Merhabalar arkadaşlar,
Konsolosluk websitesinde DS-160 barkodunu değiştirmeyi gösteren şu belgeyi buldum: https://assets.ctfassets.net/pitqj5emwdvc/2V9pGCoDPuBoOmdCFZVTY6/2699f0aa28022b4f8463b49fe43d8b74/Instructions_on_Changing_DS-160.pdf
Aşağıdaki ekran görüntüsü bu dökümandan. Benim hedefim DS-160 numarasını değiştirmek değil ama dökümandaki ekran fotoğraflarını faydalı bulduğum için paylaşıyorum.
-
Merak ettiğim, 'Close application and start new application' butonunu buradaki arkadaşların görüp göremediği. Benim ekranımda böyle bir buton yok. Siz bu butonu görüyor musunuz? Dökümanda bu butonu görmek için biraz beklenmesinin gerekebileceği yazılmış ama yine de sormak istedim.
-
Bunun dışında, 'Emergency Request' sekmesini görebilen var mı? Eğer var ise, hangi tür başvuru yapıyorsunuz? Bende bu sekme de yok. Zannediyorum bu posta başvurusu yapanlar için gözüken bir sekme değil.
Benim için kafa karıştırıcı nokta şu: Ben eski sistemde posta başvurusu başlatmıştım. Yeni sistemde eylül ayına randevu oluşturabildim fakat bu randevunun ne randevusu olduğunu netleştiremiyorum. Randevunun yanında 'consular' appointment yazıyor ve 'Appointment Confirmation' sekmesinde konsolosluğa gitmem gerektiği yazıyor. Çağrı hattını aradığımda bir arkadaş başvurumun posta evrakı bırakma başvurusu olduğunu söyledi. Başka bir aramamda başka bir arkadaş bu başvurusunun normal bir konsolosluk mülakatı olduğunu söyledi. 'Emergency Request' butonu benim için gözükmediğinden ben de bu günün evrak bırakma günü olabileceğini düşünüyorum.
Ankara'dan F-1 kategorisinde vize yenileme başvurusu yapıyorum, başvurumu Mayıs ayının ilk günlerinde eski sistemde başlatmıştım. Çağrı merkezi email veya web sitesi üzerinden talep oluşturmamı söylüyor fakat bu şekilde ya sorularıma cevap alamadım ya da içerikten bağımsız kopyala yapıştır cevaplar aldım.