• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ebd
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 46
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ebd

@ebd

87
    İtibar
    102
    Profil Görüntülemeleri
    46
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ebd Takip etme Takip Et

ebd tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, ancak şimdi yazabildim.
      Biz 4 Aralık’ta ABD’ye Dallas üzerinden giriş yaptık. Giriş sırasında normal turist vizeleriyle ilerlenen sıraya yönlendirildik. Herhangi bir ofise götürülmedik; süreç oldukça hızlı ilerledi. Sadece sıra bekleme süremiz yaklaşık 1 saatti. Sıramız geldiğinde görevli zarflarımızı açtı ve şu tarz sorular sordu:
      “Nereye gideceksiniz?”, “Orada kim yaşıyor?”, “Statüsü nedir?”, “Yanınızda yiyecek var mı?” gibi.
      Biz ablamın yanına geldiğimiz için yerleşme sürecimiz nispeten kolay oldu. Yaklaşık 1 hafta sonra yine onun desteğiyle ev tutabildik; aksi halde muhtemelen çok zorlanırdık.
      DS-260 formunu doldururken SSN talep ettiğimizi belirtmiştik. Herhangi bir ek başvuru yapmamıza gerek kalmadan 15.12 tarihinde SSN’lerimiz elimize ulaştı.
      Banka hesabı açtırmak için Bank of America’ya gittik ancak kimlik (ID) talep ettiler. Green Card’larımız henüz gelmediği ve driver license almadığımız için hesap açamadık.
      USCIS Case Status sayfasını her gün kontrol ediyorum; şu an yalnızca “Visa fee paid” bilgisi görünüyor, maalesef başka bir gelişme yok.
      Daha mutlu ve heyecanlı bir yazı yazmak isterdim ancak son dönemdeki haberlerden sonra moralim oldukça bozuldu. “İyi ki erken gelmişiz” diyemiyorum. Umarım hepimiz çıktığımız bu yolda sorunsuz ve kolay şekilde ilerleyebiliriz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      ebd
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

21 KASIM - ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ
      Herkese merhaba, biz vize onayımızı aldık 🥹🥹 Uzun süredir bu günü bekliyorduk ve sonunda deneyimimizi paylaşma zamanı geldi. Ankara 21 Kasım mülakatımızı tüm detaylarıyla aşağıya bırakıyorum; umarım birilerine ışık olur.
      Asıl talihli eşim ancak ben 2021’den bu yana forumu takip ettiğim için forumda aktif olan bendim. Eşim de benimle birlikte hep okudu deneyimlerinizi ve dün sürekli “Yazdın mı foruma? Hadi yaz, Ne zaman yazıcaz? Biz de yazalım.” diye diye gece oturduk yazdık.
      Bir gün öncesinden “erken uyuyalım” kararıyla yatıp gece 3’te heyecandan kalktığımız ve uyuyamadığımız bir gündü… Evraklarımızı zaten günde en az 4-5 kere kontrol ediyorduk. Ankara’da yaşıyoruz biz. Sabah 06.30’da maaile konsolosluğa doğru yola çıktık, 07.00’de oradaydık. 07.30’da eşimle evraklarımızı alıp Besa Kule ve Konsolosluk arasındaki o kalabalığa karışıp bekledik. Bekleme kısmını tek cümleyle özetlersem: Doğma büyüme Ankaralılar olarak donduk… Etraf kalabalıklaşınca dışarıdaki polis memuru “7.45 ve 8 randevuları geçsin.” dedi.
      Pasaportları “kutunun içine” attığımız kapıdan dışarı doğru uzanan bir kuyrukta beklemeye başladık. 1 saat falan beklemişizdir. Pasaportları verdikten sonra hâlâ dışarıdaydık. İçeri XRAY’den geçmemiz için sırayla başka bir memur çağırmaya başladı. Benim sırtımda platinler var; bazen ötüyorum bazen ötmüyorum 😃 Onları söyledim, “Bir geç deneyelim.” dedi, güldük; ötmeden geçtim. Ardından uzun yolu yürüyüp binaya vardık. Greencard için geldiğimizi söyledik, sol taraftan 18 numaralı bankoya geçin dediler. Geçtik, orada ücretimizi ödedik: 2 kişi için toplam 660$. Sıra biraz yavaş ilerliyordu; önümüzde 3-4 kişi vardı, 10 dakika beklemişizdir.

Sonrasında evraklarımızı teslim etmek için arka tarafa geçtik. Zaten bir sürü genç arkadaş vardı, yönlendiriyorlardı herkesi. Evrak tesliminde bizden sırayla şu belgeleri istediler:

• Pasaportlar
      • Sağlık raporları (sadece zarflar)
      • Vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eski soyadımla olanı vermeme gerek var mı dedim, “Yok, yeterli.” dedi)
      • Adli sicil belgeleri
      • 5x5 ikişer adet fotoğraf
      • Banka dökümü olarak üst yazı (biz hatırlattık, öyle aldı. Tek seferde yatırmıştık birikimimizi, hesap hareketi yoktu; üst yazı almıştık, onu verdik.)
      • Eşimin askerlik belgesi
      • Eşimin boşanma belgeleri (kesinleşme şerhi ve gerekçeli karar. UYAP’tan aldık. Yeminli tercüme, noter ne varsa yaptırdık ama direkt çıktısını aldığımız Türkçe belgeyi aldı.)
      • Ustravel kaydı (“Yanınızdaysa görebilir miyim, ikiniz için de var mı?” dedi.)
      • Eşimin e-Devlet mezuniyet belgesi

Aşağıda diploma konusunu biraz anlatmak istiyorum; çok aradık, Ankara nezdinde net bir bilgi bulamadık, o yüzden her tuşa bastık;
      Eşim asıl talihli ve diploması kayıptı. Üniversite girişi var ancak 2. sınıfta kaydını sildirmiş. E-devletten üniversite transkriptini almıştık; liseyi bitirdiğine kanıt olur diye. Daha sonra lisesine gidip “Aslı gibidir” belgesi istemiştik ancak müdür yardımcısı yardımcı olmamıştı; transkript verip yollamıştı 🙂 Biz de MEB’e “Diplomanın kayıp olduğunu ve konsolosluğa vermemiz gerektiğini” yazdık. Daha sonra MEB’den “Kuruma iletildi, gidip alabilirsiniz.” tarzında bir mail geldi. Hemen diploma suretine “Aslı gibidir” damgası vurup hazırlamışlar; gidip aldık. Apostil yaptırdık. Sonuç olarak işe yaradı 😃
      (Üniversite ve lise transkriptlerini almadı.)
      Ne olur ne olmaz diye OnetOnline sitesinden de mesleğinin sayfasını çıkardık; Job Zone 4, SVP 7>8 olarak göründüğü için. Hepsini yanımıza aldık; sonuç olarak bizden sadece e-Devlet mezuniyet belgesini aldı evrak tesliminde. Evrakları alırken de birkaç soru sordu (Tanıdığınız var mı? Nereye gideceksiniz? Ne zaman evlendiniz?) Eşim heyecandan dondu kaldı 😃 beklemiyordu bu kadar soru evrak verirken.
      Bir an dedik ki “Mülakatta mıyız acaba şu an?” 😃
      Belgeleri verdikten sonra sarışın gözlüklü hanımefendiye de arkaya gidip bir şeyleri gösterdi. O sırada “Tamam, onunla gireceğiz mülakata.” dedik. O sırada benim geçerli turist vizem olduğunu söyledim evrakları alan beyefendiye. “Tamam, konsolosa verin iptal etsin; göçmen vizesi alacağınız için ihtiyacınız olmayacak.” dedi. İçimden “Ooo, dedim, aldık herhâlde biz vizeyi, bu bir işaret.” 😃

Geldik mülakat kısmına:

19 numaralı banko, sarışın gözlüklü hanımefendi 🙂 Günaydınlaşma, yemin ve parmak izi sonrasında “Türkçe mi istersiniz?” dedi ve tercümanı çağırdı. Ardından direkt:
      – “Hangi okuldan mezunsunuz?” dedi eşime.
      Eşim söyledi, tercüman anlamadı. “Ankara’da mı?” dedi (okulun adı Dikmen diye başlıyor :D).
      Evet dedik ama nasıl yani dedik bir an içimizden açıkçası.
      “Diplomanın aslını görebilir miyim?” dedi.
      Konsolosa apostilli “Aslı gibidir” suretini verdik, “Fotokopisi yanınızda mı?” dedi, onu da verdik.
      Sonrasında bana döndü:
      – “Sizin ilk evliliğiniz mi?”
      Evet dedim.
      Eşime sordu aynı soruyu:
      – “Hayır.”
      Ardından: “Ne zaman boşandınız? Siz ne zamandır birliktesiniz?” diye üst üste sordu.

Orada biraz ortalık karıştı. Eşim “2022’den beri tanışıyoruz ama ilişkimiz geçen sene başladı” diyemeden, 2022’yi duyan tercüman hanımefendi hemen “2022’de başlamış ilişkileri.” diye çevirdi. Ben de asıl talihli olmadığım için sessizce dinliyordum ama tercümanın yanlış çevirdiğini anlayınca bir anda “No no.” diye araya girdim; yoksa olay başka yerlere gidecekti. “Yanlış söylediniz.” dedim. “Eşim ilk evliliğini bitirdikten sonra bizim ilişkimiz başladı.”
      Evlilik kanıtlarımızı istedi; onları verdik (fotoğraflar, çiçek kartları). Tek tek hepsine baktı.
      Konsolos hanım da anladı:
      “Greencard çekilişinden hemen sonra evlenmişsiniz.” dedi.
      Evet dedim. “Zaten ayrı ayrı başvurmuştuk, eşime çıkınca planlı olan nikâhımızı öne çektik dosyaya eklenmem için.” dedim.
      “Ama beraber görünmüyorsunuz ilk başvuruda.” dedi.
      Dedim, “Yanlış anlamaya programlanmışlar herhâlde bugün şansımıza.”
      “Ayrı ayrı başvurduk.” diye tekrar ettik.
      Güldü: “Aaa, akıllıca.” dedi.
      Tercüme eden hanımefendi o kalabalıkta yorulmuş olacak ki gerçekten yetişmekte zorlandı. Konsolos İngilizce soruyor, tercüman çevirmeden biz Türkçe cevap veriyoruz gibi bir şey oldu o an 😃 Biz de stres tavan tabii böyle olunca.

Ben de o sırada hemen vizeli pasaportumu söyledim, başka soru sormadan 😃
      “Geçerliyse onu alayım lütfen.” dedi iptal kaşesi bastı ve o cümle geldi:
      “Her şey tamam görünüyor, onaylıyorum.”
      Heyecandan mı, soğuktan mı titrediğimizi anlamadığımız bir hâlde binadan ayrıldık 😃

Bizim bütün işlemlerimiz 07.30 – 10.00 saatleri arasında tamamlandı. Eve geldiğimizden beri idrak etmekte zorlanıyoruz. Ara ara birbirimize bakıp “Oldu gerçekten… Başardık… Atlattık…” diyoruz.

Ve evet, işin en zor kısmı beklemek.
      Current olmayı beklemek, mülakat almayı beklemek, mülakat gününü beklemek, pasaportları beklemek, uçağı beklemek…
      Geriye kalan her şey; evrak, mülakat vs tamamen biraz zaman harcamakla ve forumu okuyup takip etmekle çözülüyor.

İsteyen, hayal eden herkesin bu süreci kolaylıkla atlatmasını dileriz.
      Son olarak forumu kuran, sorularımıza yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Hepimizin yolu daima açık olsun 🙂

E
      ebd

@ucangeyik Güncellendi sayfa.
      Sevinçli bi haberle cevap vereyim 21 Kasım mülakat tarihimiz 🙂

E
      ebd
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

UNGANLAR SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİ (04.11.2025)

Öncelikle vizesini alan tüm arkadaşlara yeni hayatlarında bol şans diliyorum, herkesin yolu açık olsun 🌿

(2 kişi 29-31 yaş )
      Biz 4 Kasım 2025’te Unganlar’da sağlık muayenemizi tamamladık. Randevumuz 10.30’daydı, 10.00 gibi oradaydık.
      İlk olarak 4. katta giriş işlemlerimizi yaptırdık. İsim soyisim söyledik, pasaport verdik ve görevli hanımefendi fotoğrafımızı çekti. Aşı kartımız yoktu ama sorun olmadı. DS-260 formu ve mail çıktısını da yanımıza almıştık, gerek kalmadı.
      Sonrasında 5. kata, laboratuvar kısmına geçtik. 2 kişi için toplam 3990 TL ödedik (kredi kartıyla) ve hemen kan verdik. Alt katta yoğunluk olduğu için biraz bekledik ama tatlı bir bekleyişti 😄 Ardından röntgen çekimi için alt kata indik, hızlıca tamamlandı.
      Fiziki muayene için 12.30’da gelmemizi söylediler, biz de dışarıda kahve içerek bekledik. Asıl talihli eşimdi, o benden önce girdi; ben de yaklaşık 10–15 dakika sonra çağrıldım. Doktor hanım oldukça yoğundu, soruları neredeyse refleksle, hızlı hızlı soruyordu “Verem geçirdiniz mi, depresyon ya da anksiyete var mı, nereye gideceksiniz, tanıdığınız var mı?” gibi rutin sorular sordu.
      Benim geçmişimde 2017’de skolyoz, 2025 Ağustos’ta septum deviasyon ameliyatı var. Bir de beynimde zararsız bir kist mevcut, sadece takibi yapılıyor. Bunların MR ve epikriz raporlarını e-Nabız’dan indirdim, skolyoz epikrizini hastaneye mail atarak almıştım. Doktor hanım ameliyatların tarihlerini sordu ama belgeleri istemedi.
      Süreç 14.00 gibi tamamen bitti. Çıkışta 440 + 440 dolar ödememizi yaptık (kredi kartı ile). Ertesi gün 16.00–17.00 arasında raporları alabileceğimiz söylendi.
      Ertesi gün eşime 11.30 gibi mail geldi ama bana gelmedi; biraz panikledim ama sorun çıkmadı 😃 16.15’te merkeze gittik, isimlerimizi söyledik, raporlarımızı teslim aldık. “Bana neden mail gelmedi acaba?” diye sorduğumda girişteki hanımefendi gülerek “Şimdi attım sizinkini, dosyanızı az önce kapattım.” dedi.
      Genel olarak süreç gayet profesyonel, düzenli ve sorunsuz ilerliyor. Bulaşıcı bir rahatsızlığınız yoksa hiçbir sıkıntı olmuyor.
      Bu süreci 2021’de pandemiden dolayı tamamlayamayan biri olarak bu kez sorunsuz atlatmak benim için ayrıca anlamlıydı. İnşallah 21 Kasım’daki vize mülakatımızı da aynı mutlulukla burada paylaşırım. Herkese bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

E
      ebd

Arkadaşlar merhaba, biz böyle bir mail aldık:

Required Entry Status Check for DV Submission
      [email protected]
      10 Eki 2025 14:15
      You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing

Baktık siteye ama bi değişiklik olmamış. Nereden kontrol edicez bulamadık biraz da heyecan yaptık mail alınca 😃

E
      ebd
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar, eşim ve benim Green Card’larımız bugün elimize ulaştı. Ülkeye giriş yapmadan önce USCIS immigrant fee ödemelerini gerçekleştirmiştik ve 4 Aralık’ta ABD’ye giriş yapmıştık. Geçen haftaya kadar USCIS sisteminde durum “fee was received” olarak görünüyordu. Hafta başında “produced”, ardından “mailed” olarak güncellendi ve bugün çok şükür USPS ile teslim edildi. Bekleyen herkes için en kısa sürede olumlu sonuçlar dilerim. 🙏🏼

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      ebd

Selamlar, 27’sinde Mahall VFS Global’den zarflarımızı ve pasaportlarımızı teslim aldık. Randevumuz 10.30’daydı biz 09.00–09.30 gibi oradaydık ve yaklaşık 10 gibi teslim işlemi bitti.
      Dün de USCIS ödememizi yaptık. Ödemeyi yaparken zarfın üzerindeki bilgilendirme kâğıdındaki QR kodlarını okuttuk ama sayfa açılmadı. Bu yüzden bilgisayarı mobil veriye bağlayarak devam ettik. Önce hesap oluşturduk, sonra immigrant fee sayfasına girip asıl talihli eşimin A numarasını yazdık. Sistem kendi kendine bir ‘0’ attı ve hata verdi biz de o sıfırı silip numarayı sıfır dahil yeniden yazınca hata kayboldu. DOS ID kısmına da sıfırlar olmadan kendi CN numaralarımızı girdik. Vizemizin üzerindeki IV Case Number’ın sonunda yazan 01–02 gibi ekleri yazmadık Ardından ‘add’ diyerek beni ekledik.
      Sonrasında email ve Türkiye’deki güncel adres bilgilerimizi girdik (adres fatura amacıyla isteniyor). Ödeme kısmında iki kişi için toplam $470 tutarı, yurtdışı kullanımı açık olan eşimin kredi kartıyla ödedik. Son olarak ‘You successfully submitted your USCIS immigrant fee on November 28, 2025’ sayfası çıktı ve biz de ekran görüntüsünü alıp kaydettik. Ardından da ödemeye dair mail geldi.

E
      ebd

Arkadaşlar merhaba, ustraveldocs işlemini tamamladık. Case number hatası alıyoduk, tekrar denemek için girdik bu sefer oldu. Barkodlu bi sayfa çıkmadı. Hata alan arkadaşlar ara ara denesinler.

E
      ebd

Merhaba arkadaşlar,
      Dün eşimle bana GTS Premium’dan pasaport teslim maili geldi. Ankara’da olduğumuz için elden teslim seçtik.

HALO Passage - Appointment Booking
      Bu linkten perşembeye grup randevusu aldık, UID’leri girdik, çıkan QR kodu kaydettik.

Bugün o tarafa yolumuz düştü “Belki erken verirler” diye bir uğrayalım dedik ama bankodaki hanımefendi “Biz hiçbir şeye yardımcı olmuyoruz, uçağını kaçıran bile oluyor” deyince hemen uslu uslu çıktık 😄 Bilgilendirme olarak paylaşayım dedim.

E
      ebd

@aysegul Umuyoruz Ayşegül hanım çok teşekkürler. Sizlere de kolay geçen bi süreç dileriz yolunuz açık olsun.

E
      ebd

ebd tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ATS16 Herhangi bi yurtdışı seyahatleri yoktu. Muhtemelen DS160a tatil + kardeşimi ziyaret edeceğim demişlerdi. Bir hafta önce de anne aldı vizeyi, tüm aile gidiyolar dönmezler gibi düşündüler heralde. Bilemedik biz de ret sebebini 🙂 Benim bütün ailemin var vizesi 2018 senesinde almıştık hepimiz ben turist vizemi ilk aldığımda üniversitedeydim tek başıma tatile gidicem demiştim heyecanlı bi şekilde, git gez bakalım diyip vermişlerdi. Şans olduğuna inanıyorum tamamen artık 😃

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      ebd

Merhabalar, kayınvalidem 15.01.2026 tarihindeki B1/B2 mülakatında vizesini aldı🙏🏼🙏🏼 üzerinize ev var mı ve oğlunuz ne iş yapıyor orda diye sormuş konsolos daha sonra da tebrikler vizenizi onaylıyorum demiş. O gün çoğu kişiye vermişler vizelerini. 22sinde de eşimin ablası ailecek girdiler mülakata. Malesef onay alamadılar. Biraz zaman geçtikten sonra yeniden deneyebilirsiniz demiş konsolos.
      Okulu devam eden 9 yaşında bir çocukları var, ev araba vs var, ikisi de çalışıyor kendi iş yerleri var. Onların söylediğine göre de kimseye vermemişler o gün, 100 kişiyi izlemişler 10 kişiye anca vermişler vize. Kısmet değilmiş biraz zaman geçsin tekrar deneyeceğiz.

@ebd, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
      Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
      Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
      Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
      Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
      Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
      Teşekkürler.
      Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

E
      ebd

@ATS16 teşekkür ederim 🙏🏼

E
      ebd

@T-C-Kubilay-Dikici Cevabınız için teşekkür ederim umarım güzel sonuçlar alırız biz de😊

E
      ebd

@ollqher biz ödemeyi yaptıktan sonra çıkan sayfadaki IOE ile başlayan kodları not etmiştik. USCIS Case Status sayfasından kontrol ettik. Hesaba giriş yapmadık ya da add case yapmadık. Googlea direkt USCIS Case Status yazıp kodunuzu girin, case durumunuz yazar.

E
      ebd

Merhabalar, eşim ve benim Green Card’larımız bugün elimize ulaştı. Ülkeye giriş yapmadan önce USCIS immigrant fee ödemelerini gerçekleştirmiştik ve 4 Aralık’ta ABD’ye giriş yapmıştık. Geçen haftaya kadar USCIS sisteminde durum “fee was received” olarak görünüyordu. Hafta başında “produced”, ardından “mailed” olarak güncellendi ve bugün çok şükür USPS ile teslim edildi. Bekleyen herkes için en kısa sürede olumlu sonuçlar dilerim. 🙏🏼

E
      ebd

Merhabalar
      Kayınvalidem, annemle birlikte B1/B2 turist vizesi ile gelmek istiyor.
      Emekli, düzenli geliri var. Eşi vefat etmiş. Eşimle ABD’ye Aralık ayında Green Card çekilişiyle yerleştik, diğer çocuğu ve torunu Türkiye’de yaşıyor.
      Seyahat amacı kısa süreli turistik ve aile ziyareti (yaklaşık 2–3 hafta).
      Masraflar için aile desteği gösterildi, kendi emekli geliri de mevcut. Üzerine kayıtlı mülk yok.
      Bu profil sizce riskli mi, özellikle ABD’de çocuğu olması ve sponsor gösterilmesi olumsuz değerlendirilir mi?
      Teşekkürler.
      Artı olarak ocak şubat aylarında çok fazla randevu boşluğu var ankara konsolosluğunda bilgilerinize...

E
      ebd

Arkadaşlar merhaba, ancak şimdi yazabildim.
      Biz 4 Aralık’ta ABD’ye Dallas üzerinden giriş yaptık. Giriş sırasında normal turist vizeleriyle ilerlenen sıraya yönlendirildik. Herhangi bir ofise götürülmedik; süreç oldukça hızlı ilerledi. Sadece sıra bekleme süremiz yaklaşık 1 saatti. Sıramız geldiğinde görevli zarflarımızı açtı ve şu tarz sorular sordu:
      “Nereye gideceksiniz?”, “Orada kim yaşıyor?”, “Statüsü nedir?”, “Yanınızda yiyecek var mı?” gibi.
      Biz ablamın yanına geldiğimiz için yerleşme sürecimiz nispeten kolay oldu. Yaklaşık 1 hafta sonra yine onun desteğiyle ev tutabildik; aksi halde muhtemelen çok zorlanırdık.
      DS-260 formunu doldururken SSN talep ettiğimizi belirtmiştik. Herhangi bir ek başvuru yapmamıza gerek kalmadan 15.12 tarihinde SSN’lerimiz elimize ulaştı.
      Banka hesabı açtırmak için Bank of America’ya gittik ancak kimlik (ID) talep ettiler. Green Card’larımız henüz gelmediği ve driver license almadığımız için hesap açamadık.
      USCIS Case Status sayfasını her gün kontrol ediyorum; şu an yalnızca “Visa fee paid” bilgisi görünüyor, maalesef başka bir gelişme yok.
      Daha mutlu ve heyecanlı bir yazı yazmak isterdim ancak son dönemdeki haberlerden sonra moralim oldukça bozuldu. “İyi ki erken gelmişiz” diyemiyorum. Umarım hepimiz çıktığımız bu yolda sorunsuz ve kolay şekilde ilerleyebiliriz.

E
      ebd

Selamlar, 27’sinde Mahall VFS Global’den zarflarımızı ve pasaportlarımızı teslim aldık. Randevumuz 10.30’daydı biz 09.00–09.30 gibi oradaydık ve yaklaşık 10 gibi teslim işlemi bitti.
      Dün de USCIS ödememizi yaptık. Ödemeyi yaparken zarfın üzerindeki bilgilendirme kâğıdındaki QR kodlarını okuttuk ama sayfa açılmadı. Bu yüzden bilgisayarı mobil veriye bağlayarak devam ettik. Önce hesap oluşturduk, sonra immigrant fee sayfasına girip asıl talihli eşimin A numarasını yazdık. Sistem kendi kendine bir ‘0’ attı ve hata verdi biz de o sıfırı silip numarayı sıfır dahil yeniden yazınca hata kayboldu. DOS ID kısmına da sıfırlar olmadan kendi CN numaralarımızı girdik. Vizemizin üzerindeki IV Case Number’ın sonunda yazan 01–02 gibi ekleri yazmadık Ardından ‘add’ diyerek beni ekledik.
      Sonrasında email ve Türkiye’deki güncel adres bilgilerimizi girdik (adres fatura amacıyla isteniyor). Ödeme kısmında iki kişi için toplam $470 tutarı, yurtdışı kullanımı açık olan eşimin kredi kartıyla ödedik. Son olarak ‘You successfully submitted your USCIS immigrant fee on November 28, 2025’ sayfası çıktı ve biz de ekran görüntüsünü alıp kaydettik. Ardından da ödemeye dair mail geldi.

E
      ebd

@Cem-Çeliker bizim randevumuz da 10.30da biz 9 gibi orada olmayı planlıyoruz. Bugün kalabalıktı, genelde hep öyle oluyomuş zaten erken gitmekte fayda var. Yetişirsiniz 13.55e bence.

E
      ebd