@Sozer üç arkadaşım çalışma izinlerini aldılar ama hepsinin onay gelme zamanları farklıydı. iki tanesine on beş gün içinde onay geldi bir tanesine ise iki ay sonra. Gerçi onlar öğrenci orada ve kanada dışına çıkma durumları olmadı okula gidiyorlar.
goksu tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Kanada Turist Vizesi BaşvurusuKanada içinde yayımlandı
-
RE: TS2023 OWP sonrası aile için yapılması gerekenlerKanada içinde yayımlandı
@Ademst ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni alınca istedigimiz gibi kanadaya giriş yapabilirmiyiz yoksa vize mi gerekli ?
ayrıca 3 yılın sonunda çalışma izni süresi bitince nasıl uzatabiliriz. Arkadaşlarım pr denilen kalıcı oturuma başvurabilirsin diyorlar ama eğer bu kalıcı oturum için kriterlere sahip olamazsak o zaman nasıl bu üç yıllık çalışma süresini uzatabiliriz ?
goksu tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayıKanada içinde yayımlandı
@negahkon son başvuru tarihine yetişmesi zor görünüyor hatta imkansız. Artık farklı alternatifleri değerlendireceğim. Eğitim amaçlı okula kayıt olabilir bundan sonra. Ama bu kadar kolay oturum ve çalışma izni alamam diğer alternatif yollar ile. Eğitim için minimum iki yıllık devlet okuluna kayıt ve eğitimi tamamlama şartı varmış en kötüsüde egitim masrafları okul kayıt ve mezun olana kadar bir sürü zaman ve konaklama ev kirası gibi yüksek bütçe gerekecek
yani nereden baksam benim için üzücü durum -
@Sozer üç arkadaşım çalışma izinlerini aldılar ama hepsinin onay gelme zamanları farklıydı. iki tanesine on beş gün içinde onay geldi bir tanesine ise iki ay sonra. Gerçi onlar öğrenci orada ve kanada dışına çıkma durumları olmadı okula gidiyorlar.
-
@ikizbabasi galiba çalışılmasa bile yurtdısında gecirilen süre kadar prim ödemesi borclanılıyormuş. yeterki sin numarası olsun deniliyor.
-
@negahkon turist vizesi ama halen netice gelmedi 2 ayı geçti neredeyse. artık umudumu kestim asla ts2023 e yetişmez. 03 ocak son tarih. çıksa bile gerekli prosedür ucak bulma ve vize basımı gibi gerekli şeyler uzun sürer
Şans yok bizde bir çok arkadaşım aldılar 3 yıllık oturum ve çalışma iznini ama ben halen alamadım. Bu fırsat asla bir daha gelmez kaçırdım yani. Bundan sonra artık öğrenci ve eğitim kayıt ile gidilecek gibi başka yolu yok -
RE: TS2023 OWP sonrası aile için yapılması gerekenlerKanada içinde yayımlandı
@Ademst ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni alınca istedigimiz gibi kanadaya giriş yapabilirmiyiz yoksa vize mi gerekli ?
ayrıca 3 yılın sonunda çalışma izni süresi bitince nasıl uzatabiliriz. Arkadaşlarım pr denilen kalıcı oturuma başvurabilirsin diyorlar ama eğer bu kalıcı oturum için kriterlere sahip olamazsak o zaman nasıl bu üç yıllık çalışma süresini uzatabiliriz ?
-
@Seda-Uysal-Avcı ts2023 ile alının çalışma izni neticesinde SIN numarası ile SGK'ya sigorta yurtdışı prim ödemesi yapabiliyormuyuz ? yani sin numarası aldıktan sonra hiç çalışmasak bile yurtdışında geçirilen süreleri türkiye'de sgk yurtdışı prim borçlanma ödemesi olarak yapılır mı ?
-
@chemistontheroad daha önce 25 eylul 2023 tarihi son başvuruydu ama 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Bundan sonra tekrar ikinci bir uzatma olur mu ihtimal az gibi. Zaten çok yoğunluk olmuş başvurularda ve bu nedenle toplu ret neticeler çıkıyor deniliyor. Bende başvuru yaptım ama halen netice yok
Birçok arkadaşım gidip on beş gün içinde oturum ve çalışma izni aldı ama ben henüz başaramadım. Bakalım neler olacakbende ayrıca amerika vizeside var ama bu ts2023 ile direkt başvuru sonrası 3 yıllık oturum ve çalışma izni verildiği için denemek istiyorum. Hiç kullanmasam bile en azından elimde dursun. Kanadada yaşayan bir kaç arkadaşım var onların yanına giderim.