• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Jonni
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Jonni

@Jonni

13
    İtibar
    161
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara Yaş: 31

Jonni Takip etme Takip Et

Jonni tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam. Şu anda dosya taşıma amacıyla Singapurdayım, buradan önce Malezyada ve Özbekistandaydım birazdan da Katar'a uçacağım, Ankaraya dönünce hemen deneyimlerimi aktarıp seyehat halindeki dostlarımızla bağlantıya geçip onlara yardımcı olmaya çalışacağım, ama şu an bir mucize gerçekleşmiş olabilir emin olmak için daha tecrübeli kişilere sormaya geldim hemen.

Şimdi ben Malezya seyahatine başlamadan önce forumda da anlattığım bir şekilde reddedilmiştim, ancak forumdaki bir arkadaşımızın tavsiyesine uyarak, diğer ülkeleri denerken Gürcistan ile mailleşmelerimi sürdürdüm, ve galiba tam da Malezya ve Özbekistana maillerimi attıktan hemen sonra Gürcistan konsolosluğu dosyamı taşımayı kabul etti, screenshot ı şöyle bırakıyorum:

tbilsi.png

Az önce CEAC sistemine baktığımda da "in transit" yazıyor. Sanıyorum şans yüzüme güldü? Doğru mu algılıyorum? Bu birdi, şimdi esas sizlere danışacağım önemli mevzuya geldi sıra. Eğer olduysa olay ve dosyamı Gürcistan a taşımayı başardıysam bu mucizeye ket vurmamak için Malezya ve Özbekistan konsolosluklarına ikinci bir mail atmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa sizce ne yazmalıyım? Çünkü Malezya yı pek bilmiyorum ama Özbekistan dosyamı baya sağlam inşa ettim hatta orada oturum gibi bir şey aldım (nasıl yapılacağını aktarırım hele şu benimkinden emin olayım), şimdi zaten taşınmış olan dosyamı onlar da taşımaya çalışırlarsa her şey alt üst olmasın? Ne diyorsunuz?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Jonni
      Jonni

Arkadaşlar körlemesine atlama dönemleri geldi, ben biletimi aldım yarın sabah Tiflis'e gidiyorum (askerlik yoklaması yüzünden gümrük engellemezse tabi). Birinci hamle direkt pasaportun damgalı sayfasının fotosu eşliğinde taşıma talebi maili atmak, mümkünse ekstra belgelerle desteklemek. Gürcistan şimdiye kadar red vermiş herkese inşallah fiziksel olarak orada olmam durumu değiştirir. Güncelleme geçeceğim, bakalım inşallah bu güncellemelerim olumlu şekilde olur.

Jonni
      Jonni

Arkadaşlar Gürcistandayım şu anda. Bana verdikleri cevabı aşağı iliştiriyorum

"Unfortunately, the Embassy does not provide any exceptions, and only accepts residents of Georgia and Azerbaijan with a resident card."

Olabilecek en sağlam şekilde dosyamı inşa etmiştim halbuki, Tifliste işe girdiğime dair bir belge (evet onu da ayarlamıştım), 3 aylık kiralık konak rezervasyonu, Gürcistana girişimi gösteren pasaport sayfası falan Oturum izninin kendisi hariç her şey dahildi ama yine de böyle bir cevap geldi. Spam klasörüne düşmemek için bu sefer yarın yeni FAM maddelerini de hatırlatarak bir mail daha atacağım ama işe yarayacağını sanmıyorum. Buradan bir yol olmaz. Şimdi görüyorum ki Hong Kong da patlamış sanırım. İmkanlar daralıyor, Umman da reddetmişti yakın zaman önce, en az bir ülkeyi daha denemeye kararlıyım, tavsiyelere açığım

Jonni
      Jonni

Jonni tarafından gönderilen son iletiler

@erentarhangil Yok maalesef, bu siz hong kong un "support@" uzantılı mailine mesaj attığınız için adınıza açılan portal hesabı. Eğer dosyanızı taşırlarsa buradan randevu alabilirsiniz, istiyorsanız şimdi de almayı deneyin belki sistemsel bir hata olur verirler fln ama normalde sizin sorularınıza cevap vermek için açıyorlar bunu sadece. "Feedback" kısmında attığınız maili görebilirsiniz mesela

Jonni
      Jonni
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@EzgiLera Okudum. Daha önce bu sene ve 2022 2023 2021 mülakat deneyimleri başlıklarında çok az kişi Tifliste mülakata girmiş forumdan. Bu konu ile ilgili bir şey paylaşmamış bu kişiler de maalesef gönderilerinde.

Jonni
      Jonni

@ATS16 Edindiğim resmi bir çalışma izni yok zira Türk pasaportu ile Gürcistanda 1 yıla kadar ekstra bir izin gerekmeksizin işe girebiliyorsunuz. ID veya Kart yok yani. Elimde yetkili kişi tarafından imzalı ve mühürlü "bu arkadaş bizde şu maaşa çalışmaktadır ilgili makama duyurulur" tarzı bir kağıt var sadece onu götüreceğim inşallah yeterli olur da kapıdan çevrilme gibi bir saçmalığa düşürülmem

Jonni
      Jonni

@rezanclz işte abi bencelerin ve tahminlerin ötesinde bir bilgi var mıdır diye sormak için yazdım, çünkü bu yazılan bana özel bir mesaj değil genel dikkat edilmesi gereken hususlar kısmında gözüme çarpan bir şey gibi oldu. Gerçekten oturma izni kontrolü var mı kapıda bununla karşılaşan var mı benim konsoloslukta veya başka bir konsoloslukta diye danışmak amacım

Jonni
      Jonni

Arkadaşlar selamlar, şimdi ben binbir türlü uğraşarak oturum kartım olmaksızın iş sözleşmem ile beraber kendi dosyamı Gürcistan'a taşıdım. Şimdi oradan randevu aldım ama randevu için aldığım çıktının altında kırmızı ile yazılmış bir not dikkatimi çekti. Not şöyle "Please note, if you are a non-Georgian citizen, but reside in Georgia, you must present your valid Georgian residency card to be admitted to the Consular Section for your interview"

Ben herhangi biçimde kart olmadan taşımıştım ama anladığım kadarıyla burada Consular bölümüne girebilmek için kartını kapıda veriyorsun gibi bir şart koşulmuş. Bu durumda benim kapıdan dönme gibi bir ihtimalim var mı yoksa genel bir not için boşa mı paranoya yapıyorum? Daha önce başına böyle bir şey gelmiş kimse veya buna benzer randevusu olmasına rağmen kapıdan dönme hikayesi duymuş kimse var mıdır forumda? Tavsiyeleriniz nedir?

Jonni
      Jonni

@MomisCan Ben Özbekistanda durumun böyle olduğunu bilmiyordum korkunçmuş öyleyse mailleri bile zaten günlerce sonra cevap veriyorlardı eğer durum dediğiniz gibi ise insanlar hiç orayla uğraşıp kendini daha fazla yormamayı seçebilir

Jonni
      Jonni

@fahriakc teşekkürler hocam inşallah. Evet net bir şekilde taşıdık dememeleri benim de kafamı karıştıran şey oldu, ama işte sistemde bakınca in transit yazıyor, KCC ye yazdım şimdi benim interview yerim neresi diye orası cevap verince daha netleşir kafam

Jonni
      Jonni

@fahriakc teşekkürler hocam. Evet istedi. Ben gidip legal olarak işe girdim orada tanıdığımın şirketinde, ona rağmen reddedilmiştim. Sonra günlerce hatta haftalarca konsolosluğu darlayıp iş sözleşmemin oturum izni gibi sayılması gerektiğine ikna etmeye çalıştım sonunda ikna oldular galiba. Şu anda legal olarak oturum var yani benim. Oturumsuz olunca kabul etmemeye devam ediyorlar bildiğim kadarıyla

Jonni
      Jonni

Arkadaşlar selam. Şu anda dosya taşıma amacıyla Singapurdayım, buradan önce Malezyada ve Özbekistandaydım birazdan da Katar'a uçacağım, Ankaraya dönünce hemen deneyimlerimi aktarıp seyehat halindeki dostlarımızla bağlantıya geçip onlara yardımcı olmaya çalışacağım, ama şu an bir mucize gerçekleşmiş olabilir emin olmak için daha tecrübeli kişilere sormaya geldim hemen.

Şimdi ben Malezya seyahatine başlamadan önce forumda da anlattığım bir şekilde reddedilmiştim, ancak forumdaki bir arkadaşımızın tavsiyesine uyarak, diğer ülkeleri denerken Gürcistan ile mailleşmelerimi sürdürdüm, ve galiba tam da Malezya ve Özbekistana maillerimi attıktan hemen sonra Gürcistan konsolosluğu dosyamı taşımayı kabul etti, screenshot ı şöyle bırakıyorum:

tbilsi.png

Az önce CEAC sistemine baktığımda da "in transit" yazıyor. Sanıyorum şans yüzüme güldü? Doğru mu algılıyorum? Bu birdi, şimdi esas sizlere danışacağım önemli mevzuya geldi sıra. Eğer olduysa olay ve dosyamı Gürcistan a taşımayı başardıysam bu mucizeye ket vurmamak için Malezya ve Özbekistan konsolosluklarına ikinci bir mail atmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa sizce ne yazmalıyım? Çünkü Malezya yı pek bilmiyorum ama Özbekistan dosyamı baya sağlam inşa ettim hatta orada oturum gibi bir şey aldım (nasıl yapılacağını aktarırım hele şu benimkinden emin olayım), şimdi zaten taşınmış olan dosyamı onlar da taşımaya çalışırlarsa her şey alt üst olmasın? Ne diyorsunuz?

Jonni
      Jonni

Arkadaşlar son gelişmelerden sonra Malezya'ya giden veya oraya bilet alan kimse var mı? Muhtemelen Hong Kong felaketine benzer bir durum yaşanacak şimdiden yüzlerce mail almışlardır ve biz oraya gittikten sonra oturum izni istiyoruz diyeceklerdir ama son kurşun olarak denemek zorundayız galiba. Ben hafta içi gitmek gibi bir düşünceye sahibim başka bu yolculuğu gözüne kestiren kimse varsa beraber plan yapabiliriz.

Jonni
      Jonni