@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(L) Şirket İçi Transfer Vizesi
-
@umtkyck Tabii sonucta yasal oturum ve calisma izninizin oldugunu gormek izin pasaport ve I-94 isteyecekler. Hatta vize approval dokumanini bile isteyebilirler. Neyse, 2 hafta surmez, 3 gunde posta kutunuza duser SSN kartiniz.
Banka hesap acma isiniz ne oldu? Actirabildiniz mi? -
Hesabi actim BOFA dan bi problem cikmadi. Business address kabul etmediler ama ev icin application gondermistim oranin adresini verdim. Biraz kumar oynadik ama o da onaylandi.
-
@umtkyck Yaw her sey su 2008 bankacilik krizi yuzunden oldu. Bankalarin derdi hesap acmamak degil, bir sorun ve denetim oldugunda "iste su belgeye dayanarak hesap actik" diyebilmek. Adamlar benim isyeri kartvizitimi belge diye kabul edip hesap acmislardi. Laf iste, neyse sevindim, yavas yavas yolune girer hersey.
-
Evet tesekkurler, bi sekilde yuzduruyoruz gemiyi

-
Herkese merhabalar,
Ben daha önce paylaştığım gibi L1-B vizesiyle şuanda Amerika’da çalışmaktayım. Bu vize 3 yıllık geçerli olan bir vize ve eğer şirketiniz sizinle çalışmaya devam etmek istiyorsa 5 yıla kadar uzatılabiliyor yani 2 yıl extension yapılabiliyor. Benim şirketim de burda kalmamı istediği için extension’ı yapıp sonra green card sürecine başlamak istiyor. Avukatlık firması extension için Türkiye’ye gidip ordaki konsolosluktan randevu alıp görüşme yapıp yeni visa sticker almamız gerektiğini söyledi ama bana biraz saçma geldi yani halihazırda Amerika’dayken burda halledilemez mi diye düşündük eşimle. Böyle bi durumla karşılaşan var mı acaba? L1 vizenizi sizler nasıl uzattınız?
Teşekkürler -
@praxi, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Herkese merhabalar,
Ben daha önce paylaştığım gibi L1-B vizesiyle şuanda Amerika’da çalışmaktayım. Bu vize 3 yıllık geçerli olan bir vize ve eğer şirketiniz sizinle çalışmaya devam etmek istiyorsa 5 yıla kadar uzatılabiliyor yani 2 yıl extension yapılabiliyor. Benim şirketim de burda kalmamı istediği için extension’ı yapıp sonra green card sürecine başlamak istiyor. Avukatlık firması extension için Türkiye’ye gidip ordaki konsolosluktan randevu alıp görüşme yapıp yeni visa sticker almamız gerektiğini söyledi ama bana biraz saçma geldi yani halihazırda Amerika’dayken burda halledilemez mi diye düşündük eşimle. Böyle bi durumla karşılaşan var mı acaba? L1 vizenizi sizler nasıl uzattınız?
TeşekkürlerSimdi oncelikle vize ile calisma izni ayrimini anlamaniz lazim. L1 vizesini ilk aldiginizda pasaportunuza yapistirilan vize etiketine bakin. Onun uzerinde vize expire tarihinin yaninda bir de PED tarihi vardir. PED tarihi aldiginiz vizenin size verdigi calisma ve dogal olarak oturma izni verdigi tarihtir. Asil tarih o tarihtir. Zaten abd'ye girisinizde gosterdiginiz I797'nin uzerindeki tarih de ayni tarihtir.
Ama ABD'ye giris icin vize etiketinin uzerindeki expire date gecerlidir. Yani ABD'ye giris yaparken her iki tarihin de gecerli olmasi gerekir. Eger pasaportunuzdaki etiketin suresi gectiyse, istediginiz kadar calisma izniniz olsun sizi ucaga bile almazlar.Simdi gelelim extension'a.; Yukarida verdigim bilgiler isiginda extension'a (i129) ABD icindeyken basvurup onaylatacaksiniz. O onaylandiginda, eger green card alana kadar hic ABD disina cikmayacaksaniz Turkiye'ye gidip vize yapistirtmaniza gerek yok. Ama hayir yazin tatile gidecegiz derseniz, vize etiketinizi yeniletmeden ABD'ye giris yapamazsiniz. Zaten extension vizeleri icin konsolosluk gorusmesi bile olmuyor, pasaportunuzu ve onaylanmis I129'un cevabi olan i797'yi yolluyorsunuz ve vize basip postayla geri geliyor.
Ozetle; avukatiniz hakli. ABD icinde pasaportlara vize etiketi basan bir kurum yok. O etiketler ancak yurtdisi konsolosluklarinda basiliyor. -
Merhaba,L1A görüşmesine girecem yakın zamanda.görüşme süresi ne kadar sürüyor konsoloslukta,bir de ingilizce mecburiyeti var mı görüşmenin.
-
@faruk1, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba,L1A görüşmesine girecem yakın zamanda.görüşme süresi ne kadar sürüyor konsoloslukta,bir de ingilizce mecburiyeti var mı görüşmenin.
Sanirim ilk gorusmeniz olacak ve bu gorusme Turkiye'de olacak. Eger karsiniza bir turk cikmazsa ingilizce yapacaksiniz ki L1A gorusmelerini benim bildigim hep amerikalilar yapiyor. 10 dakikayi asan gorusme duymadim. Banko karsisinda zaten daha uzun gorusme yapmiyorlar. Gorusme sonunda sizi bekletebilirler ve hemen vizeniz onaylanmayabilir, panik yapmayin. Ofis ziyaretine geleceklerdir, rastgele veya eksik belgeniz varsa gelebiliyorlar. Ozellik I-129 onay belgesi olan I-797A'yi mutlaka goturun yaninizda.
-
@faruk1 Merhaba görüşmeniz nasıl geçti? Umarım sorunsuzdur. Türkçe mi İngilizce mi? ne kadar sürdü ve neler sordular?
-
@fcsm merhaba,görüşmeye türkiyede girmeme kararı aldım.çünkü büyük ihtimal ingilizce gözüküyor.ingilizcem çok zayıf.red almak benim ve ailemin psikolojisini bozar diye düşünüyorum
-
@faruk1 Peki ne yapacaksiniz? Vaz mi gectiniz yoksa?
-
@faruk1 Ben de aynı soruyu merak ettim. Tr de yapmayacaksanız nerede yapacaksınız?
-
Merhabalar, çalıştığım Alman şirketin ABD'deki şubesine transfer olacağım, sözleşme aşamasına geldim. Merak ettiğim konu, L1A türü vize ne kadar sürede çıkıyor ortalama? Yakın zamanda başvurup alan var mıdır?
-
@ylmzblkc Premium processing ile L1A onayinin 15 gunde alirsiniz. Onay aldiktan sonra pasaportunuza vize basilmasi icin randevu alip vizeyi bastirmaniz gerekiyor. Onun da bekleme suresi Ankaraicin 37, istanbul icin 48 gun yaziyor.
Randevu sirasinda direkt onay alirsaniz 1 hafta, ofis ziyareti isterlerse de en fazla 2 ay beklersiniz.
-
Çok teşekkür ederim hocam, çok faydalı oldu
-
L1A için Amerika’ya turist vizesi ile giriş yapıp 90 gün bekleyip sonrasında L1A ya başvurup içeriden statü değiştirecem.zaten green card süreci 16 ay falan sürüyormuş.eğer ki Türkiye’ye gitmem gerekirse,ona göre randevu alıp Türkiye’den L1A görüşmesine girecem .bu zaman diliminde en azından dil sorununu azaltmış olurum
-
@faruk1 L1A'ya turkiye'deki sirketiniz basvuracak. Son 3 yilin en az 1 yilinda Turkiye'deki sirkette calistiginizi gosterir beleler verilecek. Maas bordrolari, bankadan maas odemeleri. Gorev yaptiginiz donemde yonetici oldugunuzu gosterir belgeler, medya yayinlari, toplanti fotograflari, imzalanmis sozlesmelerdeki yetki belgeleriniz gibi. Bu basvuru I-129 basvurusu. I-129 onayini aldiginizda Turkiye'den konsolosluk randevusu alacaksiniz. Eger her sey yolunda giderse vizenizi alirsiniz. Ama mesela bizde istanbul ofisimize konsolos geldi ve gercek bir sirket oldugumuzu ve benim yoneticimi oldugumu teftis etti.
Sonra ABD'de goreve basliyorsunuz, ilk 1 yil bitmeden greencard'a basvuramiyorsunuz. ABD sirketiniz halen kuruluysa ve en az 3 kisi calisiyorsa sene sonunda, yeni ofis kurulusu yapiyorsaniz, 2 sene sonra green card surecine baslayabilirsiniz.
Bu detayi yazma ihtiyaci duydum, yanlis anlamayin ama yazdiklarinizdan L1A surecinde eksik bilgi sahibi oldugunuzu hissettim.
L1A, almasi en zor vize turlerinden biridir. Cogu zaman eger gercekten binlerce calisani olan bir cokuluslu sirkette calismiyorsaniz E2 daha kolay alinir. Hem E2'de ingilizcenizin olmasi bile o kadar onemli degildir. -
@Karagoz Merhaba, US'de olup da baska ulkeye gidip US'e giris icin tekar sticker almak ve mulakat yapmak sacma gelmisti fakat ogrendik ki o sekilde oluyormus. Evet dediklerinizin cogu dogru PED tarihi direkt vize gecerliliginizi yansitiyor yalniz bir duzeltme yapayim vizeyi uzatmak icin de tekrardan initial gibi bir basvuru yapip, gerekli evraklari goturup, $500 fee odeyip mulakata katilmaniz gerekiyor.
-
@praxi Ben 2018'de 1 yillin 'new office' L1A vizesi aldim. 1 yil sonra extention icin aynen dediginiz gibi butun evraklari ilk basvuru gibi hazirlayip, yine dediginiz gibi randevu alip mulakata gittim. ilk extention sonunda 5 yillik stamp, 2 yillik PED aldim. ilk ext 2019.
Sonra ki 2 extention (2021, 2023) icin sadece evraklari hazirlayip basvuruyu posta ile gonderdim. pasaportumda zaten 5 yillik stamp oldugu icin konsolosluga gitmedim.
2023'te I-140 basvurdum ve 3 ayda onaylandi. I-485'e 2023'te basvurdum, 2024'te de green card aldim.
Benim sureclerim boyleydi. -
@Karagoz çok güzel detaylı olarak yazmışsınız.teşekkür ederim. Ben şirket sahibiyim ve 30 kişi çalıştırıyorum.şirketin 51 hissesi bana ait.v e şirkette yönetici müdür olarak tayin edildm.4 yıla yakındır müdürüm. ve şube açmak için new office l1 vizesine başvurmayı düşündüm.sonrasında da süreçte uzatmalar yapmayı.işletme kurumsal işleyen lokasyonlarda olduğu için evraksal eksiğim yok.herşeyim mevcut. Tek eksiğim ingilizce idi. ve l1 vizesinde görüşmeyi ingilizce yapıyorlar diye herkes paylaşınca bende herşeyden vazgeçtim.içeriden statü değiştirip yine aynı süreci takip edecem.yine işletme açacam.yine 10-15 kişi çalıştıracam.fakat görünen tek sorun ülke dışına çıkamamam.
Not:e2 sponsorlu yapabilirim fakat onda da green cardı almak 3 yılı buluyor en erkenYani şartlarım hepsini uyuyor fakat ne yapacağımda kararsız kaldım.
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k