• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. TR35
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 43
    • En İyi 31
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

TR35

@TR35

156
    İtibar
    133
    Profil Görüntülemeleri
    43
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum KOCAELİ

TR35 Takip etme Takip Et

TR35 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba, dünkü mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum;

08:45 randevusu için 08.15 de kapıdaydık fakat son derece kibar olan bayan güvenlik görevlisi 08:30 da almaya başlayacağını ve beklememizi söyledi.

Dediği gibi tam 08:30 da aldı, ilk girişte covid ile ilgili Evet – Hayır seçenekli bir anket doldurduk. (2 kişilik aile için 1 kişi doldurabiliyor, 2 kişide imzalıyor)

Güvenlikten geçerken ufak bir sorun yaşadık bunu paylaşmak istiyorum aynı hatayı yapmayın, içeriye adım sayar saatleri bile almıyorlar, eskiden alıyorduk ama artık alamıyoruz dediler, bu yüzden eşim geri götürmek zorunda kaldı, başvuran ben olduğum için beni içeri aldılar siz içeride işlemleri başlatın eşiniz gelince direk yanınıza göndeririz dediler.

İçeride işler çok hızlı ilerledi, ilk girişte bir bayan karşıladı evrakları hazırlamamız için bir kağıt verdi ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu, verdiği kağıda bakamadan hemen numaram yandığı için bankodaki bayan istedi ben verdim evrakları.

Benim; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlik cüzdanı ve fotokopisi, Adli sicil kaydı, Diploma aslı ve fotokopisi, Banka hesapları (32000 $ + 145000 tl bireysel emeklilik), geçerli göçmen olmayan vizemin bulunduğu eski pasaportumun olup olmadığını sordu ve sağlık raporum. (PTT kayıt makbuzunu hiç kimse sormadı, sistemden görüyorlar galiba)

Eşim ; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlilik cüzdanın bir kopyasını daha istedi, Adli sicil kaydı ve sağlık raporunu aldı. (Evlilik cüzdanından 2 fotokopi götürmenizi bir kez daha hatırlatayım.)

Sonra 7 numaralı veznede numaramızın yanmasını bekledik ve 330*2 660 dolar ödememizi yapıp, görüşmemizi bekledik.

Görüşmemizi İngilizce olarak yaptık, yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı. İlk olarak mezuniyetimi ve ne üzerine olduğunu sorudu? Şuan yaptığım ve oraya gidince yapmayı düşündüğüm işleri öğrenmek istedi, eşime de gider gitmez çalışmayı düşünüyor musun diye sordu.
      Tanıdığınız var mı? Bende abim olduğunu söyleyince gidince ilk onun yanında mı kalacaksınız yoksa apartmı tutacaksınız dedi, onun yanında kalacağız dedim.
      Uzun süre yurt dışında kaldınız mı dedi? hayır dedik.
      Bilgisayara notlarını yazıp tebrik edip 4 iş gününde pasaportlarınızı göndereceğiz diyerek, diploma aslı ve evlilik cüzdanımızı geri verdi.

Yazdıklarım haricinde merak ettiğiniz bir konu var ise buradan yada özelden mesaj atabilirsiniz, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Herkese bol şanslar diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      TR35
      TR35

@gucarslan selamlar, benide ekleyebilirsin 😉 çok şükür sizlerin ve sayın @crazycells'in destekleri ile bu süreci son derece kolay gerçekleştirdik, hakkınız ödenmez, bundan sonraki en büyük mutluluğum sizlerin güzel haberlerini almak olacak.

TR35
      TR35

Arkadaşlar selamlar, sağlık muayenem hakkında bilgi vermek istiyorum;

Dün (05.07.2021) 09:00 da eşim ve benim 2 kişi randevumuz vardı, 4üncü katta ilk kayıdımızı yaptırdık webcam ile fotolarımız çekildi, aşı bilgilerimiz soruldu, benim aşı bilgim yoktu eşiminde sadece tetanuz kayıdı vardı.

Kayıttan sonra 3üncü kata indik, röntgen - kan ve idrar tahlileri için kayıt yaptırdık ve 2 kişi için 2.039,73 tl ödedim. (kredi kartında dolar çekim olmuyormuş.)
      röntgen ve tahliller 09:30 a kadar bitti fakat sonuçların çıkması gerektiği için doktor muayenesini 13:00 a verdiler.

13:00 da 4üncü kata tekrar geldik ve burada muayene + aşılarımızı olduk.
      Ben 3 aşı oldum; tetanoz, MMR (kızamık, kabakulak ve kızamık aşısı) ve Varicella (su çiçeği aşısı) oldum, toplam 2178 tl ödedim.
      Eşim 2 aşı oldu; MMR ve Varicella, onun içinde 1742 tl ödedim.

Raporumuzu bugün (1 gün sonra) 15:00 - 16:00 arası alabileceğimizi söylediler ve gittiğimde hazırdı.

Mülakat görüşmesinide olumlu olarak Perşembe günü yazarım inşallah.

Herkese bol şans.

TR35
      TR35

@gucarslan selamlar, teşekkürler. 8 Temmuz, eşimle beraber gireceğiz.

TR35
      TR35

@sakaryalı93 selamlar benim imzama bakın, randevu mailinden 3 hafta sonra açıldı AIS kaydı 😉 bol şans.

TR35
      TR35

@gucarslan inşallah, sizlerinde haberlerini dört gözle bekliyorum.

TR35
      TR35

Arkadaşlar hayırlısı olsun herkese, Temmuz ayına randevu vermişler, haberdar edeceğim yine, bilgi vermek istedim.

TR35
      TR35

@baikini74 merhaba, teşekkür ederim, ilgili konu hakkında buradan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz, bol şanslar

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1571420086262-ai-s-kaydi-olus-turma.pdf

TR35
      TR35

@ahmetcpaos merhaba, mülakat tarihim 08.07.2021 Perşembeydi, Cuma günü öğleden sonra kargoya verildi ve cumartesi günü öğlen PTT şubesinden aldım. (Kocaeli-Gebze). Mülakatanızda bol şans dilerim.

TR35
      TR35

@Stiff merhaba, açıkcası bana böyle bir soru sorulmadı, nereye gideceğim, nasıl geçineceğim, ne tür işler yapabileceğim, tanıdığım varmı gibi konular ile ilgilendi. Bol şans dilerim...

TR35
      TR35

TR35 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@crazycells merhaba, öncelikle sorumu doğru yere taşıdığınız için teşekkür ederim, aynen AOS yapılıyor IR-5 kategorisinde, birde merak ettiğim konu süreç Amerika'da olunca güncel şartlarda ne kadarlık bir sürede sonuçlanıyor herhangi bir tecrübe varmı bu konuda. Teşekkürler.

Edit : evet I-485 formunu doldurup gönderdik.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      TR35
      TR35
    • RE: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Merhabalar, benim sorum şu şekilde; Abim Amerikan vatandaşı annem 5,5 ay önce Amerika'ya turist vizesi ile yanına geldi ve abim 1 ay önce green card için başvuru yaptı, şuanki koşullarda sürecin Amerika'da ne kadar sürdüğü hakkında bilgisi olan varmı? birde normalde 2 hafta sonra 6 ayı doluyor, çıkış yapmalımı? yoksa Türkiye'ye dönüp oradamı beklemeli? açıkcası ne zaman randevu vereceklerini bilemediğimiz için şuan geri dönüp dönmemesinde kararsısız, tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim, tşk.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      TR35
      TR35
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Arne-Saknussemm merhaba, sizin bahsettiğiniz senaryoda giriş yaptım ve sorun olmadı, sadece green card'ın gönderileceği adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu.

TR35
      TR35
    • RE: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@gucarslan çok sevindim, en kısa sürede mülakat deneyiminizi okumayı dört gözle bekliyorum. Bol şans.

TR35
      TR35
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@muratisik merhaba, KCC'ye scane edip gönderdiğim dosyaları mülakata götürdüm, 1 yıl önce almış olduğum E-devlet çıktıları olmasına ve üzerinde bazılarının 6 ay geçerlidir yazıyor olmasına rağmen, ama tabi ne olur ne olmaz diye görüşmeye gitmeden öncede yeni hallerinin çıktılarını yanımda götürmüştüm 🙂 ama KCC'ye gönderdiklerini istiyorlar, bol şans dilerim.

TR35
      TR35

@Stiff merhaba, açıkcası bana böyle bir soru sorulmadı, nereye gideceğim, nasıl geçineceğim, ne tür işler yapabileceğim, tanıdığım varmı gibi konular ile ilgilendi. Bol şans dilerim...

TR35
      TR35

@ahmetcpaos merhaba, mülakat tarihim 08.07.2021 Perşembeydi, Cuma günü öğleden sonra kargoya verildi ve cumartesi günü öğlen PTT şubesinden aldım. (Kocaeli-Gebze). Mülakatanızda bol şans dilerim.

TR35
      TR35

@isik merhaba, aynı gün almanın mümkün olmadığını söylediler bana, şöyle ki idrar tahlil sonuçları 1 gün sorna çıkıyormuş, bu yüzden pazartesi ilk radevu almış olmamıza rağmen 09:00 da ogün işlerimlerimiz 14:30 da bitti ve ertesi gün 15:00-16:00 da raporumuzu alabileceğimizi söylediler.

açılma saatleride 09:00 da diye biliyorum ama ertesi gün 09:00 da gittiğinizde hazır olacağını sanmıyorum yukarıda yazdığım sebepten dolayı, telefon ile arayıp yada mail atarak sorabilirsiniz yine de.

Mülakatınızda bol şanslar dilerim.

TR35
      TR35

@erol1995 selamlar, hiç o detaylara girmediler para konusu konuşulmadı bile.

TR35
      TR35

@sakaryalı93 selamlar, teşekkür ederim. Bilemiyorum ben orjinal olanı götürmüştüm, ama resmi olan herşeyi kabul ederler diye tahmin ediyorum. Çoğu belgemiz E-devlet üzerindendi zaten. Bol şanslar.

TR35
      TR35