• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yenidunya35
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 29
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    yenidunya35

    @yenidunya35

    24
    İtibar
    49
    Profil Görüntülemeleri
    29
    İleti
    1
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    yenidunya35 Takip etme Takip Et

    yenidunya35 tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

      Söze başlamadan önce süreçte bize yardımcı olan tüm bireylere çok büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Defalarca sorulan sorulara sıkılmadan, gücenmeden yanıt veren tüm dostlara teşekkürler...

      12 Şubat 2025 günü saat 08.30 randevumuz için 08.00'de Çukurambardaki büyükelçilik binasındaydık. Kızılay'dan metro ile sogutozu durağında inip Çukurambar çıkışından çıkış yapıldığında kısa bir yürüme mesafesi ile büyükelçiliğe ulaşılıyor. Erken gelmeye gerçekten gerek yok. Bunu tüm arkadaşlar akıllarında tutsunlar.

      Binaya girmeden önce kapsamlı bir güvenlik kontrolü yapılıyor. Sırt çantası, kol çantası, telefon, akıllı saat kabul edilmiyor. Üzerinizde olduğu takdirde içeri alınmıyorsunuz. Bu konuda tedarikli gitmekte fayda var.

      İçeri girdikten sonra ana binaya giriş yapılıyor. Ana binada ilk başta kısa bir süre bekledikten sonra karşıda bulunan görevlilere yonlendiriliyorsunuz. DV talihlilerinden pasaportları isteniyor ve pasaporta etiket basıp iade ediliyor. Sonra adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Görevli sizi ödeme yapılacak yere yönlendiriyor ve sıraya sokuyor. Ödeme kredi kartı ya da banka kartı ile kabul ediliyor. Ancak görevli talihlinin sahibi olmadığı kartlarda sorun olabildiginden bahsetti. Kart asil talihli olan benim değil eşimin adınaydı ancak bir sorun yaşamadık. Nakit şekilde de ödeme kabul ediliyor.

      Ödeme sonrasında sıra numarası veriliyor ve evrakları teslim etmek için farklı bir tarafa yönlendirme yapılıyor. Sıra gelince asıl talihliden diploma, nüfus kayıt belgesi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, banka hareketleri gibi standart evraklar isteniyor. Bu noktada başıma gelen ufak bir hadiseyi de sizlerle paylaşmak isterim: ziraat bankası ya da ziraat katılım bankası ile çalışıyorsanız hesap hareketlerini istediğiniz zaman isminiz maskeli şekilde yazılıyor evraklara. Yani adınızın ve soyadınızın baş harfleri haricindeki diğer harfler yerine yıldız sembolü oluşuyor. Olası bir karışıklık ve vize reddinin önüne geçmek için hesap hareketlerini "maskesiz" olarak isteyiniz.

      Evrakları verdikten sonra mülakat dili tercihimi sordu görevli. İngilizce bildiğimi ama Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Tamam dendi. Evrakların teslimi sonunda mülakat için beklemeye başladım.

      Mülakat yerine geçtikten 3-4 dakika sonra mülakat için çağırıldık. Eşim ve benim yemin etmemiz ve parmak izlerimizin alınması sonrasında İngilizce devam etmenin sorun olup olmayacağını iletti görevli. Ben de kendisine sorun olmadığını ilettim. Eşimden de onay alınca mülakata başladık.

      Hiç yurt dışında yaşadınız mı? ABD'ye hiç gittiniz mi gibi klasik sorular soruldu. Gerekli cevapları verdik. Evrakları üstün körü inceledi. Hangi eyalete gitmeyi düşündüğümüzü sordu. New Jersey olarak cevapladım. Tanıdık vs. Olup olmadığını sordu. Bir kaç arkadaşım olduğunu ifade ettim. Ne iş yapacagimi sordu. Hizmet sektörü olarak belirttim. Ne tür bir iş diye sorunca Uber vb işleri düşündüğümu ilettim. Türkiye'de ne iş yaptığımızı sordu. Ben psikolog olduğumu, eşimin sosyal çalışmacı olduğunu beyan ettim. Görevli tebrik etti ve en geç iki hafta içinde pasaportları teslim alabileceğimizi belirtti.

      Yaklaşık 3-4 dakika süren mülakat sonucunda vizemizi almaya hak kazandık. Tüm talihlilerin olumlu sonuçlar alması dileğiyle.

      Eklemekte fayda var: Hesabımizda 26.500 dolar, 2 bin Euro ve 309 bin TL mevcuttu. Araç ruhsatlarimiz ile tarafımıza ait gayrimenkul tapusunu da beyan ettik. Araç ruhsatına pek bakan olmadı ama tapu fotokopisini aldılar.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      7 Mayıs 2025 tarihinde Newark Airport üzerinden ABD'ye giriş yaptık. Yanımızda British Shorthair cinsi kedimiz ile seyahat ettik. Abartısız söylüyorum, havalimanında görevli olan hiçbir personel kedi ile ilgili en ufak bir şey sormadı. Hiçbir evrağı incelenmedi. Hatta bir kaç kere ben sormak zorunda kaldım Herhangi bir evrak isteyip istemedikleri durumunu ama kimse bir şey istemedi. Sözün özü, kendi adıma sinir stres dolu olduğum bir konu tereyağından kıl çeker gibi halloldu.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @gucarslan ilginize teşekkür ederim. Sorun benden kaynaklıymış. Heyecandan yanlış giriş yapmışım. Ais kaydından ds260 formlarının durumunu sorgulama ekranından ceac a baktığımda Ready ibaresi mevcut. Gereksiz yere meşgul ettim. Kusura bakmayın. Şuan için sorun yok, her şey kontrol altında 🙂

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      Merhabalar. Evdeki internet üzerinden işlem yapılmıyor. Mobil internet ile işlem sorunsuz oluyor. Ücret olarak kişi başı 235 dolar olarak güncellenmiş ücret. Forumun ilk sayfadaki genel bilgilerde 220 dolar olarak görünüyor ama biz iki kişi için 470 dolar ödedik. Sisteme kayıt süreci biraz meşakkatli. Ancak ödeme ve kayıt esnasında herhangi bir hata almadık. Türk bir bankaya ait kredi kartı ile ödeme gerçekleştirdik.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @ugursway Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki konu ile ilgili sağlıklı bilgi bulmak bazen çok zor olabiliyor. İyi günler dilerim.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @brkkrmz27 https://dvprogram.state.gov/ sitesinde mülakat bilgilerimiz görüntüleniyor. Mülakat saatinde ve gününde bir değişiklik yok. Bilgiler olduğu gibi aynı.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @ATS16 uygulamayı kurdum, çok teşekkür ederim.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hem nakit hem de kart ile gitmeyi ben de düşündüm. Olası bir sıkıntı durumunda kredi kartı imkanından faydalanmak yerinde olacaktır.

      Anladığım kadarıyla hesaba bir miktar daha nakit ilavesi, önceki tecrübeler göz önüne alındığında, elimizin daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.

      Olumsuz durum ile ilgili olarak yaşanmış hadiseyi daha önce de detaylı olarak inceledim. Umarım böyle bir duruma ihtiyaç kalmadan sürecimizin vize kısmını halletmiş oluruz.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35

    yenidunya35 tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

      @ayvalik10 teşekkür ederim. Mantıken ben de öyle düşündüm. Bilgi için çok teşekkürler.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

      Merhabalar. Yaklaşık 8 aydır ABD’de GreenCard ile ikamet ediyorum. Buraya yazmadan önce bir çok yazı okudum ama güncel manada çok fazla değişiklik olabiliyor. O yüzden tekrar sormak istedim. Mayıs ayında Türkiye seyahati planlıyorum. Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı İzmir uçuşu yapsam aktarmada Schengen vizem olmadığı için sorun yaşar mıyım? Yakın zamanda deneyimleyen oldu mu? Teşekkürler.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @nazlihande 7 kilo biraz kritik bir değer. Taşıma kabı ile birlikte tartım yapıyorlar. Maksimum 8 kg olmalı. Bizim kedimiz 5.5 kg, taşıma kabı da yaklaşık 500 Gr şeklindeydi. Önerim kumaş ve genişleyen taşıma kaplarindan almanız ve dostumuza az da olsa bir diyet programı hazırlamanız. 🙂

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @tb19 genişleyen ve sırt çantası şeklinde olan ürünler mevcut. Malum alışveriş sitelerinde uygun fiyata alınıyor. Taşırken sırta takip uçak içinde genişletme imkanı olduğu için çok rahat oluyor. Hem ağırlık olarak da epey hafif. Taşıma kabı ile birlikte 8 kg ya kadar izin veriliyor.

      Evrak olarak başka bir şey yaptirmadik.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @ATS16 uygulamayı kurdum, çok teşekkür ederim.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @deebee cevabınız için çok teşekkür ederim.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      Merhabalar. Sağ salim ABD'ye giriş yaptık. Bekleme süreci başladı. Ancak kafamı kurcalayan bir durum var. USCİS sistemine kayıt oldum, ancak mailim kayitli görünmüyor. Bununla birlikte ödeme ekranında karşıma çıkan IOE ile baslayan sayılar elimde mevcut. Durumu kontrol ettiğimde ise kontrol sayfasında ödemenin 6 Nisan'da yapıldığı görülüyor, greencardlarin basilacagi vs yazıyor. Sorun nedir? Ne yapmam gerekir? Bir noktada yanlış yaptığım bir yer var ama çözemedim.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @tb19 Merhabalar, kendimizin çipi olduğu için o konuda bir şey yapmadık. Kuduz aşısı seyahat tarihinden minimum 30 gün önce yapılmış olmalı. Söz konusu evrak adresinize bağlı tarım ve orman ilçe müdürlüğü tarafından veriliyor. Pasaportun gerekli olan sayfalarının fotokopisi ile gitmekte fayda var. Bu arada zaten çip varsa yeni tip evcil hayvan pasaportu da otomatik olarak verilmiş oluyor.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      7 Mayıs 2025 tarihinde Newark Airport üzerinden ABD'ye giriş yaptık. Yanımızda British Shorthair cinsi kedimiz ile seyahat ettik. Abartısız söylüyorum, havalimanında görevli olan hiçbir personel kedi ile ilgili en ufak bir şey sormadı. Hiçbir evrağı incelenmedi. Hatta bir kaç kere ben sormak zorunda kaldım Herhangi bir evrak isteyip istemedikleri durumunu ama kimse bir şey istemedi. Sözün özü, kendi adıma sinir stres dolu olduğum bir konu tereyağından kıl çeker gibi halloldu.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @ugursway Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki konu ile ilgili sağlıklı bilgi bulmak bazen çok zor olabiliyor. İyi günler dilerim.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yenidunya35