ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@dil, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@u2rem aile birleşimi ile ilgili vizeler çabuk sonuçlanıyor, bizimkiyle kıyaslanmayacak kadar hızlı.
Aslinda bizim de hizlanabilir tabi bilmiyoruz toplam employment based backloglardan kac tanesi EB-2 NIW, bilsek en azindan kac ay sonra sira bize gelir tahmin edebilirdik.
-
@u2rem evet, malesef hiçbir istatistik yok bu konuda.
-
Tekrardan merhaba herkese.Buradaki tecrübeli arkadaşların görüşünü almak istediğim bir konu var.Birkaç post yukarda belirttiğim gibi aracı kurum şu an benim için Business Plan hazırlıyor ve yaklaşık üç hafta sonra tüm dosyamı Uscis'e sunmuş olacaklar.Business Plan hazırlanırken ben bir form doldurdum.Orada AOS mu yoksa Consulate mi diye bir kısım vardı.Ben oraya consulate dedim(İstanbul'da yaşadığım için). Uscis'den bana OK çıkarsa dosyam NVC'ye gidecek ve ordan da Ankara ABD konsolosluğuna gidecek.Fakat forumlardan gördüğüm kadarıyla Ankara'da bizim vize türünde sıra çok yavaş ilerliyor.Ve benim hala Business Plan formundaki consulate kısmını AOS olarak değiştirmeye vaktim ve hakkım var.Mevcutta B1/B2 vizem var.AOS yapmak için Abd'ye gitmek zorundayım bildiğiniz gibi.Fakat üç tane poodle köpeğim var ben onlarla Abd'ye turist vizemle gidersem şüphe çekerim eminim.Sizlere sorum şu.Ben Business Plan dökümanına consulate yazdığım için aracı kurum da bunu öyle bildirecek Uscis'e.Uscis'den bana OK çıkarsa green card dosyalarında olduğu gibi dosyamı başka bir ülkeye taşıyabilir miyim?Gönlümden geçen Uscis'den ok aldıktan sonra ABD'ye gidip ABD içinden AOS yapmaktı fakat girişte köpeklerden dolayı şüphe çekerim ve bu adam ülkesine geri dönmez izlenimi uyandırırım ve havalimanından geri gönderilirim diye çekiniyorum.Yani ben Ankara'da sıramın gelmesini beklemek istemiyorum bu çok uzun sürüyor forumlardan okuduğum kadarıyla.
-
bu karara suan karar vermende fayda var, uscis a basvurunda ne dersen onu yapmak zorundasin diye biliyorum. uscis a consulate dersen sonda aos ceviremezsin diye biliyorum. ayrica b1/b2 turist vizesiyle abd ye gidip orada aos yapacam diyemezsiniz cunku b1/b2 nin calisma izni yok ve gocmen olmayan vize turu yani giderken ben kalici degilim surem bitmeden cikis yapacagim diyorsunuz ama iceri girince vazgectim kalacagim diyorsunuz duyduguma gore baska forumlarda b1b2 ile bu sekilde yapanlara ozellikle ceza baglaminda ret veriyorlarmis belki tamamina degildir ama buyuk cogunluk bunu yapmaktan kaciniyor. ankarada sira suan uzun ama yakinda ne olur bulunmez mesela kovid oncesi bekleme suresi 4 ay mis.
-
@ktur, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
bu karara suan karar vermende fayda var, uscis a basvurunda ne dersen onu yapmak zorundasin diye biliyorum. uscis a consulate dersen sonda aos ceviremezsin diye biliyorum. ayrica b1/b2 turist vizesiyle abd ye gidip orada aos yapacam diyemezsiniz cunku b1/b2 nin calisma izni yok ve gocmen olmayan vize turu yani giderken ben kalici degilim surem bitmeden cikis yapacagim diyorsunuz ama iceri girince vazgectim kalacagim diyorsunuz duyduguma gore baska forumlarda b1b2 ile bu sekilde yapanlara ozellikle ceza baglaminda ret veriyorlarmis belki tamamina degildir ama buyuk cogunluk bunu yapmaktan kaciniyor. ankarada sira suan uzun ama yakinda ne olur bulunmez mesela kovid oncesi bekleme suresi 4 ay mis.
Covid öncesi bir arkadaşım DQ dan 3 ay sonra interview date almıştı, o dönem verilen E2 randevularına bakıyorum yine maksimum 10, şu an nasıl oluyor da bu kadar birikmiş anlamıyorum o dönemlere göre başvuran mı çok acaba?
-
@ktur dün aynı soruyu benim dosyamı takip eden danışmanlık şirketime sordum.Verilen cevap aynen şu:Statu degisikligi talep edilmesi halinde, basvurudan once en az 90 gun Amerika'da bulunuyor olmaniz ve sonrasinda statu değiştirdikten sonra calisma ve seyahat izni gelmeden ulke disina cikmamaniz gerekiyor. Bu noktada USCIS 2022 yili Aralik ayinda bir duzenleme yaparak bu yolu gecici sureligine durdurdu. Suan da mevcut olarak Amerika'da bulunan musterilerimize dahi statu degisikligi yapamiyoruz ve bu yolun ne zaman açılacağı konusunda da bir ongorumuz yok. Basvuru sekli Consular olarak devam etmek durumunda suan icin.
-
@Megadeth bunu ben de duymustum ABD de olup AOS sureciyle devam edenlerde de surecin hizli ilerlemedigini. Hakkinizda hayirlisi olsun.
-
Kişi/Priority date/DQ/ Kategori [interview date]
Murat kalender /05.10.2021/28.07.2022/EB 2 NIW[]
kelle / 08.2020 / 06.2022 / EB1 []
niwss / 11.21 / 01.23 / EB2 NIW []
Tok / 01.08.2022 / 04.04.2023 / EB2 NIW []
Adedammy009 / 18.11.2022 / 05.04.2023 / EB2-NIW []
U2rem / 30.08.2021 / 21.04.2023 / EB2 NIW []
Dil/02.2022/01.23/EB2 NIW []Bakalim bizden ne zaman bir randevu haberi gelecek?
-
@dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@u2rem uzun zamandir forumu ve diger istatiksel kaynaklari takip ediyorum. EB vizeleri hemen hemen ayni surecte randevu aliyor. EW yani unskilled vizeler haric. Onlar daha da uzun suruyor. Cok az ilerleme var onlarda. Digerlerinin sureci uc asagi bes yukari ayni.
Merhaba sizin bugun saglik muayeniz vardi sanirim,umarim guzel gecmistir. Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim
-
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/WaitingList/WaitingListItem_2022.pdf Kasım2021-2022 waiting list dataları verilmiş
-
Merhaba, EB2-NIW başvuru sürecinde destek olabilecek çeşitli makaleler okuyorum.
Bu süreçte neden tecrübeli bir kişiden/avukattan yardım almak gerektiğini sorgulayanlar için önemli bir kaynağa rastladım.
İngilizce yeterliliği, ilgili kanunlara hakimiyet, beklentinin tam anlaşılabilmesi ve gerekli bilgilerin cevap olarak toparlanabilmesi için beni çok aydınlattı.
Avukat ile çalışmayı seçmiş olsam bile biraz gerildim, gerçekten iyi hazırlanmak gerektiğini düşündüm. Her ne kadar akademik bir kariyere gelen red cevabı olsa da beklentiyi iyi anlatıyor. Bilgilenmek isteyenler için ekte mektubu paylaşıyorum. -
Keske daha fazla employment based visa tarihi ile data olsa elimizde 18-20 ay bekleme sureleri benim gozumu cidden korkutmaya basladi. Konsoloslukta arayip ogrenebilecegimiz yada buna cevap verebilecek bir birim yok mu acaba?
-
@u2rem yok malesef. Ancak daha çok kişiden haberimiz olabilirse tahminlerde bulunabiliriz sadece. Söyle bir sayfa gördüm ben de, aylık olarak backlog raporlara göre bir istatistik çıkarıyor. Kesin bilgi vermez tabiki ama mesela mayısta DQ olmuş biri yaklaşık olarak 14 ay bekleyecek gibi bir sonuç var. O yüzden min 1 yıl beklemeye hazırlıklı olmak lazım. Şöyle iyi bir tarafı var surecin, monthly progresste cok az da olsa bir artış var. Dünya geneli bir istatistik bilgi bu bu arada. Bu arada daha önceden paylaşılan bir rapor vardı 760 kişinin beklediğine dair. Bu rapora karşılık bir websitesinde okuduguma göre Ankara da ki konsolosluga bir adet daha adjudicator alınacağı haberi yapılmıştı. bağlantı metni.
ben open positionlara baktığımda boyle bir ilan göremedim Ankara için. Belki de alınmıştır ve sureç hızlanıcaktır diye iyi tarafından düşünmeye çalışıyorum suan.

-
@niwss 760 kisilik backlogu paylasan avukat gecen gun de Abu Dabi deki backlogu paylasti twiterdan acaba datalari nerden cekebiliyor, Ankaranin guncel durumunu merak ediyorum. Umarim hizlanir yoksa yigilma katlanarak artacak ozellikle de yabanci basvurularla
-
@u2rem onlar çok uzun süredir bekleyenlerin davasına bakıyor, muhtemelen nvc de delil olarak o dokumanları paylaşıyor. Abu dhabi daha da kotu durumdaydı evet. Yani tek çözüm konsoluslukların hızlanması. hızlanıyor gibiler de bu arada. 2021 de ocak-aralık arası toplam ankarada 62 randevu verilmiş sadece Eb2 için. 2022 ocak-aralık 98. Bu yıl da 2022 den daha çok sayıda ilerliyor suanda ilk üç ay için 19 ken 2022, 2023 27 ile ilerliyor. sayılar yine az. ama artarak ilerler umarım.
-
@niwss, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@u2rem onlar çok uzun süredir bekleyenlerin davasına bakıyor, muhtemelen nvc de delil olarak o dokumanları paylaşıyor. Abu dhabi daha da kotu durumdaydı evet. Yani tek çözüm konsoluslukların hızlanması. hızlanıyor gibiler de bu arada. 2021 de ocak-aralık arası toplam ankarada 62 randevu verilmiş sadece Eb2 için. 2022 ocak-aralık 98. Bu yıl da 2022 den daha çok sayıda ilerliyor suanda ilk üç ay için 19 ken 2022, 2023 27 ile ilerliyor. sayılar yine az. ama artarak ilerler umarım.
Umarim hizlanir bu belirsizlik hayirlisiyla bir an evvel biter bizler icin de
Kişi/Priority date/DQ/ Kategori [interview date]
@Muratkalender /05.10.2021/28.07.2022/EB 2 NIW[]
@kelle / 08.2020 / 06.2022 / EB1 []
@niwss / 11.21 / 01.23 / EB2 NIW []
@TOK / 01.08.2022 / 04.04.2023 / EB2 NIW []
@adedammy009 / 18.11.2022 / 05.04.2023 / EB2-NIW []
@u2rem / 30.08.2021 / 21.04.2023 / EB2 NIW []
@dil /02.2022/01.23/EB2 NIW [] -
@u2rem Merhaba, diger baslikta uzunca bir sekilde paylastim bugun. Sorunsuz gecti cok sukur. Tesekkurler.
-
@dpdemir hangi başlıkta acaba?
-
Merhabalar. Bir kac sorum olcakti NIW basvuru sureciyle ilgili. Biz J1 visa ile USA ye geldik. I140 miz onaylandi. Waiver gelmek uzere. I485 e basvuru surecindeyiz. I485 belgelerinde gereken belgelerden biri olan Aile cuzdani belgesini translate etmemiz gerekiyor mu? En arka sayfasinda translate var ama yine de gerekli mi? Eger aile cuzdanini translate ettirmemiz gerekiyorsa tum sayfalari mi ettirmeliyiz ya da sadece bastaki sayfalar yeterli mi? Tum sayfalari gondermemiz gerekiyorsa soyle bir sorun var, cocugumuzu evlilik cuzdanina isletmemisiz maalesef. Bu sorun olur mu? Su anda Turkiye'de olmadigimiz icin konsoloslukta bu ekleme isi zaman alacak gibi. Vukuatli Nufus kayit ornegi dogum sertifikasi yerine gectigi icin nufus kayit orneginin cevirisini belgelere eklememiz bu sorunu cozmede yeterli olur mu?
-
@diamond biz ilk 6 sayfasini yeminli tercumana cevirtip orjinalinin fotokopisini de ekleyerek gonderdik kabul edildi. Vukuatli (tum ailenin oldugu) nufus kayit ornegini cevirtip orjinalinin fotokopisiyle gonderdik yine onda da sıkıntı olmadı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum