Merhaba dostlarım, kader arkadaşlarım, yoldaşlarım...
15 Ocak Ankara'da AP ile sonuçlanan sürecimden bahsetmiştim, I-134 formu verilerek sponsor talep edildi. Konsolosluktan çıkarken hani o uzun bir yol var ya.. İste o yolun dili olsa da konuşsa
Büyük bir hayal kırıklığı, çöküş, öfke, üzüntü ile hemen sürecimi yazmıştım buraya ve @gucarslan 'ın 'merak etmeyin vizenizi alacaksınız' yorumu hala bir umut olduğuna inandırdı beni. Sonraki birkaç gün depresyon ve çözüm yolu aramak ile geçti, bu süreçte bize destek olan, tüm sorularımıza sabırla cevap veren @gucarslan 'a sonsuz teşekkür ediyorum, ayrıca forumda olan herkese çok teşekkür ediyorum, bazen küçük görünen bir bilgi bile yazsanız o aslında başkası için kilit nokta olabiliyor, o yüzden burayı aktif kullanmak, detaylıca takip edip her şeyi okumak çok kıymetli 
I-134 (Sponsor) Talebine Alternatif Çözüm:
Kesinlikle sponsor bulamayacağımıza karar verdiğimiz an farklı bir yolu deneyelim dedik.
Not!: Sponsor bulmak gerçekten zor arkadaşlar bir çok evrak isteniyor ve resmen kişi bize kefil oluyor, birebir tanışmadığınız çok yakınınız olmayan birisi bununla uğraşmaz. Detaylar için https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864?_=1737974479665 inceleyebilirsiniz.
• Farklı yol ise ekstra para göstermek ve çalışma planı
24.280$ olan hesabımı 42.567$ yaptım. Tl, dolar, euro olarak yükledim. Ben Enpara kullanıyorum mobil bankacılıktan evrakları alabilirsiniz fakat ben bankadan Qnb Finansbank’tan Varlık Dökümü (TR), 6 Aylık Hesap Dökümü (Tr) ve Konsolosluk Yazısı (Ing), İmza Sirküsü (TR) aldım.
• Çalışma Planı
Biraz mesleğimi ve elimdeki imkanları anlatarak bunları nasıl değerlendireceğimize dair bir plan hazırladık, örneğin gittiğimiz ilk 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık ve 18 ay sonrası planımızı anlattık 1.5 sayfalık bir yazı oldu (İngilizce)
Annem maddi olarak destek oldu ve onun destek olduğuna dair mektup hazırladık (Letter of Financial Support) (İngilizce), bana ne kadar verdiği ve nasıl teslim ettiği yazıyor.
Şu an çalıştığım işe uzaktan devam edeceğim (Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı firmasında Eğitim/Vize Danışmanıyım) bunu anlatan bir Reference Letter aldım işverenimden (İngilizce)
Bir tane evimiz var eşim ve benim adıma ortak tapumuz var bunu ekledim(Türkçe)
Bu belgelere ek olarak Pasaportlarımız
Mülakat sırasında verilen üzerinde I-134 or a plan for work yazan sarı form
Ais PTT kaydı (mülakat için ilk etapta yaptığımız değil, kargo gönderebilmek için ayrıca yapmak lazım link bırakıyorum aşağıya, eşime ayrı kendime ayrı)
Öncelikle bunları güzelce taradım kaydettim, evrakları da bir zarfa koydum sonra ais kaydı yaptım bunun da çıktısını aldım https://yesilkartforum.com/forum/post/459899 bu iletiden detaylara bakabilirsiniz.
Bütün bu taradığım belgeleri konsolosluğa mail attım, Sayın Konsolosluk Görevlisi,
xx.xx.xx'te konsolosluğunuzda yaptığımız görüşmenin ardından ve mali kaynaklarımızın yetersizliğine ilişkin talebinize yanıt olarak, aşağıdaki güncellemeleri sağlıyorum:
Mali birikimlerimi artırdım, bir çalışma planı hazırladım ve işverenimden mevcut işime Türkiye'den uzaktan devam edeceğimi teyit eden bir mektup aldım. Bu belgeler incelemeniz için ekte yer almaktadır.
İlk aylar için yerleşim ve istihdam planlarımızın göç sürecimizi desteklemek için yeterli olduğuna inanıyoruz. Başvurumuzla ilgili olumlu bir sonuç için lütfen desteğinizi rica ediyoruz. (ing)
Daha sonra ptt gidip kargoyu verdim, Dosyanın üstüne ‘IV Unit Dikkatine’ yazdım, ais ptt kaydında bir belge var onu ptt memuruna gösterdim zaten bildiği bir işlemdi ve hemen yaptı.
21.01.2025 15:44te kargoyu verdim. 22.01.2025 14:30 civarı teslim edildi.
Ceac Status Check
15.01.2025 Refused 
24.01.2025 Administrative Processing 
27.01.2025 Issued 🥳🥳 Ve Doğum günümde bugün vizem onaylandı en güzel hediyeyi almış oldum… Çok karmaşık bir duygu, dilerim ki herkes hayaline ulaşır her şey gönlünüzce olur 
Sürecimle ilgili aklınıza takılanları sorarsanız yardımcı olurum, şimdi gidişimizi planlayacağız Nisan ilk haftası olarak düşünüyoruz ama ne olur ne olmaz o kadar beklemeden gitsek mi diye de karışığız, bakacağız artık.
Not: Lütfen sürecinizden kimseye bahsetmeyin, olabildiğince saklayın çünkü kimden ne geleceğini bilemezsiniz kimin ne hissedeceği nasıl bir enerji yollayacağı belli olmuyor, bazı şeyleri gerçekten içte tutmak lazım biz bir çok kişiye duyurduk maalesef(yakın çevre ama akraba arkadaş vs işte) ve ilk etapta bizim için güya dua eden insanlar ap kaldığımızı duyunca (ap ne tam da bilmedikleri için red olarak görüp) hafif alaycı tavırla hani Amerika’ya gittin geldin mi hehee diye saçma sapan gülerek sürecimi soruyordu yani 
Uzun oldu ama faydalı olur umarım, hepinize bol şanslar diliyorum, her şey gönlünüze göre olsun 

Darısı tüm bekleyenlere
Aynı tarih için bir çok kişiye mülakat verilmiş, hepimize bol şans diliyorum 
) birilerine yazdı sonra amiri aradı tamam dedi kapattı geçebilirsiniz dedi hemen ardımdan eşim geldi onun da aynı dedim kontrol etti geçtik. Uçağa giriş yapmadan önce yine gözen güvenlik görevlileri vardı çok kibar ve yardımseverlerdi çantanızda yasaklı madde var mı? 100ml üstü ürün var mı? Çantalarınızı polis noktasından geçtikten sonra sahipsiz bıraktınız mı? Gibi sorular sordu hayır dedik uçağa geçtik.
(uzun zamandır takip ediyorum forumdaki konuları ama şuan umarım heyecandan yanlış başlığa yazmıyorumdur 
️ bugün ssa üzerinden online başvuru yaptım ama başvurunun tamamlanmasi için sunmam gereken belgeler var bunları da randevu alarak ofise gidip sunmam gerekiyormus kendim için en erken tarih 17 nisana eşim için 9 mayısa randevu alabildim. Bizden 2 3 hafta sonra gelen bir aile vardı Greencard basım için ssn için başvuru yapmaları gerektiğini bilmiyorlardı destek olduk yönlendirdik aynı bizim gibi başvuru yaptılar ve 1 hafta sonra ssn geldi onlara