Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nimble Anladim, cok tesekkurler.

Son olarak aklima takilan bir konu daha var. Diyelim vizemi 2 yil daha uzattim ve 2 yil engelimi kaldirmak istiyorum. Bunu kaldirmak icin herhangi bir yerden H1B icin ise giris/kabul yazisi vs gerekiyor mu yoksa herhangi bir nedenim olmadan sadece 2 yil kuralini kaldirmak icin basvurabilir miyim? Diyelim ki EB-2 NIW'a basvurmak istiyorum ama bunu vizemi 2 yil uzatir uzatmaz ilk 6-8 ay icinde yapmayi hedefliyorum. Bu durum icin 2 yil kuralini onceden kaldirabilir miyim yoksa 2 yil kuralini kaldirmak icin EB-2 NIW vizesine gecis basvurusu yapacagimi bir sebep olarak mi gostermem gerekir? Yani kisacasi; 2 yil kuralini kaldirmak icin herhangi bir sebep gostermek gerekiyor mu?

Amacim 2 yil kuralini olabildigince cabuk kaldirip (tabi vizemi uzattigimi farzediyorum; o yuzden su an icin herhangi bir waiver girisiminde bulunmayacagim) kendime EB-2 NIW vizesine basvurabilmek icin biraz zaman yaratmak ve bu surede de olabildigince akademik calismada bulunmak (tabi bu sure icinde ek olarak green card lottery kovalamak). Bu konuda bilginiz varsa ve paylasirsaniz cok memnun olurum. Tesekkurler.

• @konyadakipenguenadam Waiver başvurusunda gerekçenizi açıklıyorsunuz, özellikle H1B kabulu EB2 onayı vs gerekmiyor. Kalıcı olmak istediğinizi, kaçırmak istemediğiniz bir fırsat bulduğunuzu ve bu waiver'ın bu amaç için ihtiyacınız olduğunu vs. belirtiyorsunuz. Kendi başvuru dosyama da baktım, hiç greencard/EB2/H1B bahsetmemişim. Oraya yazılacak açıklama için internette örnek metinler mevcut, artık ChatGPT de işe yarar.

Bu arada EB-2 NIW için I-140 başvurusunda değil, I-485 AOS sürecinde waiver ihtiyacınız olacak. Ben NIW onayı sonrası waiver başvurusu yapmıştım. AOS süreçlerinin şuanki halini ve bekleme sürelerini düşünüp waiver için acele etmeyebilirsiniz. Trump sonrası nasıl değişir bilemiyorum tabi.

• @Nacresila Megane, FedEx ile bu adrese yolladım:
    Department of State J-1 Waiver
    3180 Rider Trail South
    Earth City, MO 63045

Overnight gönderdim, ertesi gün gönderinin alındığını FedEx sisteminde gördüm.

• Merhaba,
    şu anda Türkiye’de 2 yıl kuralımın dolmasını bekliyorum. 1 yıl kaldı kuralın kalkmasına. Bu süreçte H1B vizesine başvurabilir miyim? Vize Mülakatı olumsuz sonuçlanabilir mi?
    Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @nimble anladim, cok tesekkur ederim.

Tum bu bahsettiginiz detaylar ileride isime yarayacaktir diye dusunuyorum. Etrafta cok fazla bilgi kirliligi var acikcasi. O yuzden de dogru bilgiye ulasmak pek kolay olmuyor. Mesela bir arkadasim, kendi arkadasinin H1B vizesi icin kabul aldiktan sonra, bu sebeple 2 yil kuralini kaldirmaya basvurdugundan bahsetti. Ote yandan baska bir arkadasim ise kendi arkadasinin NIW'a basvurabilmek icin once 2 yil kuralini kaldirttigindan ve bunun bu sirayla yapilmasi gerektiginden bahsetmisti. Simdi sizin dediginize gore ise NIW kabulu aldiktan sonra 2 yil kuralini kaldirmaya basvurabiliyoruz. Ayrica waiver basvurusunda H1B kabulunun veya EB2 onayinin gerekli olmadigini soyluyorsunuz. Sonucta siz bu olayin birinci dereceden muhattabi oldugunuz icin tecrubelerinizi gozardi etmemekte fayda var diye dusunuyorum.

Sanirim tum bu anlatilanlari derleyip, zamani geldiginde ortak bir sonuc cikarmak gerekecek. Yardimci oldugunuz icin tekrar cok tesekkur ederim!

• @konyadakipenguenadam Evet hocam kendi geçtiğim süreç üzerine konuşuyorum yoksa avukat vs değilim yanlış yönlendirmek istemem emin olmasam. Ne demek rica ederim.

@meltem8 H1B başvurusunda waiver yahut 2-year-fullfillment isteniyor. Bu süreç devam ederken onaylanması çok olası gelmedi bana.

• @nimble Çok teşekkür ederim cevabınız için. Türkiye'den yapılan j1 waiver başvuru prosedürleri ile ABD'den yapılan başvuru prosedürleri aynı mı? Bu prosedürleri adım adım anlatan bir yazı var mı formda?

• @meltem8 bu başlığın ilk sayfasında detaylı bir paylaşım var. Waiver süreci 6-8 ay sürüyor ortalama, ilk postta excel olarak forum üyelerinin süreçlerini takip edebilirsiniz.

Süreç Türkiye'den birebir aynı mı ilerler bilmiyorum, benim tecrübem buradaki başvuruma dayalı. Halihazırda iş teklifiniz yoksa offer alıp waiver sürecini tamamlamak kalan sürenizle eşit olabilir.

• @nimble j1 kuralının kalması için aslında 11 ayım kaldı. Dediğiniz gibi iş teklifi aldıktan sonra waiver başvurusu yapmak daha mantıklı geliyor. Tekrardan teşekkürler.

• Selamlar herkese, J1 waiver basvurusu yapacagim ancak bununla ilgili bir sorum var.
    Esim J2 vizesini yeni aldi ancak bu vize ile henuz ABDye giris yapmadi. J1 waiver surecini baslatmak icin ABDye giris yapmasini beklemem gerekiyor mu?
    Kurum beklememi soylemisti ancak sureci ertelemeye calisiyorlar gibi geliyor, bu konuda bir bilgi bulamadim.

• @ozank Abd'ye girmeden waiver başlatmanız "non-immigrant" J1/J2 vizenize ters bi durum çünkü waiver sonrası visa stamp almayı dahi önermiyorlar bu gerekçeyle. Şu meşhur 90 gün kuralı bunda da var mıdır bilmiyorum, fakat ben en azından o kadar beklemenizi önerirdim. Abd girişi öncesi avukata danışıp emin olmadan kesinlikle waiver başvurunuzu yapmayın derim.

• @nimble, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@ozank Abd'ye girmeden waiver başlatmanız "non-immigrant" J1/J2 vizenize ters bi durum çünkü waiver sonrası visa stamp almayı dahi önermiyorlar bu gerekçeyle. Şu meşhur 90 gün kuralı bunda da var mıdır bilmiyorum, fakat ben en azından o kadar beklemenizi önerirdim. Abd girişi öncesi avukata danışıp emin olmadan kesinlikle waiver başvurunuzu yapmayın derim.

waiver vizeye ters degil. waiver aldiktan sonra girip cikmakta bir sorun yok zaten. bulamadigim ilk girisin bir farki var mi.
    waiver sonrasi stamp almanin riski kuralin yeniden eklenip waiverin gecersiz olma ihtimali.

• @Erdem-Yıldız
    Buna bir çözüm bulabildiniz mi?

• @ozank Waiver almak sizin J1 alırken başvurduğunuz "göçmen olmayan vize" niyetinize ters bir durum. Bunu yaparak immigration niyetinizi belirtiyorsunuz, H1B alıp yine de geri döneceğim gibi bir planınız varsa hem waiver aşamasında hem de ülkeye girişte belirtmelisiniz. Aşağıda faydalı olabilecek birkaç cümle ekledim.

"A waiver of 212(e) approval could possibly result in a denial of an application of a J-1
    visa renewal as it might appear to conflict with non-immigrant intent."

"First-Time Entry and Waiver Implications

While the J-1 waiver application process doesn’t automatically bar the J-2 holder’s entry, it can lead to increased scrutiny because it indicates the J-1 holder may not return to their home country for the two-year residency requirement.
    Officers might question whether the waiver indicates a potential violation of the non-immigrant intent requirement."

• Türkiye 2 yıl kuralı (J-1 2 Year Rule) listesinden tamamen kaldırıldı. Artık 2 yıl kuralına tabi olmayacaksınız.

2 Yıl Kuralı nedir: Bazı J1 vizelerine 2 yıl kuralı koyuyorlardı. Bu kural olunca da ülkenize dönüp 2 sene kalmadan tekrar ABD'ye gidemiyordunuz. Ya da bu kuralı kaldırmadan ABD'de statü değişimi, green kart başvurusu yapamıyordunuz. Artık Türkiye bu listeden tamamen çıkarıldı.

Bugün açıklanan karara göre eski 2 yıl kuralları da artık geçersiz oldu. Bu kurala şu anda sahip olanların da kaldırmasına gerek kalmıyor.

Duyuru: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/exchange-visitor-skills-list.html

2024 Skill List: https://public-inspection.federalregister.gov/2024-28718.pdf

Not: Devletten burs alarak veya yüksek lisans ve üzerindeki düzeyde tıbbi eğitim veya staj programlarına katılıyorlarsanız, bu gerekliliğe yine de tabi olabiliyorsunuz.

• @Plus19 bu gecmise yonelik gecerli mi? Yani vizeyi 8 aralikta kurala tabii olarak almis birisinin kurali da 9 aralikta kalkacak mi?

• Bundan sonra vize alanlar icin mi gecerli acaba? Yoksa hali hazirda olanlari da kapsiyor mudur?

• @shinriyeon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Bundan sonra vize alanlar icin mi gecerli acaba? Yoksa hali hazirda olanlari da kapsiyor mudur?

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

• @Plus19 Merhaba ben şuanda greencard dv lottery tahlilisiyim j1 intern programım bitti 3 ay önce türkiyeye döndüm 2 yıl kuralım var diye greencard alamam diye j1 waiver basvurdum dos onayladı dosyam usics de gerek kaldımı acaba usics için bu haberle vizesinde hali hazırda 2 yıl kuralı olanlar içinde mi iyi haber ?

• @gastroNot evet sorunu çözdüm 🙂 usics de sonunda dosyam

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |