Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Vizesi ile Uzun Dönem ABD Stajı Başvuru Zamanı


  • Merhabalar, üniversite 3. sınıfı bitirmek üzereyim ve önümüzdeki dönem için ABD'de turizm stajı yapmak gibi bir planım var. Konu hakkında bir acenta ile görüşmem sonucunda da kendileri bana bu programa mezun olduktan sonra başvurmamın vize alma konusunda artı sağlayabileceğini, öğrenci iken başvurmam durumunda vize alma ihtimalimin düşeceğini belirtti. Doğrusu pek mantıklı bulmadım sonuçta okul okuyan birisinin -hele ki benim gibi mezuniyetine az kalmış birisinin- ülkesine geri dönme ihtimali okulu bitirmiş birine göre daha yüksektir. Staj durumları veyahut J1 vizesi için bu mantık yanlış mı? Acentayı dinleyip mezuniyetten sonraya mı bırakmalıyım yoksa en kısa zamanda başvurmalı mıyım? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    Dediğiniz gibi okulu bitirip J1e başvuranların bir kısmı red alıyor okul bitmeden başvurup konsolosa mezun olmak için zaten ülkeye geri gelicem demek daha mantıklı. Çünkü konsolos yeni mezun birinin ABD’de staj yapıp Türkiye’ye geri döneceğine pek inanmayabilir


  • Bende birkaç acentaya sormuştum. genel olarak verdikleri tavsiyeler yeni mezun olarak program sürecine girişilmesi gerektiği yönünde. bunun neden böyle olduğuna dair en iyi fikir, elde ettiğin diploman ve yeni mezuniyetinin seni daha çok yetkin göstermesi ve iş bulma sürecini daha çok kolaylaştırması olabilir. diğer bir yandan yeni mezun olduğunda, acentaların, konsoloslukların senin vizeni onaylama ihtimalinin daha fazla olduğuna yönelik şekilde düşünmesinin ardındaki en iyi fikir, yetkin olduğun o işte türkiye de çalışmak yerine amerika da çalışmaya devam edip oranın işgücü yapısında rol almak ve katkıyı orada sağlamak olabilir. konsolosluklar yapacağınız işlemlerden aslında genel olarak amerika da kalıp kalmama isteğinizi anlar. fakat kalma isteğiniz vizenizin geri çevrilmesinin kaçınılmazlığına işaret etmek zorunda değil. bu ayrımı bilmek önemlidir.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    305 Bakış
    D
    merhaba aynı şeyi merak ediyorum. bir mühendislik öğrencisi olarak şirketi kendim ayarladım, onay almam durumunda aracı acente veya sponsor olmadan kendim vize işlemlerini halletmem mümkün müdür? anlaştığım kurum konsolosluğun sponsorları arasında yok. Ayrıca listedeki sponsorlar ile kendim iletişime geçerek bana sponsor olmalarını istemem ve onlarla anlaşmam gibi bir şey mümkün olur mu? yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Program terki sonrası J-1 statüsü ne zaman iptal olacak?

    Taşındı Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    2
    0 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    crazycellsC
    @herecomesvettel, içinde söyledi: Program terki sonrası J-1 statüsü ne zaman iptal olacak? Merhabalar, ben j-1 statusundeyim. İki gün önce işimden istifa ettim ve şuan miamiye uçakla seyahat edeceğim. Amerika ehliyetim var ancak uçakla seyahatimde göçmenlik polisine yakalanır mıyım ? henüz iki gün önce istifa ettim ve bir bilgim yok. Teşekkür ederim Program sona ermis oldugundan bu tarihten sonraki tum gunler "out-of-status" olarak ABD'de kalmis sayilacaksiniz. O nedenle en yakin zamanda ABD disina cikmanizi tavsiye ederim. Eger bu out-of-status gunlerin sayisi 180'i gecerse, ABD disina ciktiginiz anda 3 yillik ban, 365'i gecerse 10 yillik ban alacaksiniz. Havalimanlarinda gocmenlik birimleri var ama herkesin statusu otomatik olarak kontrol edilmiyor, yani birine denk gelip tespit edilme ihtimaliniz kanimca oldukca dusuk. Hatta sponsorunuz bilgileri hemen guncellememis olacagi icin, sistemde de program disi gorunmeme ihtimaliniz daha yuksek diye dusunuyorum...
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    G
    @crazycells Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracı olan sponsor firmaya ücret bedeli vs. ben mi ödüyorum yoksa şirket mi ?
  • J1 vizesi sonrası Green Card alabilmek

    Taşındı Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @samir, içinde söyledi: J1 vizesi ile green kart alabilmek @crazycells abi merhaba . neden cevap vermediz soruma sorunuzu burada goremiyorum maalesef, sorunuzu ilgili baslikta bir daha yazin isterseniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum