@zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Eliff-0 İlk başvurularımda öğrenciydim, param yoktu, çok da takmıyordum açıkçası. Ama 2020’den sonra her sene çıkmayınca üzülmeye, kızmaya başladım. Ne zamana kadar bekleyeceğim diye kendime sorup duruyordum.
Üstüne bir de turist vizesinden red yedim… O an, dünyadaki bütün kapılar suratımda kapanmış gibi hissettim. Ben hep Amerika’da yaşamak isterdim, başka ülke de istemiyorum. O zamanda Amerika hep doğumdan beri bana yasakmış gibi geldi…Sonra @T-C-Kubilay-Dikici beyin imzasında bir söz gördüm, beni çok etkiledi:
"İstediğin bir şey olursa bir hayır, olmazsa bin hayır ara.”
Ve gerçekten öyle. Belki Amerika hayalim henüz olmadı, ama burada çok güzel fırsatlarım oldu, çok şey öğrendim. Şimdi gitsem, çok daha hazır ve güçlü bir versiyonumla giderim.Sizin için de belki geçen sene çıkmadı ama dönüp bakınca mutlaka güzel gelişmeler olmuştur hayatınızda.
Bu sene de çıkmazsa... elbette üzülürüz ama her şeyde bir hayır vardır.
Ümidinizi tam kaybetmeyin. Rüyanız da boşuna değildir bence. O gemi... belki de bu yıl yolculuk başlıyor demektir.️
Çok güzel çok ümit verici şeyler söylemişsiniz. Gerçekten çok haklısınız bir yılda hayatımda eksik olan bazı şeyler tamamlandı. Biz ailecek 2.5 yıl Amerika’da yaşadık. Eşimin işi dolayısıyla gitmiştik. 2023 yılında mecburi dönüş yaptık. Amerika’ya gidince dedim ki iyiki Amerikaya gelmişim. Belki insan Avrupa’ya bi şekilde gezmeye felan gidebilir ama Amerika deneyimi kendim ve ailem için gerçekten paha biçilmezdi. Şimdi diyorum ki eğer birgün green card çıkarsa uçaktan iner inmez inşallah derin bi nefes alacağım çünkü gerçekten çok özledim. İsteyen herkes hayallerine hayırlı bi şekilde ulaşsın ve en önemlisi sağlık ve huzur olsun.

️