• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Bahadır Yena
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 24
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Bahadır Yena

@Bahadır Yena

15
    İtibar
    59
    Profil Görüntülemeleri
    24
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum istanbul

Bahadır Yena Takip etme Takip Et

Bahadır Yena tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar,

Hong Kong deneyimi hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. Umarın bir kaçınıza faydası olur.
      Bizim aklımıza takılan sorular ve nasıl olması gerektiğini aşağıda bulabilirsiniz.

Sağlık :
      Antikor testi bir kere mi iki kere mi yapılmalı?
      Bir kere yeterli, 2nl maili aldığınızda gidip antikor testi yaptırıp Tr versiyonunu çevirtin.
      Aşıları olduktan sonra tekrar antikor testi olmanıza gerek yok. Zaten antikorun vücutta oluşması 10 gün alıyor.
      İngilizce versiyonu verebilir miyim? Verebilirsin ama İngilizce versiyonunda Tr çıkan yerler var dikkat et, eğer tr çıkan nokta yoksa teslim edebilirsin.
      Eksik aşıları kesinlikle Türkiye de tamamlayın.
      Antikor testine göre eksik olanlar genelde polio su çiçeği veya hepatit b olabiliyor. Bu yüzden adacel veya boostrix Polio birisini seçin. Aşı kartınıza markasını yazdırabilirsiniz.
      Yukari daki yazdığımdan Türkiye de tüm antikor testine bakılabiliyor gibi anlaşılabilir.
      Türkiye de tüm talep edilen antikor testine bakılıyor mu? Hayır. Hepatit b, su çiçeği kabakulak o kadar. Polio yok. Gerekli mi? Değil. Kanıtlayamam polio olduğumu diyorsaniz tekrar boostrix olun, karma aşı olduğu için diğer bazı antikorlari içeriyor, ona göre önce bunu olun.
      Ekstra hiv benzeri bir hastalık içinde antikor testi olmanıza gerek yok.
      Antikor testini nerede olabilirim? Araştırma hastanesine enfeksiyon bölümü.

Hiç bir aşamada istenmeyen belgeyi zorla kurumlara vermeye çalışmayın.
      Randevu maili, antikor testi, pasaport fotokopisi ( arkasında usa ve tr address iletişim bilgileri) fotoğraf, aşı kartı tercümeli.

Çok mu endişeli bir kişisiniz? Hiç bir aşıyı olmadan antikor testini teslim esip eksikleri tamamlayıp sizi gönderirler. Stres yapmayın.

Mülakat Hakkında :
      En önemli nokta : uluslararası evlilik cüzdanınız varya onun orijinalini ve orijinal fotokopisi tüm dolu olan sayfalarını, sadece ilk sayfa yeterli değil ve bunun İngilizce çevirisini. Evet uluslararası olan belgenin İngilizce cevirisi. Çünkü dikkat ederseniz diğer sayfalar Fransızca

Hong Kong’daki mülakat süreci genellikle oldukça hızlı ve sade ilerliyor. Adaylar genelde kişi başı 1-2 dakikalık kısa sorularla karşılaşıyor. Öncesinde dosya teslim süreci yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

İstenen belgeler şunlar:

Formül A (nüfus kayıt örneği)

Formül B

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Evlilik cüzdanı (evliyseniz)

Askerlik durum belgesi

Adli sicil kaydı

Lise diploması

(Varsa) Üniversite diploması

Sağlık raporu

ABD’deki irtibat kişisinin adı, adresi ve telefon numarası

Vesikalık fotoğraf

Şu anki pasaportunuz ve varsa önceki pasaportlarınız

Not: Eğer savunma sanayi, bilişim, devlet işleri gibi daha hassas alanlarda çalıştıysanız CV’niz istenebilir. Bazı kişilerde çalıştığı yerlerin kaydını istiyor, sgk unvan listesi olabilir.

Diğer notlar :
      Çevirmene gerek var mı? Yok. Eğer kendinize güveniyorsanız gidip mülakatınizi olun. Ben öyle yaptım vizemi aldım. Ben garanti olsun istiyorum ayakları? En garanti olan, İngilizcen var diyorsan gidip kontrolü ele alman. İngilizcenizden emin değilseniz, çevirmen tutabilirsiniz.

Hong Kong da bütün mülakata kadar beklemenize gerek yok. Tayland, Japonya gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Gitmeden sağlık kurumunun sizi tekrar çağıracak bir sebebi olmadığına emin olun.
      Hong Kong dan çıkıp tekrar girebilir miyim ülkeye? Şu an itibari ile evet her girişte 90 günlük kağıt veriyorlar damga basılmıyor pasaport a. Sonraki yıllarda ne olur bilemem.

Hong Kong da sıkılmadım diyen yorumlar var? Bura turistik açıdan çok zengin bir ülke değil. Yemekler standard bir kaç çeşit veya fast food opsiyonu. Ucuz bir şehir değil.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Bahadır Yena
      Bahadır Yena
    • RE: Sayılarla DV2025

Selam dostlar ,
      Her şey gönlünüzce olsun, bir kapı kapanır diğeri açılır. Bizde sürece bir arkadaşın önerisi ile dahil olan 2 kişilik aileyiz. Belamızı bulduk 🙂 olacak gibi olmasaydı demeden de edemiyoruz. Bekleyen dostlara İlhan İrem - konuşamıyorum u armağan ediyorum. Her duyguyu yeri gelince doya doya yaşamak gerektiğini düşünüyürum, dozunda! 🙂
      Hem Athena ne demiş beklentiler sadece üzer ! Forum süper olmuş , emeği geçenlere teşekkürler.
      Beklemedeyiz !

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Selam dostlar, daha önceki ayda hesaplar yaptık beklentilere gittik 19k soğuk su etkisi yarattı . Tekrar aynı şeyi yaşamamak tüm içten dileğimiz, hesabı falan bıraktık formu bırakamadık 🙂

Bahadır Yena
      Bahadır Yena
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mehmetizmirli, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bahadır-Yena 766575b4-e021-499f-bc32-1ef2095b3cc0-image.jpeg

Teşekkür ederim

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Exel de 30k ya kadar olanları 4 ile çarparsak ( excel e kayıt bırakmayan dışarıdan takip eden oranı buydu yanlış hatırlamıyorsam), % 75 Hong Kong olarak planlamış olsa mecburen taşımalar falan da dahil ettiğimizde. Sayı çok oluyor..

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Ctrl + F5 yaptım, adresteki July yerine august yazdım çıkan bir şey yok , forum a iyi hafta sonları diliyorum.

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@emrah-hız, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Cansu-mer merhaba. 9000 hong kong doları tek kişi için mi yoksa iki kişi için mi acaba? Bir de sadece tdap için miydi yoksa tüm aşılar dahil fiyat mı? Şimdiden teşekkürler.

Fazla sıfır atmış aşı ücretlerine resmi noktadan kontrol edebilirsin.

U.S. Consulate General Hong Kong - HNK

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@Cihat-58, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hong kong’a giden arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? 25 eylül de sağlık randevumuz var 14 ekim’de ise vize mülakatı. Qatar airways ile gitmeyi düşünüyoruz Thy ile yarı yarıya daha uygun ama koltuk seçimi ekstra ücretli 2 bilet alsak yan yana koltuklarmı veriyolar yoksa rastgele mi tecrübe eden arkadaşlar vardır umarım. Bir de gidiş-dönüş bilette dönüşü bir aksiliğe karşı almamalımıyız kararsız kaldım teşekkürler

Qatar ile gittik ama koltukları satın aldık. Tahminen random dağıtıyorlardir koltuk satın almadığında. Diğer şirketlerde öyle. Buraya gelen arkadaşlardan dönüş biletini almayanlar oldu. Birisi Çin aktarmalı bir Asia hava yoluydu sanırım dönüş bileti almamıştı. Qatar dönüş biletini sorguluyor .size uçağa binmeden soracak ve aldıracak yüksek bir ihtimal. Bize binmeden dönüş biletimizi sordular henüz Türkiye deyken. Biz dönüş biletini esnek aldık, yüksek tutarlar çıkabiliyor değiştirmek istediğinizde 1.5k - 3k usd gibi

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Bahadır Yena tarafından gönderilen son iletiler

@Cihat-58, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hong kong’a giden arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? 25 eylül de sağlık randevumuz var 14 ekim’de ise vize mülakatı. Qatar airways ile gitmeyi düşünüyoruz Thy ile yarı yarıya daha uygun ama koltuk seçimi ekstra ücretli 2 bilet alsak yan yana koltuklarmı veriyolar yoksa rastgele mi tecrübe eden arkadaşlar vardır umarım. Bir de gidiş-dönüş bilette dönüşü bir aksiliğe karşı almamalımıyız kararsız kaldım teşekkürler

Qatar ile gittik ama koltukları satın aldık. Tahminen random dağıtıyorlardir koltuk satın almadığında. Diğer şirketlerde öyle. Buraya gelen arkadaşlardan dönüş biletini almayanlar oldu. Birisi Çin aktarmalı bir Asia hava yoluydu sanırım dönüş bileti almamıştı. Qatar dönüş biletini sorguluyor .size uçağa binmeden soracak ve aldıracak yüksek bir ihtimal. Bize binmeden dönüş biletimizi sordular henüz Türkiye deyken. Biz dönüş biletini esnek aldık, yüksek tutarlar çıkabiliyor değiştirmek istediğinizde 1.5k - 3k usd gibi

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Merhaba Arkadaşlar,

Hong Kong deneyimi hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. Umarın bir kaçınıza faydası olur.
      Bizim aklımıza takılan sorular ve nasıl olması gerektiğini aşağıda bulabilirsiniz.

Sağlık :
      Antikor testi bir kere mi iki kere mi yapılmalı?
      Bir kere yeterli, 2nl maili aldığınızda gidip antikor testi yaptırıp Tr versiyonunu çevirtin.
      Aşıları olduktan sonra tekrar antikor testi olmanıza gerek yok. Zaten antikorun vücutta oluşması 10 gün alıyor.
      İngilizce versiyonu verebilir miyim? Verebilirsin ama İngilizce versiyonunda Tr çıkan yerler var dikkat et, eğer tr çıkan nokta yoksa teslim edebilirsin.
      Eksik aşıları kesinlikle Türkiye de tamamlayın.
      Antikor testine göre eksik olanlar genelde polio su çiçeği veya hepatit b olabiliyor. Bu yüzden adacel veya boostrix Polio birisini seçin. Aşı kartınıza markasını yazdırabilirsiniz.
      Yukari daki yazdığımdan Türkiye de tüm antikor testine bakılabiliyor gibi anlaşılabilir.
      Türkiye de tüm talep edilen antikor testine bakılıyor mu? Hayır. Hepatit b, su çiçeği kabakulak o kadar. Polio yok. Gerekli mi? Değil. Kanıtlayamam polio olduğumu diyorsaniz tekrar boostrix olun, karma aşı olduğu için diğer bazı antikorlari içeriyor, ona göre önce bunu olun.
      Ekstra hiv benzeri bir hastalık içinde antikor testi olmanıza gerek yok.
      Antikor testini nerede olabilirim? Araştırma hastanesine enfeksiyon bölümü.

Hiç bir aşamada istenmeyen belgeyi zorla kurumlara vermeye çalışmayın.
      Randevu maili, antikor testi, pasaport fotokopisi ( arkasında usa ve tr address iletişim bilgileri) fotoğraf, aşı kartı tercümeli.

Çok mu endişeli bir kişisiniz? Hiç bir aşıyı olmadan antikor testini teslim esip eksikleri tamamlayıp sizi gönderirler. Stres yapmayın.

Mülakat Hakkında :
      En önemli nokta : uluslararası evlilik cüzdanınız varya onun orijinalini ve orijinal fotokopisi tüm dolu olan sayfalarını, sadece ilk sayfa yeterli değil ve bunun İngilizce çevirisini. Evet uluslararası olan belgenin İngilizce cevirisi. Çünkü dikkat ederseniz diğer sayfalar Fransızca

Hong Kong’daki mülakat süreci genellikle oldukça hızlı ve sade ilerliyor. Adaylar genelde kişi başı 1-2 dakikalık kısa sorularla karşılaşıyor. Öncesinde dosya teslim süreci yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

İstenen belgeler şunlar:

Formül A (nüfus kayıt örneği)

Formül B

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Evlilik cüzdanı (evliyseniz)

Askerlik durum belgesi

Adli sicil kaydı

Lise diploması

(Varsa) Üniversite diploması

Sağlık raporu

ABD’deki irtibat kişisinin adı, adresi ve telefon numarası

Vesikalık fotoğraf

Şu anki pasaportunuz ve varsa önceki pasaportlarınız

Not: Eğer savunma sanayi, bilişim, devlet işleri gibi daha hassas alanlarda çalıştıysanız CV’niz istenebilir. Bazı kişilerde çalıştığı yerlerin kaydını istiyor, sgk unvan listesi olabilir.

Diğer notlar :
      Çevirmene gerek var mı? Yok. Eğer kendinize güveniyorsanız gidip mülakatınizi olun. Ben öyle yaptım vizemi aldım. Ben garanti olsun istiyorum ayakları? En garanti olan, İngilizcen var diyorsan gidip kontrolü ele alman. İngilizcenizden emin değilseniz, çevirmen tutabilirsiniz.

Hong Kong da bütün mülakata kadar beklemenize gerek yok. Tayland, Japonya gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Gitmeden sağlık kurumunun sizi tekrar çağıracak bir sebebi olmadığına emin olun.
      Hong Kong dan çıkıp tekrar girebilir miyim ülkeye? Şu an itibari ile evet her girişte 90 günlük kağıt veriyorlar damga basılmıyor pasaport a. Sonraki yıllarda ne olur bilemem.

Hong Kong da sıkılmadım diyen yorumlar var? Bura turistik açıdan çok zengin bir ülke değil. Yemekler standard bir kaç çeşit veya fast food opsiyonu. Ucuz bir şehir değil.

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@emrah-hız, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Cansu-mer merhaba. 9000 hong kong doları tek kişi için mi yoksa iki kişi için mi acaba? Bir de sadece tdap için miydi yoksa tüm aşılar dahil fiyat mı? Şimdiden teşekkürler.

Fazla sıfır atmış aşı ücretlerine resmi noktadan kontrol edebilirsin.

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Merhaba arkadaşlar, Hong Kong formda ki 2 kişiden diploma görüntüsü istemiş, bu kişiler ile mülakat ve sağlık randevudusu aynı gün. Unutmuş olabilirler mi honk Kong a mail atayım mı?

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@Cansu-mer @dogukan-altn hiç amerika vizesi almış mıydınız ?

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@dogukan-altn benden bir şey talep etmediler

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@mehmetizmirli, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bahadır-Yena 766575b4-e021-499f-bc32-1ef2095b3cc0-image.jpeg

Teşekkür ederim

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

Merhaba arkadaşlar, İstanbul Anadolu yakası belgeleri tercüme edecek bir yeminli tercüman öneriniz var mı?

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@Ardando, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, bu ay current olup kcc’den mülakat tarihini öğrenebilen oldu mu acaba? Ben pazartesi mail attım, salı olumsuz döndüler. Bugün yine mail attım bekliyorum.

Bize mülakat tarihleri belirlenince mail atacağız şeklinde otomatik dönüş oldu. Gelmedi .
      Her gün atmamız mı gerekiyor ? Eğer öyle ise yarın tekrar atalım biz de.

Bahadır Yena
      Bahadır Yena

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

İ would like to inquire about my case’s status. Additionally, could you please confirm the country where my case is currently being processed?

Merhaba bu sabah davamın durumuyla ilgili gönderdiğim mailin açıklaması bu şekilde yeterli midir acaba ?

Yeni taşıma yaptın ve bunun hangi ülke olduğununun teyidini almak istiyorsan yeterli .

Bahadır Yena
      Bahadır Yena