• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. selamdostum
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 12
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

selamdostum

@selamdostum

1
    İtibar
    18
    Profil Görüntülemeleri
    12
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

selamdostum Takip etme Takip Et

selamdostum tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhabalar arkadaşlar,

Konsolosluk websitesinde DS-160 barkodunu değiştirmeyi gösteren şu belgeyi buldum: https://assets.ctfassets.net/pitqj5emwdvc/2V9pGCoDPuBoOmdCFZVTY6/2699f0aa28022b4f8463b49fe43d8b74/Instructions_on_Changing_DS-160.pdf

Aşağıdaki ekran görüntüsü bu dökümandan. Benim hedefim DS-160 numarasını değiştirmek değil ama dökümandaki ekran fotoğraflarını faydalı bulduğum için paylaşıyorum.

1. Merak ettiğim, 'Close application and start new application' butonunu buradaki arkadaşların görüp göremediği. Benim ekranımda böyle bir buton yok. Siz bu butonu görüyor musunuz? Dökümanda bu butonu görmek için biraz beklenmesinin gerekebileceği yazılmış ama yine de sormak istedim.

2. Bunun dışında, 'Emergency Request' sekmesini görebilen var mı? Eğer var ise, hangi tür başvuru yapıyorsunuz? Bende bu sekme de yok. Zannediyorum bu posta başvurusu yapanlar için gözüken bir sekme değil.

Benim için kafa karıştırıcı nokta şu: Ben eski sistemde posta başvurusu başlatmıştım. Yeni sistemde eylül ayına randevu oluşturabildim fakat bu randevunun ne randevusu olduğunu netleştiremiyorum. Randevunun yanında 'consular' appointment yazıyor ve 'Appointment Confirmation' sekmesinde konsolosluğa gitmem gerektiği yazıyor. Çağrı hattını aradığımda bir arkadaş başvurumun posta evrakı bırakma başvurusu olduğunu söyledi. Başka bir aramamda başka bir arkadaş bu başvurusunun normal bir konsolosluk mülakatı olduğunu söyledi. 'Emergency Request' butonu benim için gözükmediğinden ben de bu günün evrak bırakma günü olabileceğini düşünüyorum.

Ankara'dan F-1 kategorisinde vize yenileme başvurusu yapıyorum, başvurumu Mayıs ayının ilk günlerinde eski sistemde başlatmıştım. Çağrı merkezi email veya web sitesi üzerinden talep oluşturmamı söylüyor fakat bu şekilde ya sorularıma cevap alamadım ya da içerikten bağımsız kopyala yapıştır cevaplar aldım.

Screenshot 2025-07-22 at 5.56.13 AM.png

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      S
      selamdostum

selamdostum tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar arkadaşlar,

Konsolosluk websitesinde DS-160 barkodunu değiştirmeyi gösteren şu belgeyi buldum: https://assets.ctfassets.net/pitqj5emwdvc/2V9pGCoDPuBoOmdCFZVTY6/2699f0aa28022b4f8463b49fe43d8b74/Instructions_on_Changing_DS-160.pdf

Aşağıdaki ekran görüntüsü bu dökümandan. Benim hedefim DS-160 numarasını değiştirmek değil ama dökümandaki ekran fotoğraflarını faydalı bulduğum için paylaşıyorum.

1. Merak ettiğim, 'Close application and start new application' butonunu buradaki arkadaşların görüp göremediği. Benim ekranımda böyle bir buton yok. Siz bu butonu görüyor musunuz? Dökümanda bu butonu görmek için biraz beklenmesinin gerekebileceği yazılmış ama yine de sormak istedim.

2. Bunun dışında, 'Emergency Request' sekmesini görebilen var mı? Eğer var ise, hangi tür başvuru yapıyorsunuz? Bende bu sekme de yok. Zannediyorum bu posta başvurusu yapanlar için gözüken bir sekme değil.

Benim için kafa karıştırıcı nokta şu: Ben eski sistemde posta başvurusu başlatmıştım. Yeni sistemde eylül ayına randevu oluşturabildim fakat bu randevunun ne randevusu olduğunu netleştiremiyorum. Randevunun yanında 'consular' appointment yazıyor ve 'Appointment Confirmation' sekmesinde konsolosluğa gitmem gerektiği yazıyor. Çağrı hattını aradığımda bir arkadaş başvurumun posta evrakı bırakma başvurusu olduğunu söyledi. Başka bir aramamda başka bir arkadaş bu başvurusunun normal bir konsolosluk mülakatı olduğunu söyledi. 'Emergency Request' butonu benim için gözükmediğinden ben de bu günün evrak bırakma günü olabileceğini düşünüyorum.

Ankara'dan F-1 kategorisinde vize yenileme başvurusu yapıyorum, başvurumu Mayıs ayının ilk günlerinde eski sistemde başlatmıştım. Çağrı merkezi email veya web sitesi üzerinden talep oluşturmamı söylüyor fakat bu şekilde ya sorularıma cevap alamadım ya da içerikten bağımsız kopyala yapıştır cevaplar aldım.

Screenshot 2025-07-22 at 5.56.13 AM.png

S
      selamdostum

@xsect Bu isim değişikliği kısmını sordukları anket sorularına eklememişler. Acaba bu eski bir yönerge olabilir mi?

S
      selamdostum
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@AYSY33 Yeni sistemde vize tarihini daha önceye çekebilen birisini duydunuz mu?

F-1 kategorisi için Eylül ortasına randevu alabildim, yaklaşık 3 haftadır da en erken tarih Eylül ortası gözüküyor. Sık sık girip kontrol ediyorum. Açıkçası yeni sistemde 'iptal edilen' randevuları tekrar sunma gibi bir sistemin olmayabileceğini düşünmeye başladım.

Özellikle Ağustos ayına randevusunu geri çekebilen varsa duymayı çok isterim.

Gündem içinde yayımlandı
      S
      selamdostum
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@ugurkank Ben de aynı durumdayım: Eski sistemde posta ile vize yenileme başvurusu başlatmıştım (05/05/2025 tarihli) 6 haftadan daha fazla süre geçmesine rağmen postalama bilgilerini yollamadılar. İşin daha da ilginç kısmı yeni sistemde 'reschedule appointment' sekmesinden 'consular appointment' alabildiğimi gördüm, bu da bana posta başvurumun doğru bir şekilde taşınmadığını söylüyor.

Email, telefon, geri dönüt formu da dahil olmak üzere konsolosluğa ulaşmak için bütün yolları denemedim fakat herhangi bir cevap alamadım.

Gündem içinde yayımlandı
      S
      selamdostum
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@Samfrancisco biraz değişik bir soru olacak fakat sistemde aldığımız başvuru tarihinin mülakat için mi yoksa evrak bırakma için mi olduğuna dair bir ibare var mı? 'Consular appointment' yazması alınan tarihin yüz-yüze mülakat için mi olduğunu gösteriyor?

Ek: Eski sistemde posta başvurusu yapmıştım. Yeni sisteme aynı bilgileri kullanarak kayıt yaptırdım, eski profilim sistem tarafından yüklendi. Uzun süre beklememe rağmen posta talimat emailini almadım. Bir iki hafta önce de yeni sistemde de 'appointment' alabildiğimi gördüm fakat bulabildiğim en yakın tarih Eylül ortası içindi. Aldığım randevunun yanında 'Consular' ibaresi var, bu da bana başvurumun posta başvurusu olarak taşınmadığını düşündürüyor. Maalesef ne konsolosluğa, ne de email üzerinden yardımcı olabilecek herhangi bir merciye ulaşabildim.

S
      selamdostum

Çok teşekkür ederim! Maalesef 'talep oluşturma' yöntemiyle sorularıma cevap alamadım -- sorularım ya cevapsız kalıyor ya da içerikten bağımsız matbu cevaplar veriliyor. Konsolosluk web sitesinde paylaşılan soru formlarını da doldurdum (hem Ankara hem de İstanbul için), bunlardan da bir geri dönüt alamadım.

Bahsettiğiniz email üzerinden iletişime geçmeyi denedim, umarım bu sefer cevap alabilirim.

S
      selamdostum

@Hamuchera Email'i hangi adrese attınız? Ben de hem websitesindeki soru formlarını kullnarak hem de istanbul_niv @ state.gov adresini kullanarak konsolosluğa ulaşmaya çalıştım ama geri dönüt alamadım. Telefon ile aradığımda da konuşabileceğim bir seçenek bulamıyorum.

S
      selamdostum

@ogzhn merhabalar, posta başvuru sürecinizi ne zaman başlatmıştınız? Ben de 5 Mayıs'tan beri talimat email'i bekliyorum.

S
      selamdostum

Merhabalar @Danger34, AIS sisteminde 'belge gönder' statüsü tam olarak nerede gözüküyor? Bende aşağıda göreceğiniz şekilde bir 'Send Documents' yazısı çıkıyor. 'Continue' seçeneğine basınca sizin dediğiniz gibi talimat yazısı gönder benzeri bir buton göremiyorum fakat bu AIS sisteminin artık kullanılmıyor olması ile de ilgili olabilir.

Screenshot 2025-06-09 at 12.27.06 AM.png

Şu an yeni sistemde bekliyorum.

S
      selamdostum

@sefa238 Merhabalar, sürecinizi paylaştığınız için çok teşekkürler! Evrakların PTT teslimi ile App received yazan süre arasındaki uzun süre PTT kaynaklı mı, yoksa konsolosluk kaynaklı mı, bir bilginiz var mı? Acaba bu süreyi kısaltmanın bir yolu var mı?

Şimdiden çok teşekkürler, güzel günler!

(Ben de akademik F-1 kategorisi için sıra bekliyorum)

S
      selamdostum