herkese merhabalar,
Biz 4 kişilik aile olarak Mart ın son haftası Viyana da ki görüşmemizi olumlu bir şekilde sonuçlandırdık. Araya bayram ve farklı koşuşturmalar girince daha önce yazma fırsatı bulamadım. Öncelikle bu süreçte forumdan çok faydalandık. Emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkürler, gerçekten forum aracılığıyla birçok insanın hayatına olumlu anlamda katkıda bulunuluyor.
24 Mart pazartesi saat 09.00 sağlık randevumuz vardı, 27 Mart ta 13.00 de konsolosluk görüşmemizi gerçekleştirdik.
Viyana özelinde çok paylaşımlar oldu, ben sadece gündemde olan konularla ilgili birkaç not düşmek istedim.
Sağlık kontrolünde aşılar konusunda ağızdan alınan Polio yu sağlık ocağında uygulatmıştık, kabul edildi. Sadece eksik aşı olarak Infulenza aşısı olduk. Mevzuat gereği Mart ayı sonuna kadar istendiği için yapmaları gerektiğini belirttiler.
Konsolosluk görüşmesinde daha öncede belirtildiği gibi e-devlet çıktıları yeterli oluyor. Diploma konusunda en son mezun olduğum diploma istendi. Üniversite ve Yüksek Lisans diplomalarının orjinali ve fotokopileri yanımda ikisini de verebilirim dedim ve aldılar. Lise diploması konusu hiç geçmedi.
Belgeler tamam dedikten sonra ben eski pasaportlarım da yanımda almayacak mısınız diye sordum. Amerika vizesi var mı diye sordu. Vizem vardı ama süresi doldu deyince pasaportlara gerek olmadığını belirtti ve almadı.
Mülakatta daha önce de sorulan klasik sorular soruldu ve sonucunda approved diyerek klasik son olarak ki oğlum için Amerikan bayraklarını verdi.
Ertesi gün öğlene doğru Pasaportlarınız hazır, 13.00 ve 16.00 saatleri arasında randevuya gerek duymadan gelip alabilir siniz diye email geldi.
Ertesi günü 13.30 gibi konsolosluğa pasaportları almak için gittik, Eliza hanımdan pasaportları aldık ve orası boş olduğu içinde kısa bir sohbet etme imkanımız oldu, kendisine teşekkür ederek oradan mutlu ve stresten hafiflemiş bir şekilde ayrıldık 
Sağlık kontrolü ile görüşme arasında iki gün olunca bir günü Hallstatt gezisine ayırdık. Merkezden direk tren var, yaklaşık 3, 3.30 saat sürüyor. Günübirlik gidip geldik ve memnun kaldık.
Bahsettiğim gibi daha önceki arkadaşların tecrübelerinden çok faydalandık, tekrar olmasın diye aklımda soru işareti olan konuları belirtmek istedim. Herhangi bir sorusu olan olursa bilgim ve tecrübem dahilinde seve seve yardımcı olmak isterim.
Tüm süreçlerin olumlu geçmesi, her şeyin hayırlısı ve gönlünüzce olması dileklerimle yazımı bitiriyorum.