• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Weltraum
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Weltraum

@Weltraum

14
    İtibar
    19
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Weltraum Takip etme Takip Et

Weltraum tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@Weltraum Siz DS 260 formunda hiç suç işleyip ceza aldınız mı sorusuna ne yanıt verdiniz? Evet mi yoksa arşivde olmadığı için hayır mı yazdınız

Hayır, çünkü HAGB bir ceza değildir. Hakkınızda herhangi bir hüküm olmadığı için suç işlemiş de sayılmazsınız. Çünkü mahkeme hakkınızda bir ceza vermedi, siz hala masumsunuz demektir. HAGB süreciniz bittiğinde hakkınızdaki dava düşer. Eğer HAGB süreciniz devam ederken suç işlerseniz hakim hükmünüzü açıklar ve ceza almış olursunuz, yani suçunuz ispatlanmış olur. Bu duruma kadar sokaktaki hiç suç işlememiş bir insandan farkınız olmaz. Tabii yukarıda dediğim durumlar hala geçerli, eğer Türkiye'de devlet memuru olacaksanız (Polis, hakim, savcı, asker, belediye vb.) hakkınızdaki HAGB kararı görülür, ama buda bazı durumlar hariç devlet memuru olmaya engel değil, yüz kızartıcı suçlar, terör örgütü ile ilgili suçtan dolayı HAGB aldıysanız devlet memuru olma şansınız çok düşük, güvenlik soruşturmasında kalabilirsiniz.

Ben 18 yaşından küçükken almıştım HAGB, çocukken işlenen suçlar yüz kızartıcı suç dahi olsa devlet memuru olmaya engel değil. Yani eğer 18 yaşından küçükken işlediğiniz bir suçtan dolayı yüz kızartıcı suç bile olsa devlet memuru olmanızı engellemez. Çünkü 18 yaşından küçükken alınan HAGB, ceza niteliği taşımaz (18'den sonraki HAGB'de ceza değildir) daha çok ıslah etme özelliği taşır, eğer ceza sıfatı ile yapılsaydı çocuk geleceği hakkında karamsarlığa kapılır ve daha kötü olabilir.

Kısaca, HAGB bir ceza değildir, bu durumda HAGB aldığınızda hükmünüz açıklanmamıştır, hüküm almadığınız için suçlu kabul edilemez ve bu durum adli sicil kaydınıza veya arşiv kaydınıza geçmez. Bu durumda eğer HAGB aldıysanız ve eğer suç adli sicil kaydınızda veya adli sicil arşiv kaydınızda görünmüyorsa, bu suçtan bahsetmenize gerek yoktur, çünkü hükümünüz açıklanmadı, hala masumsunuz. Tabii daha profesyonellere danışmak her türlü daha iyi, ben edinebildiğim bilgileri sizin ile paylaşıyorum. Vize sürecinizde bol şans dilerim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Weltraum
      Weltraum

@Didem-G merhaba Didem hanım. Vizeniz hayırlı olsun. Mahkeme kaydı sunudunuz mu veya arşivde yok diye hayır deyip mülakatta söylemediniz mi . bunu paylaşırsanız sevinirim. tşk ederim.

Adli sicil kaydı veya arşiv kaydında 'adli sicil kaydı YOKTUR' ve 'Adli sicil arşiv kaydı YOKTUR' yazması yeterli, eğer böyle yazıyorsa bence daha fazla evrak sunmaya gerek olmaz sadece sürecinizi baltalamış olursunuz. Size araştırdığım, okuduğum ve bazı avukatların cevaplarını ve yorumlarını olduğu gibi paylaştım. Hatam varsa düzeltilebilir.

Weltraum
      Weltraum

@Didem-G, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@crazycells merhaba, 2017 den bir davada “hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik” olarak kesinleşme şerhi verildi. Ben ds260 daki davayı belirtmemiştim herhangi bir ceza almadım diye. E devletteki Adli sicil kaydı da temiz. Yine de mahkeme kayıtlarını sunmam gerekir mi ? Teşekkürler.

Eğer HAGB aldıysanız ve adli sicil kaydı ve arşiv kaydınızda görünmüyorsa ki HAGB arşiv kaydında da çıkmaz sicil kaydında da çıkmaz çünkü adınıza açılan dava açıklanmamıştır. Eğer HAGB'niz bittiyse, siz hiç suç işlemediniz, bir suçtan dolayı ceza almadınız ve hala masumsunuz demektir. Eğer HAGB kararınız var ve denetimdeyseniz, yine aynı şekilde geçerli sadece HAGB süreciniz devam ederken bir suç işlerseniz hükümünüz açıklanır ve o zaman adli sicil kaydınıza bu durum geçer. HAGB kararınızı sadece hakimler ve savcılar kovuşturma ve soruşturma durumunda ulaşılabilir. Bunun harici olarak artık güvenlik araştırmasında da çıkıyor, yani Türkiye'de devlet memuru olacaksanız bu güvenlik soruşturmanızda çıkar ve bunu etkliyebilir, şahsen Türkiyenin bu verileri Konsolosluk veya herhangi bir 3. kişi ile paylaşacağını zannetmiyorum ayrıca herhangi bir Konsolosluğun bu durumu arşiv kaydınız yoksa ve adli sicil kaydınız yoksa derinleme araştıracağını da sanmıyorum çünkü orada esas alınan sizin adli sicil kaydınız ve arşiv kaydınızdır. Bende de aynı durum vardı 6 aylık bir ceza sonucu HAGB almıştım, sorduğum ve soruşturduğum kadarıyla kısaca durum böyle. Yanlışım varsa düzeltilebilir. Sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

@Weltraum detaylı cevabınız için teşekkürler.
      Arsiv kayıtlı adli sicil kaydında yoktu ve bu sekilde konsolosluga sunduk. Vizemiz onaylandı. Herhangi bir durum yaşamadık.

Vizeniz hayırlı olsun.

Weltraum
      Weltraum

@Weltraum sağolun detalı anlatımınız için

Rica ederim, vize sürecinizde bol şans...

Weltraum
      Weltraum

@Mustafa-Bayram, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Arkadaşlar Merhaba,
      Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi?

Daha önce bir sorun yaşamadıysanız bir sorun olmayabilir, ama konsolos oradaki kaydı görmek isteyebilir hazırlıklı gitmenizi öneririm. Vize sürecine de öyle çok fazla olumsuz etkileyeceğini sanmam çünkü hem 10 aylık bir ceza hem de basit bir suç. Herşey dilediğiniz gibi olsun vize sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

Weltraum tarafından gönderilen son iletiler

@Refiks Selamlar, arşivinizde bu konu suç görünüyorsa bunu açıklamanız gerekiyor.

Mahkeme evraklarınızı tercüme ettirip yanınızda getirin ve yaşanılanları tek tek anlatın. Cezanın az olması bir avantaj ama yine de son kararı konsolos verecektir. Umarım herşey istediğiniz gibi olur, bol şans.

Weltraum
      Weltraum

@Refiks, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@Mustafa-Bayram Tam hatırlamıyorum inan ki, mahkemeden sonra avukatımla olan tüm ilişiğimi kestim, tek hatırladıgım 5 yıl'ın sonunda arşiv kaydımdan silineceği

E-Devlet üzerinden adli sicil arşiv kaydınızı görebilirsiniz.

Adli sicil kaydı> *Kurum Türü yazan yerde 'Yabancı Ülke (Tercümeli) olanı seçin> *Belgenin Neden Verileceği yazan yerden 'Arşiv Kaydı İçeren' bölümünü seçin

Eğer burada herhangi bir kayıt gözükmüyorsa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.

Weltraum
      Weltraum

@Refiks, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Herkese selamlar tam 34 sayfayı üşenmeden okudum ve bu doğrultuda merakıma cevap bulamadım...
      2022 yılında bir arkadaşımla telefondaki tartışmamızdan dolayı ''Hakaret ve Tehdit'' sebepli mahkemeye verildim.
      mahkeme de hakim yazışmaları görünce ve konuyu dinleyince bana çok ılımlı davrandı ve hakaretten ceza vermeyeceğini söyledi, ama tehdit mesajına çok ufak bir ceza verdi oda 320TL para cezası... bir hapis cezası verildi ve bu 320 tl para cezasına mı döndü eğer öyleyse o hapis cezası nerede yazar göremedim uyaptan yüklenen tüm evraklara baktığımda günlük 20 tl'den toplam 320 TL para cezasına diye yazıyor buda 16 gün eder. Bu normalde 16gün hapis cezası alındığını ama para cezasına mı çevrildi demek oluyor yoksa sadece para cezası mı anlayamadım ama hiç bir yerde hapis cezası yazmıyor...

ikinci sorum ise dilekçe yazıp arşiv kaydımı sildirirsem ve DS formunu doldururken e devlette temiz gözükeceğim için form'u NO olarak doldurursam bu nerede ve hangi işlemler de karşıma çıkabilir? Amerikalı birisiyle evli olduğum için vatandaşlık hakkı süresinin 3 yıl olduğunu öğrendim ve ABD vatandaşı olduğumda türk vatandaşlığından çıkacağım, vatandaşlık sürecimde bu geçmiş davam görünecek mi bunu da merak ediyorum.
      herkese sürecinde başarılar.

Merhaba, para cezası adli sicil kaydında gözüküyor diye biliyorum, adli sicil kaydınızda sadece hapis cezaları gözükmez aynı şekilde para cezaları da gözükür. Eğer gözüküyorsa konsolos oradaki kayıdı görmek isteyebilir, hazırlıklı gitmenizi öneririm.

Eğer adli sicil arşiv kaydınız ve adli sicil kaydınız yoksa bir sorun olacağını sanmam çünkü konsoloslukların görebildiği yer sizin adli sicil kaydınız ve adli sicil arşiv kaydınız, ama yine de uzmanlara danışmak en iyisidir sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

@Mustafa-Bayram, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Arkadaşlar Merhaba,
      Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi?

Daha önce bir sorun yaşamadıysanız bir sorun olmayabilir, ama konsolos oradaki kaydı görmek isteyebilir hazırlıklı gitmenizi öneririm. Vize sürecine de öyle çok fazla olumsuz etkileyeceğini sanmam çünkü hem 10 aylık bir ceza hem de basit bir suç. Herşey dilediğiniz gibi olsun vize sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

@Weltraum sağolun detalı anlatımınız için

Rica ederim, vize sürecinizde bol şans...

Weltraum
      Weltraum

@Didem-G merhaba Didem hanım. Vizeniz hayırlı olsun. Mahkeme kaydı sunudunuz mu veya arşivde yok diye hayır deyip mülakatta söylemediniz mi . bunu paylaşırsanız sevinirim. tşk ederim.

Adli sicil kaydı veya arşiv kaydında 'adli sicil kaydı YOKTUR' ve 'Adli sicil arşiv kaydı YOKTUR' yazması yeterli, eğer böyle yazıyorsa bence daha fazla evrak sunmaya gerek olmaz sadece sürecinizi baltalamış olursunuz. Size araştırdığım, okuduğum ve bazı avukatların cevaplarını ve yorumlarını olduğu gibi paylaştım. Hatam varsa düzeltilebilir.

Weltraum
      Weltraum

@Weltraum Siz DS 260 formunda hiç suç işleyip ceza aldınız mı sorusuna ne yanıt verdiniz? Evet mi yoksa arşivde olmadığı için hayır mı yazdınız

Hayır, çünkü HAGB bir ceza değildir. Hakkınızda herhangi bir hüküm olmadığı için suç işlemiş de sayılmazsınız. Çünkü mahkeme hakkınızda bir ceza vermedi, siz hala masumsunuz demektir. HAGB süreciniz bittiğinde hakkınızdaki dava düşer. Eğer HAGB süreciniz devam ederken suç işlerseniz hakim hükmünüzü açıklar ve ceza almış olursunuz, yani suçunuz ispatlanmış olur. Bu duruma kadar sokaktaki hiç suç işlememiş bir insandan farkınız olmaz. Tabii yukarıda dediğim durumlar hala geçerli, eğer Türkiye'de devlet memuru olacaksanız (Polis, hakim, savcı, asker, belediye vb.) hakkınızdaki HAGB kararı görülür, ama buda bazı durumlar hariç devlet memuru olmaya engel değil, yüz kızartıcı suçlar, terör örgütü ile ilgili suçtan dolayı HAGB aldıysanız devlet memuru olma şansınız çok düşük, güvenlik soruşturmasında kalabilirsiniz.

Ben 18 yaşından küçükken almıştım HAGB, çocukken işlenen suçlar yüz kızartıcı suç dahi olsa devlet memuru olmaya engel değil. Yani eğer 18 yaşından küçükken işlediğiniz bir suçtan dolayı yüz kızartıcı suç bile olsa devlet memuru olmanızı engellemez. Çünkü 18 yaşından küçükken alınan HAGB, ceza niteliği taşımaz (18'den sonraki HAGB'de ceza değildir) daha çok ıslah etme özelliği taşır, eğer ceza sıfatı ile yapılsaydı çocuk geleceği hakkında karamsarlığa kapılır ve daha kötü olabilir.

Kısaca, HAGB bir ceza değildir, bu durumda HAGB aldığınızda hükmünüz açıklanmamıştır, hüküm almadığınız için suçlu kabul edilemez ve bu durum adli sicil kaydınıza veya arşiv kaydınıza geçmez. Bu durumda eğer HAGB aldıysanız ve eğer suç adli sicil kaydınızda veya adli sicil arşiv kaydınızda görünmüyorsa, bu suçtan bahsetmenize gerek yoktur, çünkü hükümünüz açıklanmadı, hala masumsunuz. Tabii daha profesyonellere danışmak her türlü daha iyi, ben edinebildiğim bilgileri sizin ile paylaşıyorum. Vize sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

@Weltraum detaylı cevabınız için teşekkürler.
      Arsiv kayıtlı adli sicil kaydında yoktu ve bu sekilde konsolosluga sunduk. Vizemiz onaylandı. Herhangi bir durum yaşamadık.

Vizeniz hayırlı olsun.

Weltraum
      Weltraum

@crazycells merhaba, 2017 den bir davada “hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik” olarak kesinleşme şerhi verildi. Ben ds260 daki davayı belirtmemiştim herhangi bir ceza almadım diye. E devletteki Adli sicil kaydı da temiz. Yine de mahkeme kayıtlarını sunmam gerekir mi ? Teşekkürler.

Eğer HAGB aldıysanız ve adli sicil kaydı ve arşiv kaydınızda görünmüyorsa ki HAGB arşiv kaydında da çıkmaz sicil kaydında da çıkmaz çünkü adınıza açılan dava açıklanmamıştır. Eğer HAGB'niz bittiyse, siz hiç suç işlemediniz, bir suçtan dolayı ceza almadınız ve hala masumsunuz demektir. Eğer HAGB kararınız var ve denetimdeyseniz, yine aynı şekilde geçerli sadece HAGB süreciniz devam ederken bir suç işlerseniz hükümünüz açıklanır ve o zaman adli sicil kaydınıza bu durum geçer. HAGB kararınızı sadece hakimler ve savcılar kovuşturma ve soruşturma durumunda ulaşılabilir. Bunun harici olarak artık güvenlik araştırmasında da çıkıyor, yani Türkiye'de devlet memuru olacaksanız bu güvenlik soruşturmanızda çıkar ve bunu etkliyebilir, şahsen Türkiyenin bu verileri Konsolosluk veya herhangi bir 3. kişi ile paylaşacağını zannetmiyorum ayrıca herhangi bir Konsolosluğun bu durumu arşiv kaydınız yoksa ve adli sicil kaydınız yoksa derinleme araştıracağını da sanmıyorum çünkü orada esas alınan sizin adli sicil kaydınız ve arşiv kaydınızdır. Bende de aynı durum vardı 6 aylık bir ceza sonucu HAGB almıştım, sorduğum ve soruşturduğum kadarıyla kısaca durum böyle. Yanlışım varsa düzeltilebilir. Sürecinizde bol şans dilerim.

Weltraum
      Weltraum

@baris987 Hocam hagb falan değil değil mi? Direk imza atılan denetimli serbestlik bahsettiğiniz? Hagb ise sadece bu kararı sadece "kovuşturma ve soruşturma amaçlı sadece hakim ve savcılar ulaşabilir" yazıyor, ama denetimli serbestlik hakkında bir bilgim yok.

Weltraum
      Weltraum