@05kartal16 dun bana mail geldi ve ESC'de mulakat tarihim artik gorunuyor. Ancak @ecetinus 'un tecrubelerini mesaj yoluyla paylasmasi ve benim bunlari uygulamamin etkili oldugunu dusunuyorum. Bu kanıya varma nedenim de bana standart 2NL mesajının değil de "basvurunuzla ilgili bir guncelleme oldu. Lutfen ESC'den kontrol edin" seklinde bir mesaj gelmesiydi.
Çok sayıda yardımsever insanların bulunduğu bu forum, Green Card ile ilgili ihtiyac duyduğunuz hemen hemen tüm bilgilerin paylaşıldığı, Türkiye'den veya dünyanın bir yerinde Türk olarak başvurduğunuzda, karşılaşabileceğiniz sorunlarla daha önce karşılaşmış insanların tecrübeleri sayesinde olaylar karşısında daha hazırlıklı olabiliyoruz. (
@ecetinus @cebrailoz )
Bendeki bir bilgiyi de bu sene kendilerine sıra gelmeyen insanlar için paylaşıyorum. Umut dağıtmak istemem ve zaten çıktığı için geçen yıl üst üste çekilişe başvurulmamıştır. Ancak daha önceleri araştırdığım bir konu çok popülerdi bir zamanlar. Daha önce GreenCard çekilişinde çıkmış kimselere ikinci kez çıkması.
Sanırım 2010 yılında bir arkadaşım bir firmaya 3 yıllık ödeme yapıp kendisi adına GreenCard başvrusu yapması için hizmet satın almış. İlk yılında kazandı ve Philedelphia'ya yakın bir yerde yaşamaya başladı. Sonraki yıl firma kendisine tekrar ulaşıp, "tebrikler Green Card talihlileri arasındasınız" demiş ve kendisi de "zaten geçen yıl çıkmıştı ve şu anda Amerika'dayım" demiş. Sonraları internet araştırmalarımda bu konunun benzer başlıklar altında farklı yerlerde tartışıldığını gördüm.
Umut dağıtmak için demiyorum. Ancak eğer size çıktı ancak sıra gelmediği için mülakata giremediyseniz bu yıl mutlaka deneyin. Ben o dönem "her halde adil olmak icin ya da sistemsel bir bug nedeniyle boyle oluyor" diye dusunmustum. Bu durum halen gecerli mi, bir cekilis atlandiktan sonraki cekilise katildigimizda halen gecerli midir bilmiyorum.
Diger yandan 2005-2006 yilindan beri pek fazla yil atlamadan her yil Green Card cekilisinlerine katildim. Cikmadi. Son 7-8 yildir hen sene en az 4-5 kisi adina basvurdum. Ne bana ne baskalarina ciktigini gormedim. Cikmama sampiyonu ben olabilirim. Gecen yil da bana degil kendisi adina basvurdugum sevgilime, simdiki esime cikti. Eger size cikmis ancak gidemediyseniz benden cok daha iyi durumdasiniz. Artik cok daha tecrubelisiniz. O sansi bir kez daha yakaladiginizda ne yapacaginiz su anda kafanizda net.
Herkesin istedigine ulasmasini dilerim.