Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • Tekrardan merhaba herkese. Ben vize mülakatımı bekliyorum. Şubat 2023te Ankara konsolosluğunda olan mülakatımı 1,5 aydır öne çekemedim. Acil randevu talebimde reddedildi. Okul tarihim yaklaşıyor. Bugün Ankara konsolosluğunun belirli bir süre (yaza kadar olacağı tahmin ediliyormuş) göçmen olmayan vizeler için işlem yapmayacağı ve bu yüzden vize randevularının konsolosluk tarafından İstanbul'a yönlendirildiğine dair bir duyum aldım. Eğer durum böyle ise Ankara konsolosluğu mu randevumu İstanbul'a yönlendirir yoksa benim bir şeyler yapmam gerekir mi ?
    Ben şu an hala Ankara tarihlerini kontrol ediyorum. Artık İstanbul'u mu kontrol etmem gerekir ?


  • @Meryem, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Tekrardan merhaba herkese. Ben vize mülakatımı bekliyorum. Şubat 2023te Ankara konsolosluğunda olan mülakatımı 1,5 aydır öne çekemedim. Acil randevu talebimde reddedildi. Okul tarihim yaklaşıyor. Bugün Ankara konsolosluğunun belirli bir süre (yaza kadar olacağı tahmin ediliyormuş) göçmen olmayan vizeler için işlem yapmayacağı ve bu yüzden vize randevularının konsolosluk tarafından İstanbul'a yönlendirildiğine dair bir duyum aldım. Eğer durum böyle ise Ankara konsolosluğu mu randevumu İstanbul'a yönlendirir yoksa benim bir şeyler yapmam gerekir mi ?
    Ben şu an hala Ankara tarihlerini kontrol ediyorum. Artık İstanbul'u mu kontrol etmem gerekir ?

    Dediginiz gibi sadece Istanbul tarihlerini kontrol edin, eger bos zaman bulursaniz hemen one cekin.

    Bunun disinda sizin baska bir sey yapmaniza gerek yok, Ankara Konsoloslugu zaten zamani gelince veya siz aktarinca mulakat tarihinizi Istanbul'a tasir.


  • @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Peki benim İstanbul'a randevu almam, DS-160 formunun Ankara'ya yönelik olmasından dolayı bir sorun olur mu? Ve sponsor mektubum, okul master kabul mektubum Ankara'ya yazılmış bir şekilde. Bunlar sorun olur mu?


  • @Meryem, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Peki benim İstanbul'a randevu almam, DS-160 formunun Ankara'ya yönelik olmasından dolayı bir sorun olur mu? Ve sponsor mektubum, okul master kabul mektubum Ankara'ya yazılmış bir şekilde. Bunlar sorun olur mu?

    Hayir, bunlar sorun cikarmaz.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim.


  • Merhaba,
    Yüksek lisans için Amerika'ya gitmek istiyorum, vize alma ihtimalimi ve varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

    25 yaşındayım.
    Şuan işsizim.
    2020 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden mezun oldum ve Computer Science alanında master yapmak istiyorum.
    Abim Amerikan vatandaşı, bana sponsor olacak, yanında kalacağım. Ayrıca hesabımda okulun ilk yıl için istediği miktar olacak.
    Daha önce "work and travel" ve hala aktif olan B2 turist vizesi ile Amerika'ya sorunsuz giriş çıkışlarım oldu. İşe yarar mı bilmiyorum ama Schengen vizesi almıştım öğrenciyken.
    Dil sınavına daha girmedim ama yeterli puanı alabileceğimi düşünüyorum. İstediğim bölüm covid yüzünden GRE'den muaf.
    Merak ettiğim konu abim orda olduğu için geri dönme niyeti yok diyebilirler mi? Geri dönmeye niyetini sağlamlaştırmak için iyi bir kariyer planı sunmanın gerektiğini okudum.


  • @bayanonim bence profiliniz bu vizeyle Amerika'ya gitmek isteyen binlerce adaydan daha olumlu... Schengen vizeniz ve aldığınız US vizeleri harika. Abinizin US vatandaşlığı ve orada iyi bi gelirinin olması gayet iyi. 2020 yılında mezun olup hemen değil de şimdi gitmek istemenizi pandeminin yatışması vesaire diye açıklayabilirsiniz diye dusunuyorum. Dil sınavından yeterli puanınızı alın, şansınızı mutlaka deneyin derim. Ben olsam, amacınızı bilmiyorum tabii ama, Dünya'nın herhangi bir yerinde değil, direkt net dürüst bir şekilde öz abim orada olduğu için, bana yardımcı olacağı için Amerika'da bu eğitimi almak ve ardından mümkünse orada, mümkün olmazsa ülkeme dönerek ülkemde iş fırsatlarını değerlendirmek istiyorum derim... En önem verdikleri şey dürüstlük, orada masterda zaten OPT ile çalışma izniniz olacak, bunu değerlendireceğinizi söyleyebilirsiniz. He en olmadı bu eğitimle, Türkiye'de en iyi şirketlere başvurabileceğinizi de gerek vize görüşmesinde gerek motivasyon mektubunuzda söylersiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


  • Cevabınız için teşekkür ederim. Acaba Community College için başvursam yazılım alanında vize alma şansım azalır mı?


  • Arkadaşlar dil okulum nisanda bitecek kalabilmek içim eylül ayında başlayacak bir kursa kayıt olsam orda problem olur mu 5 ay gibi bir süre boşlluk olunca problem çıkar mı


  • @bayanonim Bence azalmaz... asıl mesele aklınızdaki eğitim planını gerçekçi net ve derli toplu şekilde gerek motivasyon mektubunuzda, gerek yüzyüze görüşmede açıklayabilmeniz... Bunu yapabildiğiniz sürece diğer tüm parametrelere uyuyor görünüyorsunuz.


  • @ramazancoskun77 5 ay okula gitmeden bekleyemezsiniz. Katildiginiz son kursun bitiminden itibaren 2 ay sureniz var. En gec iki ay icinde ya okula devam etmeli ya da ulkeden ayrilmalisiniz.


  • @mydream çok saol peki master gibi programlarla ilgili bilgin var mı mesala benim iyi bir ingilizce sonrası hedefim master yapmaktı ama 3 aylık kurs yetmez gibi geliyo bana ingilizce seviyem düşük


  • @ramazancoskun77 Ne yazik ki master programlariyla ilgili net bir bilgim yok. Ama tahminim sizen oncelikle TOEFL puani isteyeceklerdir. Bununla birlikte yeterli miktarda para... Gerci her sey okuldan okula degismekte. Ciddi okullarda isler daha gercekci seyler uzerinden yururken, kismen gayri ciddi diyebilecegimiz okullarda dil yeterliligi vs daha farkli, esnek olabilmekte.


  • Merhabalar. Maalesef beklediğim gibi olmuyor ve hiç randevu slotu açılmıyor (açılıyorsa da ben kaçırıyorum). Üniversite hazırlık başlangıç tarihimi Mart ayına erteleme hakkım var. Bu ertelemeyi yaptığım zaman neler olacak? I-20 belge numaram değişecek mi? Tekrar Ds-160 formu doldurmam gerekecek mi? Teşekkürler.


  • Arkadaslar benim arkadas sahte uni diplomasi ile basvuru yapti kabul ettiler bu nasil oluyor allah askina adam lise mezunu ama yuksek lisans diplomasi ile basvuru yapiyor ve kocaman konsolosluk bunu anlamiyor yada benimi yedi anlamadim vize de almis

  • ⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @ramazancoskun77 Ne yazik ki master programlariyla ilgili net bir bilgim yok. Ama tahminim sizen oncelikle TOEFL puani isteyeceklerdir. Bununla birlikte yeterli miktarda para... Gerci her sey okuldan okula degismekte. Ciddi okullarda isler daha gercekci seyler uzerinden yururken, kismen gayri ciddi diyebilecegimiz okullarda dil yeterliligi vs daha farkli, esnek olabilmekte.

    Her üniversite toelf şartı aramıyor arkadaş önce Master yapacağı üniversiteyi kararlaştırıp üniversitenin TOEFL şartı varmı diye bakması lazım ve bazı dil okullarının anlaşmalı üniversiteleri oluyor dil okulu bitince üniversiteye TOEFL şartı aranmaksızın kayıt yaptırılabiliyor süreci iyi takip etmesi lazım ve dil okulu seçerken dikkatli olmalı bizim ülkede çok değişik acenteler var para kaptırmasınlar


  • @ramazan Dedigim gibi master programlari hakkinda bir bilgiye sahip degilim. Ama universite ya da college icin sizin de soylediginiz gibi bazi secenekler mevcut. Kesin bir ornek vermek gerekirse, Virginia da ki NOVA da soyle bir senecek mevcut:
    Normal kredisiz ESL derlerini almaya basliyorsunuz 4. kurdan itibaren ( biraz daha asagi seviyeden de baslayabilir tam hatirlamiyorum) bridge sinavina girebiliyorsunuz. Bu sinavda sizden essay yazmaniz isteniyor. Bununla birlikte matematik seviyenizi olcen bir testede tabi tutuluyorsunuz. Bunlardan gecerseniz basari puaniniza bagli olarak kredili ingilizce ve matematik dersi almaya basliyorsunuz. Bu bridge sinavindaki basari durumunuza gore bir donem de olabilir daha fazla da. Tabi kredili ingilizce dersinin ucreti normal ESL den pahali. Bu kredili ingilizce kismini da basariyla gecerseniz college derslerini almaya basliyorsunuz. 2 yillik egitiminin ardindan eger 4 yila tamamlamak isterseniz NOVA'nin anlasmali oldugu universitelere TOEFL vs gibi sinavlar olmadan kabul ediliyorsunuz.


  • Herkese merhabalar,
    18 yaşına gireli daha yeni oluyor ve freelance olarak yazılım ile uğraşıyorum. İşlerim biraz büyüdüğü için ve vergilerimi daha rahat ödemek için şahıs şirketi açmayı düşünüyorum. İşleri de biraz uluslararası pazara kaydırmak için dile ihtiyaç duyuyorum ve 3-4 aylık Amerika veya Kanada olabilir bir dil okuluna başvurmayı düşünüyorum.(Burada bir adet dil okuluna gittim fakat speaking kısmında pratik yapamadığımdan sıkıntı çekiyorum.) Bunun için Amerika'da bir okul buldum ve kayıtımı yaptırdım, önümüzde ki haftalarda I-20 belgem elime ulaşacak. Ülkeye bağlayıcı etkenler olarak mal varlıklarım, yazılım sertifikalarım ve ülkeme dönünce alacağım akademik eğitimden bahsetmeyi düşünüyorum. Sizce şirketi bir etken olarak göstermeli miyim yoksa sertifikalarla bu iş üzerinde yürüyebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.


  • Selam arkadaşlar,
    Bilgisi olan ve bu konuda tecrübeli arkadaşlara sormak istediklerim var, umarım cevaplayabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim. 28 yaşındayım Fizik Mezunuyum aslen amacım okulu bitirip THY nin havacılık akademisine gidip Pilotaj eğitimi alıp pilot olmaktı ve bu amaç halen geçerli fakat. Okulu sadece bu amaçla okuduğumdan biraz sıkıntılar çektim ve sıkıntılarımın başında 2015 de WAT ile Amerika'ya gidip ekim ortalarına doğru dönmemle bazı sınavları kaçırmam ile başladı. Zaten hevessizken derslerden kalında uzadı da uzadı. 2018 sonunda mezun oldum ama yaz okulu falan filanla anca kurtarabildiğim için o sene THY ye başvuramadım. 2019 yazı planlıyordum oda başvurular alınmasına rağmen istediğimiz gibi gitmedi malum PANDEMİ sebebiyle. CIEE ve girdiğim diğer ufak tefek testlerde genelde C1 seviyesi Upper-Int seviyesi çıkıyorum. Konuşma da daha iyi olduğumu söyleyebilirim WAT tecrübesinin büyük etkisi var Lunapark ortamında insanlarla sürekli iletişimde olabileceğim bi işte çalıştım Virginia Beach'te... Zaman geçti de geçti.. Ve bu yaz da açılacak gibi gözükmüyor bu eğitimlerin. O yüzden ben hem diğer fırsatları görmek hemde ingilizceyi olabilecek en iyi şekle getirmek adına zamanımı çalışamayarak harcamak yerine amerikada dil eğitimi ile geçirmeye karar verdim. Sponsorum var maddi olarak da zaten karşılayacak birikimim var. Fakat Türkiye'de sadece 2020 sonbaharında 3-4 aylık bir sigorta girişim var o da dedemin şirketinde.. Gelirlerim hep freelance kodlama, tasarım veya crypto yatırımlarım sayesinde oldu. Bunları göstermem mümkün değil. THY için başvuru mailleşmelerim duruyor. Daha önce gidip zamanında döndüm. Okul mezunuyum ve gerçekten dil okumaya gideceğim. Ama bi ihtimal orda havacılık eğitimi alabileceğim güzel bir yer bulursam orada eğitimi almaya kalabilirim. Ben bunu vize görevlisine anlatsam bunu belirtmeli miyim? Yoksa Pilot olmak istiyorum başvurdum ama pandemi sebebiyle bi türlü başlayamadım. Diyerek mi anlatmalıyım? İki türlü de alacağım meçhul zaten ama şansım var mıdır? Red yeme ihtimalim size göre daha mı fazla daha mı az? WAT Mülakatımda 4. sorusu gelecek planın ne dediğinde, "Pilot olmak için THY Aviation academy'e başvuracağım en büyük hayalim bu" dediğimde. Tebrikle bunu uçağa binerken yanına almayı unutma, iyi eğlenceler deyip göndermişti.. :/ Çok muallaktayım. Başvuru maliyeti bile nereden baksanız 10 bin tl civarı tutuyor vizesi ve kayıt ücretleriyle. Az para değil ama yakmak da dokunur insana..


  • @aoral94 Merhaba, şimdi Miami'de pilotaj programları var hani 40K USD falan tutuyor bunlara aslında bütçeniz uygunsa tamamen odaklanıp yatırımı oraya yapmanızı tavsiye ederim. Şu sıralar dil okulu redleri inanılmaz boyutta çünkü her "kaçmak" isteyen öne çekmesi kolay olduğu için F1 vizesine başvuruyor gerek USAdeki okula para yatıran veya yatırmayan... He diyeceğim ki her şeyinizi dürüstçe motivasyon, niyet mektubunuzda açıklayın ama onlar okunmuyor bile... Ben de 2017de WAT deneyimi yaşamama rağmen şimdi 10K para verip turist vizesini almaya denemeye çekiniyorum. Önce dil okuluyla dilimi geliştirip sonra da Miami'deki pilotaj okullarını araştırıp o eğitimi almak istiyorum diye dürüst ve net bir plan sunmanız her zaman daha olumlu... Çünkü inanın son 1 yıldır F1'lerin %75i. "merhaba ben dil öğrenmeye gelecem..." minvalinde gelip red yiyor çıkıyor ..


Benzer Başlıklar

  • Türkiye dışındaki bir ülkeden öğrenci vizesi başvurusu yapmak

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker Dediginizi yapabilirsiniz, ama genelde o ulkede bulunmadan gorusme istegi gerceklestiremiyorsunuz. Genel olarak her ulkedeki ABD konsoloslugu o ulkede yasayan kisilere vize gorusmesi yapiyor, bu konuda eskiden daha cok esneklerdi, fakat pandemi zamaninda ulkeler arasi seyahati engellemek icin her konsolosluk sadece o ulke vatandaslarina hizmet verecegini acikladi, ve pandeminin sona ermesiyle yavas yavas eski sisteme donuyorlar, fakat bu durum hangi konsoloslukta mulakata katilacaginiza gore degisecektir. En dogru bilgi icin ilgili ABD konsoloslugunun sitesini incelemelisiniz hatta emin olmak adina konsolosluga ulasip sorunuzu da sorabilirsiniz. Bazi ulkelerdeki ABD konsoloslugu vize alabilmek icin o ulkede oturumuz olmasini yani kalici olmanizi isteyebilirler, bazilari ise turist vizesiyle de randevu vermeyi kabul edebilirler. Cogunlukla vizeyi aldiginizda, pasaportunuzu kurye hizmetiyle geri aliyorsunuz, her konsoloslugun kayit ve gonderim sistemi farkli, o nedenle hangi konsoloslukta mulakata katilacaksaniz o konsoloslugun sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Maalesef su an icin Turkiye'de dediginiz gibi bir durum soz konusu... Eger onemli bir egitim icin ABD'ye gidiyorsaniz mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasmaktan cekinmeyin, akademik egitim konusunda okulun baslangic tarihine gore mulakat tarihinizi one alabiliyorlar. Ayrica daha once ayni vize turunde vize aldiysaniz ve vizenizin suresi yeni gectiyse mulakatsiz vize alabilmek icin de basvuru yapabilirsiniz, konsolos dosyanizi inceleyip sizin mulakatsiz vizeye uyguo olup olmadiginiza karar verecek, eger uygunsaniz posta ile pasaportunuzu gondereceksiniz, eger uygun degilseniz aldiginiz tarihte mulakata katilmaniz gerekiyor. Bunlarin disinda ise @Rushvisasnow 'in randevu tarihini one cekme servisini tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti
  • 0 Oy
    13 İleti
    850 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum