Öncelikle herkese merhaba , 7 ağustosta viyana da girmiş olduğum mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum
Zamanında bu başlığa deneyim yazmanın hayalini kurardım çok şükür ki şu an o hayali gerçekleştiriyorum. Ve isteyen herkesin vizesini alıp güzel günler görmesi dileğiyle.. Green card kazandığımı öğrendiğim gün sevinçten havalara uçmuştum tabi bu 1 gün bile sürmedi çünkü case numaram çok sevinme canım diyerek göz kırpıyordu bana ayrıca şu an Amerika'da yaşayan Green card kazanmış birisi sana sıra gelmez dosya taşıma da çok maliyetli sen umudu azalt dedi iyice kötü oldum tabi. Daha sonra bir danışmana 1000 euro kaptıracakken onur uyardı beni ve forumu söyledi ve üye olduktan sonra süreci öğrendim ve Ankaradan ümidi kestiğim için dosya taşımaya karar verdim . Yeşil pasaportum olduğu için en güzel seçenek viyanaydı ve 2024 Eylül gibi kcc e dosyamın Viyana'ya taşınması için mail attım onlarda taşımamı kabul ettiler . Herkes tamamdı tek eksik current olmamıştım ,sayılarla 2025 başlığında nöbet tutup güzel haberler beklediğim ve açıklanan bültende current olamayınca döktüğüm gözyaşları beni bir 10 yıl yaşlandırdı resmen :). 2025 yılı için Yüksek case sahiplere asıl zorluk current olmakmış 2026 dilerim 2025 gibi olmaz güzel sayılar açıp bol mülakatlı bir yıl olur .aylar geçti ve sonunda current oldum ve molnardan randevu talebinde bulundum ve 5 ağustosa randevu verdi . Ben tüm aşılarımı türkiyede olup gittim ve herkes öyle yapmalı bence her açıdan çok avantajlı çünkü . Birçok mülakat deneyiminde anlatıldı ama molnara götürdüğüm belgeler ; antikor testim ve aşılarımın olduğu belge ben imza kaşe yaptırdım ama kimi arkadaşımızın imza kaşesiz kabul etmişler size kalmış yani
viyana vize vermek için elinden geleni yapıyor aslında bir yandan iyi ki de Ankaradayım mülakat vermiyorlar diyorum çünkü Ankara nın mülakatı daha ayrıntılı ve zor tabi benim düşüncem
hepatit b yi tamamlamıştım tüm dozlarımı geriye kalan aşılarımı da oldum gerekli iki belgemi de aldıktan sonra sağlık için gerekli şeyleri halletmiştim . Mülakatta istenen belgeleri mail dışında hiçbirşey götürmedim zaten viyana e devlet belgelerini kabul ediyor çevirisiz . Eğer farklı bir ülkeden polis kaydı almayacakssnız tüm belgeleri 1 haftada halledersiniz 
Belgeleri tamdı şimdi geriye orada kalacak yer şehir içi ulaşım ve hat işlemleri kalmıştı . Orada kalacak yeri booking den halletmiştim. Şehir içi ulaşımı wienmobil uygulamasından kişi başı 19 euroya 1 haftalık bilet aldım tabi günlük de alabilirsiniz ör 2 veya 3 günlük sizin tercihinize göre . Viyana da bu zamana kadar bilet kontrolüne denk gelen görmedim ama almak zorunlu yakalanırsanız 100 eurodan fazla cezası vardı diye hatırlıyorum . Hat konusunda ise benim telefonum e sim desteklemiyordu bende türkcelin yurttdışı paketini aldım 3 GB İnternet 200 dk konuşma 100 SMS 500 TL olarak aldım açıkçası bana yetti İnternet .dışarıda sadece harita için kullandım konakladığım evde WiFi mevcuttu .
Gel zaman git zaman derken mülakat vakti geldi ve 4 ağustosta annemle ben yola koyulduk ve viyanaya geldik . Ben uber tercih ettim ilk yurtdışı deneyimim ve kendime pek güvenemedim trenle zorlanırım diye havalimanının üst katında dışarı çıktığınızda uberler taksiler bekliyorlar . Ve çoğu Türk bu arada. Saf gibi adama 30 euroya götürürmüsünüz dedim ama uber uygulamasından 23 euroya gelmiştim dönüşte
bol keseden dağıttım orada kendime kızıyorum hala ..
Molnar sağlık randevusunda erken gittim ve içeri girdim kadın pasaportumu aldı form verdi bilgilerimi doldurmam için ve bana aşılarımın tam olduğunu söylediler . İdrar testi ve kan verdim daha sonra fiziki muayeneden sonra 415 euro ödedim ve röntgene doğru koyuldum .röntgene gidiş çok kolay molnardan karşı kaldırıma geçip dosdoğru ilerledikten sonra karşınıza çıkan duraktan 5a ya bineceksiniz zaten molnarda verilen kağıtta nasıl gideceğiniz yazıyor
röntgeni de hallettikten sonra artık geriye mülakat için beklemek kalmıştı .
Mülakat günü 12.30 da oradaydım ve aynı gün mülakatımın olduğu grupla konsolosluğa giriş yaptık benden istenen belgeler;
Lise diplomam ve yeminli tercümesi +fotokopisi
Arşivli polis belgesi
Varlık dökümüm ve hesap dökümü
Formül a
Ve 2 adet fotoğraf olacak şekilde teslim ettim ve sadece belge asılları yetti diploma dışında yani fotokopileri almadılar teslim alan kişi alize hanımdı ve kendisi çok tatlı bir hanfendi
mülakatımın türkçe olmasını rica ettim sağ olsun benle birlikte çoğu arkadaşın mülakatına girdi . Hemen diğer bankodan 330 doları ödedim ve yerime oturdum . İsmim seslenildiğinde alize hanım eşliğinde:
- Daha önce Amerika da yaşadın mı ?
-Çocuğun var mı ?
-Evli misin ?
-Amerikaya gitmeden önce evlenmeyi düşünüyor musun ?
-Amerika da nerede yaşayacaksın ?
-Ne iş yapıyorsun ?
-Amerikada ki planın ne ?
-Amerika da öğrenimine devam etmek istiyor musun ?
Soruları yanıtladıktan sonra bayrağı teslim aldım ve süreç noktalandı :)) bu arada dönüş uçuşunuzu soruyorlar. Dönüşü flex almanızda fayda var .mülakattan çıktıktan sonra bu kadar mıydı boşluğuna düşüyor insan konsoloslukta ki kadının bir eli sona doğru çekmecede ki bayrağı tutuyor yani direkt sizlere vermek için
içiniz çok ama çok rahat olsun viyananın tadını çıkarın bol bol gezin
alize hanımla da sohbet edin ben ettim ve babası kayseriliymiş daha sonra izmir İstanbul yapmışlar babası vefat etmiş . 30 ağustosta türkiyeye geleceğini söyledi
o kadar nazikler ki ben sert mizaçlı bir insanımdır sürekli tebessüm ettim sert algılayıp yanlış anlaşılmayayım diye . Gittiğiğinizde selamlarımızı iletin
.foruma katıldığım günden beri yardım eden herkese ve bu güzel platformun kurulması ve ilerlemesini sağlayan adminlerinde ellerinden öperim 22 yaşında biri olarak . 2026 talihli dostlarım forumu didik didik etmeden mülakata girmeyin burada ki her bilgi o kadar faydalı ki yeter ki o bilgiyi bulmak isteyin
çok teşekkür ederim herkese her şey için ...

️
şimdiden teşekkür ederim (minimum 250 k göstereceğim hesabımda ve tek kişiyim)