Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• Merhaba, USCIS’i ben aradığımda virtual assistant aşamasını atlayıp, receipt Number’ı soramadım. Aradığım numara: +1 (800) 375-5283 bu. Bu numara doğru mu ve nasıl Customer representative ile görüşebilirim acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler 🙏

• @hsynt Merhaba sorunuz cevabini bilmiyorum ama surecinizi birinci sayfadaki Excel e yazabilir misiniz? Basvuru surecindeki kisilere surec hakkinda bilgilendirme icin oldukca faydali bir dokuman.

• @nimble tesekkurler. Universite evraklari topladi sadece waiver icin bekliyordu. FR'la da gondeririz wesitesi screenshot yeterli olmaz orada adin yok diyerek beklemeyi onerdiler ama FR icin mail ya da posta alamadim. Universitenin premium processingle 2-3 haftada H1b almasi mumkun oluyor.

• @hsynt orayi ben de asamadim :)

• @afimxat Bana da bir email gelmedi. Buradaki arkadaşlardan anladığım kadarıyla 1-2 hafta içerisinde receipt number gelecek ve üzerine 1-2 hafta daha bekleyeceğiz. Benim de timing baya karışık ve sıkışık, benim okulda işlerimler bir noktaya getirdi ve waiveri bekliyor. Ben de ancak websitesinin screenshotını yolladım işlemleri başlatmaları için fakat petition submit etmek için waiverin kendisini istediler. Fakat arada ben karar değiştirip prevailing wage gerektirecek başka bir pozisyona geçmeye karar verdim çünkü hem bu işler sıkışık timing de yetişmeyecek veya stresli bir şekilde yetişecekti hem de Türkiye'de biraz kişisel işlerimle ilgilenmem gerektiği için, aradaki zamanı da Türkiye'de bekleyip H1B consular processing yapacağım. Zaten NIW artık Allah'lık oldu. Artık ne zaman gelirse benden bu kadar, siz beni bırakıp devam edin arkadaşlar.

• 12.PNG Bundan sonra ne kadar beklerim arkadaslar ? 30 Mayista vizem bitiyor.

• @oguzhan5441 USCIS onayı için yaklaşık 2-3 hafta, ekstra 1 hafta da paper approval dersek kabaca 1 ay diyebiliriz.

• @nimble Cok tesekkurler

• Dun cok enteresan bir mail aldim. Form DS3035 ‘in tekrar gonderilmesinini istedi Waiver departmani. Sistemde aslinda ds-3035 temmuz 27’de alinmis goruyor. Lakin tekrar istendi.

7 ayi gectim. Insallah sonu hayirli olur. Kagit kaybettiler ya da formda bir sey kesinlikle yanlis. Yanlisligi belirtmediler.

• @cengizzhan Merhaba, ben Excel'e yazamıyorum ama buradan size bildirip sizin yazmanızı rica ediyorum.
    DS-3035'in DOS'a ulaşması 3 Ağustos 2023, NOS'un DOS'a ulaşması 7 Ağustos 2023, Favorable Recommendation'ın çıkması 1 Şubat 2024. Sürecimdeki şimdiye kadarki önemli gelişmelerin tarihleri bu şekilde. Herkese güzel şanslar diliyorum.

• Ben Kasım ayında j1 iki yıl kuralını kaldırmak için bireysel olarak başvurularımı yaptım. Evrakları dos ve Türk konsolosluğuna gönderdim. Case numarasını sorguladığımda pending yazıyordu ama Türkiye’den gelmesi gereken “no objection statement” sistemde uzun süre görünmeyince bir terslik olduğunu düşünerek konsolosluğa mail attım. Cevap olarak onlara gönderdiğim dosyanın ulaşmadığını öğrendim. Tekrar göndermek için evraklarımı topladım ama “third party barcode” bir türlü bulamıyorum. Yeniden çıktı almam gerekiyor ama bakmadığım yer kalmadı. Sizi de internet sitenizden buldum. Ordan mesaj gönderdim 1-2 hafta evvel ama galiba ulaşmadı. Acaba tekrar third party barcode u nasıl çıkarabilirim.

• 2 yil kuralini waive ederken, ABD disina cikamiyoruz galiba dimi bilgisi olan var mi ya da waive sureci devam ederken ABD disina cikan?

• @ygtsenol Çıkarsınız ancak vize stampinizi yenilemeniz gerekiyorsa geri dönemezsiniz. Kendi durumum için araştırırken anladığım, DOS favorable recommendation verene kadar yani pending iken stamp alma şansınız da var ama o durumda da waiver sürecini yeniden başlatmak gerekir diye düşünülüyor. Yani yurtdışına çıkılması genel anlamda önerilmiyor.

• Merhabalar,

Ocak sonu FR alip da herhangi bir mail ve ya email alan oldu mu USCIS ya da DoS? Okuduklarima gore 1-2 hafta icerisinde evraklarimizin USCIS`ten alindigina dair bir yazi ile receipt number almamiz gerekiyor ama 3 haftayi da gecti. Ne onerirsiniz?

• Bu ileti silindi!

• @BA_postdoc bana da bir sey gelmedi.

• @BA_postdoc malesef sorununuzun çözümünü bilmiyorum fakat 29 Ocak'ta FR DOS sitesinde gözüktü. Daha sonra USCIS receipt (case tracking number ile birlikte) 14 Şubat'ta geldi. Gelen dokümanda dosyanın USCIS tarafından 7 Şubat'ta alındığı yazıyordu. Ben olsam USCIS ve DOS'u arardım. Yolladığın SASE lerin tracking numberları varsa onlar kullanılmış mı diye de bakabilirsiniz.

• @californiapostdoc @afimxat cok tesekkur ederim ikinize de. SASE lere baktim hocam. Herhangi bir gelisme yok. DoS un websitesinde Ocak 29 da sent yaziyor (Favorable Recommendation) ama muhtemelen bir yerlerde takildi benim recommendation. Ben bir email atarak DoS`tan baslayayim arastirmaya. Cok tesekkurler.

• @nimble Anladim cok tesekkurler bilgi icin

• Merhaba, ben Excel'e yazamıyorum ama buradan size bildirip sizin yazmanızı rica ediyorum.
    DS-3035'in DOS'a ulaşması 3 Ağustos 2023, NOS'un DOS'a ulaşması 7 Ağustos 2023, Favorable Recommendation'ın çıkması 1 Şubat 2024. Sürecimdeki şimdiye kadarki önemli gelişmelerin tarihleri bu şekilde. Herkese güzel şanslar diliyorum.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • J1 Görüşmelerinde Ret Oranları

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    941 Bakış
    K
    @j1pesindebirisi merhaba j1 vize mülakatınız nasıl geçti vizenizi alabildiniz mi ?
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k