözükmüyor diyor:) Gerçekten garip bir süreçteyiz, biraz daha araştırayım eğer bir şey bulursam buraları da yeşillendiririm ki düşünen varsa faydalansın.

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz

Merhabalar, biliyorsunuz ki haftanın 3 günü Frankfurt'tan Lufthansa uçuşları var ABD'ye. Hatta konsolosluğun web sitesinde de geçiyor bu uçuşlar. Biz de eğer THY uçuşlarını açmazsa bu uçuşları kullanmayı düşünmekteyiz fakat dün bir haberde Hindistanlı 5 gencin Almanya'da uçağa alınmadığını gördüm. Bu öğrenciler J1 ve türevi öğrenci vizeleriyle gidecek olsalar da uçağa alınmamışlar.
      Buna benzer bir durumu biz de yaşar mıyız acaba? Hiç bu uçuşlarla gitmeyi denemiş olan var mıdır?

Muhammed Eyüp Yavuz
      Muhammed Eyüp Yavuz