• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. volkan1907
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    V
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 31
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

volkan1907

@volkan1907

48
    İtibar
    84
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

volkan1907 Takip etme Takip Et

volkan1907 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,

Sağlık muayenesi ve mülakat deneyimimi paylaşmak için yeni fırsat bulabildim. Mülakatım 13.03.2024 sabah 8'deydi. Sağlık muayenesine 24.02.2024 sabah 09:05'te girdim. Hafta içi çalıştığım için cumartesi günü muayene olmayı tercih ettim. 2 doz biontech aşım vardı. Son 12 ay içerisinde 1 doz aşı olunması gerektiği için aralık ayında 3. doz biontech aşısı yaptırmıştım ne olur ne olmaz diye. Aşı tedariğinde sıkıntı olma ihtimalini hesaba kattım. Aşı ile ilgili sorun yaşamak istemedim. Aşıyı, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaptırdım. Randevu almadım. Dİrekt hastaneye giderek sıra beklemeden aşımı oldum ve 2 dakika sonra sisteme düştü. Unganlarda benden sadece pasaport ve covid aşı kartlarını istediler. kan testi için 47,5 dolar ve aşılar için 340 dolar aldılar. Dolar kurunu 31,1 TL olarak hesapladılar. Ödememi kredi kartıyla yaptım. Muayenemi Handan Ungan yaptı. Kaçıncı başvurunda kazandın gibi giriş sorularından sonra muayeneye geçerek seri sorular sordu. Hiç ameliyat oldun mu? Alkollü araç kullandın mı? Kalp rahatsızlığın var mı? ve bunun gibi birçok soru. Ben de seri şekilde hepsine hayır dedim. Soruları sorarken sol omzumda 2 sağ omzumdan 1 aşı yaptı. Gözlük kullanıyorum ama gözlükle ilgili herhangi bir soru sormadı. Muayeneyi olduktan sonra ödemeyi yapıp pasaportumu alıp çıktım. Pazartesi günü saat 15:00'ten sonra sağlık raporumu alabileceğimi söylediler. Eskişehir'de yaşadığım için Unganlar'a abimin ismini verdim. Benim yerime sağlık raporunu o aldı.

Mülakat tarihi aldıktan sonra 2 kere ds 260 formunu açtırdım. Amerika'da kısa süreli yaşadığım adresleri ekledim ve gerekli düzeltmeleri yaptım. ds 260 formunu açtırırken sorun çıkarmıyorlar. 1. talebimden 2 gün sonra; 2. talebimden ise 4 gün sonra ds 260 formumu açtılar. Sağlık raporunu aldıktan ve ds 260 formunu güncelledikten sonra mülakata hazırlık sürecim başladı. 28 Şubat'ta konsolosluktan mülakat için gerekli evrak listesi maili geldi. Evrakları hazırlarken zorlanmadım. Sadece bankadan konsolosluk yazısı almak zorladı beni. Enpara'da ve Kuveyt Türk'te hesabım var. Kuveyt Türk'te sorun yaşamadım. mülakattan 1 hafta önce konsolosluk yazısı ve hesap özetini imza sürküleriyle bankadan aldım. Enpara, QNB Finansbank'ın bir kuruluşu. O yüzden Eskişehir'deki Finansbank'a ilk gittiğim bankada imza yetkilisi yoktu. Diğer şubeye gittiğimde şansıma imza yetkilisi vardı. Buradan konsolosluk yazısını aldım. Ama yinede garanti olsun diye Enpara çözüm merkezinden kurye ile konsolosluk yazısı talebinde bulundum. 76 tl ödedim. Pazartesi talepte bulundum ve cuma günü verdiğim adrese teslim edildi. Mülakattan 2 gün önce konsolosluk yazısı daha da güncel tarihte olsun diye Ankara'da 4 Finansbank şubesine gittim. 4 şubede de imza yetkilisi yoktu. Konsolosluk yazısını son güne bırakmanızı tavsiye etmem. Tabi bu bankadan bankaya göre değişebilir. Evrak hazırlarken detaylı hazırlık yapmanızda fayda var. Fazla evrağın zararı olmaz. İsterlerse sunarsınız.

Mülakat için abimle birlikte sabah 7'de konsolosluktaydık. Çok erken gidip konsolosluğun önünde beklemenize gerek yok. Konsolosluk yakınlarında metro çıkışında Arabica, Güllüoğlu Cafe gibi mekanlar var. Erken saatlerde açılıyor. Oralarda zaman geçirebilirsiniz. Konsolosluğa ulaşım Kızılay'dan çok kolay. Metro beklemesi dahil 20 dakika sürüyor. Kızılay- Koru metro hattına binip Söğütözü durağında inin. Bu durak konsolosluğa 2-3 dakikalık meafede. Konsolosluğa vardığınızda uzun bir kuyruk sizi karşılıyor. Eğer mülakat saatiniz yakınsa ön tarafa gidip beklemelisiniz. 6-7 metre uzaklıktaki bir gişeden anons yapılıyor ve duymakta zorlanıyorsunuz. Benim mülakatım saat 8'deydi. 7:45'te saat 8 randevularını çağırdılar. Sırayla pasaportunuzu gişenin önündeki çekmeceye bırakıyorsunuz. Görevli kontrolü yaptıktan sonra pasaport sahibini çağırıp güvenlik araması için içeri alıyor. Güvenlik aramasından sonra 60 metre kadar yürüyerek sol tarafta kalan konsolosluk binasına varıyorsunuz. İçeri girdikten sonra sol tarafta görevliler sizi karşılıyor ve vize türünüze göre sizi yönlendiriyorlar. Önce vize ücretini ödüyorsunuz. Kredi kartım vardı ama nakit ödeme yapmak benim daha kolayıma geldi. 2 sıra numarası veriliyor. Ödeme yaptıktan sonra evrak teslimi için gişeye yönlendiriliyorsunuz. Sizden sırayla evrakları istiyorlar.
      Ben bekar olarak mülakata giridim. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, vukuatlı nüfus aile kayıt örneği, askerlik belgesi, sağlık raporu, üniversite diploması, 2 adet fotoğraf, banka hesap özetleri, vize makbuzu ve pasaport istediler. Green card teslimi için adres de verdim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu. Türkçe dedim. Aslında İngilizce de yapabilirim ama heyecanlanırım diye Türkçe istiyorum diye ekledim. Görevli de İngilizce olarak yazıyorum sıkıntı yaşarsan tercümanlar yardımcı olur dedi ben de tamam dedim. Mülakat sıram geldi. Konsolosluk memuru yemin ettirip parmak izimi aldıktan sonra mülakat başladı. Verdiğim evraklar dosya halinde önündeydi. Sırayla evraklara bakarak ilerledi.

• Ne okudun?
      • Nereye gideceksin? Orada tanıdığın var mı?
      • Ne iş yapacaksın?
      • Türkiye dışında bir yerde yaşadın mı? Hangi yıllarda? gibi sorular sordu. Sadece Amerika dedim. Kıbrıs'ta askerlik yapmıştım ama askerlik olduğu için söylemedim.

Mülakat çok rahat geçti. Nasıl geçtiğini anlamadım bile. Vizeniz onaylandı dedi. Belki 1 hafta sonra ptt falan da demiştir ama o kısımlara hiç odaklanmadım hatırlamıyorum. Sadece onaylandı kısmına odaklandım o an ki heyecanla. Teşekkür ettim. Bana sadece diplomamın aslını verdi. Pasaportumda geçerli bir turist vizem vardı ama o an iptal etmeleri için hatırlatma yapmayı unuttum.
      Mülakat green card talihlisi bir çift ile tanıştım. Onların da vizesi onaylandı. Onların da vizesi çok rahat geçmiş. Onların adına mutlu oldum. Yeni hayatlarında bol şans diliyorum. Benden sonra bir arkadaş daha vardı. Umarım onun da mülakatı iyi geçmiştir. Eğer evraklarınız tamsa ve ap durumu yaşamazsanız vizeyi veriyorlar. Konsolosluk memuru elinden geldiğince yardımcı oluyor ve pozitifler. Önemli olan mülakat tarihi alabilmek. En zoru da bu. Herkes için zor ve stresli bir süreç. Sabır gerektiyor. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır ve daha fazla insanımız green card vizesine kavuşur. Üzerimde bir baskı oluşmaması için green card talihlisi olduğumu sadece abime ve amerika'daki arkadaşıma söyledim. İş yerinde, arkadaş ortamında ve akraba çevresinde green card işi ne oldu ne zaman gideceksin gibi sorular olumsuz enerji verip strese neden oluyor. O yüzden kimseye söylemedim ve bunun faydasını gördüm.

13 Mart Çarşamba günü mülakattan sonra akşam check visa status yaptığımda AP görünüyordu. Perşembe günü 11 gibi ıssued oldu. Aynı gün öğleden sonra 4 gibi kargonuz teslim alındı diye ptt mesajı geldi. Cuma günü Ankara Ptt şubesine pasaportum ve sarı zarfım ulaştı. Abime vekalet vermiştim. Abim benim yerime paketi teslim aldı.
      Forumda başta @gucarslan olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Forumdan çok şey öğrendim. İyi ki varsınız. Mülakat bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda emeklerinin karşılığını alırlar.

Yazımı bitirmeden @gucarslan size bir soru sormak istiyorum. Şu an pasaportumda 2 tane geçerli vize var. Green card vizesi ve önceden aldığım turist vizesi. Ds 260 formunda turist vizemin olduğunu belirtmiştim. Mülakat sırasında o anlık heyecanla turist vizemi iptal etmelerini söylemeyi unuttum. Sonradan aklıma geldi. Onlar da farkına varmamışlar. Bu durum Amerika'ya girişte benim için bir sorun teşkil eder mi? Turist vizemi iptal etmek için konsoloslukla iletişime geçmeme gerek var mı ? Varsa Konsolosluğa bizzat da gidebilirim ya da mail de atabilirim. Böyle bir şey yaşandı mı daha önce bilmiyorum. Forumda bulamadım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      V
      volkan1907
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar,
      25 Haziran'da sabah 6:35'te THY ile Chicago'ya oradan da Unites Airlines ile Lexington'a aktarmayla geldim. İstanbul Havaalanı'nda check in yaptırdım. Arama noktasında valiz konusunda sıkıntı yaşamadım. İçini açmadılar. Gözene' e pasaport ve sarı zarfımı gösterdim. Yanımda sırt çantam ve büyük boy valizim vardı sadece. Valizim 26,9 kg geldi. Görevli bana kilo sınırı 23 kg dedi. Ben de valizdeki laptopum ile bir kaç parçayı sırt çantama aldım. 24,5 kg civarı geldi bu sefer ama valizimi kabul ettiler. Görevli valizimi son varış noktama bağladığını söyledi. Pasaport kontrolünden geçtim. Harç pulu gerektiğini söylediler ben de aldım. Yanımda ne kadar para olduğunu sormadılar. 11 saat civarı bir uçuştan sonra Chicago'ya vardım. Yere iniş yapmadan önce kaptan anons yaparak bütün bagajların gümrük kontrolünden geçeceğini bu yüzden aktarma uçuşlarınında tekrardan check in yapılacağını söyledi. 1 saat civarı sıra bekledikten sonra gümrük memuruna pasaport ve sarı zarfı verdim. Fotoğrafımı çekti. Sarı zarfı açtı. Yanımdaki parayı beyan ettim ama form doldurmamı istemedi. Sadece yiyecek getirdin mi diye sordu ve 6 ay süreden fazla amerika dışında olmamam gerektiği konusunda uyardı. Pasaportuma damga vurdu. Valizim aranmadı. Aktarma uçuşum için bagajımı teslim ettim. 1 nolu terminale gitmemi söylediler. Terminal otobüsüyle giderek güvenlikten geçtim. Normalde uçağım 14:30 'da Cincinatiyeydi. Ama geceye kadar rötarlıydı ben de görevlilerle konuşup uçağımı ertesi sabah lexington' a aldırdım. 1 gece havalanında kaldım. Bu yüzden toplamda 3 gün uykusuz kalmış oldum. Ertesi sabah lexington'a vardım ama valizimi Cincinati'ye yollamışlar. Lexington'daki görevli ile konuştum. Valizim için kayıt oluşturdular. Aynı gün öğlen valizimi kaldığım eve kendileri getirdiler. Kartlarım en kısa zamanda gelir umarım. Amerika'ya gelecek arkadaşlara sorunsuz kazasız yolculuklar diliyorum.

Yolculuk içinde yayımlandı
      V
      volkan1907

Merhaba green card elime ulaştı.
      5 Nisan We received your USCIS Immigrant fee payment
      25 Haziran Ülkeye giriş yaptım.
      11 Temmuz We are producing your new card
      16 Temmuz We mailed your new card your Form OS155A
      Card Was Picked Up By The United States Postal Service (Bu aşama bana bildirim olarak gelmedi)
      19 Temmuz Card was delivered to me By The Post office (Usps takip numarası vardı. Kart verdiğim adrese teslim edildi)
      Green kartın elime ulaşması 24 gün sürdü.

V
      volkan1907
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba herkese,
      Ehliyet başvuru ve sınav sürecimi sizinle paylaşcam.
      25 Temmuz saat 11:15 için Kentucky sürücü ehliyeti için yazılı sınavım vardı. Randevu saatinde gittim. Yanlışlıkla ehliyet yenileme randevusu aldığımı öğrendim. Sonra aynı gün 12:45'te sınav için yeni randevu verdiler. Gözlük kullanıyorum. Basit bir göz testi yaptılar. Ön kayıt yaptılar sonra da sınavın yapılacağı yere geçtim. Kentucky'de türkiye'den aldığınız ehliyet varsa driver sınavına girmenize gerek yok. Sadece testi geçmeniz yeterli. 40 soruda en az 32 doğru yapmalısınız. Testte Türkçe seçeneği de vardı. Oradaki memur çekmecesinden Türkçe testin fotokopisini ve silgili kurşun kalem verdi. Testi geçtim ve sarı bir kağıt verdi. Bu kağıtla evrak işini tamamlamak için yan taraftaki sıraya girdim. Oradaki memura real id istediğimi söyledim. Real id ve standart id seçenekleri var. Real id alırsanız amerikada yanınıza pasaport ve green kartı almanıza gerek yok. Real id olan ehliyet kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli. Böylece green kart ve pasaportunuzu kaybetme riskini düşürürsünüz. Kaybederseniz yenisini çıkarmak maliyetli olur ve zaman alır. Memura, green kart, social security number, Türkiye ehliyetimi verdim. Ayrıca adresimi kanıtlamak için telefon faturamı ve kira kontratımı vermem yeterli oldu. Kartlarımı ve evraklarımı taratıp geri verdiler. Oradan yan masaya geçtim. Bilgilerimi sisteme girdiler. Fotoğrafımı çektiler. 4 yıllık mı 8 yıllık mı ehliyet istediğimi sordular. 8 yıllık istedim. Gösterdikleri ekranda bazı soruları cevapladım ve imza attım. Debit kartla 48 dolar ödedim. A4 olarak 30 günlük geçici bir ehliyet verdiler. Ehliyetimin verdiğim adrese 10-15 iş gününde geleceğini söyleyip tebrik ettiler.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      V
      volkan1907
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells teşekkürler cevabınız için

V
      volkan1907

@yusufalak
      Teşekkürler Yusuf Bey. Umarım kartınız en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde elinize ulaşır.

V
      volkan1907
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Nissan da iyidir, ekleyin listeye.

Ekledim listeye. Genelde japon arabalarını tavsiye ediyorlar. Mekanikten dolayı. Toyota'nın 2. elinde talep çok olduğu için diğerlerine göre fiyatları daha yüksek. Teşekkürler önerin için @MySea

V
      volkan1907
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

@Muharrem1963 hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar

V
      volkan1907

@Darwin, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Honda ve Toyota önceliğiniz olsun ayrıca iş için Amazon Flex başvurusu yapın ki ben Denver da 6 ay bekledim kazancı iyi bir de Lyft başvurusu yapın bazen 1 yıllık ehliyet istemiyorlar umarım her şey sizin için iyi olur saygılar

Amazonu duymuştum. Lyft'yi araştırcam. Deneye yanıla kendime bir düzen kurcam bir şekilde. Forumdaki arkadaşların deneyimleri de bu açıdan değerli. Honda ve toyota'yı takibe aldım. Bir kaç markayı da listeye alcam. Uygun bir şey çıkarsa almayı düşünüyorum. Teşekkürler @Darwin

V
      volkan1907
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Darwin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@volkan1907 bende öğretmendim ve eğitim iş üyesiydim ds260 forumuna bu şekilde yazdım mülakat sürecinde bununla ilgili hiçbir şey sormadılar o yüzden bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum sürecinizde kolaylıklar dilerim

Cevabınız için çok teşekkürler. Benimle aynı durumda olup mülakatta herhangi bir sorun yaşamadığınızı bilmek beni rahatlattı. İyi temennileriniz için teşekkürler. Size Amerika'daki yeni hayatınızda başarılar diliyorum.

V
      volkan1907

volkan1907 tarafından gönderilen son iletiler

@MySea evet kesinlikle öyle. Hiç bir şeyin garantisi yok. Teknoloji ürünlerinde de aynı durum var. Şans da lazım. Umarım şanslı olurum.

V
      volkan1907

@semavi Bu konuda size katılıyorum. Marka takıntısı yüzünden aynı kalite bir araca fazla para vermeye gerek yok🙂 Türkiye'de araba alsaydım benim için karar vermesi çok daha kolay olurdu. En azından sistemi biliyorum. Burada yeni bir hayata başlıcam ve ilk arabamı alacağım. Başlangıç çok fazla açılmak istemiyorum. Bütçe olarak 7.500 doları geçmek istemiyorum. Bu bütçeyle düşük milli, iyi marka, yeni modeller alamam tabi ki. Ne kadar ekmek o kadar köfte 🙂 Benim tek isteğim yeni bir başlangıç yaparken bana sıkıntı ve ekstra masraf çıkarmayacak bir araç bulmak. Bu bütçeyle 100.000 miles civarı araçlar var. Daha düşük olanlar da var. Bugün bulunduğum bölgedeki ilanlara baktım biraz. 2013 Hyundai Elantra var 103.000 miles 6000 dolar, 2016 Chevrolet Cruze 111.000 miles clean title 7000 dolar, 2013 Ford Focus Hatchback 117.000 6905 dolar aracın ilk sahibi satıyor. İndirim de yaparlar bence.
      Daha düşük mille daha ucuz modeller de var ama genelde rebuilt title.
      Sizin söylediğiniz gibi en önemlisi temiz aracı bulabilmek. Otomobil konusunda bilgi sahibi değilim çok. Seçim yapma konusunda kararsız kalıyorum. Bunu da başarırsam süper olacak. Yoksa her bütçeye göre araç var🙂

V
      volkan1907

@sibrikoz teşekkürler 2011 model uygun fiyata varsa bakcam

V
      volkan1907

@ismailayaz teşekkürler tavsiyeniz için. toyotayı beğeniyorum ama aracın ikinci el piyasası yüksek. şu an için bütçemi aşıyor.

V
      volkan1907

@ametin-k o zaman sigortaya aylık 200-300 arası gidecek gibi. Teşekkürler cevabın için.

V
      volkan1907

@ametin-k, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Selamlar ben giriş yapalı 21 gün oldu. Virginia dayım. İlk geldiğimde 6000-8000 ara bulurum diyordum ,ama Ben 2016 model 50k milde ford fiesta htcbk aldım. 8995 dolar dealear ( galeriden) aldım. dmv üzerine geçir satıcaya komisyon felan derken 9800 doları buldu. Facebook marketten 7000-7500 dolara 2015 ford fision gibi arabalar 79k mil diye gitim başka araba satmaya kaltılar. Çok riskli geldi. Benim için facebook market güven vermedi. İyi araba bulanlar var mı var. bana denk gelmedi ve beklemeye pek vaktımde yoktu. Ama mutlaka iyi bir araba ,lift yaparım, doordash te yapayım biraz düşük mil olsun dersen burası için söylüyorum 13500-15000 dolara çıkmak lazım. Bu arada doordash için hibrit araba daha iyi aklınızda olsun. Ben ford arabayı carfax ten buldum. Garantili araba vuruğu çiziği, servis kayıtları var. sorunsuz araba gibi duruyor. Buarada burda araba dealar dan alırsan hemen ertesi gün 4000 dolar düş. Ben bugün satmaya kalksam 5000 bin zor satarım. Sakın yanlış anlama bursaı Türkiye gibi değil. Arabanın değeri aldığın zaman düşer. 9000 aldım 3 ay sonra 8000 satarım dersen kolay kolay satamazsın. Burdakiler de gözü açık olduğu için facbook marketten 4000 bin zor satacak arabayı sana 7500-8000 bine satamaya çalışıyorlar.( Herkesi kastetmiyorum İyi insanlarda var) Onun için ben bir yıl sorunsuz araba olsun. zaten bir yıl sonra istediğin arabayı istediğin şartlarda alabilirsiniz. Şimdide yolunuz açık olsun iyi insanlarla karşılaşsın. u arada doordash yaparım hemen dersen hocam kazın ayağı oyle değil. :)) 1 haftadır doordash hesap için onay bekliyorum tık yok bekleme listesindeyim ve daha çok beklicem gibi duruyor. Hesap kiralarım dersen o ayrı ama ben o bezlere hiç bulaşmak istemedim. Sonraki süreçlerde vatandaşlığa geçiş süreçlerinde bir sorun ile karşılaşmak istemiyorum .

Merhaba @ametin-k sen de yeniymişsin. umarım her şey gönlünce olur:) buradaki araba piyasasını tanımıyorum. Facebook market de pek güven vermiyor ama içlerinde düzgün insanlar da vardır. Dediğin gibi karşımıza iyi insanların çıkmasını dileyelim:) carfax gibi yerlerden araç almak daha güvenli duruyor. Bütçeme göre bir karar alcam. Şu an için arabaya 10.000 civarı mantıklı olmaz. Türkiye'de ford fiesta kullanmıştım. Focusa göre içi daha dar ama güzeldi. Sıkıntı yaşamamıştım. Düşük milli Fiesta ve focuslar uygun fiyatlara denk gelebilir gibi. Japon araçlara da bakıyorum. Düzen kurana kadar dar bütçeyle çok iyi seçimler yapmak zor ama en azından şu süreçten az hasarla çıkmayı başarırsak iyidir. Evet doordash sırası var daha:) uber için 1 yıl beklemek gerek zaten. Burada alternatif işler bakcam. Boş kalmak istemiyorum. Araç sigortası ilk başta yeni olduğumuz için fazla çıkar galiba. Araç sigortası için ne kadar ödüyorsun?

V
      volkan1907

@semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

O fiyat bandinda temiz az yakan bir seyler bulmaya calisin. Bir cok kisi toyota honda falan diyecektir. Eli ayagi duzgun toyota hondayida dusuk milli olursa o fiyata alamazsiniz.

alternatif markalara bakmanizda fayda var. Mitsubishi, mazda, ford chevy vs vs

Evet haklısınız düşük milde toyota ve hondalara bakıyorum fiyatlar bütçemi aşıyor. Önerdiğiniz alternatif araçlara da bakcam. Teşekkürler

V
      volkan1907

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Nissan da iyidir, ekleyin listeye.

Ekledim listeye. Genelde japon arabalarını tavsiye ediyorlar. Mekanikten dolayı. Toyota'nın 2. elinde talep çok olduğu için diğerlerine göre fiyatları daha yüksek. Teşekkürler önerin için @MySea

V
      volkan1907

@Darwin, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Honda ve Toyota önceliğiniz olsun ayrıca iş için Amazon Flex başvurusu yapın ki ben Denver da 6 ay bekledim kazancı iyi bir de Lyft başvurusu yapın bazen 1 yıllık ehliyet istemiyorlar umarım her şey sizin için iyi olur saygılar

Amazonu duymuştum. Lyft'yi araştırcam. Deneye yanıla kendime bir düzen kurcam bir şekilde. Forumdaki arkadaşların deneyimleri de bu açıdan değerli. Honda ve toyota'yı takibe aldım. Bir kaç markayı da listeye alcam. Uygun bir şey çıkarsa almayı düşünüyorum. Teşekkürler @Darwin

V
      volkan1907

Merhaba arkadaşlar, Amerika'ya geleli 1 aydan fazla oldu. Green kartım geldi. ehliyet aldım. Sırada araba alıp iş bulma var. Araba almadan forumdaki arkadaşların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Arabalar ilgi alanıma girmediği için bu konuda pek bilgim yok. Başlangıç için mümkün olduğunca düşük milli, mekanik sıkıntı riski düşük fazla masraf çıkarmayacak bir araç alma niyetindeyim. Bütçem 6000-8000 dolar arası. Yıl sonuna kadar geçici olarak doordash yapmayı düşünüyorum. Bana tavsiye edeceğiniz araçlar varsa yazabilir misiniz @semavi bey, siz de öneride bulunursanız sevinirim

V
      volkan1907