J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@suzmanoglu Bu arada Western Union dan Money order yapmistim ben ve sizin takip edilebilecegine dair mesajinizdan sonra baktim Western Union 800 999 9660 numarali telefonundan kontrol edilebildigini gordum ve 08 Aralikta paraya cevrilmis, ama bugun sistemde hala gorunmuyor bir ay gecmis olmasina ragmen, insallah en kisa zamanda gorunur ve Wahington Turkiye elciligine evraklri yollayabilirim,
-
@nimble 20 Aralık - 2 Ocak arasını hesaba koymamalısın. O kısım federal tatildi Amerika'da. Hatta o haftaları da es geçersen daha mantıklı olur.
-
Herkese merhaba, ben de bu aralar J1 waiver başvurusu yapmaya hazırlanıyorum ama sizlere danışmak istediğim bazı sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim 2 yıl kuralım Aralık 2024'de bitecek ama bir Postdoc pozisyonuna kabul edildiğim için H1-B vize başvurusu yapacağım. Bunun için önce bir waiver almam gerekiyor ve başvurumu Türkiye'den yapmayı planlıyorum.
-
Türkye'den Money Order yapılabiliyor mu? DOS'un ilgili linkinde "If you are outside the United States, you may pay the fee with a bank international money order" şeklinde bir ibare var. Türkiye'deki bankalar üzerinden Western Union gibi bir yöntemle bu ödemleri yapabiliyor muyuz?
-
Ben daha önce ABD'ye tek başıma gitmiştim, eşim ve kızım Türkiye'de kalmıştı. Onlar daha önce hiçbir ABD vizesi almadılar. Benim 2 yıl kuralım onları da bağlar mı? Başvuru yaparken hepimiz için mi yoksa sadece kendim için mi yapmalıyım?
-
Forumun ilk yıllarında S.A.S.E gerekliliğinden bahsediliiyor ama güncel linkde Step 2 sadece DS-3035 barkodlu sayfası, DS-2019 ve Aplication fee gönderilmesi gerektiği belirtiliyor. ABD'den herhangi bir zarf veya pul temin etmeme gerek var mı?
Son dönemlerde Türkiye üzerinden tüm işlemleri yürüten olduysa bilgilendirebilir mi? Şimdiden çok teşekürler.
-
-
Arkadaşlar ben 3 hafta önce başvurumu yaptım. Ancak Dos a yaptığım money order yanliş oldu.Money order duzeltmem lazım.Case number ile kontrol yapınca herhangi bir bilgi gelmiyor. Mail olarak nasıl bir yol izlemeliyim.
-
@ank-06 Nasil bir yanlis yaptiniz? Money order nakte cevrildi mi?
-
@cengizzhan hocam Türk konsolosluğuna göndermem gereken ile dos money order karıştı 🙂🙁120$ konsolosluğa gonderdım geri geldi. 31 $ ise dos a gitti. Birde money order kağıdında boş bırakmam gereken yere kendi adımı yazdım. Bunu usps den yapmıştım. Dos bana money order dönüşünü ne zaman yapar acaba. 3 hafta oldu gondereli. Case number ile bakınca henüz bilgi yok. Mail attım birkaç gün önce henüz dönüş yok.
-
USCISten waiver onayı alıp approval notice ulaşmayan oldu mu? Benim neredeyse 3 hafta oldu, şu tarihe kadar gelmezse bildirin kısmını da yaptım ancak ona da 30 güne kadar beklemesi süresi gösteriyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilen varsa aydınlatabilir mi?
-
Yaklasik son 6 ayda basvuru yapip kabul alan kisi var mi? Excel`e bakinca son 4-5 ayda basvuran kisiler forumda aktif olmayabilir diye buradan tekrar sormak istedim.
-
Arkadaşlar J1 vizemin bitmesine neredeyse 2 ay var ve H1B vizesine geçmek için J1-waiver bekliyorum. Yaklaşık olarak 5 ay önce waiver başvurusunu yaptım ve NOS da sistemde gözüküyor @cengizzhan Daha önce mail atarak waiver sürecinde bir hızlandırma sağlamış olan veya takılmış durumdaki başvuruyu hareket halene geçiren oldu mu ? Bir de USCIS waiveri onaylamadan, Favorable Recommendation ile H1B'ye başvuran oldu mu ? Teşekkürler.
-
@californiapostdoc NOS'un sistemde göründüğüne nasıl baktınız acaba?
-
@ipeksalman Waiver applicationun durumunu kontrol ettiğimiz siteden (https://j1visawaiverstatus.state.gov/), tracking numarasıni kullanarak. Ya da sorunuzu tam olarak anlayamadim.

-
@californiapostdoc benim de 21 agustos turkiyeden NOS un geldigi tarih ama hic ilerleme olmadi
-
@anynomous bugun geldi siz de kontrol edin
-
bugun geldi siz de kontrol edin
-
@anynomous Subat ayi icerisinde FR alirsiniz diye tahmin ediyorum. Ortalama 6 ay olarak sonuclandigini kabul edersek. FR aldiginizda bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.
-
21 Agustos'culardan FR icin hizlandirma amacli mail atma ya da ona benzer bir sey deneyen oldu mu? Bana henuz cikmadi ve durumum haftalarla olculebilecek kadar kritik. Bu bir iki haftada cikmazsa US disina cikis yapmak zorunda kalacagim. DoS'a FR icin yapilabilecek bir sey var mi? @anynomous @californiapostdoc
-
@afimxat bir hafta icinde gelecektir benim de gec isleme koymuslardi NOS umu
-
@anynomous evet bugun gelmis.
-
Bu arada Favorable Recommendation sent olarak gorundukten sonra email alan oldu mu? H1-B sureci icin ilgilenen kisi boyle bir email alacagimi soyledi ama bu forumda bundan bahsedildigini gormedim. Boyle bir email geliyor mu?
-
@afimxat @anynomous Benim de durumum tam tersde kalda ben de çıkmak istiyorum ama USCIS'den waiverın gelmesini bekliyorum 21 Ağustoscular olarak. Ben de bir mail almadım, tracking numarası da yok sanıeım USCIS tarafında elimizdeki case number sadece DOS ile alakalıydı. Başvuru da 2 tane SASE yollamıştık, ben USPS'den trackable yollamıştım ama "Label Createdö Not Yet ın System" olarak gözüküyor. Sanırım Favorable Recommendatıon hem eve gelecekti hem USCIS'e gelecekti veya email gelecekti ama bana da hiçbirşey gelmedi daha. Daha öncekilerden bizi aydınlatacak birisi var mıdır acaba ? Sadece DOS sitesinde FR sent olarak gözüküyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum