• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Kirgizhan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 21
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Kirgizhan

@Kirgizhan

34
    İtibar
    204
    Profil Görüntülemeleri
    21
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.thehotelexperts.net

Kirgizhan Takip etme Takip Et

Kirgizhan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Öncelikle Merhaba,
      39 Yaşındayım, zaten göçmen bir Ailenin çocuğu olarak Avusturya da doğdum, ergenliğim de Avusturyalıların Türklere tutumunu kabullenemediğim için Türkiye ye 15-16 yaşların da dönmek istedim ve Ailem de 22 yıllık emeklerini benim için bırakıp Türkiye ye döndüler, Turizm üzerine okudum ve Sınıf Arkadaşlarımın çoğu bundan 20 sene önce Amerika'ya gittiler ben "nasıl olsa Almanca biliyorum, ne gerek var" diyerek Türkiye de kaldım, şu an bir Alman Şirketin de 10 yıldır iyi bir Pozisyon da çalışmaktayım.

Ülkemin gidişatında memnun olmadığım için ve kızımın daha iyi Eğitim alabileceğini düşünerek Amerika'ya 3 senedir GC başvurusunda bulunuyorum, Eşim ve ben artık yorulduk, Türkiye de oldukça iyi kazanmama rağmen orada daha azıyla yetinmeye razı geldik.

Allah herkese hayırlısını nasip eylesin.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      K
      Kirgizhan
    • RE: DV2020 bekleme odası

@eres-boss DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@Kirgizhan Duvarda adolf hitleri resmi olması o ınsanları ırkçı mı yapıyor anlamadım (Adolf Hitler Avusturya Braunau doğumlu) ırkçı olsalar seni evini almazlardı yanlış düşünüyorsun dediğin kadar ırkçılık yok avrupada

Bakın Arkadaşlar başımdan geçmiş bir olay anlatacağım size, Avusturya da Ortaöğretim deyken (Hauptschule) Okul müdürü bir gün derste Türklerden konu açılınca Türk kadınları yıkanmadığı için başörtüsü takıyorlar dedi, ben o dönem bu söylemine tepki gösterdim, halbuki ne Annem nede Ablalarım türban takıyorlardı, bu olaya Şahit olan Türk çocukları da bana destek oldular, olayı Babama anlattığım da Babam çok sinirlendi ve Müdürü dava etmek istedi, sınıf Arkadaşlarımın Ailelerine Babamla birlikte gittik ve bize destek olmalarını dava edeceğimizi söyledik, bu Ailelerin için de bölgemizdeki Caminin fahri İmamı da vardı, Aileler bizim burada bir yaşantımız var biz destekleriz ama Şahit olmayız dediler, bu Babama çok dokundu, Okul Müdürü evimize Türkçe öğretmenini ve diğer Öğretmenleri özür dilemek için gönderdi sırf Şikayetçi olmayalım diye, duvarlarımıza "Türken Raus" diye yazılar yazılır 18-20 yaşında dazlaklar yol köşelerin de Türk dövmek için beklediği olurdu (başarılı olamazlardı), ben bu olaylardan sonra Babama Türkiye ye dönmek istediğimi söyledim ve döndüm, şimdi Almanya ya gidip geliyorum, hatta Haftaya yine Almanya da olacağım, Almanlar ile Avusturyalıları kıyaslarsam Almanlar daha hoşgörülü.

Ben benim başıma gelmiş bir olaydan yola çıkarak bunu söyledim sağdan soldan duyduklarıma göre karar vermedim, çok Alman ve Avusturyalı arkadaşım var benim bu olaylar karşısın da onlara duyduğum bir kin ve nefret yok, kızgınlığım da yok kızgınlığım birlikte hareket edemeyen Türk topluluğuna, orada doğup Almanca öğrenmemeleri Sosyal hayata dahil olmamalarına.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      K
      Kirgizhan

Almanya hususun da ben de ekleme yapayım, geçtiğimiz ay 5 Yıllık bir Vize aldım Almanya dan, çalıştığım Şirket Alman, kendim Avusturya doğumluyum, Almanya gidip yaşanacak yer değil arkadaşlar, uzaklaşmak istediklerinizin beteri orada, Sistem süper her şey güzel ama Türk olarak çok sıkıntı yaşanılan bir yer Mutlu olunamaz yada ben Mutlu olmam orada yaşamaktan, Irkçılık tavan yapmış durum da, hep kendinizi kanıtlamak zorundasınız, benim şu an tek Planım Amerika yada Kanada, gerçi Kanada için ne bir araştırma nede başvuru yaptım, son olarak Avrupa yaşanacak yer değil benden söylemesi.

K
      Kirgizhan

@volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@kirgizhan ben SİZe hikaye anlatıyorsunuz demedim zaten. Genelleme yapmak yanlış bence dedim.
      Irkçılık heryerde var, Türkiye çok mu masum bu konuda mesela? "Anladıysam Arap olayım" diye bir deyişimiz var ve bunun ırkçı bir söylem olduğunun bile farkında değiliz.

Irkçılığın olmadığı bir Dünya yok, bizde de var dediğin gibi, ama kendi yaşadıklarım dan örnek verdim, elbette bana şu an gittiğim de kimse bir şey demiyor ama Amerika ile kıyaslarsak ABD daha huzurlu olunacak bir yer orası kesin, ama şunu da unutmamak gerek, İnsan yaşadığı yere uyum sağlayabilmeli, bunu yapamayan kişi kendi memleketindeki gibi yaşamaya devam ederse orada Irkçılık yükselir buda gayet normal bana göre.

K
      Kirgizhan

@tanti Bence süper bir haber, eğer GC başvurusu için geçerli olursa.

K
      Kirgizhan

@mbasoguz yazık ki ne yazık, 9 yaşındaki kızımın geleceğini çalıyorlar, Gurbetçi çocuğuydum Vatanıma döndüm diye sevinirken, 40 yaşında tekrar gitmek için uğraşıyorum.

K
      Kirgizhan
    • RE: meslek ispatı ?

Ben de aynı durumdayım, benim Diplomam var fakat eşim Lise terk daha doğrusu hala açık öğretim de okuyor Liseyi, meslek olarak kendisi uzun yıllardır Dünyaca ünlü bir kuruluşun Makyaj uzmanlığını yapmakta, biz de başvurumuzu yaptık ama Açık Öğretim lisesini bu süreçte bitirmesi için de elimizden geleni yapıyoruz.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      K
      Kirgizhan
    • RE: Doğum yerim almanya

@crazycells Doğum yerim almanya içinde söyledi:

@kirgizhan Doğum yerim almanya içinde söyledi:

Ben de Avusturya doğumluyum, başvuru esnasın da Babanızın doğum yeri üzerinden başvurabiliyorsunuz ben bu yıl da Doğduğum yer üzerinden başvuru yaptım, keşke yapmasaydım, Avusturyanın şans oranı oldukça düşük gözden kaçırdım bu adımı, şimdilik umudum Eşimin başvurusu kendimden geçtim. 🙂

Avusturya uzerinden basvuru yapmaniz daha dogru olurdu.

Ilgili bilgiler soyle:
      Uygun ülkelerden birinin yerlisi olmak: Çoğu hallerde bu, kişinin doğduğu ülke anlamına gelir. Ancak, kuraya uygun olmanız için iki değişik yöntem daha vardır. ilk olarak; eğer kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğmuş iseniz ve fakat eşiniz uygun olan ülkelerden birinde doğmuş ise, bu durumda eşinizin doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak bu talep, her iki eşin de adlarının başvuru formunda belirtilmiş olması ve vizelerini aldıktan sonra aynı anda ABD’ne giriş yapmaları şartı ile geçerlidir. İkinci olarak; eğer kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğmuş iseniz ancak anne veya babanız o ülkede doğmamışlar veya doğduğunuz sırada o ülkede geçici olarak bulunuyorlarsa ve o ülke Green Card kurasına katılmaya uygun ülkeler arasındaysa, anne veya babanızın doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz.

Avusturya uzerinden gerceklestirdim simdi siz yazinca daha mantikli geldi, ben Turkiye`nin Sans orani daha yuksek olarak gordugum icin acaba diye hep dusundum, su an Esim Turkiye uzerinden bende dogum yerim olan Avusturya uzerinden basvurmus olduk.

K
      Kirgizhan
    • RE: Green card site bağlantı sorunu

Ben Eşim ve kendi adıma başvuru yapmıştım, benim başvurumu 2-3 seferde aldı fakat eşimin başvurusunu 4 günde tamamlayabildim, günde en az 10 sefer başvurmuşumdur ve 4. günde başvuru onayını ancak alabildim.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      K
      Kirgizhan

@barış Amerika da Siyahlara ve Meksikalılara yönelik bir Irkçılık olabilir ama Almanya da inanın çok daha fazla nüfusa oranla, Almanya ile Avusturyayı kıyaslarsak Avusturyalılar doğuştan Irkçı ve Türk düşmanı, Amerika da Irkçılık bu Ülkelere kıyasla çok hafif kalacaktır, bazen haksız da sayılmazlar, Kumarhaneler Türk dolu, her Türk Vatandaşını daha üstte görmek ister ama Almanya da maalesef böyle değil.

K
      Kirgizhan

Kirgizhan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

@uysalkedi DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:

@kirgizhan bende ayni seyi dusunuyorum son bir kez daha katilip burada kalmayi ama. E2 icin para yok maalesef. Lotodan falan cikarsa baska tabi. Buradan arkadaslari da takarim pesime birlikten gic dogar misali birseyler yapariz.

Ben de 25 Yıllık birikimimi satıp gideceğim, Eşimin tereddüdü ya elimizdekini de kaybedersek 🙂 gram korkum yok 16 Yaşında Ailemden uzakta çalışma hayatına atılmışım. İnşallah senin de istediğin olur.

K
      Kirgizhan
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Türkiye de son 1 çekilişe daha katılacağım, sonrasın da E-2 Vize türü ile gideceğim Ailemi alıp tam 1 yıl sonrası için hedefledik ölmez kalırsak öyle yada böyle "legal olarak" gideceğiz.

K
      Kirgizhan

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

K
      Kirgizhan

Sayfaya Trollük için girenler var.

K
      Kirgizhan

şunu şuraya bırakayım aramayın sonra 🙂 https://dvlottery.state.gov

K
      Kirgizhan

@mbasoguz yazık ki ne yazık, 9 yaşındaki kızımın geleceğini çalıyorlar, Gurbetçi çocuğuydum Vatanıma döndüm diye sevinirken, 40 yaşında tekrar gitmek için uğraşıyorum.

K
      Kirgizhan

@numbwalker Bendede aynı güzel kardeşim, bende Hanıma aynısını söyledim, burdan başka her yerde Demokrasi vardır dedim.

K
      Kirgizhan

@tanti Bence süper bir haber, eğer GC başvurusu için geçerli olursa.

K
      Kirgizhan

@eres-boss DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@Kirgizhan Duvarda adolf hitleri resmi olması o ınsanları ırkçı mı yapıyor anlamadım (Adolf Hitler Avusturya Braunau doğumlu) ırkçı olsalar seni evini almazlardı yanlış düşünüyorsun dediğin kadar ırkçılık yok avrupada

Bakın Arkadaşlar başımdan geçmiş bir olay anlatacağım size, Avusturya da Ortaöğretim deyken (Hauptschule) Okul müdürü bir gün derste Türklerden konu açılınca Türk kadınları yıkanmadığı için başörtüsü takıyorlar dedi, ben o dönem bu söylemine tepki gösterdim, halbuki ne Annem nede Ablalarım türban takıyorlardı, bu olaya Şahit olan Türk çocukları da bana destek oldular, olayı Babama anlattığım da Babam çok sinirlendi ve Müdürü dava etmek istedi, sınıf Arkadaşlarımın Ailelerine Babamla birlikte gittik ve bize destek olmalarını dava edeceğimizi söyledik, bu Ailelerin için de bölgemizdeki Caminin fahri İmamı da vardı, Aileler bizim burada bir yaşantımız var biz destekleriz ama Şahit olmayız dediler, bu Babama çok dokundu, Okul Müdürü evimize Türkçe öğretmenini ve diğer Öğretmenleri özür dilemek için gönderdi sırf Şikayetçi olmayalım diye, duvarlarımıza "Türken Raus" diye yazılar yazılır 18-20 yaşında dazlaklar yol köşelerin de Türk dövmek için beklediği olurdu (başarılı olamazlardı), ben bu olaylardan sonra Babama Türkiye ye dönmek istediğimi söyledim ve döndüm, şimdi Almanya ya gidip geliyorum, hatta Haftaya yine Almanya da olacağım, Almanlar ile Avusturyalıları kıyaslarsam Almanlar daha hoşgörülü.

Ben benim başıma gelmiş bir olaydan yola çıkarak bunu söyledim sağdan soldan duyduklarıma göre karar vermedim, çok Alman ve Avusturyalı arkadaşım var benim bu olaylar karşısın da onlara duyduğum bir kin ve nefret yok, kızgınlığım da yok kızgınlığım birlikte hareket edemeyen Türk topluluğuna, orada doğup Almanca öğrenmemeleri Sosyal hayata dahil olmamalarına.

K
      Kirgizhan

@volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@kirgizhan ben SİZe hikaye anlatıyorsunuz demedim zaten. Genelleme yapmak yanlış bence dedim.
      Irkçılık heryerde var, Türkiye çok mu masum bu konuda mesela? "Anladıysam Arap olayım" diye bir deyişimiz var ve bunun ırkçı bir söylem olduğunun bile farkında değiliz.

Irkçılığın olmadığı bir Dünya yok, bizde de var dediğin gibi, ama kendi yaşadıklarım dan örnek verdim, elbette bana şu an gittiğim de kimse bir şey demiyor ama Amerika ile kıyaslarsak ABD daha huzurlu olunacak bir yer orası kesin, ama şunu da unutmamak gerek, İnsan yaşadığı yere uyum sağlayabilmeli, bunu yapamayan kişi kendi memleketindeki gibi yaşamaya devam ederse orada Irkçılık yükselir buda gayet normal bana göre.

K
      Kirgizhan