• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Alpagu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Alpagu

@Alpagu

37
    İtibar
    60
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Alpagu Takip etme Takip Et

Alpagu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Mental olarak herkes icin degil tabi yurt disinda yasamak, hayatinin geri kalanini artik yeni yerlerde planlamak, cok caliskan biriysen üc assagi bes yukari türkiyede birseyler kazanirsin, yasarsin bi sekilde, sonucta 90 milyona yakin insan ülkede yasiyor. az olur cok olur, kolay olur zor olur, ayrica tartisilir..

aslinda ülkede bir pasta var, herkese yeter, ama ac gözlülerden

• gözü doyamayan is yeri sahipleri, yaninda calistirdiklarina nasil daha az para veririm ama saatlerce calistiririm diyenlerden, kendisi lüks evlerde sitelerde yasamak, en lüks arabalara binmek icn herseyi yapan, calisanini asgari ücretten gösterip, devletten ne kadar vergi calarsam, calisanimdan ne kadar calarsam biraz daha lüks yasarim diyenlerden

• elindeki ürünü yiyecek olsun, araba olsun en yüksek fiyata satmaya calisanlardan , marketler toplanip whatsappta yumurtanin fiyatin bu hafta yükseltelim diyen acgözlülerden

• bürokraside hicbir ihaleden hala gözü doymayanlardan, Amcasinin, Dayisinin vesilesi ile kendine belediyelerde is bulup, bekleyen onca insanin hakkina girenlerden, o makamlara gelip yetmiyormus gibi 2 kati maas alanlardan, bunuda utanmadan sikilmadan ailesine yedirebilecek, tiynetsiz haramzadelerden

Kaciyoruz..

herkes icin söyleyemem belki ama, bana kalirsa cogu kisinin yurt disina cikma yada baska bir yerde yasama sebebi; herkes biraz huzur ariyor gibi, bu yukarda saydiklarima ilaveten, Trafikte olur olmadik yere sinirlenen, kurallara uymadan araba kullanan insanlardan kaciyor gibi, Markette surda burda Sirada beklemeyen, hep bir uyaniklik pesinde her konuda hak yemek icin elinden geleni yapanlardan kaciyor gibi.. satin almak istedigin arabadan tut, bir isini yaptiracagin ustaya kadar, rahat rahat birilerine güvenenememekten kaciyor gibi..

dikkat ederseniz yurt disina yerleseninde tepkileri sunu elde ettim bunu elde ettimden daha cok, yaya gecidinde duruyor arabalar, yol veriyor .. market var, ciftlik, basinda kimse yok, ürünleri aliyorsun, güvene bagli parayi kendin veriyorsun yada sokaklar temiz, her yer yesillik, orman agac, yürüyorsun huzurlu, hic ortada altinda ALTIN varmis deyip binlerce yillik gölü komple bosaltip, rezil eden, vara yoga heryerde agac kesen, yok eden, denizlere her türlü pisligi atanlar yok..

normal halktan biri olarak aradigimiz tek sey aslinda huzur hepsi o, standart bir iste calisayim, calistigimin karsiligini hakkini alayim, olursa bir arabam olsun, belki sonra bir ev, ise gidip geleyim, eve dönerken markete ugrayim, ama cocugum benden birsey istediyse, yada ben ona birsey alayim istiyorsam, zorlanmayayim, cogu kisininde milyonlari kazanicam ben orda diye gittigi yok

Yurt disina cikacak insanin tabi sunu bilmesi lazim, gittigin ülke senin degil, seninde olmayacak, kendi ülken gibide hissetmeyeceksin, kimsede sana bunu hissetirmeyecek, arkada biraktigin ülkende en gec 4 sene icinde sana yabanci olacak, Arafta kalacaksin.. hani bi videoda bir kiz vardi, uzun yillar yurt disinda yasadim, ülkeye döndüm, terliklerle birgün alis verise ciktim, o ayagimin yere degmesi farkliydi diye,

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      A
      Alpagu
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici oldugu kadar, olmadigi kader.. hic belli olmaz, bazen beklenmedigi yerde bir dönüse geciyor hayat.. Ümit etmek de ayri bi keyif, heyecan.. sonucunu da getirebilsek tabi dahada iyi.. yinede dengede olmak lazim tabi.. Gidip mutlu olanda var, bekledigini bulamayanda..

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      Alpagu
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@siraç Merhaba, benim gidishattan ve forum burdan ögrendigim kadariyla, bu Greencard sürecinde dikkate alinmasi gereken bir kac Atasözü var;

1- DS260 da bir degisklik yapmak istiyorsaniz, Mülakat tarihi verildikten sonra yapin

2- Dosya tasimak istiyorsaniz Konsolosluklara kalmadan KCC üzerinden hemen yapin

3- Ankaraya mülakat tarihi almak icin güvenmeyin ( Case Nr. yüksek olanlar icin )

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      Alpagu

@T-C-Kubilay-Dikici hayirlisi bakalim, 2027 Sohbet odasina kimsenin girmeye gerek kalmamasi dilegiyle

A
      Alpagu
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

ABD maceramızın son senesine adım atmak üzereyim. Kısmetse seneye bu ay sonu vatandaşlık için başvuracağım. Zorlu ve çetin yollardan geçtik. Eşimi sadece 3,5 senelik dönemde 40 gün görebildim. Evliliğimiz hırpalanmanın aksine daha da güçlendi. Her iki ülkede de Birçok problemlerle uğraştık. Ömrümüz ve bahtımız izin verdiği taktirde işi sonuna kadar da götüreceğim. Ancak vatandaşlık sonrası eşim gelmeyi istemediği taktirde pasaportumu aldıktan sonra döneceğim. Esasında garip bir Araf durumu oluştu. Türkiyede eskisi gibi devam edermiyim . Ondan da emin değilim . Ne Amerika istenen seviyede Nede Türkiye . O gün gelsin bakalım o zaman karar vereceğim. Göçmen olanların ruhi durumu hepimizin üç aşağı beş yukarı aynı. Aydiyet ve mutluluk ve de hasret kaldığımız özümüze ait meta/ değerlere özlem herkesin ortak sorunu. Bu sözü denizci olarak hayatının yarısı dünyayı gezmekle geçen biri söylüyor. Eskiden hasret sözüne gülüp geçerdim. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş . Yastığa başımızı koyduğumuzda yada Türk dizisi seyrettiğimizde daha iyi anlıyorsunuz. İşin özü para araba yada çocuğun eğitimi değil. İşin özü mutlak mutluluk nerede olduğun ile ilgili . Şimdi bizi yada beni en iyi ruh halimi anlatan bir şarkı linki ile son veriyorum. Amerika’dan Türkiye’ye mektuplara devam .

tesadüfen bu yaziya denk geldim, o Araf ta olma durumu ancak bu kadar net ve öz anlatilabilirdi, bu msj ida yazmak istedim

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      A
      Alpagu
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@EmreATA, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Kızım tr de kreşe başladığında hiçbir gün ağlamadı, ingilizcesi olmadığı ve anlaşamadığı için burada 4 ay boyunca onu kreşe bıraktıktan sonra o sınıfında ben araba da ağladım ve geldiğim güne hergün lanet ettim. Bize kimse bu psikolojiyi anlatmadı. Varın durumu siz hayal edin. Şu anda ondan mutlusu yok, ama o 4 ayı gelin bize sorun..

surasi herseyi özetliyor, özellikle Aile olarak göc edeceklerin para, ev derken hic aklina gelmeyecek bu durumlarda nasil duracagini, güclü olmasi gerektigini bilmesi lazim.

Ben sizi tebrik ederim, kelimenin tam anlamiyla Baba olmak baska bir duygu, cocuklarini, her anlarini düsünmek, onlarin gelecegi icin herseye gögüs germek, dönüp dolasip ayni konuya geliyoruz, gercekten hersey onlar icin..

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      A
      Alpagu
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@Gulbahar-Demirci, ben Deneyimi okurken yoruldum, Miami ye ordan New York'a ordan Guyana ya, gercekten tebrikler

A
      Alpagu
    • RE: Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@kngslyr06 hakaret olarak anladıysanız özür dilerim sizi incitmek yada kırmak için değil çözünürlük ve arka fon yüzünden dedim sizi rahatsız ettiyse yazım hemen silebilirim

Edit: sizi kırmak istemedim çözünürlüğünüz çok kötü olduğunu düşünüyorum kesin olmaz diyecek bilgide değilim ve iyi niyetli olduğum için bu fotoğrafla deneme dedim bence fotoğraftan eleneceğinizi düşündüm
      ( çözünürlükten dolayı) şayet kötü niyetli olsam başvurun derdim

yazımı kaldırdım başvurunuzda size başarılar.

ben bu yazinizdan dolayi sizi tebrik ederim, yanlis anlasilma oldugunu bende tahmin ediyorum. ama bunun icin arkadastan özür dilemeniz büyük bir erdem, belki olmasi gereken birsey ama, malesef sıkça karsilasilan birsey degil..

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      A
      Alpagu
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@T-C-Kubilay-Dikici ilgilenen kurumun ismi The Bureau of Engraving & Printig, Washington da, postayla bir Formu 5283 ismi, doldurup para ile beraber gönderiliyormus, kisisel olarakda gidilebiliyormus

A
      Alpagu
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar kazasız belasız green card onaylandı

hadi hayirli ugurlu olsun, Allah utandirmasin..

Amerikada gideceginiz yer belli mi ? daha önce gitmismiydiniz ?

A
      Alpagu

Alpagu tarafından gönderilen son iletiler

@T-C-Kubilay-Dikici ilgilenen kurumun ismi The Bureau of Engraving & Printig, Washington da, postayla bir Formu 5283 ismi, doldurup para ile beraber gönderiliyormus, kisisel olarakda gidilebiliyormus

A
      Alpagu

@T-C-Kubilay-Dikici gerci direk bi deneyimim yok ama, internette Torn or Damaged Money diye baktiginda, Amerika da bunun icin Federal Reserve System'in 28 tane yeri varmis, tüm amerikada, piyasada gezen yirtik zarar görmüs Banknotlari dolasimdan aliyorlarmis

A
      Alpagu
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ysfuncu cok tesekkürler cvp icin, yolunuz , kismetiniz acik olsun Amerika daki yeni hayatinizda

A
      Alpagu
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ysfuncu öncelikle, hayirli ugurlu olsun Greencard'iniz.. benim kisa bir sorum olacak, ne kadar birikiminiz var, Banka Dökümani gibi birsey istemediler mi ? yada bu konu konusmada bile gecmedi mi ?

A
      Alpagu

@Madina-Erkinova bir arkadasimiz cvp yazmis, evet Göcmen vizesi ile ilgili merkezden bir karar bu, bütün Konsolosluklar icin gecerli

A
      Alpagu

@zakaria Covid asi zorunlulugu kalkti, hem Ankarada, hem diger yurt disindaki konsolosluklarda

A
      Alpagu
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Arya hayirli ugurlu olsun..

A
      Alpagu

@T-C-Kubilay-Dikici oldugu kadar, olmadigi kader.. hic belli olmaz, bazen beklenmedigi yerde bir dönüse geciyor hayat.. Ümit etmek de ayri bi keyif, heyecan.. sonucunu da getirebilsek tabi dahada iyi.. yinede dengede olmak lazim tabi.. Gidip mutlu olanda var, bekledigini bulamayanda..

A
      Alpagu

@T-C-Kubilay-Dikici hayirlisi bakalim, 2027 Sohbet odasina kimsenin girmeye gerek kalmamasi dilegiyle

A
      Alpagu

yukarda bir sayac yok degil mi ? yoksa bende mi cikmiyor diye düsündüm.. 3 Mayis da aciklanacakti sanirim bu sene, surda 3 Hafta kalmis

A
      Alpagu