Merhabalar. Ben de 19'unda Hong Kong'a gidip mail atıp ertesi gun red yanıtı aldim. 21'inde de oradan Kuala Lumpur'a geçip mail attım. Bugün de ülkeye dondum. Henuz geri dönüş olmadı. Bilgi amaçlı yazmak istedim. Herkese bol şans diliyorum.
betulxk tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@gucarslan Merhaba tekrardan. İkinci mailden sonra dosyamın taşındığına dair mail aldım. Güncellemek istedim:) Tekrardan teşekkür ederim.
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Demayfo çok güzel bir deneyim paylaşımı olmus. Bizden sonraki senelerde bu süreci yaşayacak olan insanlara da çok faydasi olacağından eminim:) Umarim abd deki hayatin harika olur. Bu vizeyi kesinlikle alman gerekiyordu ve sonucunun böyle olması çok güzel:)) Birçok kişi, ben de dahil olmak üzere harekete geçmek için senin surecinden güç aldı diye dusunuyorum. Belki ben de daha erken davransaydim vizeye daha çok yaklasabilirdim. Ama her zaman tutturamiyoruz iste:) En azından kendi adıma ben de uğraştığım için pişmanlık hissetmiyorum. Sadece olmasını isterdim. Hem şans hem de doğru zamanda harekete geçmek ve bolca sabır gerektiren bir sürecmis. Yeni hayatında Güzellikler diliyorum. Sevgiler:)
-
@blackmamba24 Merhaba ben 3 gün içinde 2 defa giriş yaptım. Sadece yeniden vize veriyorlar. Herhangi bir problem yaşamamıştım. İlk defa giriş yapmışsınız gibi aynı şeyleri yapıyorsunuz.
-
@fahriakc Tam hatırlamıyorum ama geç kaldığımı söyleyebilirim kendi adıma. Viyana dosyaları kabul ettiğinde sanirim tam o zamanlarda sürekli mail atmaya başladım. Bu sene bu kadar kötü gideceğini dusunmemistim.
-
@Fatih-Kaymak Belirttiğim gibi 19 Haziran mail attığım Hong Kong'dan malesef olumsuz yanıt aldım. Malezya'dan ise herhangi bir yanıt alamadım. Yine de bir sürpriz yaşanabilir yani bende bu şekilde oldu diye sizde de aynısı olacak diye bir durum söz konusu değil. Madem yola çıktınız çok da endişe etmeden ve çok da beklentiye girmeden şansınızı denemiş olacaksınız. Umarım güzel haberler alırız.
-
Merhaba. Öncelikle bu forumda birbirlerine yardimci olan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Dv24 talihlisi olduğumdan beri burayı takip ediyorum. Ve malesef bazı okuduğum şeyler beni demotive ediyor. CN'ı 6K larda olup ankara konsolosluğuna halen mülakat alamayan birçok insan olduğunu öğrendim. Ve bu sene de aynı olursa durum gerçekten ic acici gözükmüyor. Şimdiden dosya taşımayı düşünmeme rağmen maddi olarak buna gücümün yetemeyecegi aşikar. Sanatla uğraşan birisi olarak başka işlerde çalışmak zorunda kalarak Türkiye de bile zar zor gecinirken bütün bu masrafları usd üzerinden karşılamak için ne kadar cabalasam da dosya taşımak ekstra ekstra olarak zor duruma düşürecek. Maddi durumum iyi olsa zaten göç etmeye de gerek duymayabilirim. Hersy neden bu kadar zor olmak zorunda anlayamıyorum. Ankara konsolosluğu bu konuda neden bu şekilde bir prosedür izliyor bunun da cevabını bulamıyorum. Kendimizi talihli olarak addederken vize alamadan devam edebilmek hic kazananayanlardan daha da şansız bir duruma düşürüyor. Vizem yanarsa bu hayal kırıklığıyla nasıl devam ederim hiçbir fikrim yok. Başka türlü gitmeye kalksam yıllar geceek ve var olan az motivasyon bile yok olucak. Sadece duygularımı paylaşmak istedim.
-
Merhaba. Öncelikle, Bu forum iyi ki var. Aklıma gelebilecek neredeyse her şeyi buluyorum. Bu süreçte yalnız hissetmemek ve iyi niyetli insanların varlığını bilmek çok mutlu edici. Merak ettiğim bir konu hakkında sormak istiyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum burada, AOS da bunlardan birisi oldu. Sürece bağlı olarak yapmam gerekebilir gibi düşünüyorum ama iş bağlantım ya da herhangi bir bağlantım bulunmamakta. Dil okulu gibi bir durum sağlayıp AOS yapmak mümkün mü? Diğer sorum da, şu an master yapmaktayım ve Erasmus programına kabul edilip örneğin Amsterdam'a gidebilsem, sürecimi ve dosyamı taşıyabilir miyim? Green Card şansımı kaybetmemek için elimden geleni yapacağım. Bu sebeple şimdiden neler yapabilirim noktasındayım. Forumda bunun cevabını göremediysem, şimdiden özür dilerim.
-
Merhaba. Bu sene için sürecin nasıl ilerleyecegi ile ilgili henüz karar vermek erken gibi geldi bana, yine de 12xxx lerde olduğum için dosya taşımak aklımın bir köşesinde var fakat bunun için girişimde bulunmadım henüz. Sizce nasıl ilerlemeliyim? Case numaram tam sinirdaymis gibi hissetmekle beraber her sene daha da kötüye gidiyorsa, bu sene 12xxx ler için pek parlak gözükmüyor. Beklemek yerine birseyler mi yapmalıyım emin olamadığım için paylaşıyorum.
-
@incomprisa Ben düzenli olarak mail atıyorum. Malesef geri dönüş alamadım hiç.
betulxk tarafından gönderilen son iletiler
-
@ATS16 Kll'ye ben de bu haftanın başında mail atmışım, mülakat planlanacak mi diye sormuştum. Aynı mail ile dönüş yaptı. Anladığım kadarıyla ne sorulursa sorulsun aynı cevabı veriyorlar. KCC de hep aynı yanıtı veriyor. Vienna da olduğu gibi net değil yanıtlar. Bu durum halen ufak da olsa umut olduğuna inandırırken öte yandan da hayal kırıklığının büyümesine sebep verecek malesef.
-
@Detroit2222 kuala lumpur websitesinde istenilen belgelerde noter diye özellikle belirtmemisler.
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Demayfo çok güzel bir deneyim paylaşımı olmus. Bizden sonraki senelerde bu süreci yaşayacak olan insanlara da çok faydasi olacağından eminim:) Umarim abd deki hayatin harika olur. Bu vizeyi kesinlikle alman gerekiyordu ve sonucunun böyle olması çok güzel:)) Birçok kişi, ben de dahil olmak üzere harekete geçmek için senin surecinden güç aldı diye dusunuyorum. Belki ben de daha erken davransaydim vizeye daha çok yaklasabilirdim. Ama her zaman tutturamiyoruz iste:) En azından kendi adıma ben de uğraştığım için pişmanlık hissetmiyorum. Sadece olmasını isterdim. Hem şans hem de doğru zamanda harekete geçmek ve bolca sabır gerektiren bir sürecmis. Yeni hayatında Güzellikler diliyorum. Sevgiler:)
-
@anyela Merhaba. Öncelikle kolayliklar diliyorum. Yani saniyorum ki herkes o formdan doldurmamış ve doldurulunca da doldurulmayinca da vize alınabiliyor. Öte yandan dosya taşırken ona baktıklarını sanmiyorum artık. Fakat sadece bir cikarim benimkisi. Sevgiler:)
-
@gucarslan Merhaba tekrardan. İkinci mailden sonra dosyamın taşındığına dair mail aldım. Güncellemek istedim:) Tekrardan teşekkür ederim.
-
@gucarslan İlettim. Teşekkür ederim. Sevgiler.
-
Merhaba. Ben 21 Haziran'da Kuala Lumpur'a gidip damgayla beraber mail göndermiştim. 8 gün kadar bekleyip hatırlatma maili atmıştım hatta başka bir mail adresinden de mail atmıştım. En sonunda 3 Temmuz'da ikinci yolladığım mail adresine Pasaportumun ve vizenin fotoğrafını istedikleri bir mail gönderdiler. Aynı gün yolladım. Aynı gün mail atan başka bir arkadaş bugün saat 8:00 gibi onay maili aldığını belirtti. Genelde bu mailleri toplu yolladıklarına şahit olduğum için biraz endişelendim. Öte yandan ülkeye girerken doldurduğum elektronik formda 1 günlük kalış planladığımı göstermiştim ama mail gelmemesinin sebebi bu olabilir mi? KL bu formu da benden istemedi ama bugün taşıma maili alan arkadaş o formu da gönderdiğini belirtmişti. Yani 5 gün içinde dosyası taşınan insanlar oldu benim 16 gün olmuş.:( Herkes elektronik formu doldurdu mu ya da KL'ye mail attı mı mesela? Neye göre davrandıklarını çözemiyorum. Yapmam gereken bir şey var mı sizce? Beklemeli miyim? @gucarslan
-
@Fatih-Kaymak Belirttiğim gibi 19 Haziran mail attığım Hong Kong'dan malesef olumsuz yanıt aldım. Malezya'dan ise herhangi bir yanıt alamadım. Yine de bir sürpriz yaşanabilir yani bende bu şekilde oldu diye sizde de aynısı olacak diye bir durum söz konusu değil. Madem yola çıktınız çok da endişe etmeden ve çok da beklentiye girmeden şansınızı denemiş olacaksınız. Umarım güzel haberler alırız.
-
@betulxk 19 Haziran'da mail attığım Hong Kong'dan malesef olumsuz yanıt aldım. Malezya'dan ise herhangi bir yanıt alamadım

-
@blackmamba24 Merhaba ben 3 gün içinde 2 defa giriş yaptım. Sadece yeniden vize veriyorlar. Herhangi bir problem yaşamamıştım. İlk defa giriş yapmışsınız gibi aynı şeyleri yapıyorsunuz.