• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hakisalapaki
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 3
    • İleti 86
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

hakisalapaki

@hakisalapaki

Green card since 2018

29
    İtibar
    767
    Profil Görüntülemeleri
    86
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

hakisalapaki Takip etme Takip Et

hakisalapaki tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@R-Mutt Maalesef bunların hepsi, beklentilerin gereğinden fazla yüksek tutulmasından kaynaklanıyor. Eğer yatırımcı ya da işveren değilseniz ve aynı zamanda evliyseniz, süreç gerçekten çok zorlayıcı oluyor. YouTube videoları bana göre yanıltıcı; çünkü genellikle sadece olumlu taraflar gösteriliyor. Forumlarda ise ne yazık ki hep güzel ve umut dolu yorumlar alkışlanıyor, olumsuz yorum yapanlar ise dışlanıyor.

Ben nasıl ki Suriye’den Türkiye’ye gelen birinin büyük hayallerle geldiğini görüyorsam, biz de maalesef aynı şekilde büyük hayallerle Amerika’ya gidiyoruz. Ancak gerçekler çoğu zaman hayallerle örtüşmüyor. Bu konuda Avrupa, özellikle de Almanya, daha avantajlı. Almanya’da doğmuş ve yaşamış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Çoğu kişi her şeyin ucuz araba, telefon ya da ev sahibi olmakla ilgili olduğunu sanıyor; ama hayat maalesef bundan çok daha karmaşık ve zorlayıcı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

arkadaşlar bende 2018 talihlisi olarak ağustos ayında 3 cü girişimimi yaptım.bu girişimde 6 ayı 2 hafta geçirdim kızımın sınavları dolayısıyla.Crazycells e buradan teşekkür ederim.kendisine de anlatmıştım durumu sağolsun.
      ailece 3 kişi olarak LAX havalimanında önce otomatik bankodan GC okutup parmak izi ve fotograf çekirdikten sonra çıkan kağıt ile birlikte memura gittik.üçümüzün evraklarını veridik hiç bir soru sormadan mühürü bastı girişimizi yaptık.
      sanırım bu otomattan çıkan kağıt eğer kırmızı çarpı ile işaretlenirse memur inceleme yapıyor.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

bende genelde nedense hep kenidimi şu konuma koyuyorum.Biz istanbulda yaşıyoruz kimine göre en gelişmiş ve taşı toprağı altın.diyelimki afganistan dan türkiyeye göç eden bir aile var,orada mühendisler.Türkiyeye geldikleri zaman karşılacakları zorluğu biz aynen orada karşılaşacakmış hissine katılıyorum.
      bu arada yukarıda yazılanlarıda okudum,bana göre crazycells yardım ve bilgilendirme konusunda çok çok çaba sarfediyor.Özelden yazdığım her soruya anında cevap verdi.Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Muslu Hukuk Bürosu forumumuzda!

hoşgeldiniz..

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

teşekkürler 🙂

hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı)

pardon...

K-12 ve Lise Eğitimi içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: ABD yolculuğunda ilaç götürmek

peki benim rapor ile kullandığım kolit ilaçlarım var.Bittikçe raporu 1 yıllık yazdırıp alıyorum.Böyle bir dueumda ben amerikadan bu ilaçları nasıl temin edebilirim?

Yolculuk içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

arkadaşlar merhaba,
      2018 talihlisi ve daha henüz yerleşmemiş olarak sağlık sigortası ile ilgili bilgi ve edinilen tecrübelerle ilgili bilgi almak istiyorum.yerleşmiş arkadaşlar herhangi bir sağlık sorunu olduğunda yaptırmış olduğunuz sigorta ile ilgili yaşadığınız sorunlar oldumu?94 den beri NY yaşayan arkadaşım diş sorunu nedeni ile 1 haftalığına türkiyeye geldi,san dioga da yaşayan başka bir akadaş kızının diş sorunu ile ilgili 7000 usd istemişler.sizler ateşli hastalığa yakalndığınızda türkiyedeki gibi hemen gidip doktora gözüküp ilaç yazdırabiliyormusunuz?
      teşekkürler

Sağlık içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

teşekkür ederim,sorunsuz ödemeyi yaptım..

hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

teşekkür ederim

Bankacılık içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki

hakisalapaki tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@hakisalapaki tebrikler, büyük resmi görmüşsünüz. fakat ABD’deki hukuk sistemi bizimki gibi değil. Düğmeye basıp istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. ne demek istediğim 1-2 ay içinde az çok belli olur.

Tabiiki,hukuk sistemleri çok farklı. İnşallah herşey yoluna girer,temennimiz bu yönde.

Gündem içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Bence nütün bu olaylar planlı şekilde gerçekleşiyor. Binlerce green card lı hintlileri sınırdışı ettiler be girişlerini engellediler. İki gün önce de vize ile avrupa ülkelerine giden hintlilerin girişime izin vermediler. Yıllarca green card ile yaşamış olan göçmenler vatandaşlık randevüsünde ice tarafından göz altına alındılar. Yani düşüncem o ki göçmenler için bir düğmeye basıldı ve karardan geri dönüş pek mümkün gibi gözükmüyor.

Gündem içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

ne iş yapacaksınız acaba?

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

yaşınız genç ve yalnız iseniz her işi yapabilirsiniz. saat limitiniz olmaz,gerektiğnde 14-15 saat çalışır para biriktirebilirsiniz,kalacağınız yerde oda kiralayıp kira yıda bölüşebilirsiniz.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: Amerika’da psikolojik sağlığımız (göçmenlik psikolojisi)

Kültürel şok ve adaptasyon sürecinden sonra, beraberinde gelen iş ve geçim sıkıntıları da maalesef yaşanıyor. Benim bir arkadaşım 1994’ten beri New York’ta yaşıyor. Şu anda oldukça rahat; kendi işi var. Böcek ve fare nedeniyle kapatılan işletmelerin son kontrollerini yapıp, tekrar açılışlarına onay veriyor.

Tabii bu mesleğe sahip olana kadar (bu arada Marmara Üniversitesi Fransızca bölümü mezunu), yaklaşık 10 yıl boyunca otopark görevliliği, ofis temizliği ve meşhur "benzincilik" gibi işler yaptı.

Şu an ise ekonomik koşullar nedeniyle Bronx’a taşındı ve yakında Türkiye’ye temelli dönmeyi düşünüyor.

Demem o ki, işimiz gerçekten çok zor. Orada yerli Amerikalı bile üniversite mezunu olduğunda pek makbul sayılmıyor; hızlıca iş bulabilmesi için mutlaka yüksek lisans yapması bekleniyor. Türkiye’de profesör olsanız bile orada denkliğiniz kabul edilmiyor, dolayısıyla standart işlerle meşgul olmanız gerekiyor. Benim Şahsi görüşüm tabii,ama eskiden olan o Amerikan rüyası artık yok gibi.
      Diğer bir eleştireceğim nokta da,daha öncede yazdım, Amerikayı allayıp pullayan yayınlar yapan kişilere inanıp orada bunu yaşayamadıkları zaman depresyon tabiiki kaçınılmaz oluyor.

Sağlık içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@R-Mutt Maalesef bunların hepsi, beklentilerin gereğinden fazla yüksek tutulmasından kaynaklanıyor. Eğer yatırımcı ya da işveren değilseniz ve aynı zamanda evliyseniz, süreç gerçekten çok zorlayıcı oluyor. YouTube videoları bana göre yanıltıcı; çünkü genellikle sadece olumlu taraflar gösteriliyor. Forumlarda ise ne yazık ki hep güzel ve umut dolu yorumlar alkışlanıyor, olumsuz yorum yapanlar ise dışlanıyor.

Ben nasıl ki Suriye’den Türkiye’ye gelen birinin büyük hayallerle geldiğini görüyorsam, biz de maalesef aynı şekilde büyük hayallerle Amerika’ya gidiyoruz. Ancak gerçekler çoğu zaman hayallerle örtüşmüyor. Bu konuda Avrupa, özellikle de Almanya, daha avantajlı. Almanya’da doğmuş ve yaşamış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Çoğu kişi her şeyin ucuz araba, telefon ya da ev sahibi olmakla ilgili olduğunu sanıyor; ama hayat maalesef bundan çok daha karmaşık ve zorlayıcı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      hakisalapaki
      hakisalapaki

bana göre de özellikle Lax havaalanı iç sorun çıkarmıyor

hakisalapaki
      hakisalapaki

evet sonradan tekrar izleyince fark ettim.anlatıkları başka şeyler

hakisalapaki