• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozank
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozank

@ozank

1
    İtibar
    4
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozank Takip etme Takip Et

ozank tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@shinriyeon ben su an gecemeyecegim, calistigim lab waiveri aldigim icin h1bye gecirecekti waiver sorunu kalmadigi icin j1 yenilenecek. gecen ay EB2NIW file ettim o yuzden h1bye gecip seyahat sorunu yasamak istemiyordum...
      tabii h1b ve green card sureceinde bir adim ortadan kalkmis oldu.

@mugedeniz 3 hafta kalmasina ragmen baslatmamalari cok ilgincmis. umarim kisa zamanda alirsiniz h1b ya da direkt green card

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      O
      ozank

ozank tarafından gönderilen son iletiler

@shinriyeon ben su an gecemeyecegim, calistigim lab waiveri aldigim icin h1bye gecirecekti waiver sorunu kalmadigi icin j1 yenilenecek. gecen ay EB2NIW file ettim o yuzden h1bye gecip seyahat sorunu yasamak istemiyordum...
      tabii h1b ve green card sureceinde bir adim ortadan kalkmis oldu.

@mugedeniz 3 hafta kalmasina ragmen baslatmamalari cok ilgincmis. umarim kisa zamanda alirsiniz h1b ya da direkt green card

O
      ozank

@mugedeniz, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Super
      Tesekkurler

hayat ne garip, sizin sevindiginize ben uzuluyorum. waiveri alsam da h1bye gecsem diye bekliyordum bende.

O
      ozank

@Kaan-Özdemir, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@ozank, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@Plus19 bu gecmise yonelik gecerli mi? Yani vizeyi 8 aralikta kurala tabii olarak almis birisinin kurali da 9 aralikta kalkacak mi?

Ben de bunun cevabını merak ediyorum. Şu an vize sahibi olanlar için de geçerli olacaktır. Mantıklı olan geçerli olması olur ama geriye doğru işlemez de diyebilirler. Göreceğiz.

https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/Survey/Finding
      Burada herhangi bir tarih sormadan Turkiye listede oldugu icin uygulanir diyor, demek ki Turkiye listeden cikinca tarihten bagimsiz olarak kural kalkacak. Iki gun icin param bosa gitti 😃

O
      ozank

@Plus19 bu gecmise yonelik gecerli mi? Yani vizeyi 8 aralikta kurala tabii olarak almis birisinin kurali da 9 aralikta kalkacak mi?

O
      ozank

@nimble, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@ozank Abd'ye girmeden waiver başlatmanız "non-immigrant" J1/J2 vizenize ters bi durum çünkü waiver sonrası visa stamp almayı dahi önermiyorlar bu gerekçeyle. Şu meşhur 90 gün kuralı bunda da var mıdır bilmiyorum, fakat ben en azından o kadar beklemenizi önerirdim. Abd girişi öncesi avukata danışıp emin olmadan kesinlikle waiver başvurunuzu yapmayın derim.

waiver vizeye ters degil. waiver aldiktan sonra girip cikmakta bir sorun yok zaten. bulamadigim ilk girisin bir farki var mi.
      waiver sonrasi stamp almanin riski kuralin yeniden eklenip waiverin gecersiz olma ihtimali.

O
      ozank

Selamlar herkese, J1 waiver basvurusu yapacagim ancak bununla ilgili bir sorum var.
      Esim J2 vizesini yeni aldi ancak bu vize ile henuz ABDye giris yapmadi. J1 waiver surecini baslatmak icin ABDye giris yapmasini beklemem gerekiyor mu?
      Kurum beklememi soylemisti ancak sureci ertelemeye calisiyorlar gibi geliyor, bu konuda bir bilgi bulamadim.

O
      ozank