• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Esrâ Nur
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 17
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Esrâ Nur

@Esrâ Nur

50
    İtibar
    169
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Esrâ Nur Takip etme Takip Et

Esrâ Nur tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba! Yoğun ve stresli bir bekleyişin ardından ben de vizemi aldım. Bir gün bu satırları büyük bir mutlulukla yazacağımı hiç düşünmezdim ama çok şükür ki nasip oldu. Bunun en büyük vesilesi @gucarslan . Çok ama çok teşekkür ederim uğur abi! Siz bana , dünyada hala iyi insanların da olduğunu gösterdiniz. Yolunuz hep güzelliklere çıksın!

Benim serüvenim inşallah herkese umut olur…
      Kazandıgımı öğrendiğimde büyük bir mutlulukla içim içime sıgmamıstı. Bundan sonra ne olacak diye düşünüp duruyordum, kafamda bir sürü soru işaretleri varken forumla karşılaştım. Ben GC kazanınca direk gidiliyor sanıyordum 🙂 ama meğer öyle değilmiş. Asıl mesele bundan sonra başlıyormuş. Forumda Tek tek her şeyi okudum,beni nasıl bir süreç bekliyor onu araştırdım. Telegram grubumuzda ve forumdaki bilgiler o kadar açıkça yazılmıştı ki tekrar bir şey sormama gerek kalmıyordu. Bir anda her şeye hakim olan birisi olmuştum :)önceki yılların exceline baktığımda 17k ya gelmediği hiçbir dönem olmamış. Bu yüzden çok umutluydum. Ama Ankara’nın çok yavaş gitmesi beni telaşa sürüklemeye başlamıştı. Cut off oldum diye sevinirken mülakat bekledikçe bir türlü gelmedi. Ben de alternatifler araştırmaya başladım. Bir çok ülkeye e mail attım ama herkes olumsuz döndü. Afrika ülkelerine bile yazmıştım, neresi olursa giderim yeter ki bana sunulmuş bu hakkı alayım dedim. Çaresizce beklemeye başladım. Daha sonra Excel listesine baktığımda herkes viyanaya taşımaya başlamıştı. Taşıyanların nasıl oturumu olabilir ki diye düşünürken Viyana’nın oturumsuz kabul ettiğini öğrendim. Schengen vizem yoktu çok kararsızdım taşıma konusunda ama riske girmeye değerdi. Ben de hemen Schengen başvurusu için gereken evraklara baktım, hepsini 4 gün içinde hazırladım ve başvurdum. 8 martta başvurdum 14 martta pasaportum elime ulaştı ve vizeyi almıştım. Hemen o gün Viyana’ya e mail attım ve dosyamı taşıyacaklarını söylediler. 24 martta da mülakat aldım. Hemen hazırlıklara başladım Viyana grubumuz o kadar güzeldi ki her şeyi orda öğrendim. Antikor testi yaptırdım , gerekli olan aşıları vuruldum . Çeviri yaptırdım. Grup olmasa halimiz ne olurdu acaba. Durup düşününce, ben bu forumla karşılaşmasaydım hala Ankara’yı bekliyor olacaktım çaresizce. Ama çok şükür ki hepimiz birbirimize yardımcı olduk.
      Ben tamamen hazırdım artık, sırada mülakat vardı 🙂

11 Mayıs günü sağlık muayenem vardı. @Necla-ÇİFTÇİ ablam ile birlikte gittik. Sorunsuz geçti her şey. Ordan röntgene gittik. Günümüzü tamamladık. 12 Mayıs Cuma günü saat 13de mülakatım vardı. Çok stresliydim. Elim ayağım titriyordu 🙂 @Bartuğ-OLÇUM @Necla-ÇİFTÇİ @moderat13 “sakin ol Esra güzel olacak her şey” diyerek bana moral vermeye çalıştılar Allah razı olsun onlardan 🙂
      Önce belgelerim istendi onları teslim ettim ardından ödeme bankosuna gidip 330$ ödedim ve beklememi söylediler. İsmim okundu ve mülakata başladık.
      (K: Konsolos B:Ben)

B: Merhaba nasılsınız?
      K: iyiyim teşekkür ederim siz nasılsınız?
      B: ben de iyiyim teşekkür ederim. K:Amerika’da nereye gideceksiniz?
      B: ….
      K: adresteki kişinin yanına mı gideceksiniz? Kim oluyor?
      B: evet , aile dostumuz.
      K: çok iyi. matematik mezunu musunuz?Matematik çok zor bir alan hatta ben çok sevmiyorum ama sanırım siz baya seviyorsunuz.
      B: evet matematik mezunuyum. Ben bölümümü ve Mesleğimi çok seviyorum.:)çocuklar benim hassas noktam 🙂 (o sırada konsolosluktaki beyefendi baya tebessüm etti birlikte güldük. Başarılar diliyorum size dedi hatta 🙂 )
      K: peki amerika’da ne iş yapacaksınız? Öğretmenlik mi yapacaksınız?
      B: evet mesleğimi yapacağım.
      K: Tebrikler, vizenizi onaylıyorum. Sağlık raporu ulaştıktan sonra vizenizi basacağız.
      B: cok ama çok teşekkür ederim.

Yüzümde derin bir mutlulukla ordan ayrılarak arkadaşlarıma sımsıkı sarıldım. Başarmıştım. Artık sabrın sonu selamet olmuştu ve o anki duygularımı anlatacak kelimeler bulamıyordum.
      Pazartesi günü durumum issued oldu ve Salı günü de pasaportumu teslim aldım.
      Bu süreçte, yaşadıklarımdan çok şey öğrendim. Eğer bir şey nasibinizde varsa o eninde sonunda sizin oluyor arkadaşlar. İnanmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Siz üzerinize düşeni yapın gerisi zaten mükemmel şekilde ilerliyor.
      Viyana’da çok güzel insanlar tanıdım. Asla yalnız değildim orda. Hep birlikte hareket ettik ve bu heyecanı stresi hep birlikte yaşadık. Green card sayesinde güzel bir ülke de görmüş olduk. Gerçekten herkesin gezip görmesi gereken bir yer.
      Dönerken ağladım diyebilirim 🙂 canım Viyana’m.. sen bizim hayallerimize giden yolda köprü oldun..

Bu süreçte bana hep destek olan aileme, @gucarslan abiye , arkadaşlarıma, adminlerimize çok ama çok teşekkür ederim.
      Hepimizin yolu açık olsun…

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      Esrâ Nur
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Bugün babamın İstanbul konsolosluğunda mülakatı vardı. Çok şükür vizesini aldı. Babam emekli. Vize memuru, babamın ne iş yaptığını, benim green card ım olup olmadığını, daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş . Her ihtimale karşı dosyasına eklemiştim green card ımı. İyi ki eklemişim çünkü “Elinizde bununla ilgili belge var mı” diye sorunca babam da göstermiş. Sonrasında ise “Vizeniz onaylandı” demiş. Umarım bu sevinci herkes yaşar. 😊

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      Esrâ Nur

Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
      Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
      A: Annem K: konsolosluk görevlisi

K: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
      A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
      K:Başka çocuğunuz var mı?
      A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
      K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
      A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
      K: tebrikler, vizeniz onaylandı.

Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
      Annemin deneyimini bu şekilde.
      Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺️

E
      Esrâ Nur
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmeterol1912 ds260 göçmen vizesi için doldurulan form. interview location diye bir kısım var orda belirtiyorsunuz mülakat yerinizi

E
      Esrâ Nur
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum.
      Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.

Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.

E
      Esrâ Nur

@Koray85 hayırlı olsun. Umarım vizenizi alırsınız. Kesinlikle boş yere danışmanlara para dökmeyin çünkü forumda her şey o kadar açık ve net ki aradığınız tüm cevapları burada bulabilirsiniz. Paranızla rezil olmayın. Danışman şirketleri bir çok şeyi objektif aktarmıyor zaten. Green card kazandıktan sonra hemen Ds260 formunu doldurmayı danışmansız da kendiniz yapabilirsiniz. Sonrasında zaten eğer sıra numarası düşükse Ankara’yı bekleyeceksiniz, değilse alternatiflere bakıp dosya taşıyacaksınız. Kim nereye nasıl taşımış burada hepsi yazıyor, biraz vakit ayırıp okursanız danışmana gerek olmadığını göreceksiniz..
      Eğer ben bu stresli süreci bilinçli yürütebildiysem, dosyamı taşıyabildiysem, ve hayallerime ulaşabildiysem bu forum sayesinde. @gucarslan ve @crazycells desteği ve emeği asla unutulmaz..

E
      Esrâ Nur

@lesnarhomie evet bekleyeceksiniz. 2025 yılı için süreç 1 ekim 2024 de başlayacak.

E
      Esrâ Nur

@rasitcenngiz o ülkeler oturum izni istiyor, bu yüzden görmemeniz normal. Schengen yeterli olmuyor yani sadece. Sadece Viyana oturumsuz kabul ediyor dv2023 ve dv2024 de

E
      Esrâ Nur

@Omer-1 1 Ekim 2024den itibaren 2025 mali yılı başlar şu an zaten herhangi bir şey yapamazsınız. Beklemek zorundasınız. Ayrıca bu soru defalarca forumda soruldu ve herkes fazlasıyla cevap verdi bir çok deneyim mevcut bunları takip etmelisiniz ki sürecinizi bilinçli yönetebilesiniz.

Dosya taşıma için sadece Schengen yeterli değil oturum izni isteniyor fakat 2 yıldır Viyana, sadece Schengen ile ve oturumsuz kabul ediyor. Bir bakarsınız seneye de Viyana olur veya başka ülke olur bilinmiyor. Her yıl başka bir ülke güzellik yaptı.

E
      Esrâ Nur
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@yakt05 canım dostum benim❤️ hayırlı olsun🥰kim derdi ki üniversitede tanışıp yakın arkadaş olup sonra Amerika’da yolumuzun kesişeceğini🥹🤍 sizin adınıza o kadar mutluyum ki çok emek verdiniz çok uğraştınız ve zorlu sürecin sonu aydınlık oldu.. Bundan sonraki hayatınız hep güzelliklerle dolu olsun!❤️

E
      Esrâ Nur

Esrâ Nur tarafından gönderilen son iletiler

Bugün babamın İstanbul konsolosluğunda mülakatı vardı. Çok şükür vizesini aldı. Babam emekli. Vize memuru, babamın ne iş yaptığını, benim green card ım olup olmadığını, daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığını sormuş . Her ihtimale karşı dosyasına eklemiştim green card ımı. İyi ki eklemişim çünkü “Elinizde bununla ilgili belge var mı” diye sorunca babam da göstermiş. Sonrasında ise “Vizeniz onaylandı” demiş. Umarım bu sevinci herkes yaşar. 😊

E
      Esrâ Nur

E
      Esrâ Nur

@TheEcot hayır bilet almadık . Deneyimimi foruma aktarmıştım okuyabilirsiniz

E
      Esrâ Nur

@TheEcot yanlarında bulunsun ama banka belgesi vs genelde sormuyorlar aile bireyi olunca tek görmek istedikleri dönecek olmaları. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

E
      Esrâ Nur

@omer-guzel biz de aynı durumu yaşadık ne yazık ki . Kaç kez aradıysak açmadılar. O yüzden annem İstanbul’a gitmek zorunda kaldı

E
      Esrâ Nur

Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum.
      Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.

E
      Esrâ Nur

Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.

E
      Esrâ Nur

@muno Viyana, Hong Kong, Umman gibi ülkeleri arama motoruna da yazarak dosyasını taşıyıp o ülkede mülakata girenlerin deneyimlerini okuyabilirsiniz.

E
      Esrâ Nur
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@enesfatihh Amerika’ya girişte adres değişikliği yapmak istediğinizi söyleyerek yeni bir adres bildirebilirsiniz.

E
      Esrâ Nur

@oguzhansxd 2025 yılında belki Viyana ve hong Kong dışında kabul eden ülkeler olur, bilemeyiz bunu. İnşallah olur🙏🏻tavsiyem, Dosya numaranız aktif olunca hemen oturumsuz taşınabilecek ülkelere e- mail atın . Örneğin Viyana bu sene de kabul ediyorsa direk iletişime geçin.

Hangi ülkede mülakata gireceksiniz o ülkede sağlık kontrolüne girmeniz gerekiyor.
      Şöyle bir durum da var eğer deneyimleri okursanız farkedeceksiniz. Mesela ben Viyana’da mülakata girecektim ve olmam gereken aşılar vardı. Viyana, eksik olan aşıları Türkiye’de yaptırıp aşı kartını ve antikor testini sunduğun takdirde kabul ediyordu. (Bi çok kişi orda çok fazla ücret ödememek için Türkiye’de halledip gittik). Yani aşı kısmını bu şekilde halledip gidilebilir. O da ülkeye göre değişiyor.

E
      Esrâ Nur