• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Asiye Akgül
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 12
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Asiye Akgül

@Asiye Akgül

75
    İtibar
    90
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Asiye Akgül Takip etme Takip Et

Asiye Akgül tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese selamlar,
      Bugün pasaportlarımızı teslim aldık ve kontrol ettik. Vizemiz doğru şekilde basılmış ve amerikaya gitmeye hazır durumdayız. Bu süreçte destek olan herkese özellikle de paronayak gibi ayrıntıya takıldığım her durumda sorularıma cevap olan gücarslan beye özellikle teşekkür ederim.
      Öncelikle şunu söyleyeyim ki evrak konusunda belirtilenler dışında hiçbir şey istemiyorlar ve ince ayrıntılara odaklanmıyorlar siz yine de kafanıza takılan spesifik konularda mail üzerinden iletişime geçmekten hiç çekinmeyin. Konsolosluk ile o kadar çok mailleştim ki bence beni artık tanıyorlardı 🙂 ve hiçbir zaman ters bir yanıt ile karşılaşmadım, size de tavsiye ederim.
      Mülakat günü 13 de olan randevumuzdan önce tarihi bir cafede güzel bir kahvaltı ardından patlayan bavulumuz yerine yeni bir bavul alıp eve bırakarak başladık 🙂 stres mülakat başlayana kadar yoktu açıkçası. Konsolosluğun önüne vardığımızda saat 12:46 idi aşağıda iki Türk arkadaş ile karşılaştık ve hep birlikte yukarıya çıktık. Sırası ile bizi içeri aldılar. Öncelikle bebek arabasını göz ile kontrol ettiler her yeri eşya doluydu ama olumsuz bir şey söylenmedi. Sonra montlarımız ve çantamızı xrey makinesine koyduk gözüne takılan bir kaç şeyin ne olduğunu sordu söyledik okey dedi. Akıllı saati teslim aldı çıkışta geri alabilirsiniz dedi. Telefonlar ve diğer tüm eşyalarımızı yanımızda içeri aldık ancak telefonu kullanmanın yasak olduğu uyarı tabelalarında gösteriliyor yani translate için vs kullanmayı düşünmemelisiniz.
      İçeride bir bekleme alanında oturmaya başlıyorsunuz ve öncelikle Alize hanım yanına çağırıyor sırası ile evrakları istiyor.
      Asıl talihli için
      Pasaport
      İki adet fotoğraf
      Formül a
      Formül b ve bir kopya
      Adli sicil kaydı ( bunu da e devletten ingilizce olarak aldım)
      Diplomaların aslı ve fotokopisi ( yalnızca en son mezuniyeti aldı yani üniversite mezunu iseniz lise diplomasına gerek yok. Benim hem uluslararası geçerliliği olan mavi diplomam hem normal diplomam vardı ikisini de aldı tercüme vs yaptırmadım ancak dediğim gibi zaten mavi diplomam vardı)
      Finansal rapor ( 6 aylık döküme veya paranızı dolara çevirmenize gerek yok biz yatırım ve hisse fonlarımızın gözüktüğü bir döküman aldık bankadan ingilizce bir de imza sirkülerini koyduk bir sorun olmadı.)

Eşim için pasaport ikişer fotoğraf formül a ve formül b aldı diplomasını hiç sormadı

Bebeğimiz için ise pasaportki fotoğraf ve formül a aldı

Ne zaman Türkiye’ye döneceğimizi sordu

Greencardlarımızın gideceği adresi teyit etti. Biz Viyana’dan önce Milano’ya gitmiştik bunun ds260 da ekli olmadığını söyledik sorun olmadığını iletti ve parmak izlerimizi alarak bizi ödeme bankosuna yönlendirdi.
      Burada ödememizi yaptık ve mülakat için beklemeye başladık.

Birlikte gelen arkadaşlardan biri bizden önce mülakatını yaptı ve bayrağını aldı bana o an heyecan bastı 🙂
      Arada bir yabancı kişi daha mülakat yaptı ve sıra bize geldi. Çok tatlı ancak işine de odaklı bir hanımefendi mülakatımıza başladı. Evraklarımızı kontrol etti ve diplomamı geri verdi, geri verirken çok işe yarar bir bölüm ve diploma olduğundan bahsetti. Birkaç soru sordu gayet genel sorular:
      Kaç yılında evlendiniz( biz söyleyene kadar kendisi formül a da gördü ve söyledi)
      Daha önce evlilikleriniz oldu mu
      Başka çocuğunuz var mı
      Çocuğunuz ne zaman nerede doğdu
      Hangi meslekleri yapıyorsunuz kaç yıldır yapıyorsunuz
      Amerika’da hangi meslekleri yapacaksınız
      Nereye gideceksiniz gittiğiniz yerde tanıdığınız var mı
      Başka bir ülkede yaşadınız mı( bu soruyu anlayamadık tekrar sorduk anlamakta zorlanınca Alize hanımı çağırdı ve bize tercüme ettirdi sonra Alize hanımı gönderdi biz devam ettik)
      Her soruda evrakları kontrol ediyor ve bilgisayara bir şeyler yazıyor
      En sonunda tamam evraklarınızda bir eksiklik görmüyorum pasaportunuzu dönüş tarihine kadar hazırlamayı umuyoruz dedi ve bebeğimize bir bayrak verdi
      Perşembe günü resmi tatildi ve bu sebeple cuma günü gelen mail ile birlikte konsolosluğa gidip maili gösterip sarı zarflarımız ile birlikte pasaportlarımızı teslim aldık. Darısı bekleyen isteyen herkesin başına inşallah. Bundan sonra bizi daha yorucu bir süreç bekliyor ülkemize dönüp evimizi kapatmamız ve son kararlarımızı verip uçak biletlerimizi almamız gerekiyor.
      Herkesin yolu açık olsun

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@gucarslan bayrağımızı aldık 🙂 pasaportlar elimize geçtikten sonra detaylı bir anlatım yapacağım. Size ve sizin vesilenizle burada bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

Herkese selamlar,
      Bugün sabah Viyana’da saat 09:00 da eşim, 7 aylık bebeğim ve asıl talihli benim sağlık mülakatımız vardı. Şimdi aşağıda size bir özet vereceğim, bunları yaparsanız sağlık mülakatı için yeterli olur. Yazının gerisini okumanıza gerek kalmaz 🙂
      1- Molnar’ın sitesinden istenilen evrakları hazırlayın
      2- aşı kartınız bulunmuyorsa antikor testi yaptırın, eksik aşılarınızdan bulabildiklerinizi olun
      3- tüm aşı geçmişini özetleyen aşı exceli oluşturun(aşı kartına bakmıyor direk bunu ve antikor sonuçlarını alıyor)
      4- ameliyat geçmişiniz varsa bunu ameliyat ismi/ tarihi / ayrıntısı olacak şekilde yazıp çıktı alın ( bizim birden fazla vardı ve ingilizcemiz çok iyi olmadığı için bu şekilde yaptım çok memnun oldu)
      5- nakit para bulundurun.
      Aşılar için; Covid aşısı 15 Euro polio aşısı 40 Euro
      6- size imzalatacağı formda bilgilerinizi mutlaka kontrol edin, bebeğimin doğum tarihi yanlıştı düzelttirdim.

Evet tüm süreç bu kadar aslında bundan sonrasında ise röntgene gittik cd lerimizi aldık ve dinlenmek için evimize döndük.

Söylemek istediğim bir kaç ayrıntı var.
      Öncelikle eğer İngilizceniz yeteri kadar iyi değilse aşı exceli ve ameliyat geçmişi dosyası çok iş görüyor. Konuşmanıza pek gerek kalmıyor. Eşim ve benim ingilizcem iyi değil ancak ben söylenen her şeyi anladım. Eşim çok net anlamamış.
      Yazdığım tüm evrakları girişte sizi karşılayan kişi alıyor, bu evraklara ek olarak sorduğu sorular case numberımız ve mülakat tarihimiz oldu. Fotoğraflarımızı çekti pasaportlarımızı alıp fotokopi çekti ve verdiği formu doldurduk sonrasında hemşireyi bekledik.
      ameliyat geçmişini hemşireye verdik ateşimizi ve nabzımızı ölçtü, eksik aşılarımız olduğunu ve istersek dışarıda istersek orada olabileceğimizi söyledi ve fiyatlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra sağlık geçmişimiz ile ilgili sorular sordu ( bu kısımda çok konuşmaya gerek olmuyor ama anlayabilmek önemli. Kalp rahatsızlığı alerji kullandığın ilaç vs var mı gibi sorular soruyor hepsine no dedik)
      Daha sonra hemşire röntgen ile ilgili bilgi içeren kağıdı veriyor ve kan alıyor.
      Doktor ise fiziki muayene yapıp aşıları yapıyor.
      Aslında işlemler çok basit ancak söylenenin aksine bizim işlemlerimiz çok yavaş işledi. Erken gitmiş olmamıza rağmen 2 saat sürdü çıkamadık. Doktoru bekledik, hemşireyi bekledik kan için ayrıca bekledik derken uzadı da uzadı 🙂
      Röntgene ise hemen önünde bulunan 31 nolu tramvaya binerek gittik 5-6 dk yürüdük ve kolayca bulduk. Burada da işlemler basit Türkiye’de daha önce iş girişlerinde veya evlilikte akciğer filmi verdiyseniz aynı prosedür 🙂

Şimdi 8 Ocak için mülakatımızı bekliyoruz.
      Ek bilgi: mülakat tarihimiz aslında 9 ocaktaydı ve bize 31 aralıkta 9 Ocak’ın tatil olacağını bu sebeple 8 veya 10 Ocak için değişiklik yapabileceklerini söylediler. Maillerinizi mutlaka kontrol edin yoksa bu bilgilendirme gözünüzden kaçabilir.

Mülakattan sonra görüşmek üzere !

Asiye Akgül
      Asiye Akgül
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Pazar sabahına böyle bir haberle başlamak beni çok mutlu etti 🥲 9 Ocak için Viyana’dan mülakat maili aldık. Darısı bekleyen herkese inşallah 🙏
      D-260 formunu doldururken hamileydim, doğumdan sonra bebeğimi add applicant ile eklemiştim bu yüzden onun bilgileri mülakat içerisinde gözükmüyor. Şimdi ilk iş Viyana’ya mail atıp formumu açtırmak ve bebeğimi eklemek olacak.
      @gucarslan bebeğimin bilgilerini benim ve eşimin formuna ekleyince ESC de görmeye başlayacak mıyım ? Şuan gözükmüyor, eksik bir şey kalmasından endişeliyim

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@ertugrulkndmr teşekkür ederim 🙏 evet 2 doz BioNTech aşımız vardı aşı kartı oluşturup teslim ettik( buna hiç bakmadılar excel oluşturmuştum tarihleri yazmıştım bu yeterli oldu) buna rağmen hatırlatma dozu isteniyor son bir yılda olmuş olmanız gerekiyor

Asiye Akgül
      Asiye Akgül
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@asdads cevabınız için teşekkürler 🙂 evet planımız bu süreçte İngilizcemizi geliştirmek ama emin olmak istedim çok saolun 🙂

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

Selamlar,
      Ds260 formunu doldurduğumda henüz doğum gerçekleştirmemiştim. 29 mayısta oğlumuz dünyaya geldi. Doğum sonrası herhangi bir işlem yapmadan önce fam yasası kapsamında eşimle birlikte dosyamızı Ankara’dan Viyana’ya taşıdık. Bu noktada kafama takılan bazı soru işaretleri ile birlikte size geldim.
      1-Çocuğum için henüz add applicant yapıp bir form doldurmadım. Forumda okuduğum kadarı ile çocuğum için formu doldururken mülakat yerini Ankara değil Viyana seçeceğim, bu doğru mu?
      2-add apllicant mülakat almadan önce mi yapmalıyım sonra mı? Hangisi daha mantıklı?
      3-Adres kısmında yine Türkiye’deki adresimizi mi girmeliyim? Dosyamızı Viyana’ya taşırken herhangi bir adres belirtmedik direk taşıdılar.
      4-Mülakat maili sonrası eşim benim ve çocuğumun formunda değişiklik yapmamız gereken alanlar neler? Bu soruya hem yenidoğan bebek hem de dosya taşıma gözü ile bakarsanız sevinirim. Eşim ve bana çocuk bilgisini ekleyeceğiz ancak başka bir güncelleme gerekiyor mu bilmiyoruz.
      5- eşim de ben de üniversite mezunuyuz asıl talihli benim. Viyana diploma olarak yalnızca üniversite diploması mı istiyor yoksa lise diplomalarımızı da koymamız gerekli mi? Bunun orijinali mi olması gerekir?
      Ayrıca sormadığım ancak bilmem gereken farklı bir husus var mı acaba gözümden kaçan?
      Destek olanlara şimdiden teşekkürler

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@gucarslan peki bu sağlık randevusunda sıkıntı yaratmayacak mı onlar da mülakat sayfasının çıktısını istiyorlar diye anladım buradaki yazışmalarda

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@hDundar hayır böyle bir şey yapmadım. Bilgisayarda ameliyat adını, tarihini, ve kısa bir açıklamasını(ne ameliyatı ve neden oldum) yazıp çıktısını aldım. Yeterli oldu ve hatta hemşire çok mutlu oldu

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@onurakbas merhaba onur bey, 8 ocakta konsoloslukta mülakatım var ne gibi sorular sordular size kısaca bahsedebilir misiniz? Sorulara hazırlıklı olalım 🙂

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

Asiye Akgül tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@deebee yanitiniz için teşekkürler, kafamı su karıştırdı 13 inde gidince direk yeni başvuru mu yapacağım eskisinin hazırlanip çıkmış olma ihtimali var mı bir karışıklık yaşanır mı o durumda?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Asiye Akgül
      Asiye Akgül
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Arkadaşlar selam,
      Eşim ben ve 9 aylık bebeğimiz 20 şubatta Amerika’ya girişimizi gerçekleştirdik. Eşim ve benim ssn lerimiz geldi ancak bebegimiz için henüz gelmedi.
      13 martta 3 hafta(21 gün) geçmiş olacak. Sizce 13 marta kadar bekleyip sonrasında ssa den yeni başvuru mu yapalım yoksa 10 Mart pazartesi ssn numaramizi sözlü olarak öğrenmeye çalışalım mı ne önerirsiniz?
      Nj deyiz ve agent a baglanamadigim için randevu alamıyorum. Randevusuz gittiğimde kabul etmiyorlar buradaki yorumlara göre bir de Clifton ssa I deneyeceğim. Gerçekten randevu alamamak çok yordu

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@siraç teşekkür ederim 🙏

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

Herkese selamlar,
      Bugün pasaportlarımızı teslim aldık ve kontrol ettik. Vizemiz doğru şekilde basılmış ve amerikaya gitmeye hazır durumdayız. Bu süreçte destek olan herkese özellikle de paronayak gibi ayrıntıya takıldığım her durumda sorularıma cevap olan gücarslan beye özellikle teşekkür ederim.
      Öncelikle şunu söyleyeyim ki evrak konusunda belirtilenler dışında hiçbir şey istemiyorlar ve ince ayrıntılara odaklanmıyorlar siz yine de kafanıza takılan spesifik konularda mail üzerinden iletişime geçmekten hiç çekinmeyin. Konsolosluk ile o kadar çok mailleştim ki bence beni artık tanıyorlardı 🙂 ve hiçbir zaman ters bir yanıt ile karşılaşmadım, size de tavsiye ederim.
      Mülakat günü 13 de olan randevumuzdan önce tarihi bir cafede güzel bir kahvaltı ardından patlayan bavulumuz yerine yeni bir bavul alıp eve bırakarak başladık 🙂 stres mülakat başlayana kadar yoktu açıkçası. Konsolosluğun önüne vardığımızda saat 12:46 idi aşağıda iki Türk arkadaş ile karşılaştık ve hep birlikte yukarıya çıktık. Sırası ile bizi içeri aldılar. Öncelikle bebek arabasını göz ile kontrol ettiler her yeri eşya doluydu ama olumsuz bir şey söylenmedi. Sonra montlarımız ve çantamızı xrey makinesine koyduk gözüne takılan bir kaç şeyin ne olduğunu sordu söyledik okey dedi. Akıllı saati teslim aldı çıkışta geri alabilirsiniz dedi. Telefonlar ve diğer tüm eşyalarımızı yanımızda içeri aldık ancak telefonu kullanmanın yasak olduğu uyarı tabelalarında gösteriliyor yani translate için vs kullanmayı düşünmemelisiniz.
      İçeride bir bekleme alanında oturmaya başlıyorsunuz ve öncelikle Alize hanım yanına çağırıyor sırası ile evrakları istiyor.
      Asıl talihli için
      Pasaport
      İki adet fotoğraf
      Formül a
      Formül b ve bir kopya
      Adli sicil kaydı ( bunu da e devletten ingilizce olarak aldım)
      Diplomaların aslı ve fotokopisi ( yalnızca en son mezuniyeti aldı yani üniversite mezunu iseniz lise diplomasına gerek yok. Benim hem uluslararası geçerliliği olan mavi diplomam hem normal diplomam vardı ikisini de aldı tercüme vs yaptırmadım ancak dediğim gibi zaten mavi diplomam vardı)
      Finansal rapor ( 6 aylık döküme veya paranızı dolara çevirmenize gerek yok biz yatırım ve hisse fonlarımızın gözüktüğü bir döküman aldık bankadan ingilizce bir de imza sirkülerini koyduk bir sorun olmadı.)

Eşim için pasaport ikişer fotoğraf formül a ve formül b aldı diplomasını hiç sormadı

Bebeğimiz için ise pasaportki fotoğraf ve formül a aldı

Ne zaman Türkiye’ye döneceğimizi sordu

Greencardlarımızın gideceği adresi teyit etti. Biz Viyana’dan önce Milano’ya gitmiştik bunun ds260 da ekli olmadığını söyledik sorun olmadığını iletti ve parmak izlerimizi alarak bizi ödeme bankosuna yönlendirdi.
      Burada ödememizi yaptık ve mülakat için beklemeye başladık.

Birlikte gelen arkadaşlardan biri bizden önce mülakatını yaptı ve bayrağını aldı bana o an heyecan bastı 🙂
      Arada bir yabancı kişi daha mülakat yaptı ve sıra bize geldi. Çok tatlı ancak işine de odaklı bir hanımefendi mülakatımıza başladı. Evraklarımızı kontrol etti ve diplomamı geri verdi, geri verirken çok işe yarar bir bölüm ve diploma olduğundan bahsetti. Birkaç soru sordu gayet genel sorular:
      Kaç yılında evlendiniz( biz söyleyene kadar kendisi formül a da gördü ve söyledi)
      Daha önce evlilikleriniz oldu mu
      Başka çocuğunuz var mı
      Çocuğunuz ne zaman nerede doğdu
      Hangi meslekleri yapıyorsunuz kaç yıldır yapıyorsunuz
      Amerika’da hangi meslekleri yapacaksınız
      Nereye gideceksiniz gittiğiniz yerde tanıdığınız var mı
      Başka bir ülkede yaşadınız mı( bu soruyu anlayamadık tekrar sorduk anlamakta zorlanınca Alize hanımı çağırdı ve bize tercüme ettirdi sonra Alize hanımı gönderdi biz devam ettik)
      Her soruda evrakları kontrol ediyor ve bilgisayara bir şeyler yazıyor
      En sonunda tamam evraklarınızda bir eksiklik görmüyorum pasaportunuzu dönüş tarihine kadar hazırlamayı umuyoruz dedi ve bebeğimize bir bayrak verdi
      Perşembe günü resmi tatildi ve bu sebeple cuma günü gelen mail ile birlikte konsolosluğa gidip maili gösterip sarı zarflarımız ile birlikte pasaportlarımızı teslim aldık. Darısı bekleyen isteyen herkesin başına inşallah. Bundan sonra bizi daha yorucu bir süreç bekliyor ülkemize dönüp evimizi kapatmamız ve son kararlarımızı verip uçak biletlerimizi almamız gerekiyor.
      Herkesin yolu açık olsun

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@ertugrulkndmr teşekkür ederim 🙏 evet 2 doz BioNTech aşımız vardı aşı kartı oluşturup teslim ettik( buna hiç bakmadılar excel oluşturmuştum tarihleri yazmıştım bu yeterli oldu) buna rağmen hatırlatma dozu isteniyor son bir yılda olmuş olmanız gerekiyor

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@onurakbas teşekkür ederim 🙂

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@gucarslan bayrağımızı aldık 🙂 pasaportlar elimize geçtikten sonra detaylı bir anlatım yapacağım. Size ve sizin vesilenizle burada bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@gucarslan merhaba,
      Bizim sağlık mülakatı sonrası gelen aşı pdf lerinde eşim ve bebeğimin telefon numarası doğru ancak benimkini hatalı yazmışlar. Düzeltmeleri için mail attım ancak 12 den sonra dönüş alamıyoruz mülakat görüşmem yarın saat 13:00 de. Sizce telefon numarasının hatalı olması sorun teşkil eder mi daha sonrası için? Ne yapmamı önerirsiniz?

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@onurakbas merhaba hayırlı olsun tekrardan. Bir sorum olacak, finansal döküman olarak birikiminizin gözüktüğü kısmı mı koydunuz sadece yoksa 6 aylık döküm de istiyor mu?

Asiye Akgül
      Asiye Akgül

@hDundar 1-ameliyat için hastaneden çıktı almanıza ve çeviriye gerek yok ama özel durum olduğunu düşünüyorsanız mail atarak teyit etmenizi öneririm
      2- antikor sonuçlarını ben direk e-devletten çıktı alıp götürdüm imza/kaşe yaptırmadım sorun olmadı
      3- aşılardan bulabildiklerinizi Türkiye’de olun bence çünkü tek bir günde birden fazla aşı özellikle kış ayında zorlayıcı olabiliyor. Biz polio ve covid olduk bizi bayağı zorladı
      4- sadece nakit kabul ediyorlar

Asiye Akgül
      Asiye Akgül