• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mertd
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 20
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mertd

@mertd

29
    İtibar
    63
    Profil Görüntülemeleri
    20
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mertd Takip etme Takip Et

mertd tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Işık-0 Ankara'nın bu atağı sonucu solan umutlarımız biraz da olsa yeşermeye başladı. Umarım bu performansı korumaya ve hatta artırarak sürdürmeye devam eder.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mertd

@falsepoet attığım mailde durumu açıkladım aslında. oturum ve vatandaşlığımın olmadığını ama uzun süreli schengen'imin olduğunu bu nedenle işlemleri ne kadar uzun sürerse sürsün yapabileceğimi , diledikleri kanıtı da sunabileceğimi belirttim. Burada yazılanları görünce benim numaramın Ankara'da işleme girebilme ihtimali düşük olduğu için böyle bi şey denedim. Eğer de olumlu yanıt alırsam daha sonrasında Viyana ile görüşüp oradan da teyit alacağım.

M
      mertd

@ugursway Evet gelen mailden benim de anladığım bahsettiğiniz şekilde. Ancak anlayamadığım bir nokta var. Ben numaramdan dolayı henüz Current olmadım. Dolayısıyla mülakat tarihim de yok. Dil okuluna diyelim ki kayıt yaptırdım. Bu aşamadaki adımları bilmiyorum ama 3 aylık öğrenci vizesi verdiler diyelim. Ben bununla beraber taşınması için başvurabilir miyim ? Mülakat tarihim bu 3 aydan sonraya denk gelse sorun olur mu ? Veya nasıl yapmamız gerekir bunu hem size hem de sizin nezdinizde bilgi sahibi olan diğer arkadaşlara sormak isterim.

M
      mertd

Vizelerini alan arkadaşlara içten tebrikler. Darısı bizim başımıza artık. Önce randevumuz sonra vizemizi alabiliriz inşallah. Bu süreçte , paylaşılacak deneyimler de çok kıymetli.

M
      mertd
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Biraz geç olacak ama ben de mülakat deneyimimi yazmak isterim.

Öncelikle biz mevcut durumdan dolayı sağlık raporunu almadık. Raporsuz katılım gerçekleştirdik.

Mülakatımız 09.00'daydı biz hem yanlış yollara sapma hem de trafikten dolayı 8.30'da elçiliğin önündeydik ve sıraya girmiştik. (Elimizde belgelerimizi koyduğumuz Gratis poşetiyle biraz ayrık kaçtık ortama 🙂 ) Öncelikle ilk girilen sıradan pasaportlar teslim ediliyor sonra hemen yan tarafta beklemeye geçiyorsunuz. Bi kaç dakika içerisinde isminizle X-Ray'den geçmek üzere içeri çağrılıyorsunuz. Burada pasaportlarınız geri veriliyor. Kontrolden geçtikten sonra ana bina girşinde yani ağır kapıların olduğu yerden binaya giriş yapıp numara alıyorsunuz. GreenCard için gelen var mı diye soruyorlar biz o esnada elimizi kaldırınca bizi direkt ödeme yapılacak sıraya aldılar. Pasaportlarımızı verdik ve sonrasın kredi kartı ile ödememizi gerçekleştirdik. Kişi başı ödeme alıyorlar. Yani biz 2 kişiydik 2 sefer 330$'lık ödeme çekiyorlar.

Sonrasında ödeme fişlerimizi pasaportların içerisine koyup bize geri verdiler. Akabininde evrak teslimi için bekleme alanına geçtik. Burada evrak teslimi yapan 2 banko vardı. Bi tanesi çok gergin hanımefendi diğeri ise beyefendiydi. Hanımefendinin hal ve hareketlerini gördükten sonra inşallah bu bankoya düşmem derken beyefendi numaramızı yakıp bizi çağırdı.

Kendisine istenilen belgeleri birer birer kendi saydığı sırada teslim ettim. Sağlık raporumuzun olmadığını söyledim herhangi bi yorumda bulunmadı ve elindeki evrak listesine işaret attı. Kendi adıma sağlık raporunun haricinde eksik olan tek şey , evlilik cüzdanımızın ikinci fotokopisiydi. Her iki dosyaya da konulması gerekiyormuş, sağolsun beyefendi yardımcı olup kendisi ikinci kopyayı çekti ve dosyamıza ekledi.

Sonrasında aynı numaramızla mülakatın yapılacağı alana geçip numaramızın yanmasını bekledik. Sarışın Amerikalı hanımefendiyle mülakatımızı gerçekleştirmek üzere en son biz çağrıldık.

Bankoya geçtikten sonra İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Kendimin bildiğini ama eşimin zorlanabileceğini söyledim. Eğer izin verirse tercümanlık yapabileceğimi söylerken eğer eşiniz izin verirse siz tercüme eder misiniz dedi. Önce eşime sordum (maksat adet yerini bulsun 🙂 ) sonrasında da sorun olmayacağını söylediğini ilettim ve mülakatımıza başladık. Öncelikle sağ ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Sonrasında parmak izlerimizi aldı. Ne iş yaptığımı sordu. Bilgisayar mühendisi olarak mezun olduğumu kıdemli sistem mühendisi olarak da uluslararası bir firmada çalıştığımı söyledim. Eşime de sordu. Tercümesini yaparak yanıtını ilettim. Nerede yaşamayı düşündüğümüzü sordu ve New York City olduğunu söyledim. Akraba veya arkadaşların mı var neden orası diye sordu. Hem arkadaşım olduğunu hem de çalıştığım firmanın ofisi olduğunu söyledim. Gayet güzel dedi. Ne kadardır evli olduğumuzu ve ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu ve ona da gerekli yanıtı ilettim. Sağlık raporu almadınız mı dediğinde de mevcut durumdan dolayı almadığımı söyledim. Tamamdır dedi. Sonrasında da mülakatın sorunsuz olduğunu ancak mevcut durumdan dolayı vizenin basılamadığını içeren klasik bilgilendirmesini yaptı ve beyaz kağıdı verdi. Eğer açılırsa mail atın ve sağlık raporunuzu alın dedi. Teşekkür ederek bankodan ayrıldık.

Çıkışımızı yaparken güvenlik görevlisi bey tarafından da bi ufak şakaya uğradık. Eşim önden geçerken ben de bi yandan belgelerimi poşete yerleştirmeye çalışıyordum. O esnada görevli beyefendi eşimi aniden durdurdu. Bi sorun mu oldu derken kapıyı bana tutturup sonrasında eşimi geçirdi. Normalde bu tip şeylere çok dikkat eden biri olmama rağmen o anki stres boşalması ve evrak düzenleme çabasından aksiyon almayı unutmuşum ve bu vesileyle de tatlı bi anı yaşadık.

M
      mertd

Büyük ihtimalle red gelecek ama yine de isteyenin bir yüzü diyerekten dosyamın Viyana'ya taşınması için KCDD'ye mail attım 🙂

İyi mi oldu kötü mü oldu veya bi etkisi olur mu bilmiyorum ama en azından denemiş oldum.

Eğer herhangi bir dönüş olursa buradan paylaşırım.

M
      mertd

Merhabalar, maalesef sürece geç dahil olduğum için taşıma talep mailini de karardan sonra atmıştım. Dün KCC'den şöyle bir yanıt aldım.
      image.png

Bundan sonra artık Ankara'yı bekleyeceğim maalesef.

Ancak şöyle ufak da olsa bir ihtimal var. Bununla alakalı da buradaki bilgili arkadaşlardan görüş almak isterim. Abu Dhabi veya Cidde'den iş teklifi alma durumum var. Tercih hakkı bana kalırsa Abu Dhabi'yi seçmeyi düşünüyorum. Eğer ki oradan iş teklifi ve çalışma vizesini alabilirsem , sizce dosyamı taşımalı mıyım ? Şansım daha fazla olmuş olur mu ? Gelen maile göre çalışma izni dosyamı taşıyabilmem için yeterli olacaktır , bu nedenle sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

Bunun haricinde de ne yapabileceğimi bilemiyorum.

M
      mertd

@swadze
      Evet benzer bi durumdaymışız. Eşime eğerki bi soru soracaklarsa uygun görmeleri halinde ben tercümanlık yapabilirim ama işte uygun görürler mi bilemedim. Ancak ,
      SKUKAAN 'ın paylaşmış olduğu https://yesilkartforum.com/forum/post/515349 gönderisinde Türkçe seçip ona göre de ilerleyebildiğimizi görmüş olduk. Zaten , GreenCard kazanma şartlarında bildiğim kadarıyla İngilizce bilmek de bulunmuyor.

M
      mertd

Merhabalar, öncelikle iyi forumlar ve iyi haber alan arkadaşlara da tebrikler. Darısı başımıza diyelim.

Durumumuzu bazı nedenlerden dolayı geç kontrol edip buna müteakip formumuzu fark ettiğimiz gece sabah 5'e doğru bitirip gönderebilmiştik. Ancak sonradan fark ettiğim üzere, bazı yerlerde hata yapmışım. Bu hatalar Full Name yerine sadece adımızı yazmak ve anne kızlık soyadına şimdiki soyadlarını yazmam.

Bunları düzeltmek için dosyamı açtırmak üzere mail atmalı mıyım ? Atmalıysam ne zaman atmalıyım? Veya hiç kurcalamayıp -eğer alabilirsem- mülakat günü bunları orada belirtip düzelttirmeli miyim ?

M
      mertd

@cncncnr Bazı ATM'ler döviz kabul ediyor. Eğer yoksa bir döviz hesabı açıp ilgili bankanızın döviz kabul eden ATM'sinden hesabınıza parayı yatırmayı deneyin isterseniz. Sonrasında da şubeden para çekimi talebini deneyebilirsiniz.

M
      mertd

mertd tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Biraz geç olacak ama ben de mülakat deneyimimi yazmak isterim.

Öncelikle biz mevcut durumdan dolayı sağlık raporunu almadık. Raporsuz katılım gerçekleştirdik.

Mülakatımız 09.00'daydı biz hem yanlış yollara sapma hem de trafikten dolayı 8.30'da elçiliğin önündeydik ve sıraya girmiştik. (Elimizde belgelerimizi koyduğumuz Gratis poşetiyle biraz ayrık kaçtık ortama 🙂 ) Öncelikle ilk girilen sıradan pasaportlar teslim ediliyor sonra hemen yan tarafta beklemeye geçiyorsunuz. Bi kaç dakika içerisinde isminizle X-Ray'den geçmek üzere içeri çağrılıyorsunuz. Burada pasaportlarınız geri veriliyor. Kontrolden geçtikten sonra ana bina girşinde yani ağır kapıların olduğu yerden binaya giriş yapıp numara alıyorsunuz. GreenCard için gelen var mı diye soruyorlar biz o esnada elimizi kaldırınca bizi direkt ödeme yapılacak sıraya aldılar. Pasaportlarımızı verdik ve sonrasın kredi kartı ile ödememizi gerçekleştirdik. Kişi başı ödeme alıyorlar. Yani biz 2 kişiydik 2 sefer 330$'lık ödeme çekiyorlar.

Sonrasında ödeme fişlerimizi pasaportların içerisine koyup bize geri verdiler. Akabininde evrak teslimi için bekleme alanına geçtik. Burada evrak teslimi yapan 2 banko vardı. Bi tanesi çok gergin hanımefendi diğeri ise beyefendiydi. Hanımefendinin hal ve hareketlerini gördükten sonra inşallah bu bankoya düşmem derken beyefendi numaramızı yakıp bizi çağırdı.

Kendisine istenilen belgeleri birer birer kendi saydığı sırada teslim ettim. Sağlık raporumuzun olmadığını söyledim herhangi bi yorumda bulunmadı ve elindeki evrak listesine işaret attı. Kendi adıma sağlık raporunun haricinde eksik olan tek şey , evlilik cüzdanımızın ikinci fotokopisiydi. Her iki dosyaya da konulması gerekiyormuş, sağolsun beyefendi yardımcı olup kendisi ikinci kopyayı çekti ve dosyamıza ekledi.

Sonrasında aynı numaramızla mülakatın yapılacağı alana geçip numaramızın yanmasını bekledik. Sarışın Amerikalı hanımefendiyle mülakatımızı gerçekleştirmek üzere en son biz çağrıldık.

Bankoya geçtikten sonra İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Kendimin bildiğini ama eşimin zorlanabileceğini söyledim. Eğer izin verirse tercümanlık yapabileceğimi söylerken eğer eşiniz izin verirse siz tercüme eder misiniz dedi. Önce eşime sordum (maksat adet yerini bulsun 🙂 ) sonrasında da sorun olmayacağını söylediğini ilettim ve mülakatımıza başladık. Öncelikle sağ ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Sonrasında parmak izlerimizi aldı. Ne iş yaptığımı sordu. Bilgisayar mühendisi olarak mezun olduğumu kıdemli sistem mühendisi olarak da uluslararası bir firmada çalıştığımı söyledim. Eşime de sordu. Tercümesini yaparak yanıtını ilettim. Nerede yaşamayı düşündüğümüzü sordu ve New York City olduğunu söyledim. Akraba veya arkadaşların mı var neden orası diye sordu. Hem arkadaşım olduğunu hem de çalıştığım firmanın ofisi olduğunu söyledim. Gayet güzel dedi. Ne kadardır evli olduğumuzu ve ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu ve ona da gerekli yanıtı ilettim. Sağlık raporu almadınız mı dediğinde de mevcut durumdan dolayı almadığımı söyledim. Tamamdır dedi. Sonrasında da mülakatın sorunsuz olduğunu ancak mevcut durumdan dolayı vizenin basılamadığını içeren klasik bilgilendirmesini yaptı ve beyaz kağıdı verdi. Eğer açılırsa mail atın ve sağlık raporunuzu alın dedi. Teşekkür ederek bankodan ayrıldık.

Çıkışımızı yaparken güvenlik görevlisi bey tarafından da bi ufak şakaya uğradık. Eşim önden geçerken ben de bi yandan belgelerimi poşete yerleştirmeye çalışıyordum. O esnada görevli beyefendi eşimi aniden durdurdu. Bi sorun mu oldu derken kapıyı bana tutturup sonrasında eşimi geçirdi. Normalde bu tip şeylere çok dikkat eden biri olmama rağmen o anki stres boşalması ve evrak düzenleme çabasından aksiyon almayı unutmuşum ve bu vesileyle de tatlı bi anı yaşadık.

M
      mertd

@sinemmurat39 Merhabalar, gönderinizi okuyunca aynı gün mü mülakata diye kontrol ettim ancak farklı günlerde girmişiz.

Bizim de girdiğimiz günde aynı hanımefendi bir çifte aynı şekilde davrandı. Verilen fiş pasaportlarının üzerinde diye sağlam bi azar geçti. İnşallah bize denk gelmez derken çok şükür yanındaki beyefendi aldı bizim işlemimizi. Bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara ve o hanımefendiye evrak teslimi yapacak arkadaşlara şimdiden ekstra kolaylıklar diliyorum.

M
      mertd

Merhabalar.

Ankara'dan biraz önce iki tane üst üste hatırlatma maili geldi .

Belgeler için kendimce şu şekilde bi liste hazırlamıştım. Burada sizlerin gördüğü eksik veya hatalı bi belge var mı ?

Asıl talihli olan benim için ;

-Pasaport
      -Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
      -Diploma orjinali ve fotokopisi
      -Nüfus kayıt örneği (E-devlet)
      -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
      -Askerlik durum belgesi (E-devlet)
      -Banka hesap dökümü
      -2 adet fotoğraf
      -Sağlık rapor dosyası
      -Ustraveldocs sayfası

Eşim için ;

-Pasaport
      -Nüfus kayıt örneği (E-devlet)
      -Adli sicil belgesi (E-devlet)
      -Sağlık rapor dosyası
      -2 adet fotoğraf
      -Ustraveldocs sayfası

İsterler arasına sağlık raporunu da yazdım ancak mevcut durumdan dolayı sağlık raporunu almayı düşünmüyorum. Yakın zamanda sağlık raporsuz katılım sağlayan ve herhangi bi sorun yaşayan oldu mu ? Veya bu konudan dolayı bi sorun yaşar mıyız ?

Tecrübeli sayın forumdaşlarımın görüşlerini bekliyorum.

M
      mertd

@yunustg Merhaba, önceki mesajlarda aşağıdaki gibi bi format paylaşılmıştı.

E-posta adresi: [email protected]
      Konu satırı (Subject): CN bilginizi yazın
      Dear Sir/Madam,
      I would like to ask whether my DV case is ready to be scheduled for an interview.
      Thank you for your time and assistance.
      Best regards,
      Adınız Soyadınız

Full Name: Adınızı Soyadınız
      Case Number: xxxxxxx
      Date of Birth: Ay / Gün / Yıl

M
      mertd

@cncncnr Bazı ATM'ler döviz kabul ediyor. Eğer yoksa bir döviz hesabı açıp ilgili bankanızın döviz kabul eden ATM'sinden hesabınıza parayı yatırmayı deneyin isterseniz. Sonrasında da şubeden para çekimi talebini deneyebilirsiniz.

M
      mertd

@bkio Ben de öyle biliyordum buradan okuduklarımdan. Üniversite diplomasının aslı yeterli oluyor diye. Ancak , lise diplomasını da yazmış arkadaş da o da mı lazım diye şüpheye düştüm.

M
      mertd

@defne-şimşek Üniversite diplomamızı sunmamız yetmiyor mu ? Ek olarak bi de lise diplomamız mı gerekiyor ?

M
      mertd

@swadze
      Evet benzer bi durumdaymışız. Eşime eğerki bi soru soracaklarsa uygun görmeleri halinde ben tercümanlık yapabilirim ama işte uygun görürler mi bilemedim. Ancak ,
      SKUKAAN 'ın paylaşmış olduğu https://yesilkartforum.com/forum/post/515349 gönderisinde Türkçe seçip ona göre de ilerleyebildiğimizi görmüş olduk. Zaten , GreenCard kazanma şartlarında bildiğim kadarıyla İngilizce bilmek de bulunmuyor.

M
      mertd

Merhabalar. Sorum özellikle Ankara'da mülakata giren arkadaşlara. Asıl talihli benim. Ankara bu güzel performansını devam ettirirse eşimle beraber inşallah sıramız gelecek ve Ankara'da mülakata gireceğiz. Ancak eşimin İngilizcesi yok , benim ise bu konuda bi sıkıntım bulunmuyor. Eşim için herhangi bi aksiyon almamız gerekiyor mu ? Yani mülakata onun için tercüman ile mi girmemiz gerekiyor yoksa asıl talihli ben olduğum için buna gerek yok mu ? Benzer bir durum yaşayan var mı acaba ?

M
      mertd

Vizelerini alan arkadaşlara içten tebrikler. Darısı bizim başımıza artık. Önce randevumuz sonra vizemizi alabiliriz inşallah. Bu süreçte , paylaşılacak deneyimler de çok kıymetli.

M
      mertd