Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @NURAY-ÇAKMAK mülakata girdiniz mi, nasıl geçti

• Herkese Merhaba ,Ben ABD'ye 2022 yilinin Agustos ayinda j-1 internship vizesi ile giris yaptim ,yaklasik 18 ay kadar bir lojistik sirketinde calisarak programimi tamamladim ,daha sonra vizemde var olan 2 yil kuralini waiver alarak kaldirdim ,Ardindan bir dil okulu aracigli ile F-1 statusune gectim , 1 temmuz 2024 yilindan beri F-1 statsunde bulunmaktayim ,daha sonra bir Turk sirketinin bana sponsorluk teklif etmesi ile H1-B lotosuna katildim ve bu lotodan talihli oldum ,Simdi sizlere sorum ,bu 100 bin dolarlik odemeyi ben eger burada change of status yaparsam genede odeyecekmiyim ,Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ,Tesekkurler.

• @Stoic-Turk paylaşım için çok teşekürler öncelikle. 1 ay kadar pasaportunuzun gelmesini beklediniz doğru anladım değil mi? Ben hali hazırda Amerika da çalışıyorum. Extension onayı bekliyorum. Onay sonrası tekrar Türkiye ye gidip vize damgalatmam lazım ama 1 ay gibi bir süre işim açısından çok kötü olur. Böyle birşeyi işverenim de kabul etmeyebilir. Ben 3 sene once gittiğimde 3 gün içinde pasaportumu teslim etmişlerdi.

• merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
    Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.

Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?

Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
    Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.

Bu açıklama sizce yeterli olur mu?

Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

• @EmirhanKurt, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

Herkese Merhaba ,Ben ABD'ye 2022 yilinin Agustos ayinda j-1 internship vizesi ile giris yaptim ,yaklasik 18 ay kadar bir lojistik sirketinde calisarak programimi tamamladim ,daha sonra vizemde var olan 2 yil kuralini waiver alarak kaldirdim ,Ardindan bir dil okulu aracigli ile F-1 statusune gectim , 1 temmuz 2024 yilindan beri F-1 statsunde bulunmaktayim ,daha sonra bir Turk sirketinin bana sponsorluk teklif etmesi ile H1-B lotosuna katildim ve bu lotodan talihli oldum ,Simdi sizlere sorum ,bu 100 bin dolarlik odemeyi ben eger burada change of status yaparsam genede odeyecekmiyim ,Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ,Tesekkurler.

Merhaba bilgisi olan var mi ? Yardimci olalim lutfen. Tesekkurler.

• @liman Benim durum biraz farkli sizden. Oncelikle extension degildi benimki. Ilk basvuruydu. Ikinci olarak da cesitli sebeplerden oturu Change of Status degil Consular Processing olarak basvurum yapilmisti. Muhtemelen bunlar sureci benim icin uzatmistir; ancak 3 sene onceki gibi 3 gunde alabileceginizi sanmiyorum; cunku sosyal medya hesaplarinin incelenmesi muhtemelen sureci uzatan en onemli faktor. Is verenle olan iliskiniz onemli. Benim surec biraz daha uzasaydi isle ilisigim kesilecekti, stresli bir surecti acikcasi. Isverninizle tum ihtimalleri konusarak ilerlemenizi tavsiye ederim.

• @EmirhanKurt hayir, odemeyeceksiniz. Change of status $100 bin dolarlik ucretten muaf.

• @Stoic-Turk bu kesin bir bilgimi peki ? cunku avukatlarla konustugumda farkli duyumlar aliyorum . Tesekkurler.

• @EmirhanKurt Kesin bilgi.

Asagidaki alintei USCIS'in kendi sitesinden. Eger ABD'de yasal olarak bulunyorsaniz ve Change of Status isleminiz basariyla gerceklesirse bahsekonu ucretten muafsiniz. Ancak, herhangi bir sebeple Change of Status basvurunuz kabul edilmez; ama H-1B petition kabul edilirse (cok istisnai bir durum. Ornegin, gecici koruma statusundeyken (TPS) change of status yapmak mumkun degil; ama TPS'ten H-1B'ye gecmeye calisanlar var) konsolosluk yoluyla ilerlemek durumunda kalirsiniz ve ucrete tabii olursunuz.

Bu tip hassas bir durumunuz varsa avukatlari dinleyin. Bir de Change of Status basvurunuz boyunca ABD'den ayrilmayin. Ayrilmaniz durumunda reddedilir.

"The Proclamation also does not apply to a petition filed at or after 12:01 a.m. Eastern on Sept. 21, 2025, that is requesting an amendment, change of status, or extension of stay for an alien inside the United States where the alien is granted such amendment, change, or extension."

Kaynak:

• @Batuhan-Taş

Ilk sorunuz hakkinda bir fikrim yok. Ancak ikinci sorunuz hakkinda kesin bir bilgi verebilirim: Eger ki H-1B veya L-1 vizesine basvuruyorsaniz, Turkiye'ye olan baginiz sorgulanmaz. Bu tur vizeler "dual intent" vizesidir. Yani gocmenlik niyetinde olmadiginizi kanitlamak zorunda degilsiniz.

Bana sorulan sorular: Ne is yapiyorsun, is yerin nerde, gibi cevabi net ve basit sorulardi. Mulakata ozgecmisimi ve isveren mektubunu da goturmustum; ama bu belgelere gerek kalmadi.

• @Stoic-Turk Anladim , peki I-129 formunu burada USCIS e verip daha sonra approval notice yurtdisinda beklemek ne kadar mantikli olur ?

• yani elcilikten vize stampi alabilirmiyim ucret odemeden ?

• @EmirhanKurt

Change of Status basvurusu yaptiktan sonra approval notice elinize ulasana kadar ABD'yi terk etmemelisiniz. Terk ederseniz Change of Status basvurunuz reddedilir. Approval notice elinize ulastiktan sonra Turkiye'ye donup konsoloslukta $100K ucreti odemeden vize alabilirsiniz.

• avukat bunun tam tersini soyledi bana

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |