11/05/2026 Unganlar Muayene Deneyimi
Henuz vize gorusmemize gidemedigimiz icin sadece muayene deneyimimizi yazabilecegim. Insallah 1 Haziran'da vize gorusmemizden sonra da buraya olumlu deneyimimi yazmak nasip olur.
Oncelikle benim vize kategorim DV olmadigi icin farkliliklar olabilir. EB3 vizesi icin oldugundan ve bu kategoride bir deneyim basligi bulamadigimdan buraya yazarak ozellikle bu vize kategorisinde gidecek olanlar icin deneyimlerimi paylasmak istiyorum.
Ben, esim ve 3 cocugumuzla gittik. Cocuklarimizin yaslari 1,3 ve 5. 1 yasindaki cocugumuz vize basvurusunda henuz dogmamis oldugundan, DS260 formu yoktu tabi. Bu nedenle de muayene randevusu alamamistik. Bu konu icin @DARTHU ya tesekkurlerimi sunarim. onun dedigi sekilde Ankara Buyukelciligine mail atarak cocugumu forma eklettirdim ve muayene randevusu alabildim. Merak edenler icin :Vize Mulakati Verildikten Sonra DS Formu Actirma
Formu actirmadan once malesef USTravelDocs'a kayit olmustum ve sonrasinda bebegimi bu basvuruya ekleyemedim, ve bu sistemden reschedule yaparak vize tarihimi yeniden almis bulundugum icin bebegi eklemek istiyorsam aldigim randevuyu iptal etmem gerekiyordu. Iptal edersemde bir kac ay daha randevu bulamayacagimi bildigimden iptal etmedim.Umarim bunu konsoloslukta hallederler. Bu konuyada insallah mulakat deneyimimi paylastigimda ayrica deginirim.
UNGANLAR GUNU
Forumda o kadar cok okumusuz ki, gordugumuzde hic yabanci olmayan o mekana geldik. Sabah 09:20-09:45 arasi 5 randevumuz vardi. Sabah trafigine kalmamak adina 07:00 de yola ciktik. 45 dklik bir yolculugun sonunda kavaklidereye geldik. Cokca polis memuru vardi. Otopark icin bizi yonlendirdiler sagolsunlar. Cafe 1919 un sokaginda gunluk 300 tlye park ettik (Occidental Ankara, vale hizmeti mevcut) Arabayi teslim ettikten sonra yuruyerek Unganlarin muayenehanesine gectik. Binada 2 asansor var biri tek katlara digeri cift katlara cikiyor(1,3,5 ve 2,4,6 seklinde)ve asansorler kucucuk. Bebek arabasiyla ben zor sigdim. Esim ve cocuklar merdivenden ciktilar. Unganlarin muayenehanesine girdik 08:30 da. Tabi daha acilmamisti. Hemen sagda bi alanda bizi beklettiler. 2 kisi vardi bizden once. 9'da aciliyormus. 9 da bizi sekreterin oldugu yere aldilar. Bina ve unganlarin ofisi cok derme catma eski ve hijyenikte gorunmuyordu. Pasaport ve asi belgelerimizi verdik. Baska belge istemediler. Asi belgesi olarak ben aile hekimliginden imzali evrak almistim ama e nabizdan aldigim screenshotlarin ciktisini aldilar. Imzali kagitlari almadilar.
Sonra hepimizin tek tek fotograflarini cekerek imzalarimizi aldilar. Cocuklar icin ben imza verdim. Cocuklara sadece fizik muayene ve gerekiyorsa asi yapiliyor. Yetiskinlerden ise (EB3 vize kategorisi icin konusuyorum) Kan alip rontgende cekiyorlar. DV icin gelenlerden idrar numuneside istediklerini gordum. Bizden istemediler. Pasaport ve imzaladigimiz kagitlarla bir ust kata cikmamizi soylediler. Bebek arabasini orada biraktik rica ederek, tabi birakin dediler sagolsunlar. Ust katta Duzen lab a ucretini odeyip kan verdik. Sonrasinda 3. kata inerek rontgen cektirdik. Kan alan hemsire arkadas 5 yil cocuk acilde calismis cok tecrubeli. Ben cok kolay kan veremiyorum ama kendisi 1 dk da aldi. Rontgende ise 1 erkek 1 kadin personel var. Uzerinize uyan bir scrub verip uzerinizi cikarmanizi istiyorlar. Sonra hemcinsiniz olan personel sizla kaliyor digeri cikiyor, ki mahremiyet acisindan cok iyiydi. Benim kadin tarafindan esimin ise erkek personel tarafindan rontgen cekimi yapildi. Sonra muayenehaneye yonlendirdiler tekrar 4. kata.
MUAYENE SURECI
Tekrar sekretere donup ayni evragi ve pasaportu geri verdik. Sonrasinda bizi muayeneye cagirmalarini bekledik. Cocuklarda oldugu icin once esimi cagirdilar. Maske takarak iceri aldilar. Esim muayene oldu (Sadece Td asisi ve Covid asilari vardi) Iki enjektore cekilmis 5 asi yapildi ve cikti. Sonra ben girdim. Ustunuzu cikarip Box onlugu giyiyorsunuz. Doktoru bekliyorsunuz. Doktor geliyor muayene ediyor. Forumda kadinlara Handan hanim erkeklere Mehmet bey bakiyor diye okumustum ama bizim gittigimiz gun Handan hanim yoktu. Hepimizi Mehmet bey muayene etti cok kibardi guzelce acikladi sureci. Doktor bey geldi tansiyonumu olctu. Sorular sordu. Ameliyat oldunuz mu? Sezeryan oldunuz mu? Psikiyatrik teshis aldiniz veya tedavi gordunuz mu? Vucudunuzda belirgin bir leke veya iz var mi? Sonrasinda neden bu kadar cok asi oldunuz dedi. Bu kadar cok ile kastinizi anlamadim dedim. Yakin zamanda bir cok asi olmussunuz dedi. Yakin zaman ile kastiniz nedir dedim. 2018 den bu yana her yil asi olmussunuz dedi. Bende 2017 de ise basladigimi, hemsire oldugumu, kurum hekiminin yaptigi rutin muayenelerde bagisikligim olmadigini gorerek asi onerdigini ve ne asi onerdiyse hepsini yaptirdigimi soyledim. Herkes kacar genelde asilardan, onerilsede yaptirmaz siz hepsini yaptirmissiniz dedi. Tabiki ben bir hemsireyim, saglik profesyoneliyim. Ne onerdiyse doktor yaptirdim dedim. Bana hicbir asi yapamadi cunku eksik asim yoktu. Morali bozuldu. Sanirim o yuzden cok sorguladi. Var olan asilarim :
Td x4
Kuduz Asisi x4
Su cicegi x2
KKK x4 (bu normalde 2 dozdur ancak antikor yaniti olusmadigi icin tekrar yaptirmislardi)
Hepatit B x4
Covid-19 Biontech x2
Muayene bitince giyindim, tam o sirada gorevli hanim buyuk kizimi iceri getirdi. (5 yasinda) cocuklar tisort ve esofmanla ustlerini cikarmadan muayene oldular. Bizimle ayni sekilde boy kilo olcumu yapildi. Doktor geldi sirtini dinledi. Elle bogazini muayene etti. Abd'de cocuklara 2 doz su cicegi asisi yapiliyor, Tr de 1 doz o yuzden 2. doz asisini yapacagim dedi. iceri gitti geldi. Asi yapti. Sonrasinda cocugumu sakinlestirip ortancayi iceri aldim. (3 yasinda) islemler aynen yapildi muayene, boy kilo olcumu vs, yine su cicegi asisi oldu. En son bebegimi alip getirdim. 1 yas asilarini gecen hafta olmustu. Normalde sitede canli asi yaptirmayin yaziyor. Ama bebeklerin asi takvimi neyse onu yaptirabilirsiniz, hic sorun etmediler. Bebegimi tartmadilar, boyunu kilosunu ben soyledim. sonrasinda doktor bey sirtini gogsunu dinledi. Normalde abd'de 6. ayda hepatit A asisi yapiliyor. Turkiye'de 18. ayda yapiliyor dedi. Ellerinde asi yokmus. Hastaliktan oturu yapilamadi yazmis rapora da. Gitmeden asiyi bulursaniz yaptirmanizi oneririm dedi.
UCRETLER
Ben hic asi olmadim 100$
Esim 5 asi + muayene icin yaklasik 410$
Asi olan cocuklar icin 200$
Bebekte asi olmadi 100$ odedik.
Duzen lab'a yetiskin kisi basina 2400 tl gibi bir rakam odedik.
Faturayi hemen mail atiyorlar. Raporu ise 2 gun icinde yolluyoruz demislerdi. 24 saat sonra mail olarak bize iletildi.
Islemlerimiz 9 da basladik 11:30 da bitti. Ortalama 2,5 saat surdu 5 kisilik ailemiz icin. Cocuklara duzen labda balon verdiler bize cok yardimci oldular. ama tabi cocuklari oyalamak cok zor. Unganlarda tuvalet yok. bizi 3.kata yonlendirdiler tuvalet icin. Cocuk olmasa sorun yok ama cocuklarin tuvaleti gelince kostur kostur alt kata iniyorsun mecburen, bu kotuydu. Muayene sonrasi buyuk bir rahatlama ile cocuklari kugulu park'a goturduk. Ben ungan randevu maillerimi ve ustraveldocstan aldigim confirmation belgemi vs de cikti goturmustum ama istenmedi. Tc kimlikte istenmedi. Esim bi onceki gun kaybetmisti cok telaslanmistik ama zaten istemiyorlarmis. Sadece pasaport ve asi belgelerini aliyorlar.
Insallah ayni olumlu deneyimleri vize gorusemiz sonrasinda da paylasabilirim.
sasirtti su an beni. Hayir legal gitsen sorgulaniyosun, illegal olsa bu kadar batar miydi acaba gozlerine. Frankfurtta tekrar tekrar guvenlige takimaniz buyuk talihsizlik olmus.