Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @irmakss selam bir gelisme var mi sizde?


  • @ali-asma-0 Merhaba, bizim basimiza gelen durumu aciklamak istiyorum belki bir faydasi olur. Biz Eylul sonunda basvurduk, iki hafta kadar sonra Turkiye konsoloslugundan NOS'u gonderdiklerine dair mail aldik. DOS'un sisteminde evraklar 11 Ocak'ta alindi olarak goruldu (NOS haric). Beklemeye devam ettik ama NOS ile ilgili hic bir guncelleme olmayinca 15 Mart'ta Turkiye konsoloslugu ile iletisime gectik. Onlar NOS'unuz dosyaniza ulasmamis o sebeple tekrar gonderecegiz DOS'a dediler, size de bir kopya gonderecegiz dediler ve gonderdiler. Kisa bir sure sonra belge benim elime ulasti, DOS'ta da alindi olarak goruldu ama alinma tarihini 10 Ocak yapmislar. Bizim Turk konsoloslugu ile iletisime gecmemiz onlarin yeniden gondermesi etklili oldu mu yuzde yuz emin degilim ama bir mail atmanizi tavsiye ederim.

    Bizim su anki durumumuz ise hala pending. Eger bir sure sonra hala gelmemis olursa j-1'imi uzatmam mumkun olur mu acaba? Yoksa vizesiz kalacagiz 🙂


  • @dursunpinar selamlar, ben de no objection statement'i gorebildim Nisan 5 itibariyle ve favor of recmmendation icin beklemeye basladik , j1 uzatmayla ilgili degisik gorusler var, baska bir forumda bir arkadas j1 waiver surecindeyken J1'inin uzatabilmis, ama ben avukatima sordugum da su cevabi aldim " You would need to speak with your RO to see if extending your J-1 status a few months is an option for you. If it is an option, and you do extend your DS-2019, you may still become re-subject to 212(e) and have to begin the waiver process again"


  • surec cok karisik oldu yani bizim icin 2 aya J1\nim bitiyor, favor of recomenndation ve sonrasinda USCIS apporval sureci bu zamanda biteck de snrasinda ben H1-B'ye basvuracagim, senin ne zaman J1 bitiyor @dursunpinar


  • @ali-asma-0 Avukatının soyledigi seyi tam anlayamadım, eger J-1'da maksimum sureyi gecmemissen ve de calistigin kurum da isterse daha fazla da uzatilamaz mi? Neden bir kaç ay uzatmak isteyesinki bu durumda. Burada RO ile belirtilen sey calistigin kurum oluyor di mi? Tekrar surece baslanacaksa uzun zaman lazım... Benim Eylül ortasinda bitiyor kontratım, bir miktar daha fazla zamanım var fakat h1b'ye gecmek icin de bir miktar zaman lazım, son anda halledilebilir mi bilmiyorum. Nasıl hızlandırabiliriz bu sureci acaba, keske bir yolu olsa.


  • Dedigim gibi tam net bir bilgi yok ama benim aklima gelen J1 waiver ilk asamasinda Department of state ilgisi dahilinde, USCIS en son devreye giriyor, dolayisiyla evrak USCIS e gidene kadar bence mevcut bulundugun J1 RO ( exchange visitor program's Responsible Officer (RO) uzerinden J1 uzatilabilir, bulundugun eyaletinf congressperson'in officie'i ile iletisime gectin mi, pek bir ise yaramiyor ama en azindan kendini rahatlatirsin


  • @dursunpinar bir de eger H1-B\yi non-profit oranizatio pathway'den aliyorsan, yani visa cap' ten degil H1-B expediting processing fee (2500 $) ile hizlandirabilirsin,
    son oalrak favor of recommendation'i beklerken de H1-B process'in ba;latildigi ornekler gordum


  • Arkadaslar, j-2 sahibi olan esim icin ayri bir basvuru mu yapmam gerekiyor DOS'a? Yoksa benim 2 yil kuralim kalkinca, onun ki de otomatikman kalkacak mi?


  • @veliyilmaz onunkisi de otomatik kalkacak


  • @veliyilmaz onun icin ayri basvuru yapmana gerek yok zaten waiver formunun dolduruken ona dair de bilgiler gireceksin


  • Herkese selamlar,
    Bilgi olmasi acisindan benim durumumu paylasiyorum.
    Evraklarimi 28 Kasim 2021'de hem buyukelcilige hem de DOS'a gonderdim. Buyukelcilik tarafindan NOS icin 06 Ocak 2022'de e-posta ile bilgilendirildim. DOS ise 22 Mart 2022'de alindi seklinde evraklari sistemde gosteriyor. Su anda 'Advisory Opinion Finding: Pending' gibi bir ibare gorunuyor. Advisory opinion, eger her durumda gerekecektiyse, aslinda waiver'a basvurmadan once alip, basvuru evraklariyla gondermek bu sureci hizlandirabilirmis sanirim. Waiver aldiktan sonra I-485 ile Adjustment of Status planliyorum. Umarim yetisir. Selamlar herkese.


  • @SAYIM-GÖKYAR bence advisory opinion finding ilk etapta J1 waiver'in kisiye uygulamasi gerekli mi gereksiz mi'ye bakiyor, bu ise favorable of recommendation icin olabilir, benim de evraklar kasim 23'de gitti, NOS senin gibi 6 OCak buyukelcilik, ardindan 23 Mart sistem de goruldu, bekliyoruz, J1'da haziran 30'da bitiyor
    son olarak muhtemelen biliyorsundur ama yine de soyleyeyim, favor of recommendation'i aldiktan sonra i-485 AOS surecini baslatabilirsin , USCIS'ten waiver'in onaylanmasini beklemene gerek yok


  • Cok tesekkur ederim Ali bey. Ben de cok stres yaptim, evraklari gonderecegim diye. Soyle bir soru var:
    Did your exchange visitor program(s) include US government funds, funds from your own government or funds from an international organization?

    Bu soru icin "No" mu demem lazim. Internette bilgi kirliligi vardi bu soru hakkinda, kafam karisti. Yardimci olur musunuz acaba?


  • Merhabalar benim esim Yuksek Lisans ve Arastirma Gorevlisi olarak Amerikaya gidecek. Ben de onunla beraber gidip orada calismak istiyorum. Bunun icin sanirim benim J2 vizesine sahip olmam gerekli. Oncelikle bu soyledigim dogru mu? Benim orda esi olarak calisabilmem icin J2 vizesi mi gerekli?

    J vizeleri dahilinde 2 yil kurali oldugunu ogrendim. Bu 2 yil kuralindan kurtulmak icin objection talep edebiliyormusuz. Bu objection elcilik tarafindan kabul edilme ihtimali nedir hangi kriterlere baglidir?

    Simdiden cok tesekkur ederim.


  • herkese merhaba, benim bu konuyla ilgili bir sorum var. fulbright flta bursuyla amerika'ya geldim ve j1 vizesi ve 2 yıl kuralına tabiiyim. mayısta burada evleniyorum. nişanlım amerikan vatandaşı. haziranda da türkiye'ye dönüp bir yıl kaldıktan sonra buraya kesin dönüş yapmayı planlıyorum. özellikle fulbright'ın bu 2 yıl kuralını kaldırmak konusunda sıkıntı çıkardığını duydum. benimle benzer süreçten geçenleriniz oldu mu, nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? şimdiden çok teşekkürler..


  • @ali-asma-0 Cok tesekkurler bilgi icin. Bilmiyordum bu iyi oldu. Benim Vize Ekim'de bitiyor ama EAD alabilmek icin olabildigince erken basvuracagim. Ekim sonrasinda EAD gelene kadar bir sure issizligi finanse edebilirim. Sonrasi Allah Kerim. Tesekkurler tekrardan.


  • @veliyilmaz Hocam eger J1- suresince TR yada US hukumetlerince saglanan burslardan/odeneklerden faydanmissan, 'Evet' demen beklenir. Boylesi bir durumda 2-yil kuralini kaldiramayabilirsin. Bu sorunun cevabinin genelde 'Hayir' olmasi iyidir :). Eger TR'den burs alarak ABD'de bulunuyorsan (MEB gibi), o zaman Buyukelcilik ile gorusup, geri odemeye iliskin sureci baslatmalisin. Ancak o zaman TR'den gerekli belgeyi (No Objection Statement) alabilirsin ve waiver'a basvurabilirsin. Selamlar.


  • @dmerbakar @dmerbakar Merhaba, Eger esiniz J1 ile gidecekse (muhtemelen oyledir), sizi de Dependent olarak karsidaki egitim kurumuna bildirmesi ve sizin icin J2-Dependent adina bir DS2019 formu almasi gerekir. Ama F1-ogrenci olarak gidecekse (yuksek lisans dediniz), o zaman F2 olarak sizin calisma izniniz olmaz.

    J2 varsayimindan hareketle devam ediyorum. DS2019 formlariyla birlikte vize alabilirsiniz. Ote yandan, J2 vizesi kendi basina calisma izni anlamina gelmez. USA'e gelince, Employment Authorization Document (EAD) almaniz gerekli. Bizim ilk basvurumuzda 4 aya cikmisti. Simdilerde 6 aya ciktigina dair soylentiler var. EAD aldiktan sonra calismaya baslayabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki, yaklasik ilk 6 ay calisamazsiniz, sonrasinda ise EAD suresince calisabilirsiniz. Bizim J1 vizesi yillik yenileniyor, haliyle esimin EAD'si de yillik oluyor ve her yenilemede extra para ve zaman kaybediyoruz. Hani mumkun olsa da 3 yillik bir sozlesme imzalasak ve esim EAD'yi bir kere alsa ve 3 yil kullansa. Ama kismet. Bol sans.


  • Merhaba Arkadaşlar bu bilgilendirici bilgisel için hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Benim bir sorum olacak daha önce 2019 Haziran-Aralık arası 6 aylık bir dil kursu için ABD'ye gittim. İki yıl kuralına tabiydim. 2021 Ağustos ayında tekrar yeni bir J-1 vizesi ile ABD'ye master yapmak için gittim fakat işler istediğim gibi ilerlemeyince 1 ay sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kalıp DS-2019'umu iptal ettirdim. Yani iptal tarihinde de 23 Eylül 2022 yazıyor. Bu durumda GreenCard talihlisi olarak mülakat esnasında waiver olayına tabi miyim? Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?


  • Merhabalar, bilgilendirmeler icin çok teşekkür ederim. Ben iki hafta once J-1 waiver'a başvurdum. No objection Statement (NOS) icin gerekli belgeleri TC Washington büyükelçiliğine gönderdim. Dun büyükelçilik belgemin hazır oldugunu ancak State Department'in sitesinde başvurum girilmediği icin gönderemeyeceklerini söylediler, başvurum internete girildiği zaman kendilerine haber vermelerini ancak o zaman göndereceklerini bildirdiler. Bunu ilk defa duyuyorum, genelde direk gönderirlerdi, belki yeni bir prosedürdür. Biliyorsunuz, genelde belgelerin sisteme girilmesi 3 - 4 Ayi alıyor. Sizce konsolosluğa yazıp, başvurunun sisteme girilmesini beklemeyip direk göndermelerini isteyeyim mi ? Seneye Mart aylarında H1-B cekilisine gireceğim, vaktim var bu prosedür icin ancak bilemedim. Yardimci olursanız çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum