• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. abdsimsek
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 47
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

abdsimsek

@abdsimsek

90
    İtibar
    99
    Profil Görüntülemeleri
    47
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 41

abdsimsek Takip etme Takip Et

abdsimsek tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

Hayırlı pazarlar herkese, depremde her şeyimizi kaybettik ve forum daha bugün ilk kez aklıma geldi o günden beri. Daha yeni yeni toparlandık. Öncelikle Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.
      İnanın hiç bir şeyin değeri yokmuş özellikle para ile alınabilen şeylerin. O günden sonra 6 Şubat sabahından sonra hayata karşı bakışım o kadar değişti ki size tavsiyem sadece her şeyin kıymetini bilin. Yediğiniz yemekten tat alın, çiçek görürseniz koklayın,sevdiklerinizle ailenizle vaktinizi dolu geçirin çünkü ben rehberimden insanlar sildim vefat ettiği için. Eğer hayalinizde gitmek varsa sadece bir çekilişe bağlı kalmayın her yolu deneyin. 88 saniyede hayatımız o kadar değişti ki ; yapmam dediğim bir çok şeyi o günden beri mecbur yaptım. Sağlığınızın kıymetini bilin ve hayatta her an herşeye hazırlıklı olun.

Hayırlı pazarlar...

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      abdsimsek

@cemalkt hocam umutsuzluk değil aslında. Eşim devlet memuru ben de herkesin bildiği çalışmak isteyeceği bir firmada çalışıyorum. Eşim memur olmak için 3 senesini kpss çalışarak heba etti. Ben maddi zorlukla güç bela bitirdim üniversiteyi. İkimizin maaşını topluyoruz ancak yoksulluk sınırını biraz geçiyoruz. Bir evimiz var kredi ödüyoruz. Etrafımdaki samimi arkadaşlar en son ağlayacak kişi sensin diyor. Mesele sadece maddi değil. 7 aylık oğlum var,şimdi oğlum üniversiteyi bitirse kpss birincisi olsa memur olsa alacağı maaş 7000 lira. O da göstermelik,vergi dilimi bilmem ne vs 12 ay ortalama da o yatmıyor. Bunca çaba bunca masraf 7000 lira maaş için mi?
      Eşim adliye çalışanı. 6 sene önce ilk memur olduğunda davaların % 70 i çeşitli suçlardan oluyordu dedi. Bir yıldır neredeyse bütün davalar maddi sebepli. Ya alacak verecek meselesi ya da ekonomik zorluk sebebiyle ev içi şiddet,cinnet vs.
      Birebir bütün davaların içinde. İcra mahkemelerinde zaten durum içler acısıymış. Suç işleyen kişilerin eskiden gelirsiz, ya da statüsüzken su an belli bir statüsü olan ya da durumu iyi kişilere kaydığını görüyorum dedi.
      Hadi benim evim arabam var. Ülke ekonomisi benden ibaret değil. Yeni memur olmuş birinin ya da iş hayatına başlamış birinin artık aileden desteği birikimi yoksa birşey sahibi olması imkansız. Gideyim yurtdışında okuyayım desen euro 17 lira dolar 16. Ne kalabiliyoruz ne de gidebiliyoruz.
      Yaşım 36 kendim için bir isteğim yok. Akşam haber açıyosun 25 haberin 20 si siyaset,ikisi cinayet kalan 2 si taciz tecavüz,kalanı da Allah kerim. Twittera giriyosun her yer trol. Sadece geçen yıl pasaport başvurusu 1.5 milyon. Yarısı hac icin olsa cumhuriyet tarihi rekoru. Mutluluk ev araba sahibi olmak değil. Ya da gidip 2 ay çalışıp araba almak ta değil. Önümüzü görememek. Babam mesela, 4000 lira emekli maaşı alıyor ülkeyi süper güç sanıyor. Haberi yok evinin faturalarını ben ödüyorum çünki maaşı yetmiyor. Memlekete gitmek istediğinde biletlerini ben alıyorum ama gidip memlekete seneye yer altı kaynaklarımızı çıkaracağımızı anlatıyor.

Bu tip konularla alakalı son paylaşımımdır arkadaşlar. Ben üniversitede çok zor zamanlar yaşadım ama hep umudum vardı. Şimdi imkanlarım var ama umudum yok. Mutluluk imkanla olmuyor. İkisini de yaşadım gördüm.
      Zamanınızı aldım,hakkınızı helal edin.

A
      abdsimsek

1 haftadır burada pasaport gerekli mi değil mi diye soran arkadaşlar kusura bakmasın ama hayret ediyorum. Kilavuz yayınlandığında pasaport şart denilse başvurmaya,başıma girmesi gelmesi şu an zaten nerdeyse 2 ay. Her gün mail ata ata 199' u araya araya 1.5 ayda zor geldi benim pasaport. Pasaport şart olsun ya da olmasın bu forumda olan herkesin sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bir şekilde bu ülkeden gitmeye kafaya koymuş kişiler 10 yıllık alsalar 1700 TL verip alabilirler. 1700 TL yi veremeyecek kişi daha Türkiye'den çıkmadan ABD'ye ayak basmadan aile olmasını geçtim tek kişi olsa bile pasaportun 20 katı parayı nasıl harcayacak. Pasaport şart olmasın diyenler iddia oynar gibi ya çıkarsa niyetinde olanlar. Eğer bu ülkeden bir şekilde gitmek istiyorsanız pasaportunuzu alın.

A
      abdsimsek

Bugün tanıdığım bir aile daha amerikaya gitti. 2020 talihlileri. Onlar adına çok sevindim. İnstagramdan son hikayelerine baktım,tebessüm ettim,hayal kurdum ve sonra bir sigara yaktım.
      Sigara bitince gerçekler gözümün önüne geldi.
      Dolar 16 lira,teneke bir clio 400 bin. Ortalama bir ev 2 milyon. 365 günde 7 gün tatil desen en kötüsü 25 bin. Haberleri açıyorsun bir tane olumlu,güzel haber yok. Şiddetten,siyasetten ,yalandan dolandan bıktım artık. Arabayla bir dolaşayım desen benzin olmuş 23 lira. Bir markete girsen abur cubur ve normal bir şeyler gitti 1000 lira ki bunu ayda en az 3 kere yapıyorsun. Eskiden sahibinden coma girip hayal kurardım artık fiyatlar psikolojimi bozduğu için uygulamayı kaldırdım,hayal bile kurmuyorum. İşim gereği 22 il geziyorum ve gördüğüm şu ki; zengini de fakiri de mutsuz.

A
      abdsimsek

@waterman @Müberra-Dikici deprem olduğu gün 5 günlük bebeğimizle evden çıktık. Bir de 16 aylık oğlum var. Eşim yeni doğum yapmıştı ve 12. Kattan inene kadar çok zorlandık. Öğlen k depremde zaten bina tamamen pert oldu.

Evet 1 dakikada neredeyse kıyameti yaşadık. Hele ki asıl vahim durumu evden çıktıktan sonra yaşadık. Kıyamet anını 2. Depremde dışarıda gördük.

Parayla alınabilecek hiç bir şeyin sahibi aslında biz değilmişiz. Cebinde paranız var su yok,ekmek yok,mama yok,yakıt yok,yok,yok,yok.

Anlatmak istediğim oradaki yaşadıklarımız değil aslında; parayla alınabilen her şeyimiz orada kaldı ve artık değeri yok.
      Geriye aklımızda sadece anılarımız,yaşadığımız güzel şeyler kaldı.
      Evet para için çalışıyoruz,kazanmaya da mecburuz ama para kazanırken de hayatımızı bir şeyler için satmayalım demek istiyorum.

A
      abdsimsek

@ayvalik10 iyi akşamlar öncelikle. Hocam kimseyi yanlış bilgilendirmek niyetinde değiliz. Bu forum bir istişare forumudur aynı zamanda. Sonuçta çekiliş bu ülkede yapılmıyor ve bununla ilgili her bilgiyi her gün öğrenme şansımız yok. Zaten mesajımda dedim ki ' çok araştırmadım ama duyduğum bu ' dedim. Kesin konuşmadım. Kimseyi de yanlış yönlendirme niyetim yok. Bu bilgiyi paylaştım ve doğrusunu bilen cevap verir, doğrusunu görürüz. Ayrıca buradaki herkes belli bir yaşa gelmiş,belli bir bilince sahip ve bu ülkenin çok az bir diliminde bulunan ,araştıran bir kesim. Paylaştığımız bir haberle galeyana gelmez hocam. Merak etmeyin.

A
      abdsimsek

@yenihayaletadam yalan haber olacağını hiç sanmıyorum. Geçen hafta Melih Beye yanıt verirken kabaca bir hesap yaptım.

Geçen yıl başvuru yaparken " başvuru nasıl yapılır" videosunun izlenme sayısı 33 bindi şu an aynı video 530 bin izlenmiş. Bu kişi her yıl video paylaşıyordu. Sadece yorumlarını yeniden eskiye diye sıralarsak yorumların hemen hemen hepsi bu yılki başvurulara istinaden yapılmış.

En basitinden bu sitenin adminlerine sorsak en fazla yeni üye kaydı bu yıl olmuştur eminim.

Diğer youtuberlarin videolarına baktığınızda ( daha önce hiç paylaşım yapmayan) en az izlenen 40 bin izlenme almış.

Twitter'da su an adı aklıma gelmeyen bir kişinin videosu 2.5 milyon izlenmisti 1 ay önce. Hatta gerçek mi diye tekrar tekrar baktım.

Tüm sosyal medyada karşıma çıkan gc videolarinin yorum ve izlenmelerine baktım kabaca hesap bu yıl en az 1 milyon dedim geçen hafta. Fazlası da çıkacaktır. Şu an memlekette haberi olmayan mezarda yatanlar..

Yapacak birşey yok. Nasipte varsa gidilecektir. Ben buna inanıyorum. Tek uzuldugum şu olur; öylesine başvurup hak yeyip gitmeyen kişilerin olmasıdır.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

A
      abdsimsek

DV2024 sonucum muhtemelen bu olacak;

You have been randomly selected to live in Turkey with Syrians and Afghan people.

A
      abdsimsek

@waterman bence şans yoktur. Nasip kısmet vardır. Herkes için hayırlısı ne o olsun. Amerika artık kolay bir ülke değil geçen seneye göre ama her şekilde Türkiye'de yaşayan orada yaşar. Gidiş maliyetleri arttı en kotu uçak bileti 12 bin. Sadece Türkiye'de sağlık belgesi,gc kart ücreti vs ücretler 30 bin. Amerika'ya ayak basmadan bir kişi yaklaşık 50 bin harcar. Oraya gidip 2 ay tutunmak,ev kirası arabası derken minimum bu dolar kutuyla 150 bin lirayı gözden çıkarmak lazım. 3 kişilik aile için bu rakam 250 bin lira. Zaten bu rakamlar hesapta yoksa konsoloslukta vize almak kolay olmayacak.
      Halan gc cikinca devletin iş vereceğini, kartın adrese direkt geleceğini,herhangi bir masraf olmadığını sananlar var.

A
      abdsimsek

Tanıdıgım 3 kisiye çıktı ve üçü de gitmeyecekmiş. Sinirden deliye dönmemek imkansız.

A
      abdsimsek

abdsimsek tarafından gönderilen son iletiler

@waterman @Müberra-Dikici deprem olduğu gün 5 günlük bebeğimizle evden çıktık. Bir de 16 aylık oğlum var. Eşim yeni doğum yapmıştı ve 12. Kattan inene kadar çok zorlandık. Öğlen k depremde zaten bina tamamen pert oldu.

Evet 1 dakikada neredeyse kıyameti yaşadık. Hele ki asıl vahim durumu evden çıktıktan sonra yaşadık. Kıyamet anını 2. Depremde dışarıda gördük.

Parayla alınabilecek hiç bir şeyin sahibi aslında biz değilmişiz. Cebinde paranız var su yok,ekmek yok,mama yok,yakıt yok,yok,yok,yok.

Anlatmak istediğim oradaki yaşadıklarımız değil aslında; parayla alınabilen her şeyimiz orada kaldı ve artık değeri yok.
      Geriye aklımızda sadece anılarımız,yaşadığımız güzel şeyler kaldı.
      Evet para için çalışıyoruz,kazanmaya da mecburuz ama para kazanırken de hayatımızı bir şeyler için satmayalım demek istiyorum.

A
      abdsimsek

Hayırlı pazarlar herkese, depremde her şeyimizi kaybettik ve forum daha bugün ilk kez aklıma geldi o günden beri. Daha yeni yeni toparlandık. Öncelikle Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.
      İnanın hiç bir şeyin değeri yokmuş özellikle para ile alınabilen şeylerin. O günden sonra 6 Şubat sabahından sonra hayata karşı bakışım o kadar değişti ki size tavsiyem sadece her şeyin kıymetini bilin. Yediğiniz yemekten tat alın, çiçek görürseniz koklayın,sevdiklerinizle ailenizle vaktinizi dolu geçirin çünkü ben rehberimden insanlar sildim vefat ettiği için. Eğer hayalinizde gitmek varsa sadece bir çekilişe bağlı kalmayın her yolu deneyin. 88 saniyede hayatımız o kadar değişti ki ; yapmam dediğim bir çok şeyi o günden beri mecbur yaptım. Sağlığınızın kıymetini bilin ve hayatta her an herşeye hazırlıklı olun.

Hayırlı pazarlar...

A
      abdsimsek

@UgurOral kalktı o site artık çalışmıyor.

A
      abdsimsek

@cemyaman hocam herkesin hakkında hayırlısı olsun. Kaderde varsa gidiliyor. Çıkmadığını mi üzüleyim ya da dün akşam izlediğim videoda altına yapılan yorumlara mi bilemedim. Kart eve mi geliyor dersin,gidince iş bulamazsak devlet işsizlik maaşı veriyor mu dersin, basvurdum ama çıkarsa gider miyim Allah bilir diyen mi istersin ne ararsan var.
      Gerçekten gitmek isteyene ve bu işi hakkıyla araştırıp hazırlık yapana çıksa bana çıkmasa bile çok koymaz.

A
      abdsimsek

@waterman yanlış anlamayın amacım sizle tartışmak kesinlikle değil. Sosyal konut projesine başvurular başladığı günden 3 gün sonra başvurular şimdiden 1 milyonu geçti diye haber yapılmıştı ve başvurular halen devam ediyordu. Birşeye başvuru devam ederken geçilen bir sayı servis edilebilir bence.

Zaten şu kadar başvuru oldu dememiş, başvuru 1 milyonu geçti demiş. Bu sitenin Türkiye'deki gibi yandaş medya gibi bir haber yapacağını pek sanmıyorum fakat inşallah haklı çıkan siz olursunuz.

A
      abdsimsek

@waterman neye göre net yalan haber dediniz. Ben kendimce bunu doğru olabileceğini birkaç parametreye dayandırarak az önce yorumda paylaştım. Doğru ya da yanlış birşey diyemem ama bir gerekçe göstererek sonuca varmaya çalıştım. Siz neye dayanarak net yalan haber dediniz merak ettim.

A
      abdsimsek

@yenihayaletadam yalan haber olacağını hiç sanmıyorum. Geçen hafta Melih Beye yanıt verirken kabaca bir hesap yaptım.

Geçen yıl başvuru yaparken " başvuru nasıl yapılır" videosunun izlenme sayısı 33 bindi şu an aynı video 530 bin izlenmiş. Bu kişi her yıl video paylaşıyordu. Sadece yorumlarını yeniden eskiye diye sıralarsak yorumların hemen hemen hepsi bu yılki başvurulara istinaden yapılmış.

En basitinden bu sitenin adminlerine sorsak en fazla yeni üye kaydı bu yıl olmuştur eminim.

Diğer youtuberlarin videolarına baktığınızda ( daha önce hiç paylaşım yapmayan) en az izlenen 40 bin izlenme almış.

Twitter'da su an adı aklıma gelmeyen bir kişinin videosu 2.5 milyon izlenmisti 1 ay önce. Hatta gerçek mi diye tekrar tekrar baktım.

Tüm sosyal medyada karşıma çıkan gc videolarinin yorum ve izlenmelerine baktım kabaca hesap bu yıl en az 1 milyon dedim geçen hafta. Fazlası da çıkacaktır. Şu an memlekette haberi olmayan mezarda yatanlar..

Yapacak birşey yok. Nasipte varsa gidilecektir. Ben buna inanıyorum. Tek uzuldugum şu olur; öylesine başvurup hak yeyip gitmeyen kişilerin olmasıdır.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

A
      abdsimsek

Geçen haftaki mesajımda söylediğim gibi DV2024 e Türkiye'den başvurusu sayısı 1 milyonu geçmiş.

Eki 28, 2022  /  Amerika

Türkiye'den Green Card Başvurusu 1 Milyonu Geçti!

Türkiye'den Green Card Başvurusu 1 Milyonu Geçti!

Türkiye’den ayrılıp yurtdışında yaşamak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. En çok tercih edilen ülkelerin başında ABD geliyor. Bu nedenle bu sene rekor düzeyde Green Card başvurusu gerçekleşiyor.

A
      abdsimsek

@melihguney bizim Trump da ülkesini biraz düşünseydi,geleni geçeni doldurmasaydı bugün bu forumda çoğumuz yoktu.

A
      abdsimsek

@melihguney umut fakirin ekmeği misali hocam. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. 🤗

A
      abdsimsek