08.01.2025 Tarihli Mülakat deneyimi paylaşacağım umarım bizden sonra girecek arkadaşların işine yarayacak bilgiler olur.
Mülakat günü randevu saatimiz 08.00
Ben Eşim ve 3 çocuğum ile beraber aracımızla konsolosluğun önüne geldiğimizde Saat: 07.00 daha önce okuduğumuz deneyimlere istinaden randevu saatimize zaman olduğu için konsolosluğun yakının’da bir yere aracımızı park ettik’ten sonra beklemeye başladık daha sonra 07.30 gibi konsolosluğun önüne geldik aşırı bir kalabalık vardı. 10 dk bekledik’ten sonra Polis memuru geldi önce 07.30 randevusu olanları daha sonra 07.45 ve 08.00 rendevusu olanlar içeri girmek için sıraya girdik.Hava soğuktu o saatler’de sıramızı beklerken Polis Memuru çocukların üşüdüğünü gördü küçük kızım bebek arabasındaydı bizi ve önümüzde bekleyen çocuklu aileleri ön sıraya çağırdı.İlk girişten camekanlı yerde görevli bizden pasaportlarımızı istedi kapaklı bir bölmeye bıraktık.o sırada görevli bize bir kağıt verdi bu kağıdı elbisemizin kollarına paçalarına ve bebek arabasına sürüp vermemizi istedi.
Daha sonra güvenlik girişin’den geçtik ve o meşhur olan ağır kapıdan içeriye giriş yaptık.Masada oturan görevliye pasaportlarımızı teslim ettik kontrol ettikten sonra pasaportun arkasına kağıt yapıştırdı ve bize numara verildi.Oturup bekmeye başladık
İlk sıra numarası yandığın’da pasaportumuzu verip vize ücreti ödemesi yapılıyor.
Ben 5 kişilik ailemiz için 1650 Dolar nakit olarak ödemeyi tercih ettim.Daha sonra evrak teslimi için beklemeye başladık sıramız geldiğin’de evrak teslimi için bankonun önüne geçtik.Bizden belirttiğim belgeleri istediler
• Pasaport
• Asıl talihli için Lise diplamasının aslı ve fotokopisi
• Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
• Vukuatlı Nufus kayıt örneği
• Arşivli Adli sicil kaydı
• Unganlar sağlık Raporu
• 2 adet 51x51 fotoğraf ( Tüm bireyler için )
• 6 aylık banka hesap dökümü
• Askerlik Terhis belgesi
Evrak teslimi yaptıktan sonra mülakat görüşmesi için sıra numaramızın yanmasını bekledik.Beklenen an geldi yarım yamalak Türkçesi ile görevli memur Eşimin ismini Gülerman diyerek çağırdı
tabi biz ilk başta anlamadık 2. Defa gülermen deyince anladık bizi çağırıyor hemen görüşmenin olacağı camekanlı bankonun önüne geldik. Görevli Memur ilgilizce bilip bilmediğimizi sordu bilmediğimizi belirttik hemen arkasında bekleyen tercüman geldi.
Belgelerimiz masanın üstünde duruyordu hoşgeldiniz dedi bizde hoşbulduk diye cevap verdik tercüman orada çeviriyor bizim dediklerimizi.Önce sağ elimizi kaldırıp belirttiğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik daha sonra Önce eşim sonra benim parmak izlerimiz alındı çocuklar içinde Anneden parmak izi alındı.Asıl talihli Eşim olduğu için çoğunlukla onunla muhatab olundu.Sorulan soruları aşağıda belirtiyorum
GÖREVLİ : Daha önce hiç evlilik yaşadınız mı ?
BİZ : Hayır yaşamadık.
GÖREVLİ : Daha önce yurtdışın’da yaşadınız mı ?
BİZ : Hayır yaşamadık.
GÖREVLİ : ( Asıl talihli Eşime ) Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz ?
EŞİM : Indiana Eyaletine gitmeyi düşünüyoruz
GÖREVLİ : Ne işi yapacaksınız ?
EŞİM : Önce hizmet sektöründe çalışıp daha sonra bayan kuaförlüğü yapacağını söyledi.
GÖREVLİ : ( Bana ) Siz ne iş yapacaksınız ?
BEN : Hizmet sektöründe çalışacağımı söyledim.
Daha sonra mikrofonu kapattı Masanın üstünde duran evraklar’dan benim kendi hesabımda gösterdiğim iki ayrı bankadan birinde 30.000 dolar Diğerinde ise 500.000 TL olan hesap dökümanlarına baktı.Mikrofonu açtı tercüman vizenizi onaylandığını ve ptt kayıtlı olan adresinize 1 hafta içinde geleceğini söyledi bizde teşekkür ederek ayrıldık.
Ek olarak şunları belirtmek isterim DV çekilişin’den talihli olduğumuzu öğrendiğimiz’de kendim Askeri personeldim İşim sebebi ile hayatımızın değişmesine yön verecek olan bu şansın bizi olumsuz etkileyeceğine dair tedirginliğim vardı.Forum da bu durumu araştırdım daha önce Askeri personel olup da giden arkadaşlarda vardı onlarda sağolsun buradan teşekkür ediyorum hepsine bir sorun olmayacağını söylediler.Benim Sözleşmem 31.12.2024 Tarihin de bitiyordu ve bu tarih`ten sonra mesleği ancak 3 ay rapor alarak bırakabiliyordum.Vize mülakatı mız ise 08.01.2025 verilmişti.Bir karar vermem lazımdı risk aldım ve 9 yıldır Gururla ve severek yaptığım mesleği çocuklarımın geleceği için kendi isteğimle bıraktım. Umarım faydalı bir bilgi olur .
Herkesin vizelerini alıp hayallerine kavuşması dileğiyle.