• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Arif Emre Kömürcü
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Arif Emre Kömürcü

@Arif Emre Kömürcü

12
    İtibar
    20
    Profil Görüntülemeleri
    9
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Arif Emre Kömürcü Takip etme Takip Et

Arif Emre Kömürcü tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, ankara konsolosluğunda mülakatım sonrası vizemi aldım. Daha önce genel prosedürler yazıldığı için çok detaylı bir şey yazmayacağım. Benim üniversitemi bitirmeme daha 1 sene var. Bu durumda olan insanlar faydalansın diye mülakatın sadece o konuyla ilgili kısmını yazacağım. Öncelikle belge teslimi yaparken (bana sordular) gereken diğer belgelerle birlikte üniversite öğrenci belgemi de verdim. Mülakatta ne iş yapacağımı sordu. Ben de mühendislik yapacağımı ancak okulumun bitmesine 1 sene kaldığı için bu yaz (3 aylık) için gidip herhangi bir işte (mcdonalds otel vs ne olursa.) çalışıp harçlık çıkartacağımı söyledim. Mezun olunca gelip mühendis olacağım dedim. O da bunu baya olumlu karşıladı. Mülakat sonunda bana amerika dışında 6 aydan fazla geçirmemin problem yaratabileceğimi eğer greencardı kaybedersem bir daha almamın çok zor olacağını söyledi. Ben de zaten 2 planım vardı ya 9 ay durup mezun olup gelmek ya da sömestr arasında amerikaya girip çıkmak (yaklaşık 4-5 aylık bir ara). Hangisi daha iyi olur dediğimde de sömestrda 1 gün gir çık yapmak için bile olsa gel daha iyi olur dedi. Eğer kafanızda bir soru olursa cevaplamaya çalışırım ama buradaki çoğu kişi kadar bilgili değilim. Bu arada benim mülakatımın kalanı baya rahat geçti eksik belge vs yoktu her şey genelde burada yazılanlarla paralel oldu. Umarım herkes rahatça vizesini alır.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, buradan edindiği bilgilerle sorunsuz bir şekilde vizemi aldım. Buradan sorularıma cevap veren ve kendi deneyimlerini aktaran herkese teşekkür ederim. Ben de en azından mülakat deneyimimi o başlık altına ekleyeceğim. Zaten yazıldığı için ekstra çok bir bilgi olmayacak ama ben üniversiteden seneye mezun olacağım için direkt yerleşemeyeceğim. ondan dolayı benim durumumda olan varsa veya ileriki zamanlarda olacak olanlara biraz fikir vermek adına yazacağım. Umarım orada hayat kurmak isteyen herkes vizesine en kısa zamanda kavuşur.

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

Arif Emre Kömürcü tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar, USCIS Fee ödedikten sonra Amerikaya giriş yaptıktan sonra greencard teslim süreci başlıyor ya onun yanında ssn de geliyor mu yoksa SSN almak için de ekstra bir başvuru yapmak gerekiyor mu?

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, ankara konsolosluğunda mülakatım sonrası vizemi aldım. Daha önce genel prosedürler yazıldığı için çok detaylı bir şey yazmayacağım. Benim üniversitemi bitirmeme daha 1 sene var. Bu durumda olan insanlar faydalansın diye mülakatın sadece o konuyla ilgili kısmını yazacağım. Öncelikle belge teslimi yaparken (bana sordular) gereken diğer belgelerle birlikte üniversite öğrenci belgemi de verdim. Mülakatta ne iş yapacağımı sordu. Ben de mühendislik yapacağımı ancak okulumun bitmesine 1 sene kaldığı için bu yaz (3 aylık) için gidip herhangi bir işte (mcdonalds otel vs ne olursa.) çalışıp harçlık çıkartacağımı söyledim. Mezun olunca gelip mühendis olacağım dedim. O da bunu baya olumlu karşıladı. Mülakat sonunda bana amerika dışında 6 aydan fazla geçirmemin problem yaratabileceğimi eğer greencardı kaybedersem bir daha almamın çok zor olacağını söyledi. Ben de zaten 2 planım vardı ya 9 ay durup mezun olup gelmek ya da sömestr arasında amerikaya girip çıkmak (yaklaşık 4-5 aylık bir ara). Hangisi daha iyi olur dediğimde de sömestrda 1 gün gir çık yapmak için bile olsa gel daha iyi olur dedi. Eğer kafanızda bir soru olursa cevaplamaya çalışırım ama buradaki çoğu kişi kadar bilgili değilim. Bu arada benim mülakatımın kalanı baya rahat geçti eksik belge vs yoktu her şey genelde burada yazılanlarla paralel oldu. Umarım herkes rahatça vizesini alır.

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

Merhabalar, buradan edindiği bilgilerle sorunsuz bir şekilde vizemi aldım. Buradan sorularıma cevap veren ve kendi deneyimlerini aktaran herkese teşekkür ederim. Ben de en azından mülakat deneyimimi o başlık altına ekleyeceğim. Zaten yazıldığı için ekstra çok bir bilgi olmayacak ama ben üniversiteden seneye mezun olacağım için direkt yerleşemeyeceğim. ondan dolayı benim durumumda olan varsa veya ileriki zamanlarda olacak olanlara biraz fikir vermek adına yazacağım. Umarım orada hayat kurmak isteyen herkes vizesine en kısa zamanda kavuşur.

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

@yalcin61 Hocam merhabalar, ben de üniversite son sınıfım bugün ankarada mülakata girdim. Üniversite öğrenci belgemi götürdüm. ne iş yapmayı düşünüyorsun dediğinde de mezun olmama 1 sene var orada mühendislik yapmayı planlıyorum ama bu yaz gidip harçlık çıkarmak için herhangi bir iş yapacağım dedim (mcdonalds, otel restoran vs.). O da çok iyi tamam dedi. Ama Hong Kong da sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Yine de öğrenci belgenizi götürmenizi tavsiye ederim. Şimdiden bol şans diliyorum inşallah vizenizi alırsınız.

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

@onuru bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

image.png
      dr ungan ın sitesinde böyle bir yazı var da aşılar hakkında. Bunun ne demek olduğunu tam anlayamadım. Yani daha doğrusu randevuya gitmeden önce antikor testi yaptırmam gerekiyor mu gerekmiyor mu? yol gösterirseniz sevinirim

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

Merhabalar, dosyayı yurtdışında Bosna Hersek veya onun gibi balkan ülkelerine taşıma şansımız var mı yoksa illa viyana,hong kong, bankgok, muscat gibi yerlere taşıyabiliyoruz. Çünkü yeşil pasaportum yok ve asya ülkeleri de çok maliyetli. şimdiden teşekkür ederim

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

@Mehmet-ynd merhabalar üniversitede okuduğum için finallerim birkaç güne bitecek şu an çok yoğunum ondan sonra bu işlemi yaparım ama birkaç gün sonra yapmam sıkıntı olmaz değil mi.

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü

Merhabalar, case numberım 4300 küsürlerde, dosyamı yurt dışına taşımam gerekir mi? ve türkiyede tahminen ne zaman bana sıra gelir acaba? bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. ayrıca yeşil pasaportum da yok taşımam gerekirse nerelere taşımam gerek. şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim

Arif Emre Kömürcü
      Arif Emre Kömürcü