• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hakan4259
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 39
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 52
    • En İyi 22
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

hakan4259

@hakan4259

65
    İtibar
    180
    Profil Görüntülemeleri
    52
    Takipçiler
    39
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

hakan4259 Takip etme Takip Et

hakan4259 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

23 Ekim tarihinde saat 08:00'deki mülakatımıza katılabilmek için 4 kişilik bir aile olarak 07:40'da elçilik önünde sıraya girdik. TR polisi bekleyenleri mülakat saatine düzenlemeye çalıştı. Bu sıra ile pasaportları cam hazne arkasındaki görevliye teslim ettik. Sonrasında ismimizin anons etmesi ile içeri girip güvenlik kontrolünden geçtik.
      Yürüme yolunu geçtikten sonra işlemlerin yapılacağı binaya girdik. Hemen girişte görevliler pasaportlarımıza dv stickerlarını yapıştırdı. Verdikleri sıra numarası ile ücret ödemesi için beklemeye başladık. Ücreti nakit ve tam olarak verdik, sorun olmadı. Benden önceki yabancı bir kişide ödeme yapmaya çalıştığı kartın üzerinde isim olmaması nedeniyle sorun yaşadı. Vezne görevlisi ona bir kağıt vererek dışarıdan parayı tedarik etmesi için müsaade etti.
      Ücreti ödedikten sonra ekranlardan numaramızı takip ettik ve numaramız bir gişeye atandığında evrak teslim etmeye gittim. Kişi bazında teker teker vermemi istedi, bu aşamada Amerika adres bilgisini ve DS260 da bir kaç eksik bilgiyi de açıklamasını yaparak ayrı bir a4 çıktısı ile teslim ettim. Bu aşamada mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulmadı.
      Evrak teslimi ardından mülakat için beklemeye başladık. Sanırım 20-25 dk. sonra mülakat için çağrıldık. Konsolosluk memuru direkt olarak İngilizce konuşmaya başladı. Yanında tercüman da vardı... Yeminlerimizi ettikten sonra eşim ve çocuklarımın oturabileceğini benimle devam edeceğini söyledi. İlk başta hızlı ve kısık sesli konuştuğu için bazı kelimeleri anlamadım o esnada tercüman devreye girdi. İlerleyen aşamalarda kısmen direkt İngilizce kısmen tercüman vasıtasıyla devam ettik.

• Ne işle uğraşıyorsunuz?
      • En son mezun olduğunuz okul, bölüm?
      • Amerika da nereye gitmeyi planlıyorsunuz, ne iş yapacaksınız?
      • Hesabınızda ne kadar para var? (ben evrak tesliminde hem kendi hem eşimin hesaplarını vermiştim, o şekilde bilgi verdim)
      • Yurtdışında yaşadınız mı? evet Kıbrıs da 4 sene yaşadım. Sabıka belgesinde sorun çıktı, üzerinde pul olması gerekiyormuş. Bu konu hakkındaki detayları Türkiye dışındaki ülkelerden adli sicil kaydı almak başlığı altında yazdım...
        Üzgünüm belgeyi beklenen gibi vermeniz için bir form vereceği dedi ve sarı kağıdı pasaportlarımız ile iade etti.
        Bu haliyle AP sürecimiz başlamış oldu. Hemen ertesi günü KKTC ye gidip belgeyi aldım ve Ankara'ya göndermek üzere AIS kaydı oluşturdum. Eksik belge, AIS dokümanları ve pasaportları korumalı dosyaya koyarak 25 Ekim tarihinde PTT ye teslim ettim. Dosyam 28 Ekim tarihinde büyükelçiliğe ulaştı.
        Malum sıkıntılı bekleme süresi ne mutlu ki kısa sürdü, 6 Kasım'da PTT den gönderimim olduğuna dair mesaj, 7 Kasım tarihinde de elçilikten mail geldi. 8 Kasım tarihinde de sarı dosyalarımız ve vizeli pasaportlarımızı teslim aldım.
        Sürecin içinde farklı aşamalarda olan herkese bol şans ve hayırlı işlemler diliyorum.

Forum sayesinde çok şey öğrendim, tüm paylaşımda bulunanlarının eline emeğine sağlık. Özellikle teşekkür etmem gereken bir kişi var @gucarslan, kendisi en sıkıntılı anlarımda samimi ve hızlı şekilde yardımcı oldu. Kendisinin bu platformda olması her bir üye için büyük şans. Kendisini saygı ile selamlıyorum. @ATS16 ve @EzgiLera forumdaşlarıma da farklı başlıklar altında sorduğum sorulara verdikleri destekler için de teşekkür etmek isterim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      hakan4259
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Selamlar,
      Üzerinden iki ay geçti ama yine de bizim ilk giriş tecrübemizi aktarmış olayım:
      8 Aralık gidiş (THY IST-->JFK), 12 Aralık (THY JFK-->IST) dönüş olarak seyahatimizi gerçekleştirdik. ABD'ye gündüz saatlerinde varmak için 07:55 uçağını tercih etmiştik. Yanlış hatırlamıyorsam 10:50 civarında JFK havaalanına inmiştik.
      Istanbul pasaport kontrolünde çıkış harcı diyaloğunu yaşadık 🙂 Memur arkadaş ile mutabık kalamadık, 2 ayrı yer ile telefon görüşmesi yaptı. En sonunda vizede yazan "......evidencing permanent residence for 1 year" cümlesinden dolayı harca gerek olmuyormuş diyerek sağ olsun işlemimizi tamamladı. Uçağa geçerken güvenlik kontrolleri vs. forumda bir çok kez bahsedildiği için yazmıyorum zira sıra dışı bir şey yaşamadık.

JFK'e indikten sonra pasaport kontrolleri için hangi sıraya girsem diye düşünürken daha orada halihazırda bulunan görevliler elimdeki sarı zarfları gösterdiğim, green card ilk giriş diye belirttiğim halde turist sırasına yönlendirdiler. Ciddi bir sıra yoktu, 20 dak. civarı beklemişizdir.
      Sıra bize geldiğinde siyahi Amerikalı memura green card ilk girişimiz olduğunu söyleyerek zarfları uzattım. Tüm aile sırasıyla fotoğraflarımızı çekti. Hiçbir detay sormadı (para, yiyecek, adresi değiştirmek istemisiniz vs.), biz de belirtmemiz gereken bir durum olmadığı için işlemleri halletmesini bekledik. Dosya ve pasaport damgalama işlemlerini hallettikten sonra eşim ve çocuklarımın bavulları teslim almaya gitmelerini ve aldıktan sonra tekrar aynı yere gelip beklemelerini belirterek benim de kendisi ile gelmemi rica ederek bankodaki işlemleri bitirdik. Memur ile bir bekleme odasına gittik ve benim oturarak beklememi rica ederek dosyalarımızı başka bir memura teslim ederek oradan ayrıldı. 15 dakika sonra başka bir memur ismimi seslenerek pasaportlarımızı teslim ederek işlem tamam gidebilirsiniz dedi.

4 günlük deneyimimizin 2 günü Brooklyn'de, 2 günü de New Jersey'de konakladık. Brooklyn'i Barclays Center'daki NBA maçına gideceğimiz için seçmiştim.
      New Jersey’de Secaucus bölgesinde konakladık. Oda, kahvaltı, konum olarak çok memnun kaldık. Otelin çevresi de sakin, düzenli bir yerdi. Wallmart, outlet tarzı bir alışveriş merkezi, Best Buy benzeri mağazalar yürüme mesafesinde idi. Otelin hemen önündeki duraktan NJT (new jersey transit) in Manhattan’a giden otobüsleri geçiyor, gayet konforlular.

SSN ve resident cardlara gelince ilk girişimizden 11 gün sonra SSN zarfları, 30 gün sonrada kartlar belirttiğimiz adrese teslim edildi.

Yolculuk içinde yayımlandı
      H
      hakan4259
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhabalar,
      Sigortasiz bir sekilde EMS ile hastane ziyaretinin yol actigi masrafi fikir vermesi adina paylasmak isterim:
      Interstate yolda vucudumda hisstegim bir rahatsizliktan dolayi kenara cektim ve 911 i aradim. Ambulans yonlendirdiler, sanirim EMS diye geciyor kisaltmasi. 10 dakika icinde bir ekip geldi, sorunu anlattiktan sonra apar topar hastaneye goturduler. Hastanede MR cekildi, bir kac test yapildi ve doktor muayanesi gerceklesti. Cok sukur bir problem cikmadi. 4 saat gibi bir surenin sonunda hastaneden cikis yaptim. Ucret icin sordum ama henuz soyleyemediklerini, fatura(lar)in posta adresime gonderilecegini belirttiler.
      Ilerleyen haftalarda su sekilde faturalar peyderpey elime ulasti:
      1.Ambulans ucreti : 702 usd
      Burada EMS itfaiye dolayisiyla da belediye bunyesi altinda calisiyor
      2.Laboratuvar : 40 usd
      4.Hastane (MR,Acil odasi, EKG vs.) : 2743 usd
      (Normalde 8573 usd imis ama sigortasiz oldugum icin sozum ona indirim yapmislar. Tipik bir ornek sisirilmis rakamlar uzerinden yapilan indirimler)
      5. Acil servis doktoru : 1711 usd
      Doktorlar ayri bir cari altinda calisiyorlar sanirim.

Evet gordugunuz gibi, denize dustunuz etrafiniz kopek baliklari tarafindan sarildi. Yanlis anlasilmasin herhangi bir saglik calisanina degil lafim. Oyle bir sistem kurulmus ki, kimden ne koparirsak kardir anlayisi. Bir an faturalarin ne zaman bitecegini dusunmeye basladim, cunku tam bitti herhalde derken bir tane daha geliyordu. Mesela kaldiginiz odanin temizlik maliyeti ABC cleaning sirketinden diye bir fatura gelse artik sasirmayacaktim.

Faturalarin bittigine kanaat getirdikten sonra pazarlik email ve telefonlarina basladim. Ozetle ambulans vade farksiz 9 taksite, hastane 24 taksite, doktor faturasi pesin odeme ile 100 usd ye 🙂 mutabakata vardik. (Kimden ne koparirsak soylemimin ispati)

Hastanenin finans yardimi programi var, orayi da bir ara inceleyip icime sinerse basvuru yapacagim.
      Bu arada mukerrer faturalandirma olabilir diye sorgulamami da yaptim cunku bu sekilde hatalar olabiliyormus. Ornegin hem hastanenin hem laboratuvar sirketinin ayni kalemi faturalamasi gibi.
      Faturalari da ekleyecegim, merak edenlere faydasi olur.
      Hastane lokasyonu: Nashville, Tennessee

Sağlık içinde yayımlandı
      H
      hakan4259
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selamlar,
      Mart ayı ilk haftasında Chicago'dan giriş yaptım. Fiyatı daha uygun olduğu için Frankfurt aktarmalı Lufthansa firmasını tercih ettim.
      Ohare havalimanına iner inmez visible e-simi sorunsuz bir şekilde 10 dakika içinde aktif ettim.
      Havalimanından araç kiralayarak ticari araç lisansı için eğitime başlayacağım yer olan Ohio'ya geçtim.
      Ohio'da ilk işim binek araç ehliyeti için başvuru yapmak oldu. Huber heights BMV ye gittiğim gün teorik sınava girdim ve geçtim 3 gün sonrasına direksiyon sınavı randevusu aldım ve hallettim. Bu arada Ohio BMV de adres beyanı için balıkçı lisansı yeterli oluyor.
      Chase vs Bank of America hesap açılışları ve kredi kartı başvurularında da ehliyeti kullandım; Ehliyet üzerinde adres yazıyor.
      Araç kesinlikle şart ama iş durumu belli oluncaya kadar kiralık araç değerlendirilebilir. Günlük 25 usd civarına kiralama yapabiliyor. (priceline)
      Kısa dönem konaklama için maliyet minimum 35-40 usd civarında bulunduğum bölgede.
      Okuldan dolayı dışarıda çok sosyalleşmedim ama genelde insanlar sakin ve saygılı.
      Ehliyetim geldikten sonra doordash ve uber hesapları açtım ama çok çıkmadım.
      Bir seferde 3 defa dash yaptım bıraktım. 1,5 saat 35 usd civarı bir kazanç oldu....
      Şimdilik aklıma gelenler bunlar, faydalı olacağını düşündüğüm başka konu olursa paylaşağım.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      H
      hakan4259
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
      KCC den sorguladığımda mülakat tarihimi 9 Ekim olarak belirttiler. 1 gün içinde e-mailime dönüş yapıldı:

Thank you for your inquiry.

An interview for this case has been scheduled at the American Consulate/Embassy in Ankara on 09OCT2024. You will receive a notification letter by email within the next 7-10 days, from [email protected]. Within 3-5 days of receiving the letter, you will be able to log into https://dvprogram.state.gov/ to verify your appointment date. Please follow the instructions provided at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected.html for Interview Preparation and Fee Payments. The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case and forwarded it to the interviewing office. Further inquiries should be addressed to the interviewing office listed above and you should carry any new or changed information with you to your interview appointment.

H
      hakan4259

@onurakbas Teşekkür ederim. CDL commercial driving licence olarak geçiyor. Kendi içinde çeşitleri var. Ben Tır kullanmayı planladığım için CDL A olanı için sürecimi devam ettiriyorum. Şu şekilde bir özetleme oluşturdum chatgbt yardımıyla:

Amerika'da CDL (Commercial Driver's License), ticari araçları kullanmak için gerekli olan ehliyettir. Bu ehliyet, büyük kamyonlar, otobüsler ve belirli ticari araçları kullanabilmek için gereklidir.

CDL Çeşitleri
      ABD'de 3 ana CDL sınıfı vardır:

CDL A (Class A) – En Geniş Kapsam
      ✅ 26,001 lbs (11,793 kg) veya daha ağır araçları ve 10,000 lbs (4,536 kg) üzeri römorkları çekebilen araçlar
      ✅ Tır (Tractor-Trailer), Tanker, Çift Römork, Düz Yataklı Kamyonlar (Flatbed), Büyük Treylerler
      ✅ CDL B kapsamındaki araçları da kullanabilirsiniz

CDL B (Class B ) – Orta Seviye Ticari Araçlar
      ✅ 26,001 lbs (11,793 kg) ve üzeri araçlar, ancak 10,000 lbs (4,536 kg) üzeri römork ÇEKEMEZ
      ✅ Düz Kamyon (Box Truck), Damperli Kamyon (Dump Truck), Beton Mikseri (Cement Truck), Belediye Araçları
      ✅ Okul Otobüsü, Şehir İçi Otobüs, Turist Otobüsü (Ek Passenger Endorsement ile)

CDL C (Class C) – Küçük Ticari Araçlar
      ✅ 16 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar (P endorsement ile)
      ✅ Tehlikeli Madde (Hazmat – H endorsement ile) taşıyan araçlar
      ✅ Bazı küçük otobüsler, ambulanslar ve belirli özel ticari araçlar

🔹 Ek Yetkilendirmeler (Endorsements)
      CDL alırken belirli tipte araçları kullanabilmek için ek testler ile endorsement almanız gerekebilir:

H (Hazmat) – Tehlikeli madde taşımak için
      T (Doubles/Triples) – Çift veya üçlü römork çekmek için
      P (Passenger) – Yolcu taşıyan araçlar için
      N (Tanker) – Sıvı veya gaz tankerleri için
      S (School Bus) – Okul otobüsü kullanmak için

H
      hakan4259
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@elvank-isik Merhaba, ilgili sayfada gerek yoktur şeklinde bilgi var. Police Certificates başlığının altında görebilirsiniz.

Prepare Supporting Documents

Prepare Supporting Documents
      H
      hakan4259

@onurakbas

Benim gitmekte olduğum okulda eğitim süreci 1 hafta teorik, 2 hafta pratik. Önceden deneyimi olanlar için pratiği 1 haftada hallederek 2. haftanın sonunda final testi vererek okulu bitirmek mümkün. Okul tamamlanınca BMV gidilip başvuru yapılıyor, o anda bir kağıt çıktısı veriliyor, plastik kart gelene kadar kullanılabilmesi için. Kartın kendisinin teslimatı 7-10 gün arasında verdiğiniz adrese oluyor.
      İş fırsatları için genel olarak açıkta kalan duymadım, görmedim. Talep makul seviyede. Direkt lojistik firmalarının web sitelerinden ön başvuru yapabiliyorsunuz. İlk aşamada tecrübe olmadığı için her firma sıcak bakmıyor ama bazı firmalar 1-2 haftalık usta şoför ile eğitime çıkartarak sonrasında Tır teslimatı yapıyor.

Eğitim ücretlerinde yelpaze geniş; Eyalate, içeriğe göre değişir. Örnek olması için göz atabilirsiniz:

Cdl School  /  Haz 12, 2025

School Cost - CDL School

School Cost - CDL School

Welcome to our CDL School Cost page! We understand that obtaining your CDL license is a significant investment in your future. Below, we outline the various

H
      hakan4259
    • RE: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)

@EzgiLera Merhaba,
      20 yıl deneyimli bir endüstri mühendisiyim. Ben bile ilk aşamada giriş seviye bile bir kurumsalda mühendislik işi fırsatı olsa girer çalışırım. Daha doğrusu şimdilik öyle düşünüyorum. Çalışma kültürüne adapte olmak, dil-aksan aşinalığı kazanmak için bu süreçten geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra süreç kendi halinde şekillenecektir zaman. Fırsat bir diğer fırsatın kapısını açar.

Mühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
      H
      hakan4259
    • RE: Muvafakatname

@ATS16 evet baktim oraya da ancak benim aslinda esas merak ettigim cbp kontrol asamasinda neler yasaniyor, sorun oluyor mu gibi detaylardi.
      Yine cevapsiz birakmadiniz 🙂
      Cok tesekkurler, saygilar.

H
      hakan4259

hakan4259 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@erenotti Selamlar, guncelleme yapmis olayim. Su an Turkiye’deyim, kullanim bedeli 10 usd olmus. Kanada, Meksika vb birkac ulkede 5 usd sanirim mevcutta.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      H
      hakan4259

Konu başlığındaki tüm iletileri okudum, paylaşımda bulunan, fikir yürütenlerin emeğine sağlık. Söyle bir ilave kaynağa denk geldim, paylaşmak isterim:

Görkem Yüksel  /  Kas 4, 2019

18 Yaşından Küçükler Yurtdışına Nasıl Çıkar? | 2022 | Görkemliyollar

18 Yaşından Küçükler Yurtdışına Nasıl Çıkar? | 2022 | Görkemliyollar
      H
      hakan4259

@hakan4259 11.jpeg 22.jpeg 33.jpeg

Sağlık içinde yayımlandı
      H
      hakan4259

@Ryback teşekkür ederim, tabii ki o anlarda masraf vs. ikinci planda.

Sağlık içinde yayımlandı
      H
      hakan4259

Merhabalar,
      Sigortasiz bir sekilde EMS ile hastane ziyaretinin yol actigi masrafi fikir vermesi adina paylasmak isterim:
      Interstate yolda vucudumda hisstegim bir rahatsizliktan dolayi kenara cektim ve 911 i aradim. Ambulans yonlendirdiler, sanirim EMS diye geciyor kisaltmasi. 10 dakika icinde bir ekip geldi, sorunu anlattiktan sonra apar topar hastaneye goturduler. Hastanede MR cekildi, bir kac test yapildi ve doktor muayanesi gerceklesti. Cok sukur bir problem cikmadi. 4 saat gibi bir surenin sonunda hastaneden cikis yaptim. Ucret icin sordum ama henuz soyleyemediklerini, fatura(lar)in posta adresime gonderilecegini belirttiler.
      Ilerleyen haftalarda su sekilde faturalar peyderpey elime ulasti:
      1.Ambulans ucreti : 702 usd
      Burada EMS itfaiye dolayisiyla da belediye bunyesi altinda calisiyor
      2.Laboratuvar : 40 usd
      4.Hastane (MR,Acil odasi, EKG vs.) : 2743 usd
      (Normalde 8573 usd imis ama sigortasiz oldugum icin sozum ona indirim yapmislar. Tipik bir ornek sisirilmis rakamlar uzerinden yapilan indirimler)
      5. Acil servis doktoru : 1711 usd
      Doktorlar ayri bir cari altinda calisiyorlar sanirim.

Evet gordugunuz gibi, denize dustunuz etrafiniz kopek baliklari tarafindan sarildi. Yanlis anlasilmasin herhangi bir saglik calisanina degil lafim. Oyle bir sistem kurulmus ki, kimden ne koparirsak kardir anlayisi. Bir an faturalarin ne zaman bitecegini dusunmeye basladim, cunku tam bitti herhalde derken bir tane daha geliyordu. Mesela kaldiginiz odanin temizlik maliyeti ABC cleaning sirketinden diye bir fatura gelse artik sasirmayacaktim.

Faturalarin bittigine kanaat getirdikten sonra pazarlik email ve telefonlarina basladim. Ozetle ambulans vade farksiz 9 taksite, hastane 24 taksite, doktor faturasi pesin odeme ile 100 usd ye 🙂 mutabakata vardik. (Kimden ne koparirsak soylemimin ispati)

Hastanenin finans yardimi programi var, orayi da bir ara inceleyip icime sinerse basvuru yapacagim.
      Bu arada mukerrer faturalandirma olabilir diye sorgulamami da yaptim cunku bu sekilde hatalar olabiliyormus. Ornegin hem hastanenin hem laboratuvar sirketinin ayni kalemi faturalamasi gibi.
      Faturalari da ekleyecegim, merak edenlere faydasi olur.
      Hastane lokasyonu: Nashville, Tennessee

Sağlık içinde yayımlandı
      H
      hakan4259

@ATS16 evet baktim oraya da ancak benim aslinda esas merak ettigim cbp kontrol asamasinda neler yasaniyor, sorun oluyor mu gibi detaylardi.
      Yine cevapsiz birakmadiniz 🙂
      Cok tesekkurler, saygilar.

H
      hakan4259

@okokok cevap icin tesekkurler ancak yanlarinda ebeveyn olmadan nasil oluyor diye sormak istemistim.

H
      hakan4259

Selamlar,

Türkiye'den ABD'ye 13 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğumu yanlarında biz ebeveynleri olmadan seyahat ettirme planımız var. Ben ABD'de deyim anneleri henüz Türkiye'de. Çocuklarımızın pasaport ve yeşil kartları mevcut. THY'ye de sitesinden yardım bölümünden sordum ancak henüz yanıt gelmedi. Benzer bir durumunu deneyimlemiş olanlar var ise aydınlatır mısınız..

Uygun başlığı bulamamış olabilirim, direkt ilgili bir başlık varsa yönlendirirseniz sevinirim.
      Teşekkürler

H
      hakan4259

@onurakbas

Benim gitmekte olduğum okulda eğitim süreci 1 hafta teorik, 2 hafta pratik. Önceden deneyimi olanlar için pratiği 1 haftada hallederek 2. haftanın sonunda final testi vererek okulu bitirmek mümkün. Okul tamamlanınca BMV gidilip başvuru yapılıyor, o anda bir kağıt çıktısı veriliyor, plastik kart gelene kadar kullanılabilmesi için. Kartın kendisinin teslimatı 7-10 gün arasında verdiğiniz adrese oluyor.
      İş fırsatları için genel olarak açıkta kalan duymadım, görmedim. Talep makul seviyede. Direkt lojistik firmalarının web sitelerinden ön başvuru yapabiliyorsunuz. İlk aşamada tecrübe olmadığı için her firma sıcak bakmıyor ama bazı firmalar 1-2 haftalık usta şoför ile eğitime çıkartarak sonrasında Tır teslimatı yapıyor.

Eğitim ücretlerinde yelpaze geniş; Eyalate, içeriğe göre değişir. Örnek olması için göz atabilirsiniz:

Cdl School  /  Haz 12, 2025

School Cost - CDL School

School Cost - CDL School

Welcome to our CDL School Cost page! We understand that obtaining your CDL license is a significant investment in your future. Below, we outline the various

H
      hakan4259

@onurakbas Teşekkür ederim. CDL commercial driving licence olarak geçiyor. Kendi içinde çeşitleri var. Ben Tır kullanmayı planladığım için CDL A olanı için sürecimi devam ettiriyorum. Şu şekilde bir özetleme oluşturdum chatgbt yardımıyla:

Amerika'da CDL (Commercial Driver's License), ticari araçları kullanmak için gerekli olan ehliyettir. Bu ehliyet, büyük kamyonlar, otobüsler ve belirli ticari araçları kullanabilmek için gereklidir.

CDL Çeşitleri
      ABD'de 3 ana CDL sınıfı vardır:

CDL A (Class A) – En Geniş Kapsam
      ✅ 26,001 lbs (11,793 kg) veya daha ağır araçları ve 10,000 lbs (4,536 kg) üzeri römorkları çekebilen araçlar
      ✅ Tır (Tractor-Trailer), Tanker, Çift Römork, Düz Yataklı Kamyonlar (Flatbed), Büyük Treylerler
      ✅ CDL B kapsamındaki araçları da kullanabilirsiniz

CDL B (Class B ) – Orta Seviye Ticari Araçlar
      ✅ 26,001 lbs (11,793 kg) ve üzeri araçlar, ancak 10,000 lbs (4,536 kg) üzeri römork ÇEKEMEZ
      ✅ Düz Kamyon (Box Truck), Damperli Kamyon (Dump Truck), Beton Mikseri (Cement Truck), Belediye Araçları
      ✅ Okul Otobüsü, Şehir İçi Otobüs, Turist Otobüsü (Ek Passenger Endorsement ile)

CDL C (Class C) – Küçük Ticari Araçlar
      ✅ 16 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar (P endorsement ile)
      ✅ Tehlikeli Madde (Hazmat – H endorsement ile) taşıyan araçlar
      ✅ Bazı küçük otobüsler, ambulanslar ve belirli özel ticari araçlar

🔹 Ek Yetkilendirmeler (Endorsements)
      CDL alırken belirli tipte araçları kullanabilmek için ek testler ile endorsement almanız gerekebilir:

H (Hazmat) – Tehlikeli madde taşımak için
      T (Doubles/Triples) – Çift veya üçlü römork çekmek için
      P (Passenger) – Yolcu taşıyan araçlar için
      N (Tanker) – Sıvı veya gaz tankerleri için
      S (School Bus) – Okul otobüsü kullanmak için

H
      hakan4259