Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Şeyma-Süleymanoğlu Vizesini alabilir bir sikinti olacagini dusunmuyorum. Ayni sekilde ben de F1 vizemi almistim, pasaport gecerlilik surem F1 vize bitis tarihinden 1 yil oncesinde bitecek olmasina ragmen.

    Sadece yeni pasaport aldiginda, vizenin basili oldugu eski pasaportunu da yaninda tasimasi gerekiyor seyahatlerde.


  • MERHABA,

    Vize randevusu alan, alabilen var mı? Hangi tarihe aldınız?


  • Öncelikle herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. Sizlere bir sorum vardı; F-1 Öğrenci vizesi randevum vardı Ekim'de, fakat green card talihlisi olduğumu öğrenince randevumu iptal ettim tereddüt ettiğimden ötürü, (yanlışım varsa düzeltiniz), Bu durumun bana olumsuz yansımaması için yapmam gereken ekstra birşey var mi, yoksa randevumu iptal etmem yeterli olacak mıdır? Yani durumun tek olumsuzluğu giden başvuru, okul, ve ajans ücretleri midir? Şimdiden teşekkürler.


  • Hocam Merhaba, F-1 için ne zaman başvuruda bulundunuz ve Ekim ayına aldınız randevuyu?

    Buarada neden randevunuzu iptal ettiniz, heriki süreç aynı anda ilerleyemez mi? (bizde benzer durumla karşılaşabiliriz belki)


  • Merhabalar, ben Amerika'dan burslu ve maaşlı doktora kabulu aldım. Okulum ise 29 Ağustos 2022 de başlıyor. Tüm belgelerim hazır fakat en erken vize tarihini Temmuz 2023 e alabildim. Acil randevu talebinde bulunmayı düşünüyorum ama bundan önce sizlere danışmak istediğim birkaç sorum var. Evlenmeyi düşünüyorum ve eşim için F2 vizesi almayı düşünüyoruz.

    • Eşim F-2 vizesi için acil randevu talebinde bulunsa onaylanır mı?
    • Eşimle birlikte vize görüşmesine gitmem onun vize alma sürecini hızlandırır mı? Eğer hızlandırırsa birlikte vize görüşmesine gitmek için ne yapmalıyız?
    • Evlendikten sonra I-20 ve DS-160 formlarım güncellenmeli mi yoksa eski formlarımla görüşmeye gidebilir miyim?
    • Acil randevu talebimiz reddedilirse ne yapmamız lazım? Okuldan konsolosluğa göndermesi için bir yazı isteyebilir miyiz, işe yarar mı?

  • Arkadaşlar merhaba. Konsolosa ülkeme kesinlikle döneceğimi ve ingilizce öğretmenliği için atanacağımı nasıl kanıtlayabilirim. Durum tam olarak bu. mezun oldum atanıcam, yüksek lisans da istiyorum ama ingilizce pratiğine ihtiyacım var yüksek lisans için de toefl scoruna. 3 aylık toefl için kurs aldıktan sonra dönüp işime gücüme bakacağımı 2 dk içinde nasıl kanıtlayabilirim lütfen hellppppp


  • Merhaba,
    Biz DV2022 talihlisiyiz. Eş zamanlı olarak F1 vize başvurumuzda olduğundan süreci sizlerle de paylaşmak istedik. Belki faydası olur...
    Oğlum Türkiyede mühendislik öğrencisi, geçen sene greencard çekilişini kazandığımızı öğrendiğimizde ABD'de bir Üniversiteden de kabul aldı. DV Cn/Çekiliş sıra numaramız yüksek olduğundan, bize sıra gelme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorduk.
    DV olmaz ise oğlumuz F1 ile ABD'ye gitme şansını da kaçırsın istemiyorduk.
    Tüm forumları araştırdık, bilenlere, tecrübe edenlere sorduk. Herkesin ortak kanısı DS260 doldurursanız, F1 vize başvurunuza otomatik RED verirler kanısı idi.
    (DS260 doldurarak göçmen olma niyetinizi açıkça belli ettiğinizden, F1 ile eğitim amacından çıkıp göçmen olma nedeniyle başvuru yaptığınızı kabul ediyorlar deniyordu, kaldı ki bu sebeple red alanlar da olmuş)
    Ayrıca; son dönemlerde F1 başvurularına bile sıklıkla RED veriyorlardı.
    Düşündük taşındık, dedik ki her ikisine de başvuru yapalım olursa olur, olmazsa yapacak bir şey yok...
    F1 vize mülakat randevusu 1/07/2022 ye yani bugüne verilmişti.
    Bu arada DV mülakatları Ankara tarafında berbat bir süreçle ilerlemekte, bizim randevu alma ihtimalimiz sıfıra yakın gözükmekteydi. Taa ki iki gün öncesine kadar. 28/06/2022 günü sürpriz bir şekilde DV mülakat tarihimiz geldi. 01/08/2022 tarihine...
    Şaşırdık tabii, hatta F1 vize mülakatını iptal mi ettirsek diye de düşündük. Sonra dedik ki yine de gitsin randevuyu iptal etmeyelim.
    Oğlumun vize görüşmesi şu şekilde ilerlemiş.
    Sabah 07,30 randevusuna kapıda yaklaşık 25 kişi varmış, Oğlumdan önce 5 kişi mülakata alınmış 2 RED/3 ONAY verilmiş. (Redlerin görüşmesi yaklaşık 5 dk kadar sürerken Onay alanların max1 dk kadar sürmüş)
    Oğluma sıra geldiğinde
    *Türkiye'de hangi üniversitede okuyorsun?
    *Bölümün nedir?
    *GPA için tebrik ederim. ABD de başarılar dilerim.
    10 saniye kadar sürmüş ve ONAY vermişler. Oğlum da şaşkınlıkla çıkmış..

    Özetle;
    DS260 doldurmamıza rağmen, F1 vize başvurusuna onay verdiler.

    Süreci bizimki ile benzer olanlara ışık tutması açısından paylaşmak istedik. Umarım gönlünüzden geçen dilekleriniz gerçekleşir. Şans sizlerle olsun.
    Sevgiler..


  • @ecellf-celbi Tebrik ederim. Bizde bu yıl mülakata girdik.Buyuk kızım 21 yaştan kabul edilmedi. Bu sene abd de unv master yapacak ve seneye vize tarihi bitiyor. Şu an Abd de.Seneye vizesini Uzatmayı düşünüyorduk. Ama oradayken de I20 ile statüsü devam edebiliyor diye biliyorum. Abd den çıkmadığı ve I20 olduğu sürece. Ayni zamanda aile birleşmesi için başvuracak. Aile birleşimi girişiminden sonra vizeyi uzatma durumunu degerlendirirsek red verirler diye düşünmemeye karar verdik ama. Seneye bakacaz artık.
    2022 kazananlarindan @Minikpisicik çok kötü bir deneyim yasamislar kizlarina F1 vizesi almak istediklerinde ailenin de tüm vizelerini iptal ettiklerini okumuştum.

    Böyle ds260 formu doldurup göçmen niyetinizi belirtmenize rağmen vize alması çok güzel olmuş.
    Tebrikler.Yolunuz açık olsun.


  • @AYSY33 cok tesekkur ederız. Umarım kızınız da bir an evvel sıkıntısız bir sekilde greencard a kavusur.


  • Herkese merhabalar. 2023 Haziran rendevumu 2023 Ocak ayına çektim fakat yaklaşık 1 haftadır ne zaman denesem “seçtiğiniz lokasyonda mevcut randevu yok” yazısı çıkıyor karşıma. Normalde gün içerisinde çok baktığımda oluyordu fakat sonra düzeliyordu. 1 haftadır ne zaman girsem bu çıkıyor. Sizde durum nasıl? Aynı problemle karşılaşan var mı?


  • @meya merhaba ben F1 & F2 vize başvurusunu geçtiğimiz hafta yaptım, öncesinde bir kaç gün boyunca aynı hatayı aldım. Hatta konsolosluğu aradım ara ara kontrol etmemi söylemişlerdi. Nitekim geçen hafta açıldı ve Ocak 2024 e randevu alabildim 🙂 1 haftadır kontrol ediyorum bugün tekrar açıldı ve sadece 1 gün one cekebildim 🙂 2 saat içinde de tekrar randevuya kapandı sistem. Bir dönem b vizeleri için erkene çekme durumu olmuştu sanırım bunda da benzer süreç olacak sürekli kontrol etmek gerekiyor.


  • F1 vizem geçen gün itibarıyla onaylandı. Belki birilerine yararı olur diye tecrübelerimi yazmak istiyorum.

    ABD'de güzel bir kamu üniversitesinde hukuk yüksek lisansı kabulü almıştım. Başta vize randevuları 2023'ten önce yoktu. 2023'e randevu alıp okulumun Ağustosta başladığını, ABD'de sıralaması iyi olan bir okul olduğunu, iyi burs verdiklerini, bu fırsatı kaçırmak istemediğimi belirterek acil randevu talebinde bulundum. 1 gün sonra onaylandı. Bütün belgelerimi hazırlayarak gittim. Özellikle baktıkları belgeler sadece DS-160'ı tamamladığımızı gösteren form, para ödemesini gösteren form ve I-20 oldu. Yani 20 tane belge hazırladım belki ama bakılan belge sayısı 3'tü.

    Türkiye'de hukuk fakültesi mezunu musun dedi. Evet dedim. I-20'de banka hesabımda yüksek miktarda para göstermiştim. Kaynağını sordu. Babamdan miras kalan bazı gayrimenkuller olduğunu, eğitimim için birini sattığımı söyledim. Banka hesap dökümünü vermeye çalıştım, gerek yok dedi almadı. Direkt olarak vizeniz onaylanmıştır, uçuşunuzda bunu yanınıza alın dedi. Görüşme toplam 30 saniye ya sürmüştür ya sürmemiştir. İngilizce konuştum görüşme boyunca da.


  • @rurouni tebrikler. Okulunuzda başarılar.


  • @rurouni Tebrikler. Ben de biraz arastirdiktan sonra acil randevu talebi alinabilecegini ogrendim uzerine sizin deneyiminiz de geldi tam oldu 🙂 I-20 geldikten sonra benzer bir yol izleyecegim. Ben de master icin basvuruyorum ama kamu uni degil, com coll. i de olan ama graduate de veren bir okul. Umarim onay alabilirim ben de. Basarilar.


  • merhabalar... geçen sene f-1 statüsü ile undergraduate eğitimi için okula başladım. ikinci dönemin tuition & fees'ini hâlâ ödeyemedim. acaba tatil için türkiye'ye gitsem, geri geldiğimde sınırda sorun yaşar mıyım? hiçbir yerden vize statüm hakkında bir bilgi gelmedi, sizce ne yapılabilir? teşekkür ederim!


  • @zbzbzb merhaba eşinizle ilgili durumda en son ne oldu acaba öne çekebildiniz mi randevuyu ben de master kabulü aldım ve eşim için öne çekme durumum var mı bunu merak ediyorum


  • Merhaba ben Azerbaycan vatandaşıyım new yorkda bir collegedan master kabulü aldım eşim Türk vatandaşı 2 yaşında kızımız var. Psikologuz. Aynı zamanda bir mağazam var ama yeni açtım vergilerimi ödemeye başladım. Ailem sponsor olacak. İlk sorum şu sizce vize alma oranım ne? Şartlı kabul aldım bu arada. Vize görüşmesinde İngilizce konuşacağım. Eşim ve çocuğum için de F2ye başvurcam.


  • arkadaşlar bu ayın sonunda f1 öğrenci randevum var, önerileriniz varsa lütfen yazabilir misiniz?


  • @sevvalw97, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    arkadaşlar bu ayın sonunda f1 öğrenci randevum var, önerileriniz varsa lütfen yazabilir misiniz?

    merhaba, pasaportunuz yeşil mi, bordo mu?
    Bizde F1 için basvuracağız fakat halen pasaportumuzun gelmesini bekliyoruz, pasaport olmayınca SEVIS VE I-20 de gelmedi tabi..
    I-20 formunuzun gelmesi ne kadar sürdü?


  • Merhaba, dil okulu için başvuru yapacağım. Bu güzel kaynağa katkıda bulunanlara ve bu yapıyı kuranlara teşekkür ederim.İlgili tüm konu başlıklarındaki iletileri okuyup değerlendirmek istiyorum. Kendi sürecimide aktarmaya çalışacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum