• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yasincl
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 34
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

yasincl

@yasincl

53
    İtibar
    127
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

yasincl Takip etme Takip Et

yasincl tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar Hong Kong mülakat deneyimimi paylaşmadan önce Yeşilkart forumun tüm yöneticilerine ve burada sorularımıza cevap verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ayrıca bu sene öncülük edip Hong Kong yolunu açan @onuru arkadaşımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum sayesinde bizde hızlı reaksiyon alabildik.

SAĞLIK MUAYENESİ
      Sağlık muayenesine Nicolson da katıldım, ben Türkiye den gelirken herhangi bir aşı olmadım bütün aşıları burada oldum, sadece antikor testi yaptırıp geldim, burada covid dahil toplam 4 adet aşı oldum,
      Tdap+polio (adacel polio karma aşısı yaptılar)
      İnfluenza
      Mmr (antikor testinde kızamık negatifti)
      Covid
      Ve toplamda 5540HKD ödeme yaptım.
      Daha önceden hiç covid aşısı olmamıştım ilk defa burada Virtus medicalde oldum daha önceden covid aşısı olup olmamak problem değil.
      Gözlük kullanıyorum gelirken güncel muayene olmadım 2020 de olduğum muayenenin raporunu ve çevirisini getirmiştim ama istemediler, göz muayenesine gözlükle giriyoruz zaten biraz prosedür gibi geçiyor tek gözü kapatıp ekrandaki rakamları okutuyor sadece
      17 sene önce ayağım kırıldığı için bununla alakalı bir operasyon geçirmiştim herhangi bir rapor getirmedim verdikleri formu doldururken operasyon geçmişine evet diyip açıklamasına ayak kırığından dolayı diye yazdım, doktor muayene ederken ameliyat izini de gösterdim herhangi bir problem olmadığını söyledi belge istemedi bununla alakalı.
      Covidle birlikte 4 aşı olacağım için aşıları 2sini sağlık mülakatının olduğu gün 2 sini farklı bir gün olsam olur mu diye sordum, olur dediler covid ve tdap+polioyu sağlık muayenesinin olduğu gün, mmr ve influenzayı da 4 gün sonra oldum.
      Aldıkları evraklar
      Pasaport ve fotokopisi
      Antikor testi sonucu
      5 adet 1x1.5 inc fotoğraf

VİZE MÜLAKATI

Sabah 8:30 da olan mülakat için 8:20 gibi konsolosluk binasının önünde sıraya girdik 8.25 gibi içeri almaya başladılar, aramadan geçip 1. kata çıktık, pasaportlarımızı veznelerden birine teslim edip evrak teslimi için çağırmasını bekledik, benden aldıkları evraklar,
      1 adet 2x2 inc fotoğraf
      Sağlık muayenesi sonucu
      Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi
      Formül A
      Adli sicil kaydı
      Askerlik durum belgesi ve çevirisi
      Lise diploması, fotokopisi ve çevirisi
      Üniversite diploması ve fotokopisi (üzerinde İngilizceside yazdığı için çeviri yaptırmadım)
      Yüksek lisans diploması ve fotokopisi ( üzerinde ingilizcesi de yazdığı için çeviri yaptırmadım)
      ABD adresinin yazılı olduğu kâğıt verdim buna ekstra anne kızlık soyadını ve mail adresimi de yazmamı istedi.

Burada belirtmek istediğim farklı veznedeki görevliler farklı evraklar isteyebiliyor o yüzden Hong Kong da giren arkadaşların deneyimlerinde farklı kişilerden farklı evraklar istendiğini okuyabilirsiniz. Bu evrak teslimi yaptığımız memurdan kaynaklı bir durum bilginiz olsun

Evrak teslimini yaptıktan sonra odanın ilerisinde yer alan yerden 330$ ödemeyi yapıp aldığınız makbuzu tekrar evrak teslimi yaptığınız vezneye teslim edip mülakat için çağırmalarını bekliyoruz, görevli çağırdığında sağ eli kaldırıp yemin edip, parmak izi verip görüşmeye başladık,

Mülakatta bana sorulan sorular:
      Nerede yaşıyorsun
      Daha önce evlendin mi
      Çocuğun var mı
      Daha önce Amerika’ya gittin mi ( j1 olarak gitmiştim önceden)
      Amerika’ya ne zaman gittin
      Daha önce hiç tutuklandın mı
      Amerika ve Türkiye harici başka bir ülkeye gittin mi
      Ne iş yapıyorsun

Daha sonra onaylanması için öneride bulunacağını söyleyip pasaport hazır olunca mail geleceğini söyledi,

KONAKLAMA
      Ben toplamda 3 farklı otelde kaldım çünkü belirli tarih aralıklarında belirli oteller indirimli olabiliyor. bishop lei, Ramada harbour ve china rich oriental, bunların arasında otel olarak en iyisi bishop tı ama diğer iki otelde kötü değil, temizlik açısından 3ü de gayet iyiydi. bence Ramada harbour konum olarak bishoptan daha iyi çünkü merdiven olayı yok direk centralden 10 dk düz yol yürüyerek otele ulaşabilirsiniz, bishopun yeri iyi fakat sürekli yokuş inip çıkmak biraz yoruyor , china rich oriental otel fiyat olarak uygun oluyor otelin binası da yeni sadece oda içi zeminleri dahil her yer fayans olduğu için bir tık soğuk oluyor ama honk Kong genel itibari ile sıcak olduğu için çok etkilemiyor, tek kötü yanı merkeze biraz uzak ama 300mt yakınında metro istasyonu var, metro ağı çok basit olduğu için hemen öğreniyorsunuz, otelin bulunduğu durak ile central ( hem nicolsonun hemde konsolosluğun olduğu bölge) arasında 4-5 durak var 15dk filan sürüyor metro yolculuğu.

Bekleyen arkadaşlarında en kısa zamanda vizelerine kavuşması dileğiyle,

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yasincl
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, ben de bugün KCC den Hong Kong için 8 Ocak tarihine mülakat mailini aldım

Y
      yasincl

@Burak3445 hatırladığım kadarı ile bu dönemin ilk mülakatlarını alan arkadaşlarda da aynı olay yaşanmıştı mailler geç geldi arkadaşlar kcc ye sorarak mülakat tarihlerini öğrenmişti esc sayfaları da çok geç güncellenmişti diye hatırlıyorum, dr Nicolson ile mail üzerinden iletişime geçip mülakat tarihinizi sözlü belirtip esc sayfasının görüntüsünü isteyince de kcc ile olan mailleşmenizi ya da konsolosluktan mülakat gününe dair bi mailleşmeniz varsa onu gönderip randevu almayı da deneyebilirsiniz, henüz erken biraz daha bekleme süreniz var ama esc sayfası güncellenmezse alternatif bir yol olabilir bu, @onuru beyin iletilerini baştan sona okursanız sizin için bir fikir oluşturabilir onların görüşmeye girdiği dönemde de buna benzer bir durum olmuştu galiba,

Y
      yasincl

@brucewayne aynı soruyu daha önce bende sormuştum, lise diplomasının orjinalini bulamadım diye forumdaki arkadaşlar geçen sene kazananlarından @Hanhun arkadaşımızın deneyimini referans gösterdi, kendisi de diplomayı e-devlet çıktısı alarak sunmuş konsolosluğa, daha öncesinde bunu mail ile sormuş kabul edeceklerini belirtmişler. Eğer mülakatınız planlandıysa konsolosluk ile iletişime geçip durumu belirtirseniz nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ile alakalı bilgilendirme yapacaklardır, bende aynı şekilde mülakat planlandıktan sonra durumu HK konsolosluğuna bildirerek ilerlemeyi düşünüyorum

Y
      yasincl

@rasitcenngiz şöyle ki, ben daha önceden covid aşısı olmadığımı ve tek doz olmam sağlık muayenesi için yeterli mi yoksa en az iki doz olmam gerekiyor mu diye sordum, gelen cevapta bana kendilerinin klinikte covid aşısı yapmadıklarını Hong Kong’da özel hastanelerde olabileceğimi söylediler, bunun üzerine ben tekrardan soruyu yanlış anladıklarını ve son 12 ay içerisinde tek doz olmam yeterli mi diye bir kez daha mail attım ve döndükleri mail de tek cümle olarak “one dose is already enough as initial dose” şeklinde cevap verdiler, dr nicolson ile olan mailleşme bu başka yerlerde ne şekilde onunla alakalı bilgim yok.

Y
      yasincl

@basakkk lise diplomasının orjinalini kaybeden kişiler dediğiniz şekilde ilçe milli eğitimden yada e-devletten aldıkları evraklar ile ilerliyor, Hong Kong özelinde geçen sene kazananlarından @Hanhun arkadaşımızın mülakat deneyimini okuyabilirsiniz referans olması açısından

Y
      yasincl

@ugurbocegi benimde aynı sizdeki gibiydi kızamık negatif diğerleri pozitifti, mmr yaptılar sağlık muayenesinde

Y
      yasincl

@lesnarhomie Türkiye de aşı olmadan gidip aşıları nicolsonda olacaksanız ona göre ayarlama yaptırabilirsiniz ben covid dahil 4 aşı oldum toplamda 2 adet muayene gününde diğer 2 sini 4 gün sonra gidip oldum, bir problem olmuyor

Y
      yasincl

@blueboy21 benim de konu ile alakalı çok tecrübem yok fakat konsolosluk bazında değişiyor deneyimlerde gördüğüm kadarı ile HK bu konuda lise diplomasını görmek isteyen konsolosluklardan biri, diğer konsolosluklardan bazıları sahip olunan en üst düzey diplomayı görmeyi yeterli bulabiliyor

Y
      yasincl

@brucewayne hafta içi halk eğitim merkezi yada ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayıp danışırsanız diploma kayıp belgesi ile bir nüsha daha bastırabiliyorsunuz diye biliyorum ama yine de teyit etmek lazım, diplomayı tekrar basmıyorlar ama mezun belgesi şeklinde bir belge veriyorlar diye duymuştum

Y
      yasincl

yasincl tarafından gönderilen son iletiler

@lesnarhomie Türkiye de aşı olmadan gidip aşıları nicolsonda olacaksanız ona göre ayarlama yaptırabilirsiniz ben covid dahil 4 aşı oldum toplamda 2 adet muayene gününde diğer 2 sini 4 gün sonra gidip oldum, bir problem olmuyor

Y
      yasincl

@Burak3445 hatırladığım kadarı ile bu dönemin ilk mülakatlarını alan arkadaşlarda da aynı olay yaşanmıştı mailler geç geldi arkadaşlar kcc ye sorarak mülakat tarihlerini öğrenmişti esc sayfaları da çok geç güncellenmişti diye hatırlıyorum, dr Nicolson ile mail üzerinden iletişime geçip mülakat tarihinizi sözlü belirtip esc sayfasının görüntüsünü isteyince de kcc ile olan mailleşmenizi ya da konsolosluktan mülakat gününe dair bi mailleşmeniz varsa onu gönderip randevu almayı da deneyebilirsiniz, henüz erken biraz daha bekleme süreniz var ama esc sayfası güncellenmezse alternatif bir yol olabilir bu, @onuru beyin iletilerini baştan sona okursanız sizin için bir fikir oluşturabilir onların görüşmeye girdiği dönemde de buna benzer bir durum olmuştu galiba,

Y
      yasincl
    • RE: 20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri

@gucarslan Uğur bey merhabalar, konu hakkında sormak istediğim bir soru var genel itibari ile görüşünüz vizesini alanların olabildiğince hızlı şekilde ABD’ye ilk girişlerini yapması yönünde olası bir karardan etkilenmemek adına, peki burada örnek veriyorum ilk girişini yapıp 1 hafta sonra Türkiye ye dönüp 1.5-2 ay sonra gitmekle, ilk girişini 1.5-2 ay sonra tamamen gidip yerleşmek amacıyla yapmayı düşünmek arasında nasıl bir farklılık oluyor, sonuç olarak green card henüz basılmamış olacağı için giriş çıkış yaptıktan sonraki girişte de göçmen vize ile giriş yapmamız gerekmiyor mu, bu durumun stamp vurulduktan sonra vizenin 1 seneye uzaması ve Hali hazırda ilk giriş yapıldığı için ssn ve green card süreçlerinin başlaması haricinde başka bir avantaj sağlıyor mu, konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilir misiniz

Gündem içinde yayımlandı
      Y
      yasincl

@39TEKIRDAG22 merhaba, konsolosluk sitesinde nicolsonun mail adresi yanlış yazıyordu galiba, [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz

Y
      yasincl
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar Hong Kong mülakat deneyimimi paylaşmadan önce Yeşilkart forumun tüm yöneticilerine ve burada sorularımıza cevap verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ayrıca bu sene öncülük edip Hong Kong yolunu açan @onuru arkadaşımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum sayesinde bizde hızlı reaksiyon alabildik.

SAĞLIK MUAYENESİ
      Sağlık muayenesine Nicolson da katıldım, ben Türkiye den gelirken herhangi bir aşı olmadım bütün aşıları burada oldum, sadece antikor testi yaptırıp geldim, burada covid dahil toplam 4 adet aşı oldum,
      Tdap+polio (adacel polio karma aşısı yaptılar)
      İnfluenza
      Mmr (antikor testinde kızamık negatifti)
      Covid
      Ve toplamda 5540HKD ödeme yaptım.
      Daha önceden hiç covid aşısı olmamıştım ilk defa burada Virtus medicalde oldum daha önceden covid aşısı olup olmamak problem değil.
      Gözlük kullanıyorum gelirken güncel muayene olmadım 2020 de olduğum muayenenin raporunu ve çevirisini getirmiştim ama istemediler, göz muayenesine gözlükle giriyoruz zaten biraz prosedür gibi geçiyor tek gözü kapatıp ekrandaki rakamları okutuyor sadece
      17 sene önce ayağım kırıldığı için bununla alakalı bir operasyon geçirmiştim herhangi bir rapor getirmedim verdikleri formu doldururken operasyon geçmişine evet diyip açıklamasına ayak kırığından dolayı diye yazdım, doktor muayene ederken ameliyat izini de gösterdim herhangi bir problem olmadığını söyledi belge istemedi bununla alakalı.
      Covidle birlikte 4 aşı olacağım için aşıları 2sini sağlık mülakatının olduğu gün 2 sini farklı bir gün olsam olur mu diye sordum, olur dediler covid ve tdap+polioyu sağlık muayenesinin olduğu gün, mmr ve influenzayı da 4 gün sonra oldum.
      Aldıkları evraklar
      Pasaport ve fotokopisi
      Antikor testi sonucu
      5 adet 1x1.5 inc fotoğraf

VİZE MÜLAKATI

Sabah 8:30 da olan mülakat için 8:20 gibi konsolosluk binasının önünde sıraya girdik 8.25 gibi içeri almaya başladılar, aramadan geçip 1. kata çıktık, pasaportlarımızı veznelerden birine teslim edip evrak teslimi için çağırmasını bekledik, benden aldıkları evraklar,
      1 adet 2x2 inc fotoğraf
      Sağlık muayenesi sonucu
      Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi
      Formül A
      Adli sicil kaydı
      Askerlik durum belgesi ve çevirisi
      Lise diploması, fotokopisi ve çevirisi
      Üniversite diploması ve fotokopisi (üzerinde İngilizceside yazdığı için çeviri yaptırmadım)
      Yüksek lisans diploması ve fotokopisi ( üzerinde ingilizcesi de yazdığı için çeviri yaptırmadım)
      ABD adresinin yazılı olduğu kâğıt verdim buna ekstra anne kızlık soyadını ve mail adresimi de yazmamı istedi.

Burada belirtmek istediğim farklı veznedeki görevliler farklı evraklar isteyebiliyor o yüzden Hong Kong da giren arkadaşların deneyimlerinde farklı kişilerden farklı evraklar istendiğini okuyabilirsiniz. Bu evrak teslimi yaptığımız memurdan kaynaklı bir durum bilginiz olsun

Evrak teslimini yaptıktan sonra odanın ilerisinde yer alan yerden 330$ ödemeyi yapıp aldığınız makbuzu tekrar evrak teslimi yaptığınız vezneye teslim edip mülakat için çağırmalarını bekliyoruz, görevli çağırdığında sağ eli kaldırıp yemin edip, parmak izi verip görüşmeye başladık,

Mülakatta bana sorulan sorular:
      Nerede yaşıyorsun
      Daha önce evlendin mi
      Çocuğun var mı
      Daha önce Amerika’ya gittin mi ( j1 olarak gitmiştim önceden)
      Amerika’ya ne zaman gittin
      Daha önce hiç tutuklandın mı
      Amerika ve Türkiye harici başka bir ülkeye gittin mi
      Ne iş yapıyorsun

Daha sonra onaylanması için öneride bulunacağını söyleyip pasaport hazır olunca mail geleceğini söyledi,

KONAKLAMA
      Ben toplamda 3 farklı otelde kaldım çünkü belirli tarih aralıklarında belirli oteller indirimli olabiliyor. bishop lei, Ramada harbour ve china rich oriental, bunların arasında otel olarak en iyisi bishop tı ama diğer iki otelde kötü değil, temizlik açısından 3ü de gayet iyiydi. bence Ramada harbour konum olarak bishoptan daha iyi çünkü merdiven olayı yok direk centralden 10 dk düz yol yürüyerek otele ulaşabilirsiniz, bishopun yeri iyi fakat sürekli yokuş inip çıkmak biraz yoruyor , china rich oriental otel fiyat olarak uygun oluyor otelin binası da yeni sadece oda içi zeminleri dahil her yer fayans olduğu için bir tık soğuk oluyor ama honk Kong genel itibari ile sıcak olduğu için çok etkilemiyor, tek kötü yanı merkeze biraz uzak ama 300mt yakınında metro istasyonu var, metro ağı çok basit olduğu için hemen öğreniyorsunuz, otelin bulunduğu durak ile central ( hem nicolsonun hemde konsolosluğun olduğu bölge) arasında 4-5 durak var 15dk filan sürüyor metro yolculuğu.

Bekleyen arkadaşlarında en kısa zamanda vizelerine kavuşması dileğiyle,

Y
      yasincl

@mehmetserdarnar ben Hong Kong da sağlık mülakatına nicolsonda katıldım, daha önceden hiç covid aşısı olmadım, burada tek dozu oldum herhangi bir problem olmuyor önceden olup olmadığınız ile alakalı

Y
      yasincl

@ugurbocegi benimde aynı sizdeki gibiydi kızamık negatif diğerleri pozitifti, mmr yaptılar sağlık muayenesinde

Y
      yasincl

@basakkk lise diplomasının orjinalini kaybeden kişiler dediğiniz şekilde ilçe milli eğitimden yada e-devletten aldıkları evraklar ile ilerliyor, Hong Kong özelinde geçen sene kazananlarından @Hanhun arkadaşımızın mülakat deneyimini okuyabilirsiniz referans olması açısından

Y
      yasincl

@sezen evet, zaten belgeyi basmadan kendileri soruyorlar ne için kullanacaksınız diye yurt dışı işlemleri diye söyledim ama mantıken doğum belgesi yurt içinde kullanılacaksa ayrı yurt dışında kullanılacaksa ayrı bilgilerle çıkması çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum, ayrıca ben geçende yazmıştım benim annemin soyadında harf hatası vardı ve nüfus müdürlüğünde düzeltilmesini rica etmeme rağmen kendileri sistemden çıkan bilgi ne ise ona göre basabileceklerini kendileri düzeltme yapamayacağını çünkü soyisminin kütüğün olduğu nüfus müdürlüğünden sisteme yanlış işlendiği için oradan düzeltilmesi gerektiğini söylediler, bende annemle beraber ilçe nüfus müdürlüğünden dilekçe yazdık düzeltilmesi için ve ertesi gün düzelttiler ve belgeyi imzalı kaşeli aldım bunun için yaklaşık 3 gün ilçe nüfus müdürlüğüne gittim geldim kimse bana burda anne kızlık soyadı yazması lazım zaten şuanki soyadının gözükmesi yanlış filan demediler ama diğer arkadaşlarda formül a belgelerini bi kontrol edebilirlerse genelde ne şekilde yazdığını görme şansımız olur diye düşünüyorum anladığım kadarı ile şuan herkesin belgesi farklı farklı çıkıyor,
      Özellikle vize mülakatına girmiş arkadaşların vereceği bilgiler konu ile alakalı yardımcı olacaktır

Y
      yasincl

@sezen merhaba, ben hem e devletten hemde nüfus müdürlüğünden kaşeli imzalı aldım formül A belgesini, ikisinde de annemin şuan kullandığı soy ismi yazıyor, anne kızlık soy adı yazmıyor

Y
      yasincl