• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. korkmazunal
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 69
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

korkmazunal

@korkmazunal

41
    İtibar
    96
    Profil Görüntülemeleri
    69
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

korkmazunal Takip etme Takip Et

korkmazunal tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese tekrar merhaba. 7 şubat istanbul'dan 15.55 olan uçağım yaklaşık 2 saat rötar ile 17.30da havalandı. Uçağın kapısında klasik vize kontrolü ve üst araması bahaj kontrolüne girdim.

Ortalama 10.30 saatlik uzun ve nikotinsiz uçuştan sonra Washington Dulles havaalanına indim. Pasaport kontrolünde çok kimse yoktu önümde 3 4 kişi anca vardı. Görevli memura pasaportumu ve evraklarımı verdim. Evrakları açtı fotoğrafımı çekti ve kaşeyi vurdu. Bu kaşe 1 yıl geçerli diye belirtti. Toplam 3 dakika ya sürdü ya sürmedi.

Sorgu odasına alırlar belki diye beklşyordum ama beklediğim gibi olmadı. Herşey 5 dakika içinde tamamdı.

Havaalanından valizlerimle çıktım ve ortalama 13 saatlik nikotinsizliğimi giderdim peşpeşe 2 tane içerek.

Valizlerim tam önümdeydi. Bir tane büyük boy bir tane kabin boy ve bir tane evraklar için laptop çantası. Tüm eşyam tüm yaşantım onların içindeydi. İçimde bir burukluk oldu gözlerim doldu.

Alt kattan taksiye bindim ve kalacağım yere geldim Washington saatiyle 23'te evdeydim.

Amerika maceram başlamış oldu. Dünden bu yana evdeyim dinlenme halindeyim. Bugğn yarın bir telefon hattı ve şarj adaptörü alarak dışarı çıkmaya başlarım

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Bugün ( 29 şubat) virginia dmv'den ehliyetimi aldım.

Daha önceden gittiğimde ordaki kişinin yardımcı olası yoktu bu sefer başardım fatklı birine denk geldim.

Ssn kartımı, türk ehliyetimi, pasaportumu, bankadan aldığım hesap özetimi, araba sigortasının ödeme bilgilerini götürdüm.

Önce bir form doldurdum bilgilerimi içeren. Sonra sıra numarası bana gelince görevliye evraklarımı verdim. Adres kanıtı olan belgelerden çok memnun olmuş gibi değildi ama ssn vs görünce işlemleri yaptı. Bilgisayar ve yol testine mi gireceksin dedi. Evet dedim biraz şaşırdı.

Virginia'da bilgisayar testi 2 aşamalı. Önce 10 soru soruyorlar ve hepsi doğru olmak zorunda. İkinci aşama 30 soruluk test. 30 sorudan 24 tanesini doğru yapmanız gerekiyor. Ben 25 doğru yapmışım.

Bu arada görevliye türkçe girmek istediğimi söyledim ona göre ayarladı bilgisayarı. Sorular normal Türkçe yazısı. Google çevirisi gibi değil. Aynı zamanda sesli olarakta dinleyebiliyorsunuz soruları.

Yazılı sınavdan sonra 2 saat yol testi için bekledim.

Yol testine çıkmadan önce arabanın ruhsatını istiyorlar. Görevli arbaqnın başına gelince sağ sol sinyal dörtlüler ve silecekleri çalıştırmamı istedi. Hepsini yaptıktan sonra yola çıktık. Normalde türkiyede tır şoförlüğü yapıyordum tüm ehliyet sınıflarım mevcuttu hatta G sınıfı iş makinesi dahil ama burda tekrar sınava gireceğim için heyecan yaptım.

Ortalama 2 3 millik bir tur yaptık sonra dmv binasına döndük. Dönünce sordum nasıldı diye gayet iyi sorun yok dedi.

Tekrar bankoya gittim pasaportumu istedi 32 dolar ücreti ödedim ve vana A4 kağıdına geçici ehliyetimi verdi. 15 gün için adresine asıl ehliyetin gelecek dedi. Tüm süreç ortalama 4 saat sürdü bugün ama sonunda başardım. Artık bir Amerikan ehliyetim var.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sonunda kartım da geldi. Uzun uğraşlar ve beklemeler sonunda herşey tamam. Sırada eşim var onu da getirebilirsem 👌
      Yardımlarınız için teşekkür ediyorum herkese

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba tekrar. Büyük ve heyecanlı bekleyişim sona erdi sonunda. Vizem onaylandı.

Sabah 8.10 gibi konsolosluk önündeydim. Dışarıda çok sıra beklemedik. Girer girmez pasaporta baskod yapıştırıldı ve ödeme sırasına girdim. Ortalama 10 15 dakika onu bekledim ve 330 dolar ödememi yaptım. Sıra numaram ile evrak teslimini bekledim. O da ortalama 15 dakika sürdü ve asıl kısıma döndüm. Adım okunduğunda bayağı heyecanlıydım. 2 kişi vardı vize işlemlerine bakan.

Merhaba günaydın faslından sonra Türkçe mi İngilizce mi istiyorsunuz diye sordu. Türkçe istedim. Tercüman geldi ve yemin etmemi istediler. Ardından parmak izi alındı. Önce sağ 4 parmak sonra sol 4 parmak ve baş parmaklar.

Amerika'da ne iş yapacağımı sordu. Şu an aktif tır şoförüyüm orada da devam etmeyi düşünüyorum dedim. Nerede yaşamayı düşünüyosunuz dedi. Teksas veya new york dedim. Daha önce yurt dışında kaldınız mı dedi. İşimden dolayı avrupaya çok gidip geldim ama orada aktif yaşamadım dedim. Bankada ortalama ne kadar birikiminiz var dedi. Şu an 4500 dolar ama işimde devam ederek bu meblağ yükselecek dedim. Evli misiniz dedi nişanlıyım dedim.

Vizenizi onayladım dedi ingilizce. Tercümanda vizeniz onaylandı hayırlı olsun dedi. Beni bir mutluluk aldı. Oynamamak için zor tuttum kendimi.

Mülakata girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Kazanan arkadaşları da kutluyorum.

K
      korkmazunal

Yaklaşık 2 haftalık bekleyişin sonunda pttden pasaport mesajı geldi sonunda. Yardım eden destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

K
      korkmazunal

@Beykentli, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

@korkmazunal merhaba. CEAC Web Sitesi'nde "Issued" olduysanız o beklenen SMS mutlaka gelir, rahat olun.

Bugğn 1 - 2 saat önce geldi mesaj çok şükür.

Açıkçası kendi adıma seviniyorum ama mülakatı iptal olan arkadaşlar için üzülüyorum. Herkesin hayalleri ümitleri vardı maalesef onu yıktılar. İnşallah ek kontenjan falan bir şey açılır

K
      korkmazunal

Sevgili dostlar arkadaşlar Romalılar. Yarın (07.02.2024) itibariyle ankaradan uçağım kalkıyor. Önce istanbul oradan Washington. Gc ödemesini yaptım. Bugün kalan işlerimi halledip yarın sabah yola çıkıyorum kısmetse.

Uçaktan indikten sonra neler yapmam gerekiyor veya tavsiyeleriniz nelerdir.

Forumda gördüğüm kadarıyla ortalama 15 20 gün içinde kartın geldiği söyleniyor. Ödeme sayfasında da 90 120 gün diyor. Bu süre içerisinde ssn numarası alabiliyor muyum? Çalışmaya başlayabiliyor muyum?

Yanımdaki parayı beyan etmem gerekli mi yoksa 10 bin dolar üzeri mi beyan zorunluluğu var?

K
      korkmazunal
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@S-Arkas, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Merhaba,

Telefonumda E-SIM ozelliği bulunmamakta. Bir ay Florida'da kullanılmak üzere SMS+DK+GB açısından bütçe dostu ve çekim gücü zor durumda bırakmayacak hangi prepaid hattı önerirsiniz acaba?

Teşekkür ederim

T-mobile kullanıyorum 1 aydır. 50 gb kotalı sınırsız 50 dolar herşeyi de sınırsız.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal

Yeni üye oldum aiteye detaylı bakamadım ama bazı yerlerde case no 22x olanlara mülakat verilmiş siye gördüm. Neye gçre ilerliyor mülakat tarihleri acaba. Benim case no 12xxx ds formunu doldurmamın üstünden bayağı zaman geçti. Mülakat tarihlerinin olduğu bir sayfa da bulamadım. Teşekkürler herkese şimdiden

K
      korkmazunal

@serel, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@korkmazunal yeni hayatınızda mutluluk siznle olsun 🙂

Teşekkür ederim. Umarım hızlı bir adaptasyon yaşarım

K
      korkmazunal

korkmazunal tarafından gönderilen son iletiler

@EzgiLera, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@korkmazunal, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba. Doğru yere mi soruyorum bilmiyorum ama bilen çıkar mutlaka. 15 temmuz tarihinde türkiyeye gidicem. 28 ağustosta da dönüş inşallah. İlk defa gidicem geldiğimden bu yana. Herhangi bir evrak başvuru falan yapmam gerekiyor mu

Greencardınız fiziksel olarak elinizde ise Greencard+Türk Pasaportu kullanarak sorun yaşamazsınız. Greencardı unutmayın yoksa Amerika’ya dönüşte vizeniz yok görünecek.

Bence doğru başlık değil bu arada 🙂

Teşekkürler. Fiziki olarak kartım var pasaportum da olacak tabi

K
      korkmazunal

Herkese merhaba. Doğru yere mi soruyorum bilmiyorum ama bilen çıkar mutlaka. 15 temmuz tarihinde türkiyeye gidicem. 28 ağustosta da dönüş inşallah. İlk defa gidicem geldiğimden bu yana. Herhangi bir evrak başvuru falan yapmam gerekiyor mu

K
      korkmazunal
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Eşim için I130 doldurmuştum bugğn posta ile NoA geldi 05/14/2024 priority date. Sanırım dosya süreci başlamış oldu.

Bu arada ilk mesajları güncelleyin isterseniz. I130 form ücreti 625 dolar olmuş

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal

Sonunda kartım da geldi. Uzun uğraşlar ve beklemeler sonunda herşey tamam. Sırada eşim var onu da getirebilirsem 👌
      Yardımlarınız için teşekkür ediyorum herkese

K
      korkmazunal
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@skvgt_55 Yeni ehliyette yeni tarih yazar her zaman, uber hesabi acarken eski ehliyetinizi beyan edebilirsiniz sorun olmaz. Eski ehliyetinizin tarihini baz aliyor uber. Sadece destek ile iletisime gecip durumu anlatmaniz lazim, yoksa ustune dusmuyorlar olayin.

Bol sans.

Nasıl yani. Türkiyede ehliyetim vardı ama burda yeni ehliyet aldım dediğimiz zaman uber yolcu alımı yapabiliyor muyuz?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal

@Peace4, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@caglaror Selamlar, Online access code bahsedilen sanırım.

Aynısı benim de başıma geldi. kayıt sırasında gelen maillerde bu yönlü bir bilgi yok.

bu arada 14 şubat ucsis ödemesi yapmıştım. 19'unda detroit giriş yaptım. 28'inde SSN geldi. GC bekliyorum şimdi. umarım hızlıca o da gelir.

İlk girişte bekle süreleri biraz uzayabiliyor. Sakin kalmakta fayda var. Uçuş yorgunluğu vs. eklendiğinde işkenceye dönüşebilir 🙂

Herkese bol şans dilerim.

Ekran görüntüsü 2024-03-10 051348.png

Ayenn kayıt sırasında ya da ödeme yaptıktan sonra gelen bilgi yok. Yeniden istediğimde de yok eksik istek yaptınız yok bilgileriniz eksik yok siz olduğunuza inanamadık falan diye sürekli bişey çıkarttılar. Vazgeçtim bende artık

K
      korkmazunal

Sonunda kartım yola çıktı. Takip numarası vermediler ama postaya verdik diye bilgi veriyor durum kontrolünde. 23 marta kadar gelmezse haber edin falan diyolar. Pazartesi bakacaz.

K
      korkmazunal
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@S-Arkas, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Merhaba,

Telefonumda E-SIM ozelliği bulunmamakta. Bir ay Florida'da kullanılmak üzere SMS+DK+GB açısından bütçe dostu ve çekim gücü zor durumda bırakmayacak hangi prepaid hattı önerirsiniz acaba?

Teşekkür ederim

T-mobile kullanıyorum 1 aydır. 50 gb kotalı sınırsız 50 dolar herşeyi de sınırsız.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@lumos, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@korkmazunal SSN kayıt gibi oluyor, geldiyse sorun yok.

Aynen geldi bu seferde online access code bulamıyorum. Mail ile gönderdik denşyor ama mailde öyle birşey yok. Yeni kod istiyorum gelmşyor. Hesap kimlik doğrulaması yapmaya çalışıyorum ki onu yapmıştım zaten sistemden atıyor. Mailimdeki her maile tek tek baktım yok

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@lumos, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@korkmazunal formu en başta kaydetmediyseniz tabii bilemezseniz. Bunu kontrol edebileceğiniz (DV için) başka sistem yok bu arada, hafızaniz hariç. Açıkçası bir önemi de yok, iki hafta içinde postaneye gelmezse ofise gidip bilgi isteyebilirsiniz, tabii GC de görmek isteyebilirler, o zaman eğer bir hata olmuşsa başvurunuz tekrar alınır. Daha evvel de söylediğim gibi başvurmuş bile olsanız sorun çıkabiliyor siz daha yeni gitmişsiniz henüz beklememiz lazım.

Ofise gittiğimde başvurum gözükmüyordu. Yeni başvuru yaptım şu an kartım(kağıt olarak var normal kart olarak gelecek mi bilmiyorum) elimde.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      K
      korkmazunal