• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Nevin Hacibeyoglu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 38
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Nevin Hacibeyoglu

@Nevin Hacibeyoglu

2017’den beri Los Angeles’dayım. Okul öncesi ve ilkokul konusundaki sorularınızı yanıtlarım, yardımcı olmak isterim.
    Youtube ve instagramda Amerika'da yasam hakkında bilgiler paylasiyorum.
    Youtube kanalım: Niveno
    Instagram : niveno_usa

21
    İtibar
    57
    Profil Görüntülemeleri
    38
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi youtube.com/@niveno?si=lX46wr_fd6iaJnBy Konum Los Angeles / Kaliforniya Yaş: 47

Nevin Hacibeyoglu Takip etme Takip Et

Nevin Hacibeyoglu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Okul Öncesi Eğitim

@Ercan-Geçgin Biz Amerika'ya geldigimizde de bizim kız 3 yasindaydi. Kreşe vermek icin super acele etmeyin, icinize sinen bir okul olsun. Ben de ayni aceledeydim, bir an once preschoola başlasın,dil öğrensin diye bir arkadasimin oğlunu yolladigi,tavsiye ettigi ama ben gezmeye gittiğimde icime sinmeyen bir okula verdim ilk once. Çünkü Şubat ayiydi,ara ve cogu okul doluydu. Sevdiğim okulda haftada iki güne alabiliyorlardi, ben haftada 5 gun gitsin diye obur okula verdim ve 2 ay zor dayandık. Çocuğu ordan aldım, sevdiğim okula haftada iki gun ve sabah 9-12 arası verdim..Ve inanin 3 ay sonra akici Ingilizce konuşuyordu.. Yani haftada 5 gun sabah 8 aksam 6 gitmesi gerekmeden de cocuklar bu isi başarıyor..

Kutuphanelere bayiliyorum burada. Cocuk kısımlari var ,kocaman..Tek seferde 30 kitap alabiliyoruz ve 3 hafta kalabiliyor bizde...3-4 yas grubu icin story times denen hikaye saatleri düzenleniyor,ucretsiz..

K-12 ve Lise Eğitimi içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'da yaşıyorum. Youtube kanalım Niveno'da Amerikan Saglik Sigortası hakkında temel bilgiler içeren bir videom mevcut. İlgilenenler izleyebilir.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@Eda-Akcan-Bektaşoğlu Hangi eyalete geleceksiniz? Ben Kaliforniya Los Angeles'dayim ve Pre-K standart bir uygulama degildir pek çok devlet okulunda. PK daha çok Charter ya da özel okullarda olan bir sınıf. Sizin gitmeyi düşündüğünüz okulun PK'i olsa bile kizinizin yaşı PK icin büyük. PK 4 yas icindir. Amerikada devlet okulu 5 yaşında Kindergarten (K) ile baslar. Yani Aralik ayinda kiziniz geldiginde K (kindergarten) sinifina kayıt olacak. Ara donem kaydında sorun yasamazsınız. Ancak kalacaginiz adresin bağlı okuduğu okulda yer kalmamış olabilir, o durumda sizi yakındaki baska bir okula kayıt ederler.
      Adres ispatı icin sizin adınıza kontrat ya da fatura isteniyor. Gecici kalacaginiz yerde bu konuyu nasıl halledersiniz maalesef bilmiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem. Bence kayıt almazlar adres ispatı olmazsa ama belki de bir yolu vardır. Bilemiyorum. O durumu yaşamadım.

Geldiginizde kalacaginiz adresin hangi okula bağlı olduguna baktınız mi? Once onu bulun. Sonra o okulun web sitesini inceleyin, ayrıca okulun bağlı olduğu "school district" neresiyse onun web sitesinide inceleyin. Mail atıp sorabilirsiniz.

Edit: Az önce google’a sordum ve Kaliforniya’da geçici adres bile olsa devlet okulunun kayıt yapması gerekir dedi. “According to the federal McKinney-Vento Act and California state law, you are guaranteed enrollment in a district-run public school, even if you have uncertain housing or have a temporary or no permanent physical address. Under these circumstances, you may not have to provide proof of residency, proof of legal guardianship, immunization records, or previous school records.”

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

Merhaba. Ben Los Angeles'dayim. Burada devlet ilkokulları 5 yaşında başlıyor. 1 Eylül itibariyle 5 yaşına girmiş cocuklar ilkokulun kindergarten sinifina baslar ve devlet ilkokulları ücretsizdir. Benim kızım bu yıl ilkokul 3'de..Bizim burada okullar ücretsiz olduğu gibi, sene başı defter kitap alisverisi de yapmiyoruz,onu da okul veriyor. Sizin çocuğunuz geldiginizde tam olarak kaç yas olacak? 2-5 yas arası çocukların gittiği okullara preschool deniyor ve bunlar ücretli, ucuzu var pahalısı var,size kalmış..Ayrica çocuğunuzu "preschool"a yollama zorunluluğunuz da yok, isterseniz beklersiniz ilkokul yaşına gelince oraya gider direk. Yani ücretli-ucretsiz mevzusu çocuğunuzun yaşına gore gideceği okula bağlı. Preschool bizim Turkiye'deki anaokul-kres gibi...Elementary school ise ilkokullar. Kindergarten'i Turkce'ye anaokul diye cevirince terimsel karisiklik oluyor özel mi devlet mi diye..Burada Kindergarten devlet okulunun ilk sinifidir. Burada 1'den degil K'dan baslar ilkokul.

Burada bir sonraki yılın ilkokul kayıtları Şubat ayinda baslar. Mesela 2024-2025 eğitim dilinin kayıtları Şubat-mart 2024'de baslar. Ara donemde kayıt alırlar ama mahalle okulunda yer kalmamış olabilir, o zaman yakındaki baska bir okula yönlendirirler.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@bsk Kreşler genel olarak ilk bakışta pis gorunuyor biz Türklere ama buranın tarzi boyle. Bu konuda bilgiler verdigim bir video hazırladım kanalımda.

Texas içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@Ercan-Geçgin Merhaba. 2017’den beri Amerika’dayım. Kızım 3 yaşındaydı geldiğimizde. Merak ettikleriniz nedir yardımcı olayım.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@Ercan-Geçgin Merhaba. Ben Los Angeles'dayim. Burada devlet ilkokulları 5 yaşında başlıyor. 1 Eylül itibariyle 5 yaşına girmiş cocuklar ilkokulun kindergarten sinifina baslar ve devlet ilkokulları ücretsizdir. Benim kızım bu yıl ilkokul 3'de..Bizim burada okullar ücretsiz olduğu gibi, sene başı defter kitap alisverisi de yapmiyoruz,onu da okul veriyor. 2-5 yas arası çocukların gittiği okullara preschool deniyor ve bunlar ücretli, ucuzu var pahalısı var,size kalmış..Ayrica çocuğunuzu "preschool"a yollama zorunluluğunuz da yok, isterseniz beklersiniz ilkokul yaşına gelince oraya gider direk. Yani ücretli-ucretsiz mevzusu çocuğunuzun yaşına gore gideceği okula bağlı. Preschool bizim Turkiye'deki anaokul-kres gibi...Elementary school ise ilkokullar. Kindergarten'i Turkce'ye anaokul diye cevirince terimsel karisiklik oluyor özel mi devlet mi diye..Burada Kindergarten devlet okulunun ilk sinifidir. Burada 1'den degil K'dan baslar ilkokul.

Burada bir sonraki yılın ilkokul kayıtları Şubat ayinda baslar. Mesela 2024-2025 eğitim dilinin kayıtları Şubat-mart 2024'de baslar. Ara donemde kayıt alırlar ama mahalle okulunda yer kalmamış olabilir, o zaman yakındaki baska bir okula yönlendirirler.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu
    • RE: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

@hathor Evinizi tutmadan kayıt yaptiramazsiniz zaten. O nedenle ilk once evinizi tutarsınız. Adres belli olur. Kira kontratı olur. Okul kayıtları Şubat ayinda baslar bir sonraki yıl icin..Evinizi tutunca kaydinizi yaptirirsiniz. Okullar Haziran 15 gibi kapanıyor. Mayıs başında bile olsa okula kayit yaptirmanizi öneririm. Bir ay bir aydır. Okula kayıt ile ilgili islemler aradan cikmis olur, hem cocuk hem siz okulun havasını koklamış olursunuz. Cocuk Eylül donemindeki sinifindaki cocuklarla onceden tanismis olur. Okul kaydı sırasında doldurulan forma evde konusulan ana dil yazılıyor. O dil Ingilizce degilse cocuk Ingilizce sınavına cagiriliyor. Sonuca gore İngilizce destek-ESL sinifina gitmesi gerekiyor mu belli oluyor. Bu islemler aradan cikmis olur.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu
    • RE: Çocuğu K12 okutmak için ABD'ye taşınmak ve Tavsiye edilen şehirler

@mesutka45 Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en iyi eğitime sahip olan 10 eyalet:
      1 Massachusetts: Massachusetts, eğitim sistemine yaptığı büyük yatırımlarla bilinir. İlkokul eğitiminde öğrencilere sağladığı destek ve kaliteli müfredatıyla öne çıkar.
      2 New Jersey: New Jersey, ilkokul çocuklarının eğitimine büyük önem veren eyaletlerden biridir. Nitelikli öğretmenleri, modern tesisleri ve ilgi çekici ders programlarıyla öğrencilerin başarılarını destekler.
      3 Connecticut: Connecticut, eğitimde sürekli gelişmeyi hedefleyen bir eyalettir. İyi donanımlı sınıfları, kültürel etkinlikleri ve eğitim teknolojilerinin kullanımıyla ilkokul seviyesinde öğrencileri teşvik eder.
      4 Minnesota: Minnesota, öğrencilere sağladığı geniş kapsamlı eğitim programlarıyla tanınır. Öğrencilerin becerilerini geliştirmek adına bireysel çalışmalara yönelik destekleriyle öne çıkar.
      5 Vermont: Vermont, küçük topluluklarında ilkokul çocuklarına özenli bir eğitim sunar. Sınıf boyutları küçük olduğu için öğretmenler bireysel ilgi gösterebilir ve öğrencilerin yeteneklerini en üst seviyeye çıkarabilir.
      6 New Hampshire: New Hampshire, ilkokul öğrencilerine sağladığı gelişmiş ders programlarıyla tanınır. Müfredatın ilgi çekici ve etkileşimli olması, öğrencilerin derslere olan ilgisini artırır.
      7 Virginia: Virginia, ilkokul eğitiminde öğrencilere sağladığı destek ve kaynaklarla ön plana çıkar. Eğitimde teknolojinin kullanımını teşvik eder ve öğrencilerin dijital yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur.
      8 New York: New York, etkileyici bir ilkokul eğitimi sunan eyaletlerden biridir. Yüksek nitelikli ve deneyimli öğretmenlerin yanı sıra zengin sanatsal ve kültürel aktivitelerle çocukların yaratıcılıklarını destekler.
      9 Maine: Maine, ilkokul eğitiminde öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimine odaklanır. Öğrencilerin çok çeşitli konular üzerinde çalışmasına fırsat tanır ve farklı öğrenme stillerini destekler.
      10 Colorado: Colorado, ilkokul eğitiminde öğrencilere pratik beceriler kazandırmaya önem verir. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanları teşvik ederek bugünün teknolojik çağında rekabet edebilecek becerilere sahip olmalarını sağlar.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@brcnl1822 Merhaba. 2017’den beri Los Angeles’dayız. Eylül 2014 doğumlu kızım. Eylül doğumlu olanlar zaten bir yıl geriden geliyor yaşıtlarına göre. Ocak-Ağustos 2014 doğumlu olanlar bizim zamanımızda Kindergarten’a başlarken bizi gibi Eylül-Aralık doğanlar bir sonraki seneyi bekledik ki Kalifoorniya’da hala böyle. 1 Eylül itibariyle 5 yaş olanlar Kindergarten’a başlayabiliyor. O nedenle siz ekstradan geciktirmeyin.

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

Nevin Hacibeyoglu tarafından gönderilen son iletiler

@okokok 2017'den beri Amerika'dayim. Amerikanın okul sistemi, okul puanı,iyi okul bulma vs gibi pek cok konuda detaylı bilgiler oaylastigim YouTube kanalım size faydalı olabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@duzmuhendis Merhaba, 2017'den beri Amerika'dayim. Buradaki okul sistemi hakkında detaylı bilgiler verdigim YouTube kanalım isinize yarayabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@levantino70 Los Angeles'dan merhaba..Amerika'daki okul sistemi,okul kayıtları,iyi okul bulmak vs gibi konularda detaylı bilgiler verdigim YouTube kanalim sizlere faydalı olabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@Nur-Yalcin Merhaba, Los Angeles'da yasiyorum,10 yaşında bir kızım var, YouTube kanalimda Amerika'daki okullar hakkında detaylı bilgiler veriyorum,https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu
    • RE: Medicaid Vs. Medicare

@ahsenaydgdu Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim ben de. Youtube kanalimda sağlık sigortası hakkında bir videom var. Belki yardimi olur.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@tak3517 Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Amerika'da Saglik Sigortasi hakkinda bir videom mevcut. Belki yardimi olur.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

Merhaba. 7 yıldır Los Angeles'dayim. Youtube kanalimda Medicaid ve Obamacare hakkında hazirladigim bir videom var. İlgilenenler izleyebilir.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@egeayd Youtube kanalimda detaylı olarak bu konuyu anlattigim bir videom mevcut.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@hakan-altun Merhaba. YouTube kanalimda hazirladigim videomda düşük gelir limitlerinden bahsettim. Belki aklınızdaki sorulara yardimci olabilir videom.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu

@banu-karanfil YouTube kanalimda saglik sigortasi hakkinda bir videom mevcut.

Sağlık içinde yayımlandı
      Nevin Hacibeyoglu
      Nevin Hacibeyoglu