• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Stickezz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 5
    • Konu 2
    • İleti 56
    • En İyi 41
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Stickezz

@Stickezz

126
    İtibar
    157
    Profil Görüntülemeleri
    56
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Stickezz Takip etme Takip Et

Stickezz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Herkese selamlar,

Sağlık kontrolü için 2 Ocak Perşembe günü 00:26’da İzmit’ten hareket eden Ankara Expresi’ni kullandım. Her ne kadar yolculuk yorucu olsa da Ankara’nın uyandıran soğuğu bütün yorgunluğumu üzerimden aldı 🙂 Ankara’ya vardığımda saat 7:15 civarıydı ve bütün gece sadece 4 saat belli belirsiz uyuyabilmiştim. Gara vardıktan sonra biraz da oyalanmanın ardında kalacağım hostele taksiyle gittim ve hostelin saat 8’de açılacağını yazan yazıyla karşılaştım. Ben de beklemektense erkenden Unganlara doğru yürümeye başladım ve vardığımda saat 8 buçuğa geliyordu. Doğrudan Düzen Laboratuvarının olduğu 3. kata çıktım ve burada bekleyebileceğimi söylediler. Unganlar saat 9’da açılıyormuş. 🙂 Saat 9 buçuğa yaklaşınca bir üst kata çıktım ve doktorun henüz gelmediğini öğrenip yan taraftaki bekleme kısmına yönlendirildim. İçeriye çağrıldıktan sonra pasaport, aşı dökümanlarını ve mülakat tarihinin yer aldığı belgeyi görevliye teslim ettim. Webcam fotoğrafım çekildikten sonra alt kata yönlendirildim. Düzen Laboratuvarında çağrıldıktan sonra ilk olarak 117.5 dolarlık ödemeyi yaptım ve sırasıyla kan testi, idrar testi ve biraz bekledikten sonra röntgen çekildi ve tekrar Ungan’lara çıktım. Sıram geldiğinde içeriye girdim, hazırlandıktan sonra doktor geldi ve muayeneye başladı. Muayene sırasında konuşmaya başladık; sigara kullanıyor musun, bulaşıcı bir hastalığın var mı, gidince ne yapmayı düşünüyorsun, hangi okulda-bölümde okuyorsun gibi soruların ardından iki tane aşıyı peşpeşe oldum ve ne olduğunu anlamadan bitti. Gerçekten de tahminim 5 dakika sürmemiştir ya da o kadar yorgunluk, heyecan, stres bir araya gelince zaman çok hızlı geçiyor 🙂 Çıktıktan sonra görevliye 280$ ödemeyi yaptım. Uğur ve İlhan Beylerle de çıkışta karşılaştık. Sohbetin ardından ertesi gün sağlık raporunu almak niyetiyle oradan ayrıldım.

3 Ocak Cuma Günü enerjimi toplamış halde saat 16:00 civarı Ungan’lardaydım. Bir görevli dışında kimse yoktu. Belgelerimi aldıktan sonra görevli konsolosluğa verilecek belge ve bizim saklayacaklarımızı gösterdi. Saklayacaklarımız Amerikaya gittiğimizde ihtiyaç duyabileceğimiz belgeler. Belgelerimi teslim aldıktan sonra tekrar Uğur Bey ve Yağmur Hanım’la karşılaşıp sohbet ettik. Daha sonra fotoğraf çekimi için telegram grubunda da önerilen teo color’a doğru yola çıktım ancak kapalıydı. Bir alt sokakta foto express isimli yerde fotoğrafları çektirdim. 8 tanesi 25 TL’ye geldi ve çok az bir süre içerisinde işlemim tamamlanmış oldu.

5 Ocak Pazar günü Berk ve Mert beylerle buluşup dosyalarımızı kontrol ettik ve sohbet ettik. Bu aktivitenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Aynı heyecanı paylaşan birileriyle konuşmak daha rahatlatıcı oluyor.

6 Ocak Pazartesi günü sabah 8:25 gibi konsolosluğa geldim. Sırt çantamı hemen yan taraftaki büfeye bıraktıktan sonra sıraya geçtim. Görevli gelen kişileri mülakat saatine göre sıraya soktu ama sonrasında gelenlere bir şey söylemedi. 10-15 dk bekledikten sonra pasaportu verdim dışarıda kapıda bekleyen görevliye verdim ve görevli üstün körü üzerimi aradı. Sonrasında içeriye çağrılmayı bekledim. Buradan sonra her şeyi bırakıp x-rayden de geçerek binanın iç kısmına yöneldim. İlk girişte pasaportu uzattım ve görevli önündeki listeden adımı buldu ve ona göre sıra numarası verdi. Bekleme kısmında Uğur beyle karşılaştık ve sohbet etmeye başladık biraz geçtikten sonra numaram yandı ve pasaportlarım(eskilerle birlikte), hesap özetini(15700$) 2 adet fotoğraf, okul ile ilgili belgelerim(öğrenci belgesi, lise diploması ve bu belgelerin e-devlet çıktıları), adli sicil kaydı, nüfus kaydı gibi belgeleri istedi ve burada özellikle sordum kcc'ye gönderdiklerimi mı yoksa güncelleri mı istersiniz diye, kcc'ye gonderdiklerini ver dedi yaşı büyük tatlis teyze, sonrasında DS-260 ta bazı değişiklikler yapmak istediğimi söyledim ve yeni kalacağım yerin bilgilerini verdim. Sonrasında beklemeye başladım. Bizimle aynı anda Berk ve Mert beyler de oradaydi. Onların numarası daha yüksek olmasına rağmen 330$ ödemesi için cagrilinca gorevliyle konuştum ben de henüz dosyamin ulaşmadığını soyledi, dosyalari teslim ettiğim kadın o anda geldi ve dosyalarımı görevliye teslim etti ardından ödemeyi yaptım. Mülakat için beklemeye başladım. İlk geldiğimizde tıklım tıklım olan salonda en fazla 10 kişi vardı ve sona kalmıştık. Sohbet muhabbet eğlenirken numaramin yanmasıyla 6 numaralı vezneye gittim. Hello diyerek selamladim gorevliyi ve İngilizce konusabilecegimizi soyledim. O da Alright then diyerek sağ elimi kaldirmami söyledi ve yemin ettim. Ardından parmak izini verdim ve bir şeyler yazmaya başladı bilgisayarda. Bu arada eski pasaportlarimi ve lise diplomamı geri verdi. Neler yapıyorsun dedi, öğrenciyim üniversitede dedim. Sonrasında nereye gitmeyi düşünüyorsun dedi North Carolina olarak yanitladim peki neden dedi abimin arkadaşı orada çalışıyor okuyor dedim. Ne yapmayı düşünüyorsun gidince dedi. İlk gittiğimde olabildiğince çabuk iş bulup nerede olursa çalışmayı düşünüyorum dedim sonrasında kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum dedim. Okulu bitirecek misin dedi, final haftamdayim deyince güldü ve başarılar sınavlarında dedi sağolsun 😃 sonrasında tebrikler dedi vizeniz onaylandı. Teşekkür edip iyi günler dedikten sonra ayrıldım. Mülakat en fazla 5 dakika sürmüştür ve çoğu beklemeli geçiyor. Sadece sıranın gelmesi uzun sürmüştü. Çıktığımda saat 12 ye geliyordu.

Notlar:

Düzen Laboratuvarında ve Ungan’ların Muayenesinde çalışan herkes güler yüzlü ve yardımsever özellikle Düzen Laboratuvarı işinde oldukça profesyonel.

Çocuklu aileler için Ungan’ların hemen yanında Kuğulu Park var ve güzel vakit geçirilebilir.

Ungan’ların üst sokağında da oturmak için kafeler mevcut, ihtiyacınız olursa yine üst sokakta biraz yürümenin ardında fotokopi-çıktı alabileceğiniz kırtasiye mevcut.

Benim gibi tek gelecek ya da çocuksuz çiftler varsa tren güzel bir opsiyon, biraz uzun sürüyor evet ancak otobüse göre daha eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Ancak ne olursa olsun uyku maskesi almayı unutmayın çünkü ışıkları tren içinde kapatmıyorlar ve dinlenemiyorsunuz. ( Horlamalardan rahatsız oluyorsanız kulaklık da alabilirsiniz ek olarak. 🙂 ) Eskişehirden sonra çoğu çift koltuk boşalıyor uzanıp uyumak isterseniz oraları tercih edebilirsiniz.

Ankara’da tren garından Kızılay’a taksi 15 TL tutuyor.

Benim kaldığım hostel Deeps Hostel, bu satırları da oradayken yazıyorum. Gayet memnunum, yer olarak Kızılay merkez 4 dakika yürüme mesafesinde, metroya yakın. 4 kişilik bir odada gecelik 50 lira ödüyorum. Çift kişilik yatağı ve banyosu tuvaleti ayrı olan oda var orası da gecelik 100 liraydı yanılmıyorsam. Çocuksuz çiftler için önerebilirim yine. Detay isteyenler özelden yazabilirler ya da hosteli arayıp bilgi alabilirler.

Mert ve Berk Beylerle Coffe Lab Meşrutiyet'te buluştuk yine insanların rahatça buluşup, konuşabilecekleri bir yer. (Bazı günler kalabalık olabiliyor.)

Vakit geçirmek isteyen sinemaseverler Büyülü Fener Sineması'na gidebilir, sanat filmleri sergilenen bulabildiğim tek salondu kendisi.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Stickezz
      Stickezz

Bugün itibariyle mülakat mailimi aldım. 6 Ocak'ta mülakatı olan diğer arkadaşlarla görüşmek üzere 🙂

Stickezz
      Stickezz

@yigitboncuk merhaba benim endişem sağlık kontrolü sırasındaydı aslında, doktor bir şey der mi gibilerinden ama hiçbir şey demedi ve gayet sorunsuz geçti sadece yıllık kontrolğm sonrası gerçekleşen raporu istemişti. Mülakat sırasında konusu bile geçmedi ne banka hesabı konusunda ne de sağlıkla ilgili olan bir konuda. Sorunsuz bir şekilde bitti süreç. İlerleyen zaman olanları da paylaşırım mutlaka 🙂

Ben de öncesinde rahatsızlığı olup da alan bir deneyim okumadım geçmiş yıllarda vs. o yüzden önemli bence yer alması forumda gelecek dönemlere yardımcı, bilgilendirici olmak amacıyla.

Stickezz
      Stickezz

@FreeMen ne demek, olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum 🙂 Üniversiteyi bitirip bitirmeme durumu sınavlarıma bağlı biraz, ancak bitmeme durumunda okulu dondurup gitmeyi düşünüyorum. Daha sonrasında kaydımı orada bir üniversiteye aktarıp, orada devam edebilirim.

Çok uçuk olmazsa şöyle de bir düşüncem var; ilk etapta bir Community College'a kredilerimi aktarıp(ders içerikle en azından yakın olan bir okula) normalden(2 sene - 4 dönem genel olarak) daha kısa sürede(yaklaşık yarım dönem ya da 1 sene) Community College tamamlamak ve ardından çoğu Community College 4 yıllık üniversiteye geçiş imkanı sağlıyor, 4 yıllık üniversiteye geçip orayı da 2 - 2 buçuk senede tamamlayıp mezun olmak gibi bir düşünce de var. Biraz daha oraya gidince karar verebileceğim bir şey. Ancak dediğim gibi okul bitmezse dondurup öyle Amerika'ya giriş yapacağım. 🙂

Stickezz
      Stickezz
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Arkadaşlar merhaba;

Umarım hepiniz sağlıklı ve iyisinizdir. Bu satırları Kaliforniya'nın sıcak kumsallarında yazıyorum demeyi isterdim ama maalesef yolunda gitmeyen bir kaç şey oldu.

Özet:
      10 Haziran Istanbul - LAX uçuşuna kabul edilmemem ve sonrasında "uçamayan yolcu" olarak Türkiye'ye giriş yapmam.

Detaylı:
      En başından başlayacak olursam 2 Haziran tarihinde Amerikaya ilk girişimi yapabilmek umuduyla, Istanbul-Amsterdam-New Jersey-Los Angeles bileti almıştım United Airline'tan. Ertesi gün Schengen ülkelerinden geçiş konusunda emin olmadığım için biletimi iptal etmiş ve refund istemiştim. Bir kaç gün sonra 10 Haziran 02:35'te Istanbul-LAX uçuşunda yer almak için bilet aldım ve Istanbul Havaalanına geldim. Check-In yapıp gümrük polisinden geçtikten sonra uçağa geçiş için İlhan Beyle beklemeye başladık. İçeride İbrahim Bey ailesi ve Mert beylerle karşılaştık. Tam uçağın kapılarının açılıp uçağa geçmeyi beklerken, bir görevlinin ismimi anons ettiğini duydum ve görevlinin yanına giderek ne olacağından habersiz bekliyordum. THY görevlisi sandığım birisi bana 14 gün içerisinde yurt dışına çıktığımla ilgili soru sormuştu, hayır diyerek yanıtladım bir yandan da pasaportumu istemişti, onu inceliyordu. Telefonda birisiyle görüştüğünü oradaki diğer görevlilerden öğrendim. Telefon görüşmesinin sonucunda başını olumsuz olarak sağa sola sallıyordu, oradakilere bir form hazırlamalarını söyledi ve durumu bana açıklamaya başladı. Söylediğine göre CBP (Custom Border Protection) görevlilere bir mail gönderiyor ve uçağa alınmayacak kişiler listeleniyormuş bu listede de benim adım var. Ancak neden olduğunu bilmiyorum hala. Bu sırada uçağın kapıları açılıyor ve bekleyen yolcular uçağa devam ediyorlardı. Sebebini sorduğumda daha önceki almış ancak kullanmamış olduğum biletin buna sebep olabileceğini söylediler. Konsolosluk görevlisi maalesef bulunmuyordu havaalanında. Sonrasında havaalanı o saatlerde bomboş olduğundan ve görevli sayısı çok azaldığından ilgilenecek kimse de zor bulunuyordu sağolsun yardım eden bir çok insan oldu ve Türkiye sınırlarına tekrar girdim, valizlerimi aldım ve eve doğru yola geçtim.

Uzun süren gecenin ardından biraz dinlenip konsoloslukla irtibata geçtim telefondan onlar da telefondan vize ile ilgili işlemlere telefon üzerinden cevap verilemeyeceğini mail göndermemi söylediler. Bir kaç mailleşmenin sonunda "Eğer son 14 gün içerisinde yasaklı ülkelerde bulunmadıysanız, bir problem olmamalı." yanıtını aldım, ancak bir sorun olmuş ve uçuşa kabul edilmedim bunu ve nasıl bir yol izleyeceğimi sorarak yanıtladım ve iki gündür cevap alamadım dün ve bugün de olmak üzere aynı şekilde yazıyorum ancak konsolosluktan cevap gelmiyor maalesef. Ardından THY'yi arayarak bileti açığa aldım, ileriki uçuşlarda kullanabilmek adına.

Ertesi gün(11.06) CBP'yi aradım uzun süren beklemenin ardından, görevli bir şey yapamayacaklarını ve havayolları ile göreşmem gerektiğini söyledi. Havayollarının yanlış bilgi verdiğini bunu düzeltmeleri gerektiğini söylediler. Bunun ardından 2 Haziran'da bilet aldığım United Airlines ile irtibata geçtim, bir kaç aktarmanın ardından son görüştüğüm kişi, biletimin iptal edildiğini ve refund'ın yapıldığını söylüyor ve ekliyor, biz sadece bilet satıyoruz ya da biletlerle ilgileniyoruz CBP'ye herhangi bir bilgi aktarmıyoruz. Sizin de refund işlemleriniz tamamlanmış, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.

Son olarak THY ile görüşme gerçekleştirdim çoğu beklemeyle geçen yaklaşık bir buçuk saatin sonunda Geri Bildirimde bulunarak yaşanan durumla ilgili konsolosluğa sunulmak üzere yazılı bir belge talep ettim. 7 iş günü içerisinde döneceklerini söylediler hala bekliyorum.

24 Haziran için tekrar Istanbul-LAX uçuşunda problem olmamasını umuyorum ve konsolosluktan, THY'den dönüş bekliyorum.

Arkadaşlar sizlere naçizane tavsiyem yasaklı uçuşlar içerisinde transit olsun olmasın bilet almayın, ya da 14 gün geçmesini bekleyin.

Sevgiler,

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Stickezz
      Stickezz

@bidünya iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙂

Stickezz
      Stickezz
    • RE: Sound of America sohbetleri

Gelecek DV katılımcılarına çok güzel bir miras bence, emekleriniz için çok teşekkür ederiz @zgrrdn

Forum Sohbetleri ve Yayınları içinde yayımlandı
      Stickezz
      Stickezz

@Oktay-İbiş teşekkür ederim darısı başınıza 🙂

Stickezz
      Stickezz

@redsat2000 Thank you for your best wishes 🙂

Stickezz
      Stickezz

@Ayvaz-Azizov teşekkür ederim darısı başınıza 🙂

Stickezz
      Stickezz

Stickezz tarafından gönderilen son iletiler

@cnpist teşekkür ederim, az tecrübe edilen bir konu olduğu için ne kadar fazla kişi olarak iletişimde olsak o kadar iyi olur gelecek için adım atma konusunda 🙂

Stickezz
      Stickezz

@coder benim durumda sadece bilet almam yeterli oldu sanırım, ancak kişinin de belirttiği gibi kimse sorumluluk üstlenmiyor ne yazık ki, CBP - United - THY kimse bir şey diyemiyor ancak mağdur olan yine biz oluyoruz malesef 🙂 Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Stickezz
      Stickezz

@verdal bence ne olur ne olmaz konsolosluktan yazı vs talep edin ya da konsolosluğa bu konuyla ilgili mail atın.

Stickezz
      Stickezz

@MySea çok teşekkür ederim inşallah en kısa sürede çözüme ulaşır diye umuyorum ben de, gelişmeleri paylaşacağım.

Stickezz
      Stickezz

@smoothsurfin ben de o şekilde düşünüyorum, bu şekilde böyle bir uygulama olduğunu öğrenmis olduk, Schengen ülkeleri üzerinden bilet almadan iki kere düşünür arkadaşlar bundan sonra 🙂 İnşallah dediğiniz gibi birlikte uçarız 24 Haziran'daki uçuşta.

Stickezz
      Stickezz

@crazycells sanıyorum o şekilde davranıyorlar, uçuşu gerceklestirdigine bakılmadan bilet almak yeterli gibi görünüyor.

Stickezz
      Stickezz

Arkadaşlar merhaba;

Umarım hepiniz sağlıklı ve iyisinizdir. Bu satırları Kaliforniya'nın sıcak kumsallarında yazıyorum demeyi isterdim ama maalesef yolunda gitmeyen bir kaç şey oldu.

Özet:
      10 Haziran Istanbul - LAX uçuşuna kabul edilmemem ve sonrasında "uçamayan yolcu" olarak Türkiye'ye giriş yapmam.

Detaylı:
      En başından başlayacak olursam 2 Haziran tarihinde Amerikaya ilk girişimi yapabilmek umuduyla, Istanbul-Amsterdam-New Jersey-Los Angeles bileti almıştım United Airline'tan. Ertesi gün Schengen ülkelerinden geçiş konusunda emin olmadığım için biletimi iptal etmiş ve refund istemiştim. Bir kaç gün sonra 10 Haziran 02:35'te Istanbul-LAX uçuşunda yer almak için bilet aldım ve Istanbul Havaalanına geldim. Check-In yapıp gümrük polisinden geçtikten sonra uçağa geçiş için İlhan Beyle beklemeye başladık. İçeride İbrahim Bey ailesi ve Mert beylerle karşılaştık. Tam uçağın kapılarının açılıp uçağa geçmeyi beklerken, bir görevlinin ismimi anons ettiğini duydum ve görevlinin yanına giderek ne olacağından habersiz bekliyordum. THY görevlisi sandığım birisi bana 14 gün içerisinde yurt dışına çıktığımla ilgili soru sormuştu, hayır diyerek yanıtladım bir yandan da pasaportumu istemişti, onu inceliyordu. Telefonda birisiyle görüştüğünü oradaki diğer görevlilerden öğrendim. Telefon görüşmesinin sonucunda başını olumsuz olarak sağa sola sallıyordu, oradakilere bir form hazırlamalarını söyledi ve durumu bana açıklamaya başladı. Söylediğine göre CBP (Custom Border Protection) görevlilere bir mail gönderiyor ve uçağa alınmayacak kişiler listeleniyormuş bu listede de benim adım var. Ancak neden olduğunu bilmiyorum hala. Bu sırada uçağın kapıları açılıyor ve bekleyen yolcular uçağa devam ediyorlardı. Sebebini sorduğumda daha önceki almış ancak kullanmamış olduğum biletin buna sebep olabileceğini söylediler. Konsolosluk görevlisi maalesef bulunmuyordu havaalanında. Sonrasında havaalanı o saatlerde bomboş olduğundan ve görevli sayısı çok azaldığından ilgilenecek kimse de zor bulunuyordu sağolsun yardım eden bir çok insan oldu ve Türkiye sınırlarına tekrar girdim, valizlerimi aldım ve eve doğru yola geçtim.

Uzun süren gecenin ardından biraz dinlenip konsoloslukla irtibata geçtim telefondan onlar da telefondan vize ile ilgili işlemlere telefon üzerinden cevap verilemeyeceğini mail göndermemi söylediler. Bir kaç mailleşmenin sonunda "Eğer son 14 gün içerisinde yasaklı ülkelerde bulunmadıysanız, bir problem olmamalı." yanıtını aldım, ancak bir sorun olmuş ve uçuşa kabul edilmedim bunu ve nasıl bir yol izleyeceğimi sorarak yanıtladım ve iki gündür cevap alamadım dün ve bugün de olmak üzere aynı şekilde yazıyorum ancak konsolosluktan cevap gelmiyor maalesef. Ardından THY'yi arayarak bileti açığa aldım, ileriki uçuşlarda kullanabilmek adına.

Ertesi gün(11.06) CBP'yi aradım uzun süren beklemenin ardından, görevli bir şey yapamayacaklarını ve havayolları ile göreşmem gerektiğini söyledi. Havayollarının yanlış bilgi verdiğini bunu düzeltmeleri gerektiğini söylediler. Bunun ardından 2 Haziran'da bilet aldığım United Airlines ile irtibata geçtim, bir kaç aktarmanın ardından son görüştüğüm kişi, biletimin iptal edildiğini ve refund'ın yapıldığını söylüyor ve ekliyor, biz sadece bilet satıyoruz ya da biletlerle ilgileniyoruz CBP'ye herhangi bir bilgi aktarmıyoruz. Sizin de refund işlemleriniz tamamlanmış, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.

Son olarak THY ile görüşme gerçekleştirdim çoğu beklemeyle geçen yaklaşık bir buçuk saatin sonunda Geri Bildirimde bulunarak yaşanan durumla ilgili konsolosluğa sunulmak üzere yazılı bir belge talep ettim. 7 iş günü içerisinde döneceklerini söylediler hala bekliyorum.

24 Haziran için tekrar Istanbul-LAX uçuşunda problem olmamasını umuyorum ve konsolosluktan, THY'den dönüş bekliyorum.

Arkadaşlar sizlere naçizane tavsiyem yasaklı uçuşlar içerisinde transit olsun olmasın bilet almayın, ya da 14 gün geçmesini bekleyin.

Sevgiler,

Stickezz
      Stickezz

@berkpnt konsolosluk sitesi içinden sorularınızı iletirseniz normal cevap veriyorlar.

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Göçmen vizesi ve onu ilgilendiren durumlarla ilgili bu adresi kullanabilirsiniz. Ayrıca sitede Göçmen Olmayan Vize kısmı da bulunuyor.

Stickezz
      Stickezz

Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz üzere haftasonu çeşitli illerde sokağa çıkma yasağı var. Bununla ilgili olarak konsolosluk bildiri yayınladı.

https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/

Burada yer alan son kısım ilgimi çekti. Yeni eklenen bilgi dahilinde uçuşlarla ilgili olarak 2 Haziran'da THY İstanbul-Amsterdam seferi düzenlendigi ve bu seferin uçuşlar için önerildiği yazıyor. Oradan da United Airlines ile Newark Airport'a uçuş görünüyor.

Sorum; göçmen vizesi olup henüz giriş yapamayanlar bu uçuşları kullanabiliyor mu? Tek bilet kesimi oluyor[United Airlines'tan alındığında] ancak Amsterdam'da bekleme süresi yaklaşık 14 saat bu sorun yaratır mı?

Stickezz
      Stickezz
    • RE: North Carolina

Merhabalar arkadaşlar,

Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?

Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın 🙂

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      Stickezz
      Stickezz