Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.5k 953

• @ugursway gc sürecinde iletişime geçtiğim mail adresime giriş yapamıyorum. Yeni mail adresimi bildirmek istemiştim

• @simlidinazor
    Bunun icin bir aksiyon almaniz gerekmiyor, siz kisisel bilgilerinizle istediginiz e-mail adresinden formunuz ile ilgili islem yaptirip bilgi alabiliyorsunuz. Size sadece check status e-maili gelmeyecektir bu da cok onemli bir durum degil. Siz current olduktan sonra dosyaniza mulakat planlanirsa eger Greencard cekilisini kazandiginizi ogrendiginiz sayfadan kontrol ederek ogrenebilir ya da KCC’ye ilgili tarih itibari ile dosya durumunuzu sorgulayan e-mail gondererek mulakat bilgilerinize erisim saglayabilirsiniz.

• Evlilik cuzdaninda 18 yaş üstü çocuğun ekli olmamasi hem Amerika da üniversite kayıt esnasında hemde mülakat sirasinda sorun yaratır mı?

• @finn_ Merhaba, bizim de vize randevumuz 3 Nisan Hong Kong'ta. Mailde bizden de diploma göndermemiz istenmedi. Randevuya yanımızda götüreceğiz.

• Sebebini bulamadım ama sorun olacak bir durum değilmiş, bazılarından isteniyor bazılarından istenmiyor. Bende aslını, tercümesini ve fotokopilerini yanıma alacağım. Teşekkürler @gngnrnzn @Evren53

• Sevgili yol arkadaşlarım ve yolculuğumuzda bize ışık tutan değerli forum yöneticileri 🙏 küçük bir sorum var aynı soru başkalarında ışık tutması amacıyla soruyorum.
    Lise transkripti ni sonunda aldım. Ama karekodlu değil okul müdürünün imza ve kaşesi var.
    Hongkong için Bu yeterli olurmu yoksa kare kodlu olması için yeniden okula başvurmalımıyım ???

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sevgili yol arkadaşlarım ve yolculuğumuzda bize ışık tutan değerli forum yöneticileri 🙏 küçük bir sorum var aynı soru başkalarında ışık tutması amacıyla soruyorum.
    Lise transkripti ni sonunda aldım. Ama karekodlu değil okul müdürünün imza ve kaşesi var.
    Hongkong için Bu yeterli olurmu yoksa kare kodlu olması için yeniden okula başvurmalımıyım ???

Mehmet Bey,

Eğer lise mezunu iseniz aldığınız transkripti yanınızda götürün ama lisans mezunu iseniz transkripte gerek yok.

İstenen belgeler şu mesajımda mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/467884

Ayrıca mülakat aldıysanız imzanızı güncellemeniz çok iyi olur. Kolay gelsin.

• @Serapp hanım dün ben ve bir aile mülakata girdik. Benden lise transkripini sordu diğer aileye de üniversite transkripini sordu. Bana askerlikte ne görev yaptın diye ısrarla sordu diğer aileye askerliğini yaptın mı diye sordu geçti. Yani tedbirli davranmakta fayda var. Herkesten farklı bir şey isteyebiliyorlar.

• Uscis'e giriyorum. Ssn'i ödemek için sayfada hata (ilk girişte daha hata veriyor) alıyorum. Bunun başka bir yolu var mı?

• @Serapp bende lıse mezunuyum ve dıplomam kayıp elımde sadece fotokopisi var mezun oldugum lıseden mühürlü ve müdür ımzalı mezun olduguma daır evrak aldım kare kodu yok. Bu belge yetersız kalacak dıye endışelıyım açıkcası 2008 oncesı oldugu için e devlette de yok maalesef

• @Serapp hanım bu arada tercüman Aslı Hanım ile konuştuk ve çok mühim bir evrak eksik olmadığı sürece AP ye bırakmıyorlar, burada genelde AP ye kalanlar hep isimden oluyor dedi. İsim benzerliği olan arkadaşların isim taraması daha uzun sürüyormuş. Hatta hala 3 aydır bekleyen varmış isimden dolayı.

• @gucarslan bey uscis'e giremiyorum servis dışı diyor. Amerikaya girmeden bunu ödemenin başka yolu var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım dün ben ve bir aile mülakata girdik. Benden lise transkripini sordu diğer aileye de üniversite transkripini sordu. Bana askerlikte ne görev yaptın diye ısrarla sordu diğer aileye askerliğini yaptın mı diye sordu geçti. Yani tedbirli davranmakta fayda var. Herkesten farklı bir şey isteyebiliyorlar.

Hong Kong Konsolosluğu, lisans mezunlarından lise transkripti istemiyor ancak lise mezunlarından talep edebilir. Siz eğer lise mezunu iseniz bu nedenle istenmiş olabilir.

Lise mezunu olanların transkriptlerini yanlarında bulundurması faydalı olacaktır. Herkesten istenip istenmediği kesin değil, ancak ihtiyaç duyulursa hazır olması iyi olur.

• @finn_ benden de bu görselde bahsedilen lise mezuniyet belgesini 3 Mart mülakat günümde elden istediler. Diğer birkaç arkadaşımdan istememişler, ama sanırım lise diplomasına ek olarak e-Devlet'ten sorgulanabilir bir belge daha görmek istiyorlar. Yanınızda mutlaka çevirisiyle birlikte bulundurun.

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bende lıse mezunuyum ve dıplomam kayıp elımde sadece fotokopisi var mezun oldugum lıseden mühürlü ve müdür ımzalı mezun olduguma daır evrak aldım kare kodu yok. Bu belge yetersız kalacak dıye endışelıyım açıkcası 2008 oncesı oldugu için e devlette de yok maalesef

Okuldan, Milli Eğitimden alabildiğiniz tüm belgeleri almaya çalışın.

Mülakat aldıysanız imzanızı güncellemeniz çok iyi olur. Kolay gelsin.

• @Mehmet-ynd lise transkriptinin QR kodlusu yok diye biliyorum, ben de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden imzalı kaşeli aldım. Mülakatta istemediler.

• @Serapp evet alayım hatta apostil yaptırayım dıyorum inansınlar dıye artık aklıma gelen herseyı yapmaya calısıyorum, henuz mulakat alamadım Ankara sagolsun süründürüyor :)

• @ugurbocegi sizin lise diplomanızın orijinali vardı değil mi ? Benım sıkıntım lıse dıplomam kayıp üniversiteyıde tamamlayamadan kaydım sılındı e-devlette unv transkript çıkıyor ama mezun olmadıgım için geçerli sayarlar mı bılmıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugurbocegi sizin lise diplomanızın orijinali vardı değil mi ? Benım sıkıntım lıse dıplomam kayıp üniversiteyıde tamamlayamadan kaydım sılındı e-devlette unv transkript çıkıyor ama mezun olmadıgım için geçerli sayarlar mı bılmıyorum

Ankara'yı bekliyorsanız apostile gerek yok.
    Diplomanız üniversitede kalmıştır mutlaka.

• @didemkrbck evet lise diplomamın orijinalini almıştım. Lisenizden veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden sanırım "aslı gibidir" diye bir diploma örneği alınıyor, geçmiş deneyimleri mutlaka bir okuyun. Ona da noter onayı + apostil yaptırırsınız. Ben lise diplomama noter onayı yaptırmıştım, apostil yaptırmak da sanırım ücretsizmiş onu bilmiyordum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k