• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Zeyno 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Z
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 43
    • En İyi 21
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Zeyno 0

@Zeyno 0

44
    İtibar
    73
    Profil Görüntülemeleri
    43
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Zeyno 0 Takip etme Takip Et

Zeyno 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaslar merhabalar,
      Ben bu yıl vizemi aldim ve Amerika'ya yerleştim. Simdi ise aile ziyaretim icin Turkiye'ye geldim. Uzun bir bekleme sürecinden gecmistim tabi orası ayrı. Sizlere kendi tecrübelerime dayanarak bir kaç konuda yazmak istedim. Yazilarimin bazıları kendi tecrübelerime, bazıları genel gozlemlerime dayalı.

Saglik randevusunu dert etmeyin aynı gün bitiyor.
      Eğer önceden yapılmış aşı belgeniz varsa yanınızda götürün, yoksa zaten orada aşı vuracaklar, gerisi de basit bir kaç kontrol. Saglik randevusuna mutlaka istenen evraklar ile birlikte gidin.

Konsolosluk randevusunda stress yapmayın, herkes çok güler yüzlü ve yardımsever. Sizler sadece evraklarinizin tam olduğundan emin olun yeterli. Ayrıca sponsorunuzun vergi dokümanları çok önemli. Lutfen ödediği vergi tutarı ile sponsor olup olamayacağını randevuya gitmeden önce kontrol edin, aksi durumda red almazsiniz ama ek sponsor talep edilen bir belge verilir ve sizde üzgün bir modda görüşmeden çıkarsınız.

Amerikaya girişte hiç bir sorun yaşamadım. Vize kontrol noktasi goçmenlik ofisine yonlendiriyor ama tek yaptıkları pasaportuma bakıp Amerika'ya hoş geldiniz demek oldu. Bu yüzden de stress yapmanıza gerek yok.

Kimliğiniz ve SSN numaranız adresinize mutlaka gelir, gecikirse panik yapmayın. USPS icin (kargo firmasi) mutlaka üyelik açın, zaten oradan adresinize gelecek olan tüm postalari her gün göreceksiniz. Postaların ön yüzlerini sisteme tarayarak günlük mail olarak gonderiyorlar.

Amerika'ya da yaşamaya basladiginiz maksimum ilk 3 ay içinde hemen sağlık sigortasını yaptırın aksi durumda devlet destekli sağlık sigortasından faydalanmak için Kasim-Aralik ayları arasını beklemek zorunda kalıyorsunuz. Malum sağlık konuları orada çok pahali.

Sim card konusunda acele etmeyin, bulunudugunuz eyalette iyi olan bir firmayi tercih edin.

Arabanız olsa da olmasa da bir ehliyet kursuna yazilmanin size çok faydası olacaktir. Ehliyet sınavı Turkiye'de olduğu kadar zor degil.

Okul hayatına dönmeyi planlayanlar mutlaka transkriplerini ve diplomasini (tercüme edilmiş sekilde) yanında götürsün. Ayrıca okuyacak kişiler devlet desteğine başvurabilirler. Hem geri ödemeli hem de hibe olarak devlet destek veriyor. Bu desteklere çocuklarınız içinde basvurabiliyorsunuz.

Kredi skorunuz olmadigi icin hemen banka hesabı acamayacaksiniz bu yüzden hesap acabileceğiniz bankaya odaklanın. Bu sadece kredi skoru oluşturmak için. İyi bir kredi skoru oluşturmak istiyorsunuz kartınızda olan paranin (yatirdiginiz depozito) %9 luk kısmından harcama yapın ve gününden önce ödeyin. Bankalar ne kadar harcayıp geri odediginize bakmak yerine karttaki paraya ne denli ihtiyacınız olduğuna bakar. Imkaniniz varsa kartınızı az, nakitinizi daha fazla harcayın. Veya kartinizda mutlaka her zaman limit üstü para tutun ve ordan harcayin.

Çalışmayı düşünen arkadaşlar ozgecmislerini 3. Şahıs uzerinden olustursunlar, bu daha profesyonel olacaktir. Her diploması olan bitirdigi bolumde calisamayabiliyor bu yuzden denklik basvurusu yapmak zorundasiniz. Basvurularinizi online olarak yapabiliyorsunuz.

Amerika'nin neresinde olursunuz bilemem ama benim gibi Türk restaurant ve marketlerin olmadığı bir yerde olursanız panik yapmayın, zamanla alışacaksın. Gittiğiniz bir çok markette her sey olmasa da Türk ürünlerine ait bir şeyler bulabileceğiniz anlıyorsunuz.

Gittiğiniz yerde çevreniz yoksa bir anda komsulariniz ile samimi olup olmamak biraz sizin tercihinize ve şansınız bagli. Ben bu konuda şanslı olanlardanım.

İmkanınız olursa ilk firsatta ikinci el bile olsa bir araba alın. Eğer kısıtlı bir bütçe ile gidiyorsanız nasıl olsa geldim diye paranızı gereksiz yere harcamayın. Cunku gittiğinizde adım başı göreceğiniz evsizlerin hepsi bağımlı insanlar değil, bir çoğu da işsiz kalmış, düzenleri alt-ust olmus insanlar. Kesinlikle bir yandan kendinizi garanti altına almalisiniz.

Ayrıca imkanınız varsa Turkiye'den ayrılmadan önce taşınmaz veya araclarinizi satmayın. Bu durum herkesin Amerika'ya gidip uyum sağladığı anlamına gelmiyor. Önce gidip deneyimleyin, kendinizi kontrol edin, uyum sürecinden geçtikten sonra satmanizin size faydası var.

Memleketlim diye sakın kimseye güvenip paranızı kaptırmayın çünkü ben gerçekten şok edici bir çok hikaye duydum ve haberlerini okudum. (Asla bu cümlem bir genelleme degildir) Siz siz olun, bu konuda babanıza bile pek güvenmeyin. Devlet daireleri veya resmi kurumlarda isini varsa, gidin kendi işinizi kendiniz çözün. Böylelikle bir çok ilerleyis şeklini de öğrenmiş olursunuz.

Herhangi bir işiniz için avukat tutmaniz gerekirse mutlaka ucretlendirmeyi saat başına (depozitolu) anlasmayin, bunun yerine dosyanın kapanışını kadar bir defalık ücret üzerinden anlaşın. Sözleşmenizi okumak için zaman isteyin, iyice içinize sindikten sonra imzalayın. Aksi durumda avukatlara para yetistiremezsiniz.

Çok acil bir durum olmadığı sürece 911 aramayın ve yolda bir kaza veya baska acil bir durum görürseniz sahislarin izni olmadan ambulans çağırmayın (tabi kişi kendisinde ise sorabilirsiniz, degilse size kalmis)

Sürekli göçmenlik haberlerini takip edin çünkü bazı konular yesilkart sahiplerini de etkiliyor. Mesela eskisi gibi kartı alıp yaşadığınız ülkeye donemiyorsunuz. Ziyaret amaçlı dahi gelseniz keyfi durumlardan dolayı uzun süre kalamiyorsunuz. Bunlar kanunda olmasa bile pasaport kontrol noktalarına verilmiş talimatlar.

Kimlik kartinizi cuzdaninizda ve fotosunu mutlaka telefonunuzda bulundurun. Herhangi bir polis kontrolunde bu durum sizin icin pek iyi olmayabilir

Nasıl olsa artık Amerika'dayim diye düşünerek yapacağınız sosyal medya paylaşımlarınızin başınıza bela olacağını unutmayın.

Bazı yerlerde evsiz insanlara yardım etmek suç olabiliyor, bu konularda dikkatli olmanızda fayda var.

Evinizin iç ve dış kısmında kamera bulundurmak guvenliginiz icin iyi olacaktır. Malum tedbir almakta fayda var.

Marketlerden helal ürün alırken zorlanirsaniz bunlar için telefonunuza indirip kullanabileceğiniz programlar var.

Not: Benim evraklarim gecen yil 8 Agustos'da dq olmustu, 2 Ocak'ta da Subat ayi icin randevu verilmisti ve ben Nisan ayında Amerika'ya giriş yaptim.

Simdilik aklıma gelenler bunlar.
      Dualarim sizlerle, hepinize bol sanslar.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Z
      Zeyno 0
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Hepiniz için hayırlısı olsun. ALLAH (c.c.) hem randevu gorusmenizde hem de hayatinizin yeni başlayacağınız sayfasında yardımcınız olsun.

Z
      Zeyno 0

Geçen yıl Şubat mülakat mailleri Ocak ayınin ilk haftasi gonderilmisti. Bu senen nasıl olur bilmiyorum ama umarım Aralık ayı içinde gönderilir. Ayrıca gocmen vize bölümüne bakan departman normal vize bölümüne bakmadığı için umarım İran yasagindan dolayı is yükü hafifler. Çünkü ben geçen sene görüşmeye gittiğim zaman çok az Türk, çoğunluğu İran halkı vardı. Ve yanlış bilmiyorsam Türkiye sadece İran ülkesine değil bir kaç ülkenin daha dosya işlemlerine bakıyor. ALLAH (c.c.) bekleyen herkese sabır ve bir an once mülakat maillerini almayı nasip etsin.

Z
      Zeyno 0

@beta83 2026 Green Card cekilisleri henüz yapılmadı. Hatta sistemleri henüz başvurulara bile açılmadı daha. Bu yüzden endişe etmenize gerek yok.

Z
      Zeyno 0

Tahminimce mailler bu ay sonuna kadar gönderilir. Çünkü randevu tarihinden 1 ay öncesinde mail gonderiyorlar ki rahatça doktor randevusu alınabilir ve hazırlıklar yapılsın diye.

Z
      Zeyno 0

@PhantomRaven Merhabalar. Bende Burak Bey'in dediklerine kısmet katılıyorum. Sayfa dini bir sayfa değil bu tarz konuları özelden yazabilirsiniz. Ayrıca Noel, dini bir kutlama değildir çünkü Hz. Isa'nin doğum tarihi bilinmemekle beraber sadece paganlara ait olan bir kutlama cesididir. Kişi gideceği yerde insanların hayatlarına saygı duyacağı gibi kendi dinini ve kültürünü birlikte götürür. Aksi durumda gittiği yerle uyum saglayamama, sonradan görme sendromlari vb. durumlar ile karşı karşıya kalır.

Z
      Zeyno 0

@seda-2 Doktor randevusu için istenen evrakları websitesinde bulabilirsiniz ve sanırım size mail olarak gönderilecek.
      Vize görüşmesine eşiniz ile gidebilirsiniz fakat kendisini içeriye almayacaklar.
      Vize görüşmesinde süresi geçmiş evraklarinizi mutlaka güncellenmesi gerekecektir.
      Pasaportunu vereceğiniz adresten veya kargo subesinden teslim alabilirsiniz. Konsolosluktan pasaport teslimi alamazsınız çünkü orası bir kaç güvenlik aşamasından gecerek içeriye gireceğiniz bir yer.
      Kargoyu hemen yapmazlar, vizeleri onaylanan pasaportları belli günlerde Vize basim yerine gönderirler ve pasaportlariniz karyola oradan verilir. Pasaportunuz (kargonuz) hakkinda vereceginiz telefonunuza mesaj gelecektir, kargo takibi oradan yapabilirsiniz.

Şimdiden hayırlısı olsun.

Z
      Zeyno 0

@Refiks Bence gorusmenize olduğunuz gibi gidin. Amerika'ya girdiğinizde kartınızın gelmesi ortalama 1 ay sürüyor. Bu süre zarfında yeni adresinizi göçmenlik bürosuna bildirebilirsiniz. Başvuru esnasında bulunduğunuz tüm belgeleri yanınızda götürün ve ek olarak eşinizin tax dökümünü goturursunuz. Talep olması halinde belgeleri gösterir ve is değiştirme sürecinden bahseder fakat değişikliğin yeni olduğu için sistemsel bir ilerleme izlemediginizi ifade edersiniz. Talep olmamasi halinde konusunu acmamanizin size faydasi olur. Resmi basvuru evraklarinda yapacağınız değişiklikler gorusmenizde önünüze farklı şekilde çıkabilir veya hatta yetismeyip hiç cikamayabilir. Bu yüzden risk almak yerine olduğu gibi gitmenizde fayda var. Zaten pasaportunuz belirteceginiz adrese gelecek bu yuzden siz Amerika'ya taşıyacağız icin buradaki adresinizi değişmesi onları çok etkileyecek bir durum olacağını sanmıyorum. Bunu sorarlarsa da güncel kira durumlarini sebep olarak gösterirsiniz olur biter.

Z
      Zeyno 0

Herkese merhabalar. Simdi baktım sayfalarinda calistiklari dosyalari Temmuz olarak guncellemisler ama daha sanırım mailleri gondermediler.

Z
      Zeyno 0

@Bircan Görüşmede olduğum asilar; Tdap, Hepatit b, Influenza, mmr ve varicella. Diğer kontrollerde dahil toplam ödediğim ücret 12 bin TL kusurat idi. Ayrica bu fiyat neredeyse 1 yıl öncesinin ucreti. Ayrıca klinikte çok iyi agirliyorlar ve cok yardimcilar. Yoğunluk olması normal ama benim sanırım islemlerim 3-4 saat icinde bitmişti. Tabi bu yinede duruma göre değişebilir.

Z
      Zeyno 0

Zeyno 0 tarafından gönderilen son iletiler

@peaceful Sağlığınıza bir sorun yoksa ki umarım yoktur, yeterli olacagini sanıyorum. Çünkü kontrol olduğunuzun ertesi günü sonuçlar size ve konsolosluga mail olarak gönderiliyor. Sizin yaniniza çıktısını almanız yeterli.

Z
      Zeyno 0

@seda-2 Merhabalar. Amerikan Konsoloslugu Gocmen Vize Bölümü diye yazmanız yeterli.

Z
      Zeyno 0

@erncndr Aile hekiminizden alailirsiniz.

Z
      Zeyno 0

@ahmetZ Hala evrak yüklemeye açık olan bir site (ceac) acaba neden mail adresi eklemenize izin vermedi anlamış degilim. Dilerseniz bu konuda "hesap acamadiginizi ve baska bir mail adresi kullanmak istediginize dair konsolosluğa bir mail yazın veya onların müşteri temsilciliği ile iletişime gecin.

Z
      Zeyno 0

@ahmetZ Vpn Kullanmayın olacaktı klavye hatası olmuş kusura bakmayin.

Z
      Zeyno 0

@ahmetZ Ceac sistemine girin iletişim bilgilerinize ikinci bir mail adresi ekleyin ve eklediğiniz ikinci mail ile kargo için yeni bir üyelik oluşturmaya çalışın. Sitenin uzantısı tr olduğu için vpn kullanmanızı onermem.

Z
      Zeyno 0

@ahmetZ Bu siteye kargo için üyelik olusturmanizi ve üyeliğiniz oluşturduktan sonra verilen barkodlu sayfanın çıktısını yanınızda mulakata getirmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Z
      Zeyno 0

@ulgen Keşke evraklar ile birlikte pasaportunuzu gonderseydiniz ama sağlık olsun sonunda göndermişsiniz. Lütfen görüşme sürecinde pasaportunuzu almayıp evrak istiyorlarsa, istenilen evraklar ile pasaportunuzu birlikte kargo olarak gonderin.

Z
      Zeyno 0

@Mahmut-Can-Yapıcı Kimlik kartı 1-2 ay içinde geliyor ki bazen cok daha erken olabiliyor. Önceden ssn de eve gönderiliyoru ama yanlış bilmiyorsam şimdi yerine gidip form doldurularak müracaat ediliyor. Bu konu hakkında araştırma yapmanızı öneririm.

Z
      Zeyno 0

@Turhan-0 Çok geçmiş olsun. Açıkçası siz aile birleşiminden ziyade tamamen kişisel degerlendirilmissiniz diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin bir İslam ülkesi olmadıklarını biliyorlar ve sizlerden böyle bir evrak yasal olarak talep edemezler. Ayrıca söz konusu ceac sistemine resmi evlilik cuzdaniniz yerine bir imam nikahı onayı belgesi susarsınız, iki ülkenin bir birine fikir alışverişi sonrası belgenizin geçersiz olduğu ve hukuki evlilik cuzdaninizin geçerli olduğunu belirten bir mail alırdınız. Bunlarda bir yana zaten resmiyete boşanan çiftler arasında imam nikahı otomatikman düşer ve bu yüzden ayrı bir boşanma işlemi gerçekleştirilmesi. Uzun lafın kısası, bireysel tepkili bir değerlendirme olmuş ve yasal olmamış. Umarim bu sorun en kisa surede çözülür. Lütfen size verilen formun üzerinde belirten konsolosluk görevlileri ile iletişime geçin (cagri merkezi ile degil) ve bu durumun sizi ne kadar rencide ettiğini, istenilen belgenin Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde resmi veya resmiyet dışında dahi olsa bulunmayan bir evrak olduğunu, yapilan görüşmede vize yetkilisinin yeterli dil bilgisine sahip olmadığını ve bu durumun sizi rahatsız ettiğini vs. hepsini belirtilerek aile birlikesimi icin beklediginiz vizenizin en kisa surede tarafınıza ulaştırılmasını isteğinize fayda olacağını düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun, umarim güzel haberler ile donsu yaparsiniz.

Z
      Zeyno 0