• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. serdareskici
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 20
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

serdareskici

@serdareskici

45
    İtibar
    358
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Bursa

serdareskici Takip etme Takip Et

serdareskici tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba 14 Şubat tarihinde annem ve babamın turist vizesi için Ankara'da görüşmeleri vardı.
      İkisi de 65 yaş üzeri. O yüzden bu yazım anne ve babası mülakata girecekler için kılavuz olabilir.

Bursa'dan gittiğimiz için kendilerine girişe kadar ben eşlik ettim.
      Görüşme saat 08:00'deydi ve tam saatinde içeri aldılar.
      Yaşlarından dolayı içeride kendilerine hep öncelik vermişler ve görüşmeleri çok kolay geçmiş.

İlk girişte DS 160 kontrolü sonrası parmak izine yönlendirilmişler.
      Parmak izinde yaşlılıktan dolayı annemin parmakları tam okumamış annem biraz panik yapmış
      ortada sürekli bulunan ve yön gösteren görevli hemen müdahale etmiş soğukta beklediğiniz için normal ellerinizi birbirine sürtün ısınsın o zaman okur demiş sonrasında yan bankoya yönlendirmişler. Orada evrak kontrolü yapan sarışın bir kadın ne iş yaptıklarını sormuş.
      Eşim ve bende 20 yıllık bankacıyız ve banka emeklisiyiz cevabını vermişler. Kadın biraz şaşkın olarak ikinizde mi 20 yıl demiş.
      Annemlerde evet demiş. Biraz not aldıktan sonra pasaportları vermiş ve sıraya geçin sizi çağıracaklar demiş.

Bizimkiler tam sıraya geçerken (söylemelerine göre sırada 6-7 kişi varmış) yine ortada bulunan görevli babamın koluna girip
      amca sen direk gel bu bankoya diyerek öne almış ve yan bankoda mülakata sokmuş.
      Mülakat yapan yabancı birisiymiş ve Türkçesi çok iyi değilmiş.
      Direk olarak babama 20 yıl aynı bankamı diye sormuş. (Demek ki ilk bankoda diğer bayanın aldığı notları görüp bu soruyu sordu)
      Sonrasına seyahat amacınız nedir dediklerinde turistik olarak cevap vermişler ve vizeniz onaylandı cevabını almışlar...

Ben yanlarına seyahat planı için evrakları vs hazırlamıştım ama başka hiçbir soru yöneltmemişler.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      serdareskici
      serdareskici
    • RE: DV2019 bekleme odası

.............................

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      serdareskici
      serdareskici

Merhaba bugün çok yakın arkadaşımın eşi ve kızı (5 yaşında) ile ailecek Ankara'da turistik vize randevusu vardı.
      Foruma üye olmadıkları için ben özetliyorum.
      Bu forumda çok sorulan ve herkesin kafasına takılan soruya da açıklık getirmiş olayım 🙂
      Pasaportları boştu ve vizeleri onaylandı.
      Şimdi nasıl boştu diyenler olacak evet boştu ve pasaportlarını da yeni çıkartmışlardı.
      Daha önce hiç yurtdışı giriş çıkışları yoktu. Pasaportun dolu olması çok büyük bir etken size çok puan kazandırır
      ama boş pasaportu olanlarında kendilerini iyi ifade etmesi, açık ve net olmaları, dönebileceklerini ikna etmeleri ile şansları çok yüksek.
      Kendisinin orta çaplı bir işyeri mevcut. Sordukları rutin soru işiniz ne üzerine, kaç kişi çalışıyor, nereye gideceksiniz.
      Ama son kilit soru neden daha önce yurtdışına çıkmadınız ve ilk olarak Amerika'ya gidiyorsunuz?
      Verilen cevap ki bu cevap gerçekten doğru ve yaz için biz tatil planı yapmıştık 🙂
      Kızımız çok küçük olduğu için daha önceki yıllarda tek başımıza yurtdışı seyahatinin riskine giremedik,
      yazın arkadaşlarımız Abd seyahati planladılar eğer vizemiz onaylanırsa bizde onlara eşlik edeceğiz.
      Sonrasında ise vizeniz onaylandı cevabını almışlar...

serdareskici
      serdareskici

Merhaba arkadaşlar daha önce yanlış bir konuya yazdığım için gönderimi silmiştim. İşlerden fırsat bulup yeni yazabiliyorum.

27 Ocakta Ankara'da benim, eşimin ve 9 yaşında kızımın B1/B2 randevusu vardı. Vizelerimiz onaylandı.

Sabah 8:00 deki randevumuz için 7:45'te oradaydık ve tam saatinde içeri aldılar.
      Önce güvenlik pasaportları kontrol etti ve x rayden geçtik. Sonra sizi bina içerisine yönlendiriyorlar.
      Binaya ilk girdiğinizde soldaki masada DS160 formlarının ön onay sayfalarını sisteme giriyorlar.
      Eğer formları güncelletmek isterseniz burada yeni doldurduğunuz DS160 formlarını sisteme kaydettirebiliyorsunuz.
      Ben eşim ve kızımın formlarını burada güncellettirdim. Sorun olmadı.

Ds160 kontrolünün ardından sizi bankoya yönlendirip parmak izi alıyorlar, sonra başka bir bankoda mülakatı hangi dilde yapacağınızı sorup sıra numarası veriyorlar.
      Sonrasında oturup uzun ve heyecanlı bir bekleyiş sizi bekliyor 🙂 Biz sıra numaramızın gelmesini 20-25 dk bekledik.
      Burada beklerken kulak ucundan birkaç mülakata şahit olduk. Maalesef öğrenci arkadaşlar genelde red aldı. Vize türlerini bilemiyorum.
      Bizim önümüzdeki çocuklu bir ailenin onay aldığına şahit olduk. Sonrasında bizim numaramız yandı ve bankoya geçtik.

Pasaportumuzda üçümüzün de shengen vizesi vardı ve bunun haricinde balkanlar ve ukrayna giriş çıkışlarımızda mevcuttu.

Sorulan sorular,

***İlk olarak ne iş yaptığımız,
      Cevap - Eşim özel bir okulda yönetici, benimde kendi işyerim var.
      ***Benim önceki çalıştığım iş yerleri ve kendi işyerimde kaç kişinin çalıştığı...
      ***İkimizin de aylık geliri...
      ***Shengen ile yaptığımız tatiller ve başka hangi ülkelere seyahatimizin olduğu...
      ***Neden Amerika tatili planladınız ve Amerika'da nereye gideceksiniz?
      Cevap - Pandemiden dolayı yurtdışı seyahatlerine 3 yıl ara vermiştik, şu an kızımız büyüdü ve artık daha uzak rotalara seyahat planı yaptık.
      Gezip gördüğü yerleri hatırlasın istedik, bu yüzden yazın 1 hafta newyork tatili planlıyoruz.
      ***Neden 1 hafta? Bu bir hafta sizin için pahalı bir tatil olmayacak mı?
      Cevap - Eşimin yıllık izni maalesef o kadar, ayrıca uçak bileti için biriken millerimizi kullanacağız :))
      Gezme yeme içme için de belli bir birikimimiz olduğunu ve buradan karşılayacağımızı söyleyip dilerseniz hesap özetini verebilirim diyerek uzattım.
      Görevli memur gerek yok teşekkürler dedi ve vizeniz onaylandı cevabını verdi.

Görüştüğümüz kişi çok sempatik ve espriliydi. Ara ara kızıma da sen bunların kızı mısın? Kaça gidiyorsun? gibi esprili sorular yöneltti.
      Bir sürü evrak hazırladık ve hiçbirisine bakılmadı.

Çok isteyen dileyen herkesin vizesi kabul olsun 🙂

Tşkler...

serdareskici
      serdareskici
    • RE: ABD'ye girişte gerekenler

Merhaba bizde eşim ve kızımla 26 Haziran'da JFK dan B1/B2 ile giriş yaptık. İstanbul Havalimanında güvenlikler nerede kaç gün kalacağımızı sordular. Başka bir soru almadık. JFK'da ise görevli memur dönüş uçak biletlerimizi ve otel rezervasyon çıktılarımızı istedi. Yanımızdaki nakit miktarını, (Yanımızda çok nakit olmadığı için ben yanımdaki nakit miktarını ve ayrıca X limitli kredi kartı var diyerek cevap verdim.) bavullarımızda herhangi bir gıda, sebze ve meyve olup olmadığını sordu. Sonrasında rahat bir şekilde bavullarımızı alıp çıktık. Ek bilgi olarak sırada önümüzde tek başına öğrenci olduğunu düşündüğüm genç bir türk arkadaş vardı onu baya sorguladılar ve başka bir memur gelip odaya aldılar. Diğer sırada ise yine tek başına uzak doğulu bir öğrenci vardı onu da sorguya aldılar. Bence öğrenci olarak yada tek gidecek arkadaşların yanlarına alacakları evraklarına biraz daha detay eklemelerinde fayda var.

serdareskici
      serdareskici
    • RE: İngiltere Göçmenliği - Ankara Anlaşması

.........

Birleşik Krallık içinde yayımlandı
      serdareskici
      serdareskici
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@heycan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Uçak yolculuğunda koltuk açısından özellikle tavsiye ettiğiniz bir sıra ya da taraf var mı? 2-4-2 şeklinde uçakların genel dizilimi gördüğüm kadarıyla

Merhaba A330 lar bu koltuk dizilimine sahip oluyor.
      Ben bu 2-4-2 düzeninde 36.sıra cam kenarı 2 li alıyorum. Neden derseniz 36.sıraya kadar orta koltuklar 4 lü gelirken 36.sırada 3 lüye düşüyor. Buda yan koridorun genişlemesine neden oluyor. Daha rahat oturup kalkabiliyorsunuz. Birde servis dağıtımlarında servis arabası rahatsız etmiyor.

Buranında tek dezavantajı wc ye yakın olması 🙂

A330 koltuk düzenini aşağıya bırakıyorum oradan da bakabilirsiniz.

https://www.seatguru.com/airlines/Turkish_Airlines/Turkish_Airlines_Airbus_A330-300.php

Yolculuk içinde yayımlandı
      serdareskici
      serdareskici
    • RE: DV2019 bekleme odası

...................

serdareskici
      serdareskici
    • RE: DV2021 Başvuru Sayısı

..............................

serdareskici
      serdareskici
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ekim 2025 Ankara'da 2 haftalık boş randevu var randevuyu öne çekmek isteyenlere duyurulur...

serdareskici
      serdareskici

serdareskici tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ekim 2025 Ankara'da 2 haftalık boş randevu var randevuyu öne çekmek isteyenlere duyurulur...

serdareskici
      serdareskici

serdareskici
      serdareskici
    • RE: DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

@Talking-Cats

*yeni formu ne zaman doldurmalıyım neye dikkat etmeliyim ( ilk randevum İstanbul'du şimdiki Ankara)

Yeni forma gerek yok diye biliyorum ama güncellemek istediğiniz bilgiler varsa herhangi bir süre yada tarihi yok.
      Formu doldurup yanınızda götürüyorsunuz ve ilk bankoda sizden formu istediklerinde güncellemek istediğinizi belirtip yeni formları teslim ediyorsunuz.

*bankada para göstermek avantajlı mıdır?

Biz 3 aile farklı zamanlarda vize aldık hiçbirinde bankadaki paramızı sormadılar ama hesap özetlerimiz yanımızdaydı.

*nasıl giyinmek gerekir, bir önemi var mı?

Çok spora kaçmadan casual kıyafet bence uygun. 🙂

*ingilizce mülakat yapmak avantajlı mıdır?

Bence gerek yok riske atmayın. Görevliler yeteri kadar türkçe biliyor. Sadece bizlerin de günlük hayatta çok az kullandığı bazı kelimeleri bilmiyorlar. Örnek benim işyerimin uzantısı su ve meşrubat olarak geçiyordu ve bana meşrubat ne demek demişti. Sizlerde mülakat esnasında daha yalın türkçe kullanırsanız karşı tarafın anlaması daha kolay olacaktır.

*6 ülke gezdim şimdiye kadar, bir önemi var mı? (ilk doldurduğum formdan sonra 3 ülke daha gezdim )

Mutlaka var. Daha önce hangi ülkelere gittiniz diye mutlaka soracak orada belirtirsiniz.

*hangi ekstra belgeleri yanımda getirmem avantaj olacak?

Yukarıda da yazdığım gibi 3 ailenin hiçbirisinden evrak talep edilmedi. Ama bu talep edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Elinizi güçlendirecek soru geldiğin ispatlayacak evrakları bulundurmanızda fayda var.

*hangi soruya ne şekilde cevap vermek gerekiyor?

Yalın kısa ve öz cevaplar iyidir 🙂 Detaylı cevaplar size yeni bir soru olarak geri dönebilir.

Şimdiden bol şans...

Not : Profil geçmişimde mesajlarımda mülakat geçmişlerine yazdığım postlara ulaşabilirsiniz. Sizlere fikir olur...

serdareskici
      serdareskici
    • RE: ABD'ye girişte gerekenler

@srsmdm, içinde söyledi: ABD'ye girişte gerekenler

Merhaba,

Yazın eşim ve çocuklarımla birlikte b1/b2 vizemizle Florida'ya gideceğiz. İleriye yönelik olarak e2 statüsüne geçip kalmayı değerlendiriyoruz. Bununla ilgili birkaç sorum olacak:

1. Pasaport kontrolünde sorun olmaması adına gidiş dönüş bileti birlikte almamız mı gerekiyor? eğer öyleyse sadece dönüş biletini yakmadan iptal edebilmek mümkün oluyor mu THY ile?
      2. dönüş biletini de alırsak pasaport kontrolünde görevliler "madem 2 hafta kalacaksınız, o zaman 1 aylık damga basalım" diyip 6 ay yerine 1 ay olarak basabilirler mi?
      3. dönüşş bileti olmadan gelirsek sorun oluyor mu?

Teşekkürler

1. Thy de bilet alırken esnek seçenekler var bilet fiyatı artıyor ama bu dediğiniz mümkün
      2. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum ve forumda da denk gelmedim.
      3. Dönüş biletsiz girişte sorun yaşarsınız. Biz girerken özellikle sordular. Hatta benim biletimin çıktısı otel rezervasyonlarının arasına karışmış ilk başta bulamadı. Eşim ve kızımınkini gösterip ısrarla benden bileti göstermemi istedi. Bende mailden göstermeye çalışırken çıktıyı buldu tamam buldum dedi.
      serdareskici
      serdareskici

Merhaba 14 Şubat tarihinde annem ve babamın turist vizesi için Ankara'da görüşmeleri vardı.
      İkisi de 65 yaş üzeri. O yüzden bu yazım anne ve babası mülakata girecekler için kılavuz olabilir.

Bursa'dan gittiğimiz için kendilerine girişe kadar ben eşlik ettim.
      Görüşme saat 08:00'deydi ve tam saatinde içeri aldılar.
      Yaşlarından dolayı içeride kendilerine hep öncelik vermişler ve görüşmeleri çok kolay geçmiş.

İlk girişte DS 160 kontrolü sonrası parmak izine yönlendirilmişler.
      Parmak izinde yaşlılıktan dolayı annemin parmakları tam okumamış annem biraz panik yapmış
      ortada sürekli bulunan ve yön gösteren görevli hemen müdahale etmiş soğukta beklediğiniz için normal ellerinizi birbirine sürtün ısınsın o zaman okur demiş sonrasında yan bankoya yönlendirmişler. Orada evrak kontrolü yapan sarışın bir kadın ne iş yaptıklarını sormuş.
      Eşim ve bende 20 yıllık bankacıyız ve banka emeklisiyiz cevabını vermişler. Kadın biraz şaşkın olarak ikinizde mi 20 yıl demiş.
      Annemlerde evet demiş. Biraz not aldıktan sonra pasaportları vermiş ve sıraya geçin sizi çağıracaklar demiş.

Bizimkiler tam sıraya geçerken (söylemelerine göre sırada 6-7 kişi varmış) yine ortada bulunan görevli babamın koluna girip
      amca sen direk gel bu bankoya diyerek öne almış ve yan bankoda mülakata sokmuş.
      Mülakat yapan yabancı birisiymiş ve Türkçesi çok iyi değilmiş.
      Direk olarak babama 20 yıl aynı bankamı diye sormuş. (Demek ki ilk bankoda diğer bayanın aldığı notları görüp bu soruyu sordu)
      Sonrasına seyahat amacınız nedir dediklerinde turistik olarak cevap vermişler ve vizeniz onaylandı cevabını almışlar...

Ben yanlarına seyahat planı için evrakları vs hazırlamıştım ama başka hiçbir soru yöneltmemişler.

serdareskici
      serdareskici

Merhaba bugün çok yakın arkadaşımın eşi ve kızı (5 yaşında) ile ailecek Ankara'da turistik vize randevusu vardı.
      Foruma üye olmadıkları için ben özetliyorum.
      Bu forumda çok sorulan ve herkesin kafasına takılan soruya da açıklık getirmiş olayım 🙂
      Pasaportları boştu ve vizeleri onaylandı.
      Şimdi nasıl boştu diyenler olacak evet boştu ve pasaportlarını da yeni çıkartmışlardı.
      Daha önce hiç yurtdışı giriş çıkışları yoktu. Pasaportun dolu olması çok büyük bir etken size çok puan kazandırır
      ama boş pasaportu olanlarında kendilerini iyi ifade etmesi, açık ve net olmaları, dönebileceklerini ikna etmeleri ile şansları çok yüksek.
      Kendisinin orta çaplı bir işyeri mevcut. Sordukları rutin soru işiniz ne üzerine, kaç kişi çalışıyor, nereye gideceksiniz.
      Ama son kilit soru neden daha önce yurtdışına çıkmadınız ve ilk olarak Amerika'ya gidiyorsunuz?
      Verilen cevap ki bu cevap gerçekten doğru ve yaz için biz tatil planı yapmıştık 🙂
      Kızımız çok küçük olduğu için daha önceki yıllarda tek başımıza yurtdışı seyahatinin riskine giremedik,
      yazın arkadaşlarımız Abd seyahati planladılar eğer vizemiz onaylanırsa bizde onlara eşlik edeceğiz.
      Sonrasında ise vizeniz onaylandı cevabını almışlar...

serdareskici
      serdareskici
    • RE: Turist vizesi için en erken tarih?

Erken randevu bekleyen arkadaşlara tavsiyem randevu sayfasını telefonunuza kısa yol oluşturup giriş şifrelerini kaydedin.
      Telefonda randevu sayfası gayet sorunsuz çalışıyor.
      Otobüste, yolda, tuvalette, çay içerken sürekli telefondan kontrol edin mutlaka yakın tarihte boş randevu günü denk geliyor.
      Denk geldiği gibi alın hangi hafta vs diye bakmaya zaman kaybetmeyin çünkü hemen doluyor 🙂
      Ben annem ve babamın randevusunu çok saçma sapan bir yerde benzinlikte yakıtın dolmasını beklerken kontrol edip denk geldim ve Temmuz dan Şubat a çektim.
      Hatta yukarıda da paylaşmıştım. Şu an hala daha aklıma geldikçe kontrol ediyorum. Denk gelirsen yine yazarım.

Ayrıca dipnot ne kadar doğru bilmiyorum gece yarısı kontrol edildiğinde yurtdışından iptaller olduğu ve boş randevuların daha çok denk geldiği söyleniyor.
      Doğruluğu nedir bilmiyorum. Bunu da denemekte fayda var 🙂

serdareskici
      serdareskici

@caner92, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?

merhaba, şubat ayı başı abd seyahat planımız için annemede vize almak istiyordum ta ki burada yazılan yorumları görene kadar :). İstanbul için şu an en erken hangi güne randevu alınabiliyor?

Şuan en erken randevu İstanbul için Haziran 2025, Ankara için Kasım 2024.
      Ama Ankara içinde 2-3 boş gün var oda dolar birkaç güne.

serdareskici
      serdareskici

Şubat doldu şu an mart açıldı 🙂

serdareskici
      serdareskici

2024 Şubat ayında Ankara'da 5-6 gün açık gün var hızlı olan kazanır. Ben 14 şubat a çektim annem ve babamın randevusunu.

serdareskici
      serdareskici